Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea bereikt akkoord met basisklant en voorkomt transfervrij vertrek

Laatste update:

Het aflopende contract van Thiago Silva bij Chelsea gaat met één seizoen verlengd worden, zo meldt Fabrizio Romano. De 38-jarige centrale verdediger, die 113 interlands voor Brazilië achter zijn naam heeft staan, is dit seizoen een vaste waarde onder manager Graham Potter en wil nog geen afscheid nemen bij the Blues. De nieuwe verbintenis van Silva loopt tot medio 2024. De handtekeningen zullen spoedig gezet gaan worden.

De Braziliaan kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van Paris Saint-Germain en maakt, ondanks zijn leeftijd, een prima indruk in de Premier League. Silva speelde sinds zijn komst bij Chelsea 106 wedstrijden voor de club en dit seizoen staat de teller al op 24 duels. De centrale verdediger draagt daarnaast bij afwezigheid van César Azpilicueta geregeld de aanvoerdersband.

Chelsea wilde graag langer door met Silva en ook de speler zelf dacht nog niet na over een vertrek uit Londen. De Braziliaan gaf eind september in gesprek met het clubkanaal van the Blues aan dat hij graag tot minimaal zijn veertigste actief wil zijn als voetballer. “Het is heel belangrijk voor mij dat ik op deze leeftijd op dit niveau kan spelen, maar het is niet gemakkelijk, vooral niet in de Premier League", aldus de mandekker. "Als ik klaar ben met trainen, kom ik thuis en denk ik na over hoe ik mezelf kan herstellen voor de volgende dag."

"De intensiteit ligt van de eerste tot de laatste minuut hoog, dus je moet altijd paraat staan. Ik mag dan 38 zijn, maar ik denk dat ik dit team zoveel mogelijk kan helpen”, ging Silva verder. “Je moet mentaal sterk zijn. Als je dingen buiten het voetbal doet, word je moe. Dat is mijn mening. Spelers zijn nu veel professioneler dan voorheen." De verdediger praat vaak met de 41-jarige Zlatan Ibrahimovic. “Mijn doel is ook om tot mijn veertigste te spelen, maar ik weet niet of het op dit niveau en deze competitie zal zijn. Maar mijn doel is om tot mijn veertigste te spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi hoor! Ik ben echt enorm fan van Silva. Hij is op zijn leeftijd nog steeds 1 van de beste verdedigers van Europa en dat is echt heel erg knap! Ik vind het zo jammer dat we hem niet iets eerder bij PSG of zelfs Milan hebben kunnen oppikken.. Bij de gedachte aan een centraal duo achterin van Terry en Silva begin ik spontaan te watertanden!

10 februari 2023 om 12:15

Silva is echt een geweldige speler en zo snel zo geliefd bij de club. Hoop dat hij na zijn spelers carrière een andere rol kan gaan invullen binnen de club.

10 februari 2023 om 12:22

Als die beter is dan die 6 andere is die leeftijd toch niet zo belangrijk?

10 februari 2023 om 12:31

Voor de lange termijn. Silva heeft verlengd met een jaar, terwijl Fofana voor de lange termijn gehaald is.

10 februari 2023 om 12:45

Erg onrespectvol ja! Ze moesten bij Chelsea even in hun glazen bol kijken of Silva na 22/23 nog een seizoen verder kon en daarna pas beslissen om Fofana en Koulibaly te halen.

10 februari 2023 om 12:53

Zou niet eens op LeFootball reageren. Die snapt er helemaal niks van. Als Silva een Noord Afrikaan was geweest was het een geweldige zet geweest. Oh nee toch niet want het gaat om Chelsea en alles wat Chelsea doet is slecht volgens Lefootball. LeFootball heeft een hekel aan Zuid Amerikaanse spelers volgens mij. Zou absoluut niet verlengen met misschien wel je beste verdediger omdat je een blessure gevoelige Fofana hebt rondlopen, een Koulibaly die totaal niet presteert en een Azpi die uit zijn contract loopt. Wat een beredenering weer.

10 februari 2023 om 13:20

Maar wat heeft dat met “respectloos” te maken? Dat is ook weer zo’n term die hier de laatste weken rondgeslingerd wordt, terwijl de slingeraars volgens mij amper begrijpen wat ze zeggen.. Net zoals gebeurt bij het woord ‘afgunst’..

Thiago Silva wordt jaarlijks verlengd, daar is iedereen van op de hoogte. Op zijn leeftijd is het risico dat hij heel snel heel veel minder wordt vrij groot. Kijk naar een Ivanovic, hij was de beste rechtsback van de Premier League totdat hij het opeens niet meer was. Toen heeft Chelsea nog 18 maanden met een speler gezeten die het niveau niet meer aankon maar wel maximaal verdiende. Om zo’n scenario te voorkomen wordt dit gedaan, maar iedereen is dus op de hoogte dat Silva nergens heen gaat zolang zijn niveau zo hoog is als het nu is. Koulibaly is een speler die gehaald is door Tuchel, jammer genoeg lijkt hij niet meer in de plannen voor te komen.

10 februari 2023 om 13:23

Er is toch weinig respectloos aan gezonde concurrentie wat bij een grote club hoort?

10 februari 2023 om 13:48

Ligt eraan hoe je het bekijkt. Bij alle Europese topclubs bijna zitten er kwaliteitsspelers op de bank en tribune . Natuurlijk snap ik dat mensen dat oneerlijk vinden, maar Chelsea is hier niet uniek in helaas

10 februari 2023 om 14:32

@lefootball, wie speelt er dan amper? Azpi is hard nodig op rb aangezien hij na Reece James de enige rb is en deze helaas regelmatig geblesseerd is. Silva, Chalobah, Badiashile en Koulibaly hebben allemaal genoeg gespeeld. Fofana speelt amper maar dat is omdat hij al 4 maanden geblesseerd is

10 februari 2023 om 16:22

@LeFootboll Respectloos? Het is pas respectloos naar de speler Silva als hij nog op het niveau is om te spelen en hem dan te laten gaan. Neem daarbij dat deze jongens genoeg op de training zien om minstens zichzelf nog meer te meten met hem, en ze leren vast ook. Enkel meer motivatie, en gezonde concurrentie.. het beleid ben ik wel met je eens.

10 februari 2023 om 20:12

@lefootball

In elke reactie hier loop je steeds verder weg van je eerste standpunt.

Heel erg knap wat Thiago Silva nog presteert op die leeftijd. En dat in de Bpl.
Je merkt natuurlijk dat hij niet meer de snelste is, maar hij is zo ervaren en staat zo vaak goed.

Zo'n Koulibaly zit gewoon op het bankje, mede door het goede spel van Silva. Koulibaly is ook nog niet de Koulibaly van Napoli van de afgelopen jaren.

En dan zo'n Fofana die geblesseerd raakt en ook niet speelt. Een duo van T. Silva - Badiaschile (onder de indruk, was al fan bij AS Monaco) is een topduo. En hopelijk kan Chelsea langzaam bouwen naar een duo van Fofana - Badiaschile.
En dan heb je nog een Colwill op huurbasis weg!

10 februari 2023 om 12:20

De BPL bestaat al jaren niet meer het is de PL

10 februari 2023 om 14:47

Ah ja, goede toevoeging op mijn reactie ook. Vanaf 2017 is het niet meer de BPL maar de PL, echt een goede toevoeging!

Zolang hij nog geen wandelstok nodig heeft en geen last van ouderdom pijntjes, kan het nog prima.

Ik denk dat Silva door zijn babyface nog jaren meekan als voetballer. Als ik zijn leeftijd niet wist zou ik hem in de 20 schatten. Goede verdediger. Misschien de beste in de PL.

Top 3 beste verdedigers in EU. Zelfs Maldini was niet zo goed als hem op zn 38ste. Dit maak je echt zelden mee. Congrats Cfc.

10 februari 2023 om 13:19

wat bedoel je nu te zeggen?
Top 3 beste verdedigers, of top 3 beste verdedigers van 38?

10 februari 2023 om 16:21

Top 3 beste verdedigers

10 februari 2023 om 14:07

blink182

Maldini was gewoon nog basisspeler op zijn 38ste en was nog uitgekozen tot beste verdediger van de CL nadat hij met Milan de Champions League won in 2007.

10 februari 2023 om 16:03

Huh? Als ik me niet vergis was of John Terry of Nesta de beste verdediger van 2007. Maldini was echt niet beter dan Nesta op dat moment.

10 februari 2023 om 21:48

Nee hoor, het was echt Maldini die de prijs kreeg in 2007. Terry was een jaar later verkozen toen Chelsea de finale haalde.

"...en voorkomt transfervrij vertrek"
Alsof een 38 jarige een relevante restwaarde heeft

10 februari 2023 om 13:28

Gaat er meer om dat ze een vertrek voorkomen en dan is ''voorkomt transfervrij vertrek'' gewoon feit. Dit wist je waarschijnlijk zelf al dus tja overdreven reactie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren