Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea schrijft geschiedenis en betaalt recordbedrag voor Colombiaanse

Laatste update:

Het transferrecord in het vrouwenvoetbal is verbroken. Chelsea heeft zich versterkt met Mayra Ramírez en betaalt naar verluidt 450.000 euro voor de diensten van de Colombiaanse. Dat bedrag kan middels bonussen oplopen tot 500.000 euro. Nooit eerder werd er zoveel geld betaald in het vrouwenvoetbal.

De duurste transfer in het vrouwenvoetbal stond op naam van Keira Walsh, die in 2022 van Manchester City naar FC Barcelona ging voor naar verluidt 350.000 pond. Dat is omgerekend zo'n 410.000 euro.

Met de transfer van Ramírez, die overkomt van Levante, kan het de eerste keer worden dat een club 500.000 euro betaalt voor een speelster. Nooit eerder werden bedragen van die grootte op tafel gelegd.

Ramírez is ook degene die Jill Roord van de troon stoot. De Nederlandse gold sinds vorig jaar als duurste aanwinst van een Engelse club met haar transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City.

City maakte 350.000 euro over naar de Bundesliga voor de diensten van Roord, maar ziet dat record nu dus verbroken worden door Chelsea. De Londense topclub doet zelf echter geen uitspraken over mogelijke bedragen.

Debuut
Ramírez maakte zaterdag, een dag na haar transfer, meteen haar debuut in het shirt van Chelsea. De Colombiaanse kwam in de competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (3-0 winst) na ruim een uur spelen binnen de lijnen.

"Ik had tegen haar gezegd dat als ze speelgerechtigd zou zijn, ze in de selectie zou worden opgenomen", aldus manager Emma Hayes. "Dit was een mooi moment om haar haar eerste minuten te gunnen. Ze moet zo snel mogelijk worden opgenomen in de groep."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag mij af hoeveel vrouwenvoetbal daadwerkelijk opbrengt. Van kaartverkoop tot tv rechten. Wellicht kan voetbalzone daar eens onderzoek naar doen. .

28 januari 2024 om 11:28

Heb anel even opgezocht maar Arsenal haalt bijv. gemiddeld per wedstrijd 26k toeschouwers. United volgt met 13k en daarna wen rits met clubs die terugvallen an 9k tot 5k. Ik denk dat het voor deze clubs op dit moment vooral een investering is als je ziet hoe vrouwenvoetbal in de lift zit. Als je gaat vergelijken is dit bedrag ongeveer 1% van de kosten van de gemiddelde Chelsea aankoop, dat is peanuts voor zo'n club.

28 januari 2024 om 11:37

Weet je ook toevallig wat de reden is achter die cijfers? Wordt het vrouwenvoetbal bij Arsenal en United meer geadverteerd, is het niveau hoger of zijn de kaartjes goedkoper ofzo? Lijkt me wel interessant als daar een keer onderzoek naar gedaan zou worden.

28 januari 2024 om 11:55

Geen idee. Arsenal is/was natuurlijk wel jarenlang een topteam bij de dames. Daarnaast als je de kaarten nu voor peanuts verkoopt is dat natuurlijk hele goede klantenbinding. Lijkt me idd wel interessant om meer over te weten te komen. Als je het onderzoek van Piet hieronder vluchtig doorleest dan staat er de vraag naar vrouwenvoetbal enorm toeneemt en dat ook in de omzetcijfers te zien is.

28 januari 2024 om 12:04

Ik heb het idee dat veel kaartjes gratis worden weggegeven maar kan er natuurlik naast zitten. Live club wedstrijden kijken op tv vraag ik mij ook af hoeveel mensen dat zijn. Ik ben hier niet om vrouwenvoetbal te bashen. Ik vind het interessant om te zien hoe dat zich ontwikkeld. En voor de vrouwen betekend dat dat ze meer kunnen eisen wanneer je weet wat het oplevert.

28 januari 2024 om 14:44

Momenteel niets. Als je naar de jaarrekeningen kijkt van Madrid of Barca die ook beide een damesploeg hebben zie je dat ze daar verlies aan maken.

28 januari 2024 om 18:05

Geen FFP regels voor vrouwen voetbal dan I guess?

28 januari 2024 om 19:16

Dat lijkt me sowieso niet, dan was elk vrouwenteam al failliet of dan konden 90% van de vrouwelijke profs niet van hun marktconforme salaris leven en waren ze allemaal semi-prof.

Nou, fijn om te zien dat we ook geen grenzen hebben als het gaat om vrouwenvoetbal.. Het is waanzin om maar altijd het meeste te willen betalen, maar je doet het in ieder geval wel op een gelijkwaardige manier..

28 januari 2024 om 11:43

Niet helemaal waar, dit is het hoogste geaccepteerde bod maar niet het hoogste uitgebrachte bod. Dat kwam van Arsenal, een miljoen pond voor Russo, maar dat werd afgewezen door United.

Meeee Jong, nu nog 200x dit bedrag en dan hebben ze de vrouwelijke Kane binnen.
Wereld van verschil en dan klagen voor gelijke betaling haha

Dat meisje zal hartstikke trots zijn en uiteraard is Chelsea degene die ook in vrouwenvoetbal records verbreekt lol. Ik hoop dat ze ooit op het niveau van heren komen dan kan ik tenminste genieten van voetbal met een uitzicht 😃

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren