Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Caenepeel weer veroordeeld: ‘U moet oppassen dat u geen vaste klant wordt’

Laatste update:

Jinty Caenepeel is vrijdag door de politierechter in Brugge veroordeeld tot een geldboete van 3600 euro en een rijverbod van drie maanden en vijftien dagen voor een ongeval en een vluchtmisdrijf. Ook zal de middenvelder van Excelsior zijn rijexamen opnieuw moeten afleggen en daarbij moeten slagen voor medische en psychologische proeven, heeft de rechter besloten.

Op 25 maart van dit jaar veroorzaakte Caenepeel een ongeval in de kustplaats Oostende. Hij verleende geen voorrang aan een taxi, wat resulteerde in een botsing waarbij de taxichauffeur gewond raakte. Caenepeel stapte even uit om met het slachtoffer te praten, maar vertrok daarna toch. Hij gaf later aan de politie toe in paniek te zijn geraakt, omdat hij wat had gedronken. Dat 'vluchtmisdrijf' wordt hem aangerekend door de rechter.

Het was niet de eerste keer dat Caenepeel zich in de rechtbank moest verantwoorden. In 2016 werd hij veroordeeld voor een snelheidsovertreding, terwijl hij in mei van dit jaar werd veroordeeld voor het rijden onder invloed van cannabis. Caenepeel kreeg toen een geldboete van 1600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van drie maanden, waarvan eveneens de helft een voorwaardelijke straf betrof.

Caenepeel excuseerde zich vrijdag bij de rechter. "Ik had nooit mogen wegrijden. Ik had ook echt niet gezien hoe erg het was. Dat wist ik pas achteraf", wordt de 21-jarige Belg geciteerd door De Telegraaf. De rechter waarschuwde de jonge middenvelder. "U moet oppassen dat u hier geen vaste klant wordt", zei de rechter. "Ik hoop dat ik u de volgende keer niet hier maar op het scherm of op het veld zie." Caenepeel kwam dit seizoen pas eenmaal in actie voor Excelsior: zijn enige optreden was op 19 augustus (3-0 nederlaag tegen Feyenoord).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

3.5 maanden na hit en run, waarhij toegeeft gedronken te hebben? Terwijl hij al eerder was berecht voor cannabis achter het stuur? Wat een grap

16 november 2018 om 15:07

Hierbij zal ongetwijfeld mee hebben gespeeld dat de taxichauffeur geen of nauwelijks verwondingen had en dat hij profvoetballer is, ook al is het ‘maar’ bij Excelsior. Ben ik het ermee eens? Nee, zeker niet.

16 november 2018 om 15:10

Hij moet wel zijn rijbewijs opnieuw halen met tests erbij wat ik wel een goede zaak vind, want dat zie je ook niet vaak.

16 november 2018 om 16:50

Als je 2 keer bewust het risico wil lopen om een ongeluk te veroorzaken hoor je nmm zeker de komende jaren niet op de weg (het ticket voor snelheid overschrijden erbuiten gelaten, aangezien context ontbreekt). Daarnaast heb ik binnen bekende kring ergere straffen gezien voor minder, die ik eigenlijk al mild vond (denk aan boetes die voor studenten niet te doen zijn). Daarnaast zie je zulke mentale tests juist vaak.

Hoe moeilijk kan het zijn om na wat op te hebben niet in de auto te stappen? Ik snap niet dat mensen zo egoïstisch zijn om toch te rijden. Net als die idioten die op hun telefoon zitten tijdens het rijden. Je zet anderen hun levens op het spel! Hopelijk stuurt excelsior hem een tijdje naar het 2e oid.

Deze man heeft dus geen enkele vorm van zelfdiscipline: eerst stoned en daarna onder de invloed van alcohol achter het stuur. Meerdere ongelukken veroorzaken....
Als club kun je met dit gedrag toch niet gelukkig zijn en moet je het eigenlijk niet accepteren. Zeker een nette club als Excelsior niet.
Als je buiten het veld de discipline niet hebt zul je het op het veld als gemiddelde voetballer ook niet redden

Wat een mafketel, leert dus niet van zijn eigen fouten. Zulke lui rijden altijd anderen de vernieling in, maar niet zichzelf.

Wat een ellende, dit leek een leuk talent toen hij op 19 jarige leeftijd in seizoen 2015-2016 bij Eindhoven speelde en er 15 in schoot maar je voelt al aankomen dat dit helemaal niks meer gaat worden.

Sommige lui denken ook alles te kunnen maken, en met spijt bij de rechter ermee weg te komen. Wat een wereld.

Advies aan Excelsior: ontbinden en wegwezen met deze jongen. Een veroordeelde speler moet je niet in het team hebben. Dat leidt tot alleen maar onrust. Hopelijk zien ze dit in met gezond verstand.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren