Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chunnam Dragons helpt Feyenoord en Lee uit de brand

Laatste update:

Chunsoo Lee speelt tot 1 januari 2010 voor Chunnam Dragons, dat uitkomt in de Zuid-Koreaanse K-League. Feyenoord bereikte over de verhuur donderdagmiddag overeenstemming met Chunnam en met Suwon Samsung BlueWings, de club waaraan de aanvaller voor de duur van dit lopende seizoen verhuurd was.

Lee kwam anderhalf jaar geleden over van het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyandai, dat ongeveer twee miljoen euro voor hem ontving. Bij Feyenoord kon de aanvaller de supporters echter nooit overtuigen. Lee speelde slechts twaalf competitiewedstrijden, waarin hij niet wist te scoren, waardoor Feyenoord al snel van de international afwilde. Suwon Bluewings nam hem op huurbasis over.

Bij Suwon Bluewings ging het de voorhoedespeler echter ook niet goed af. De 79-voudig international, die eerder in Spanje voor Numancia en Real Sociedad actief was, speelde gedurende het afgelopen half jaar uiteindelijk vier volledige duels. Lee, die actief was op twee WK’s, heeft in Rotterdam-Zuid nog een contract tot de zomer van 2011.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit bericht mag wel wat duidelijk zijn. Is hij verkocht of verhuurd?

26 februari 2009 om 15:39

Vind ik ook. Als hij is verkocht, voor hoeveel dan? Ik hoop dat Feyenoord in iedere geval zijn aankoopprijs terug heeft. Anders is het een dure misser.

26 februari 2009 om 15:44

Feyenoord heeft hem verhuurd.

26 februari 2009 om 15:45

Moet alles haarfijn worden uitgelegd of zo? Hij komt tot 1 januari 2010 uit voor Chunnam Dragons en staat tot medio 2011 onder contract in Rotterdam. Dat laatste zou natuurlijk niet worden genoemd als ie verkocht zou zijn. Beetje inlevingsvermogen kan geen kwaad hoor. rs

26 februari 2009 om 15:44

Op de feyenoordwebsite:

Chunsoo Lee Doorverhuurd Aan Chunnam Dragons

Dus verhuurd.

26 februari 2009 om 16:38

Chunsoo Lee speelt tot 1 januari 2010 voor Chunnam Dragons, dat uitkomt in de Zuid-koreaanse K-league. Feyenoord bereikte over de verhuur

Verhuurd .

Het is geen slechte speler volgens mij, 2 Wk's gespeeld, Hiddink vond hem sowieso goed. Kijken hoe het verloopt.

Ow jeetje deze speler herinner ik nog was in geen wedstrijd overtuigend en als Lee als basis ging starten speelde Feyenoord met 10man want Lee was nergens te bekennen in de aanval krijgt niet elke keer de bal, had Lee geen heimwee en wou vertrekken naar zijn vaderland?

dat shirt met "lee" erop ken beter aan lee towers worden gegeven
die verdiend dat shirt meer als deze lee

Hij staat tot 1 januari 2010 onder contract bij die Chunnam Dragons en heeft bij Feyenoord een contract tot 2011. Hij zal dus wel verhuurd zijn! Ben benieuwd of Feyenoord er ooit nog geld voor terug kan vangen..

Jullie moeten gewoon beter lezen! hij heeft nog een contract tot 2011 in Rotterdam en er staat in de tekst dat hij tot 2010 voor Chunnam Dragons gaat spelen.

Hoop dat lee toch zijn vorm terug vind, om toch nog een beetje geld aan te verdienen of dat hij kan terug keren meschien dat het dan wel een geslaagde aktie is

Feyenoord bereikte over de verhuur donderdagmiddag overeenstemming... Lezen!!

Er is toch niet uitgekomen wat Feyenoord er van verwacht had volgens mij. Toen deze speler werd aangetrokken hoorde je veel verhalen dat dit absolute verrijking voor Feyenoord zou zijn, maar ze zaten er blijkbaar naast. Het blijft toch een risico om een Aziatische speler aan te trekken, die mannen komen in een compleet andere cultuur en passen zich moeilijk aan.

Als Feyenoord hem definitief kwijt kan raken zou dat een zegen zijn. Wat een appelflap!

26 februari 2009 om 20:00

echt grappig hahaha helemaal mee eens, wat een drama die man..
Maar toch geen slechte Cv..

Deze schrijver op Vz heeft uiteindelijk gelijk gekregen:

Chun-soo Lee is zijn eigen stoorzender
Geschreven door Daniel Cabot-kerkdijk op woensdag, 12 december om 08:06

Een clubicoon zal hij nooit worden in Rotterdam-zuid en zeker niet na de laatste ontwikkelingen. Ouder, wijzer en een beetje harder. Zo stelde Chun-soo Lee zich enkele maanden geleden nog voor in de perszaal van Feyenoord. Een Aziaat met glamour en doordesemd van veel bravoure. Modieus kapsel en exclusief designercolbertje. Brutaler dan de meeste andere Koreanen en een sterrenstatus in zijn vaderland waar je U tegen zegt. De negatieve ervaring met Chong-gug Song zou definitief in de meest donkere spelonk van De Kuip worden opgeborgen. Het hondstrouwe Legioen zou zich verliezen in een collectief delirium. Semantisch gezwets blijkt nu. Lee heeft zich wederom gemanoeuvreerd in zijn loopgraaf van enkele jaren terug. Feyenoord viel voor zijn openheid en bijzonderheid. Dat Little Lee open en tegelijkertijd bijzonder is, heeft de club inmiddels ervaren. Met precies dezelfde drogredenen als enkele jaren terug bij Real Sociedad en Numancia trok Lee eind vorige maand met de staart tussen zijn benen naar zijn vaderland. Iets wat Bert van Marwijk hem niet in dank heeft afgenomen. En zeker niet nadat Lee in een interview nog even natrapte door zijn ongenoegen te uiten over de sombere weersgesteldheid in Nederland, zijn eigenlijk gewenste transfer naar het Engelse voetbalwalhalla en de beperkingen van de technische staf. Van Marwijk wacht dan ook op een zinnenprikkelende exegese van Lee in de hoop de nodige repercussies uit Neerlands medialand van repliek te kunnen dienen.

De situatie van Lee is vrijwel identiek aan die van enkele jaren terug. De voetballer zou destijds op Spaans grondgebied geestelijk niet zo ver zijn geweest. Daarnaast voelde hij zich eenzaam. Dat laatste was nu weer het geval, meende Lee. En dat is een flinke klap in het gezicht van Feyenoord. De volksclub deed er namelijk alles aan om de kleine Koreaan zo snel mogelijk te laten integreren. Braaf en begrijpend stak hij op last van Feyenoord de eerste Nederlandse voetbalwoordjes op. Hoe sneller hij de taal zou leren, hoe kleiner de kans zou zijn op een sociaal isolement. Binnen de spelersgroep werd Lee gelijk goed opgevangen en had hij geen reden tot klagen, maar binnen zijn eigen subjectieve belevingswereld was dat echter niet voldoende.

Lee wordt tot op heden nog gezien als één van de meest onfortuinlijke aankopen van Real Sociedad, dat enkele jaren geleden een bijzonder succesvol elftal had met spelers als Darko Kovacevic, Nihat Kahveçi en Sander Westerveld. In dertien duels wist de verlegen Koreaan echter geen enkel doelpunt te fabriceren. Van geschiedvervalsing is geen sprake. Lee moest wennen aan de Europese cultuur, had door het drukke programma van het nationale elftal nauwelijks vakantie en was de taal niet machtig. Communicatie is tot op heden echter nog steeds het grootste probleem van de Koreaan. Lee spreekt nog steeds geen woord Engels en kan zich alleen in mondjesmaat Spaans verstaanbaar maken met Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay en John Metgod.

De Basken verhuurden Lee aan Numancia, maar daar is de naam Chun-soo Lee nog steeds volksvermaak in de ware zin van het woord. De Koreaan had het in Soria wellicht nog moeilijker en kwam in vijftien duels niet tot scoren. De provinciestad kent nog geen veertigduizend inwoners en zou voor Lee vooral ´s avonds een spookstad zijn geweest. Nogal tegenstrijdig als we zijn huidige situatie bekijken. Lee is naar verluidt een actief, extravert en ondernemend persoon, maar in een wereldstad als Rotterdam aardt meneer niet. San Sebastían is één van de mooiste steden van Spanje, maar Lee leefde in Baskenland als een kluizenaar. Tegenstrijdige berichten die de hoop op een beter vervolg van het verstandshuwelijk in Rotterdam enigszins doen vervliegen. De hunkering naar erkenning lijkt niet op te gaan voor Lee. Een pijnpunt dat enige polijsting behoeft.

Coaches als Guus Hiddink, Dick Advocaat of Pim Verbeek waren lyrisch over Lee, die door hen werd omschreven als een energieke, technische vleugelspeler met een fraaie trap en horizonvisie te over. Complete luchtfietserij blijkt nu. Een speler die alles in zich heeft om uit te groeien tot een publiekslieveling, maar blijkbaar enkele belangrijke facetten ontbeert om in Europa door te breken. Song had niet het karakter om te aarden in Europa, maar Lee heeft van de opgedane levenservaring in Spanje niets opgestoken en gaat op dezelfde voet verder. Zijn trouwe tolk en zaakwaarnemer moet inmiddels inzien dat de hemel die Premier League heet, een brug te ver is. De Eredivisie bleek een ideale opstap voor Ji-sung Park en Young-pyo Lee, maar Lee zal nog alle zeilen moeten bijzetten om niet als een Zuid-koreaanse stripboekenheld de geschiedenis in te gaan.

Peter Bosz zag geen enkele andere oplossing dan Lee tijdelijk naar zijn vaderland te sturen. Bosz verdient alle credits voor het indrukwekkende aankoopbeleid van afgelopen zomer. De Rotterdammers zaten in een ravijn, het ontembare Legioen wilde de manager voetbalzaken kielhalen, maar na de handtekening van Van Marwijk trokken verrassende namen naar De Kuip. De geestelijk vader van de aankopen moet zelf toch ook knarsentandend een wrange nasmaak hebben overgehouden aan de transfer van Lee. Het is te hopen dat magnetiseur-paragnost Henk de Gier, al jaren kind aan huis bij Feyenoord, zijn overenergie kan loslaten op de nukken van Lee. Het is in principe nog te vroeg voor hopeloze roeptoeterij en voorspelbaar geleuter, maar Lee ontkomt in Europa vooralsnog niet aan het rauwe predicaat van een deerniswekkende speler met een gebruiksaanwijzing.

Voegde niks toe aan Feyenoord,ik denk dat hij na deze periode verkocht gaat worden voor een klein bedrag.

Wist niet eens dat die gozer nog bij Feyenoord voetbalde.. Was idd geen toevoeging aan Feyenoord, 1 van de zoveelste miskopen...

Kunnen ze hem niet meteen kopen?

een gigantische miskoop, buitenland kan die jongen duidelijk niet aan.

Pff staat die ook nog onder contract, gekomen en stil weggetrokken. Hoop voor Feyenoord dat die Chunnam Dragons hem na deze verhuurperiode over wil nemen want hier schieten beide partijen ook niets mee op.

Superdied: Buitenland kan die jongen niet aan, maar in het thuisland wordt die knul ook al nauwelijks opgesteld!!

Dat is wel were grappig, want ik als amateur voetbal leek zette al bij het kopen van deze dude er grote vraagtekens bij. Maar bij Feyenoord vonden ze het de gok van 2 miljoen wel waard... Niet te geloven... De tandem Elm en Ingelstein samen kosten Sch 1 miljoen... Wanbeleid in Rotterdam

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren