Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cyril Ngonge vertolkt heldenrol in allesbepalende play-off; Spezia degradeert

Laatste update:

Cyril Ngonge was zondag van enorme waarde voor Hellas Verona. Die ploeg eindigde aan het einde van het reguliere Serie A-seizoen net als Spezia op 31 punten, waardoor de twee ploegen in een onderling play-offduel moesten uitmaken welke club zich zou handhaven. Dankzij een heldenrol van Ngonge, die tweemaal scoorde, en meerdere cruciale reddingen van doelman Lorenzo Montipò won Hellas met 1-3. Spezia degradeert zodoende naar de Serie B, terwijl Hellas ook komend seizoen te bewonderen is in de Serie A.

Aan de kant van Spezia moest Jeroen Zoet het doen met een reserverol. De ex-doelman van PSV kreeg in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen nog een basisplaats tegen AS Roma, maar kon niet voorkomen dat de Romeinen Spezia in de slotminuten naar de play-off stuurde (2-1). Bartlomiej Dragowski kreeg de voorkeur onder de lat. Flinke tegenvaller was het ontbreken van routinier João Moutinho, die kampt met een voetblessure. Ook bij Hellas zat er een Nederlander op de bank: Jayden Braaf. Ngonge, ex-speler van onder meer FC Groningen en RKC Waalwijk, mocht vanaf het begin starten. Hij vormde de aanval met Milan Djuric en Darko Lazovic.

Hellas kende een droomstart door al in de vijfde minuut de score te openen. Na goed voorbereidend werk bracht Lazovic de bal bij Davide Faraoni, die in één keer uithaalde. Zijn inzet werd door Ethan Ampadu in eigen doel gewerkt: 0-1. Lang hoefde de Welshman niet te treuren, want tien minuten later was hij verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Ampadu kreeg ruimte op de rand van de zestien, haalde uit en zag zijn inzet via een verdediger en de onderkant van de lat tegen de touwen slaan: 1-1. Weer tien minuten later was het opnieuw raak, dit keer voor Hellas. Ngonge was het eindstation van een razendsnelle combinatie en zag zijn inzet via de vingertoppen van Dragowski in het doel belanden: 1-2. Vlak voor rust was het opnieuw raak voor Ngonge. Dimitrios Nikolaou leverde zomaar in, waarna de Belg in de korte hoek afrondde: 1-3.

Spezia had na rust dus nog drie kwartier de tijd om degradatie te voorkomen. Het begon vrij aardig via een schot van Szymon Zurkowski, die zag dat Montipò simpel redde. Even later werd ook een poging van Eldor Shomurodov ternauwernood onschadelijk gemaakt. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd volledig te kantelen. Shomurodov lepelde de bal over Montipò heen, waarna Faraoni besloot de bal voor het doel weg te slaan. De middenvelder moest met rood vertrekken en Spezia kreeg een strafschop, die door M'Bala Nzola werd gemist door een katachtige reflex van Montipò. Tien minuten voor tijd vertolkte Montipò opnieuw een heldenrol. Dit keer redde hij schitterend op een kopbal van Daniele Verde. Het geloof verdween bij Spezia, al trof het via Ampadu in blessuretijd nog wel de lat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Mooi dat Hellas in de Serie A is gebleven, historische club met een fanatieke achterban. Vandaag is Cagliari naar de Serie A gepromoveerd. Ik hoopte op Bari, maar met Cagliari ben ik ook tevreden want dat is ook een prachtige Sardijnse club.

11 juni 2023 om 22:55

Fanatiek en een welbekende far right achterban, althans, de ultras. Had veel liever Spezia zien blijven die genaaid zijn tegen Roma.

11 juni 2023 om 23:08

Vanwege de fans en grote achterban zie ik hen graag altijd in A

Wel heel jammer dat Bari niet is gepromoveerd.
Broederclub van Salernitana.
Plus mooie clash in het zuiden tegen Napoli en tegen hun broederclub Genoa.

Mooi dat Hellas erin blijft. Hebben toch meer in de Serie A te zoeken dan Spezia. Ook wel leuk om te vermelden dat Cagliari weer gepromoveerd is. Tot aan de 94e minuut stomd Bari op het punt te promoveren maar een goal van Pavoletti zorgde ervoor dat Cagliari na een jaar weer terug komt. Had het Bari echt wel gegund. Komen terug via een lange weg. Zelfs nog in de Serie D gevoetbald. Vorig jaar gepromoveerd van C naar B en konden nu dus gelijk naar de Serie A doorstoten maar helaas.

11 juni 2023 om 23:16

Bari had een prima aanvaller rondlopen in de naam van Osmanovski...

Spezia nog een 2e penalty door de neus gebord maar wat een bizarre actie om de bal vd lijn te slaan met 1-3 voor maar het betaald zich uit. Een Suarezje. Spezia echt een legioen aan kansen daarna nog. Helaas

Wat een fantastische remonte heeft Hellas Verona toch gemaakt. Halverwege het seizoen een dramatische uitgangspositie en nu toch het lijfsbehoud mogelijk kunnen maken.
Leuk dat Ngonge met zijn Eredivisie verleden de headline haalt, maar de echte held van vandaag was toch echt Motipo.
Heerlijk slot van de Serie A, met voor mij als Hellas sympathisant gelukkig een goede afloop van een zeer, zeer moeizaam seizoen.

Ziggo die Ngonge een middenvelder noemt.........

Mooi dat Hellas Verona in de Serie A blijft, club met een rijke historie, Zeefuik als Nederlandse inbreng, een aantal Italiaanse Serie A routiniers en een Franse aanvaller die T. Henry heet (helaas geen Thierry, maar Thomas)!

Jeroen Zoet speelt bij Spezia, zullen we die het komende jaar weer terugzien in de Eredivisie?

11 juni 2023 om 22:53

Staat in belangstelling van vitesse

12 juni 2023 om 00:21

Ngonge hadden ze bij Grunn de 2e seizoenshelft wel kunnen gebruiken!

12 juni 2023 om 07:11

Zeefuik nog meer! Haha

Waarom werd dit duel uberhaupt gespeeld?
Het is toch meestal beter doelsaldo óf het onderling resultaat.
Is deze wedstrijd dan niet heel omslachtig?

Achja, laatst nog in Verona geweest, een prachtige stad…was drm voor Verona deze wedstrijd , leuk dat ze blijven.
Echter als er geen progressie wordt gemaakt dan vliegen ze er volgend seizoen wel uit.

11 juni 2023 om 23:30

Nieuwe regeling in Italië. Bij een gelijk punten aantal wordt er een testmatch gespeeld. Ook bij een mogelijke titel bijvoorbeeld.

12 juni 2023 om 01:12

Dus noch doelsaldo, noch onderling resultaat maakt uit?
Vreemd.

12 juni 2023 om 06:41

Doelsaldo zeker niet en onderling resultaat ook niet volgens mij.

Ampadu van Spezia is gewoon 3 seizoenen achter elkaar gedegradeerd met 3 verschillende clubs. Dat is ook een opmerkelijke prestatie.

11 juni 2023 om 23:13

Geleerd van Leroy Fer.

12 juni 2023 om 00:23

Ben benieuwd of er nog een club is die het met Ampadu aandurft

12 juni 2023 om 01:30

Volgens mij is Elvis Manu in 7 jaar 6 keer gedegradeerd.

Had Spezia verwacht maar prima dat Hellas erin, leuke club met mooie historie. Wel erg jammer dat Bari het nét niet heeft gehaald, had die liever gezien dan Cagliari.

Enige reden waarom ik Hellas niks gun is om hun achterban en dat stadion.

Mooi dat Verona erin blijft! Volgens mij letterlijk het hele seizoen op een degradatieplek gestaan, maar uiteindelijk toch gehandhaafd.

Jayden Braaf: daar horen we ook bijna niks meer van

Jeroen Zoet terug naar PSV als 2e keeper? Als Drommel toch gaat vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren