Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Capello verdedigt Internazionale: ‘Een 1-0 zege is geen saai resultaat’

Laatste update:

La Gazzetta dello Sport, de grootste sportkrant van Italië, opent de editie van zaterdag met de kop ‘De schoonheid van het lelijk zijn’. De roze sportbijbel verwijst daarmee naar de kritiek die Internazionale krijgt. I Nerazzurri staan weliswaar eerste in de Serie A, maar hen wordt verweten saai te spelen.

/

Fabio Capello, die tweemaal de trainer was van stadsgenoot AC Milan, kan zich niet vinden in de kritiek: “Milan werd van 1992 tot 1996 vier keer achter elkaar kampioen, maar alleen in dat derde seizoen maakten ze relatief veel doelpunten. We hadden simpelweg een geweldige defensie die uiteindelijk het verschil heeft gemaakt. Een 1-0 zege dient gerespecteerd te worden.”

“Mensen moeten eerst nadenken voordat ze een 1-0 afschilderen als een saai resultaat. Die uitslag behelst namelijk drie waarheden: het team heeft gewonnen, heeft geen doelpunt tegen gekregen en heeft gevochten om een tegengoal te voorkomen. Ik respecteer Roberto Mancini zeer en bovendien moet hij het doen met het materiaal dat hem beschikbaar wordt gesteld. De wijn smaakt naar de stok”, aldus Capello in de krant.

'1-0 is geen saai resultaat'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een 1-0 kan best spannend zijn maar evengoed erg saai. De 3 waarheden die capello geeft hebben ook niks te maken of een wedstrijd saai is of niet en de 2e en 3e zijn vrijwel hetzelfde.

Tja Capello jij bent dan ook zo'n oubollige saaie Italiaanse coach van de ouwe stempel. Niemand is daarin geïnteresseerd in zo'n spel. De Interista vinden het misschien prima voor dit seizoen om terug CL te halen en terug de komen in de top maar daarna moet het anders.

26 september 2015 om 20:53

Met dat oubollige saaie voetbal is Capello wel een van de meest succesvolste trainers ooit! Hij heeft talloze prijzen gewonnen als trainer en is alom gerespecteerd door iedere topspeler. Dat bevestigd Ibra trouwens ook in zijn boek.
Voor zo iemand moet je gewoon respect hebben ipv zo ongefundeerd kletspraat te beginnen verkopen.

Weinig doelpunten hoeft niet gelijk te staan aan saai spel. Een 0-0 zoals die van Arsenal vs Liverpool was evengoed erg spannend en leuk.
Wel ben ik van mening dat Internazionale wat beter moet gaan spelen ja, willen ze constant punten blijven pakken
L.

Anders bepaald mr. Capello niet wat supporters van een wedstrijd vinden? Heb de wedstrijd niet gezien maar 1-0 kan saai en leuk zijn. Maar hoeft niet per definitie leuk te zijn.

Voor de tactici onder ons kan een 1-0 inderdaad best interessant zijn. Dat heeft Capello bij Juve tot in den treuren aangetoond. Maar puur qua oppervlakkig genot van voetbal kan het niet om aan te zien zijn. In ieder geval, dat was bij Juve tussen 2004 en 2006 vaak zo het geval: Enorm efficiënt, maar vaak zaten er nog niet eens 30.000 op de tribunes, en dat had niet alleen met het Delle Alpi zelf te maken.
In dat opzicht is het wel enorm typisch dat juist deze drilsergeant deze opmerking maakt.

Niets afdoende aan Inter overigens. Voor een ploeg die de afgelopen 4 seizoenen zoveel problemen heeft gekend is van welk opzicht dan ook dit een zeer gewenste periode.

26 september 2015 om 19:55

Het Inter van nu doet me een beetje denken aan het Juventus van 2010-2011. Jarenlang miserie gekend maar uiteindelijk met slechts een paar nieuwe spelers goede resultaten neerzetten. Al blijf ik Mancini als coach topclub onwaardig. geef Inter een Jurgen Klopp en die ploeg gaat swingen, al hoop ik nog steeds op een wederopstanding van de beste club van Italië, Juventus.

26 september 2015 om 20:58

Ik weet niet of jij het al gezien hebt maar Inter is best leuk om naar te kijken dit seizoen. Dat kon ik van Klopp vorig jaar niet meer zeggen bij Bvb, wat niet weg neemt dat Klopp geen goede trainer is maar dat hij ook niet superman is. Mancini doet het gewoon goed momenteel en een speler als Jovetic bloeit helemaal open onder Mancini terwijl hij bij City een vaste tribuneklant was. En ook verdedigend zit het zeer goed. Kan als Serie A liefhebber hier alleen maar gelukkig mee zijn dat Inter aan de weg terug aan het timmeren is.

In Nederland hebben we een afgunst tegen 1-0 of 0-1 lijkt het, simpelweg omdat we zelf de nul nooit kunnen houden. Of tenminste, nauwelijks.

Deze resultaten gaan gepaard met vrij verdedigend spel, wat vrij saai is om na te kijken. Maar dit doet niets af aan de kwaliteit die een ploeg heeft als je telkens een 1-0 voorsprong over de streep kan trekken. Je wint, scoort en houdt de 0.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren