Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chery en Ogawa gidsen uitstekend NEC naar zege op Heracles Almelo

Laatste update:

NEC heeft na een zeer overtuigende wedstrijd drie punten toegevoegd aan zijn seizoentotaal. De Nijmegenaren wonnen aan de hand van uitblinkers Tjaronn Chery, Koki Ogawa en Sontje Hansen met 3-1 van Heracles Almelo, dat zelf ook goed voor de dag kwam. NEC staat dankzij de zege voorlopig zesde, terwijl Heracles vijftiende staat.

Heracles kende een absolute doomstart in het Goffertstadion. Een voorzet vanaf rechts leverde in eerste instantie niets op, maar uit de daaropvolgende voorzet van Emil Hansson was het alsnog raak. Jizz Hornkamp kopte van dichtbij binnen en bezorgde Heracles zo de voorsprong. Bij NEC dacht men aan een vermeende overtreding van Stijn Bultman op Kodai Sano in de aanloop naar die goal, maar daar bleek geen sprake van te zijn: 0-1.

NEC kreeg al zeer snel de kans om op gelijke hoogte te komen. Brian De Keersmaecker wilde doelman Michael Brouwer aanspelen, maar zag Hansen daarbij totaal over het hoofd. De vleugelspeler van NEC wilde Brouwer omspelen, die echter rustig bleef en de bal voor de voeten van de aanvaller vandaan plukte.

Er viel genoeg te beleven in Nijmegen, waar Heracles na een kwartier op 0-2 dacht te komen. Jordy Bruijn dacht op aangeven van debutant Fredrik Oppegård de tweede Almelose goal te maken, ware het niet dat de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. NEC was de bovenliggende partij in het restant de eerste helft, maar meerdere kansen werden onbenut gelaten. Dat kwam voornamelijk door Brouwer, die een uitstekende wedstrijd keepte.

Vlak na rust kreeg NEC de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Ogawa werd diep gestuurd door Chery, die een prima steekpass in huis had, en werd in zijn rug gelopen door Sven Sonnenberg. De bal ging op de stip en Ogawa benutte het buitenkansje zelf op zeer overtuigende wijze: 1-1.

Nog geen tien minuten later maakte NEC zijn tweede treffer van de avond. Een scherpe voorzet van Hansen werd binnengekopt door Ogawa, die de bal subtiel van zijn hoofd liet glijden: 2-1. Ook na rust lag het tempo hoog en was de wedstrijd vermakelijk. NEC speelde met overtuiging en dacht een tweede strafschop te krijgen.

Chery passte in de loop van Hansen, die de zestien in dribbelde en werd gevloerd door De Keersmaecker. Ogawa ging opnieuw achter de bal staan, maar moest toezien hoe arbiter Marc Nagtegaal de penalty veranderde in een vrije trap. Dat maakte voor uitblinker Chery, die via Hornkamp de 3-1 tegen de touwen schoot, niet uit. Chery was daarna ook nog dicht bij de 4-1, maar zijn fraaie uithaal werd uit de kruising getikt door Brouwer. In de slotfase kwam NEC niet meer serieus in de problemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie verdiende overwinning , alleen je mag nog wel meer kansen afmaken. Chery echt een aanwinst

Wat is eigenlijk de voornaamste reden dat de supporters van NEC van Rogier Meijer af willen? Hebben echt een leuk team staan en doen het meer dan uitstekend in de eredivisie.

3 februari 2024 om 23:10

Ze willen er niet vanaf, in het begin was er wat commentaar op de manier van wisselen. Want zoals je ziet is er met dit materiaal meer mogelijk dan een 15e plek 4 wedstrijden voor de winterstop

3 februari 2024 om 23:12

De voornaamste reden was dat er onder Meijer angstig en erg defensief werd gevoetbald en gewisseld. Als je bijvoorbeeld ook kijkt naar het aantal thuisoverwinningen dat NEC heeft gehaald in de laatste seizoenen, dan is dat echt ontzettend laag. Ook voor een club als NEC.Zoals het nu gaat, verdient hij echter ook echt de credit imo. Er staat een aanvallend team, wat echt wil werken en dat is in grote mate ook de verdienste van de trainer. Naast goed voetbal, zit er nu een bepaalde wilskracht in en dat is erg gaaf om te zien. Bij NEC wordt het vaak minder als ze zichzelf veilig hebben gespeeld. Nu krijg je echt het idee dat de ploeg meer najaagt dan dat en dat had ik niet verwacht op basis van de tweede seizoenshelft van vorig jaar en de start van dit jaar. Genieten dus.

3 februari 2024 om 23:17

NEC zit echt in een hele goede flow, ook dat is natuurlijk ook de verdienste van Meijer. Maar het voetbal was ondanks een prima selectie angsthazen voetbal. Twee keer op dramatische wijze de play offs uit handen gegeven. Voor twee maanden geleden stond NEC ook gewoon nog 16de. In eigen huis heel veel punten laten liggen de laatste twee jaar. Er lijkt ook wel een ander NEC te staan met ander voetbal nadat we de weg omhoog vonden. Het doet me een beetje denken aan het NEC van Mario Been. Je hebt tegenwoordig gewoon het gevoel dat je de wedstrijd gaat winnen en kans maakt op resultaat tegen de top.

3 februari 2024 om 23:23

Omdat hij een hele lange tijd zwaar aan het onderpresteren was en dat combineerde met angstig en defensief voetbal. Vorig jaar 12e geworden terwijl je o.a. Cillessen, Marquez, Sandler, Schone, Proper, Tannane en Mattsson in je elftal had. Dit jaar met een voor NEC-begrippen geweldige selectie ook tot december rondom plek 15 gebungeld. Thuis niet kunnen winnen of zelfs verliezen van clubs als Excelsior, Almere, Volendam en Vitesse die m.i. echt een veel mindere selectie hebben. Gewoon schandalig. Maar vanaf december is het gaan lopen. Komt voornamelijk doordat hij eindelijk is afgestapt van zijn defensieve speelwijze wat totaal niet nodig was omdat dit NEC, op PSV na, voor geen enkel team in de Eredivisie ontzag hoeft te hebben. Het is nu echt een genot om naar te kijken, ik heb NEC de afgelopen 10 jaar niet zo goed zien spelen als nu. En daar verdiend Meijer absoluut de credits voor.

3 februari 2024 om 23:53

Voornamelijk de spelopvatting voor de winterstop. Meijer speelde nogal op zeker, helemaal bij een voorsprong en daardoor kregen we vaak de deksel op de neus. Zie de resultaten tegen ‘laagvliegers’ als Vitesse, Volendam en Almere bijvoorbeeld.

Nu sinds begin december is de knop omgegaan, zit er veel meer energie in de spelopvatting, drukken ze ook door als ze 1-0 voor staan en dat werpt z’n vruchten af. Kortom: Meijer heeft iets met de kritiek gedaan, lijkt het, en verdient nu alle lof. Samen met de spelers, natuurlijk, want die blinken ook stuk voor stuk uit.

Ondanks de voorsprong terecht verloren. NEC heeft bijna alleen maar de bal gehad. Het is te danken aan Brouwer dat we bij rust niet 3 of 4-1 achter staan. Wel jammer dat je dan binnen 15 minuten de wedstrijd echt verpest, maar goed. Op naar volgende week, Vitesse thuis, die moet je winnen tegen de directe concurrent. Betreurd de bus in naar Almelo nu, NEC fans gefeliciteerd met de verdiende overwinning. Aju

Echt supertrots op m'n cluppie. Deze week toch vrij onverwacht je sterspeler verliezen en dan ook nog na 2-3 minuten met 0-1 achter komen. Maar daarna echt een ontzettend sterk en energiek NEC gezien dat ondanks de loopgraventactiek van Heracles in de eerste helft al kans op kans stapelde maar niet wist te scoren. 20 minuten na rust Heracles gewoon ordinair van het veld geveegd waarbij de enige kritiek die je kunt hebben is dat je er i.p.v. 6 of 7 'slechts' 3 maakt. Want dit was echt een wedstrijd voor een uitzonderlijk hoge score. Laatste kwartier iets te veel de teugels te laten vieren maar echt in de problemen kom je niet meer. Qua tempo, intensiteit, positiespel, organisatie en het creã«ren van kansen m.i. misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Enige wat een beetje matig was, was het afronden van de kansen.

Verder is Chery een genot om naar te kijken. Niet verwacht dat ie al zo snel z'n stempel zou drukken maar hoe hij zich constant tussen de linies vrij weet te bewegen vind ik echt prachtig, dat tekent gewoon pure kwaliteit en voetbalinzicht. Vond onze buitenspelers vandaag ook weer lekker dreigend en Ogawa ben ik al vanaf het begin gecharmeerd van, hoe die de 2-1 binnen knikt verraadt toch ook wel zijn klasse.

Moet wel zeggen dat ik dat Heracles echt een verschrikking vond. Vanaf seconde 1 tijdrekken, niet een bus maar een dubbeldekker op het veld parkeren om dan vervolgens de bal amper twee keer naar elkaar te kunnen spelen. Maarja, dat weet je eigenlijk ook een beetje als je Erwin van de Looi binnenhaalt. 5 minuten te lang naar die man kijken of luisteren levert je gewoon een halve depressie op.

In de omschakeling was het in de beginfase een gatenkaas en krijg je de deksel op de neus. Vervolgens vergeet je de eerste helft te scoren, mede door fantastisch keeperswerk. In de tweede helft krijg je een pingel, breek je de ban en vervolgens zet je door en maak je de 2-1 en 3-1. Heerlijk! Ik heb genoten van de felheid, het doorjagen en als ik dan iemand naast Ogawa mag uitlichten, dan is het Sandler. Wat een genot om zo’n verdediger in een NEC-shirt te zien voetballen. Mits fit fantastisch, wordt er gezegd. Klopt, maar hij liet vandaag meermaals zien in topvorm -en conditie te verkeren!

Het zou mij verbazen als dit nec niet gaat strijden om Europees voetbal. Dit is de ploeg waar ik op dit moment het minst lief tegen zou spelen. Het is stabiel en heeft spelers die het verschil kunnen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren