Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Burgemeester Eindhoven reageert op spandoek PSV-fans voor woning Halsema

Laatste update:

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem van Eindhoven is niet te spreken over het spandoek dat fans van PSV in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben opgehangen bij de woning van Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam. Tegenover het Eindhovens Dagblad laat hij weten de actie af te keuren.

“Van supporters pesten wordt je blij, je zoon is een crimineel, niet wij”, was te lezen op een groot spandoek voor de woning in Amsterdam. Het is een reactie van de Eindhovense aanhang op het besluit van Halsema om PSV-fans te weren in de Johan Cruijff ArenA tijdens de Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV komende zondag. De reden voor het besluit van de Amsterdamse burgemeester zijn de ongeregeldheden rondom het duel om de Johan Cruijff Schaal (3-5 winst PSV) in juli. De Eindhovense bezoekers zongen toen onder meer antisemitische leuzen.

Dijsselbloem, die naast burgemeester van Eindhoven ook supporter is van PSV, laat weten de actie af te keuren: “Je mag je ongenoegen uiten over een besluit, maar familieleden van bestuurders laat je met rust”, geeft hij in het Eindhovens Dagblad aan. “En als je wilt laten zien dat je je wél kunt gedragen, is dit niet de manier.”

Op het spandoek maken de supporters van PSV een verwijzing naar een zaak uit 2019. De destijds vijftienjarige zoon van Halsema werd toen samen met een vriend met een vuurwapen aangehouden toen zij voor overlast zorgden op een leegstaande woonboot in Amsterdam-Oost. Ze gooiden het wapen weg toen de politie arriveerde, maar tot een vervolging kwam het niet. De zaak werd uiteindelijk afgehandeld via Bureau Halt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Och, ze hadden het beter bij het gemeentehuis kunnen hangen dan bij een prive woning. Maar verder is een spandoek bij uitstek een geaccepteerd middel binnen een democratie.

5 november 2022 om 16:04

Ja, en een fruitmand brengen bij iemand die ziek is is ook geen problematisch gedrag, maar als boze boeren het komen aanbieden aan een politicus die vlak daarvoor door dezelfde groep mensen nog is bedreigd ligt de context wel wat anders, niet?

5 november 2022 om 17:07

Ja dat schrijf ik toch....

5 november 2022 om 17:43

Je had ze in Eindhoven moeten horen over een spandoekje vorig jaar... Toen leek het wel het ergste wat je kan gebeuren.

5 november 2022 om 17:59

Ken je toch nie druk maken over het spandoek met de tekst “brainfart Aidshoven”. Dat zegt genoeg. Heb Halsema toen nie gehoord hypocriet wijf.

Spandoek is toch niet zo’n ramp? Overigens vind ik de grammaticale fout dan wel weer een ramp.

5 november 2022 om 15:55

Iemand thuis opzoeken is in mijn opinie heel verkeerd, ook al is het maar om een spandoek ophangen

5 november 2022 om 19:48

Ik kan betere plekken bedenken inderdaad maar het lijkt op de foto aan de overkant van de gracht. Ik vind dat zelf niet heel schokkend, aan het huis vind ik wel heel verkeerd

5 november 2022 om 16:00

De eerste keer in lange tijd dat ik het eens ben met een Ajacied

5 november 2022 om 16:21

Jij vindt een spelfout erger dan ongewenst iemands huis op te zoeken?

5 november 2022 om 20:37

Hoeveel mensen lopen er dagelijks langs iemands huis? Ze zijn misschien niet eens in de buurt geweest, aangezien het aan de andere kant van de gracht was.

5 november 2022 om 16:51

Waarom is een grammaticale foutt een ramp dan?

5 november 2022 om 19:03

Geen ramp an sich. Echter is het wel zo wanneer je zo'n spandoek plaatst je wilt dat zoveel mogelijk mensen het zien doormiddel via de media.

Dan staat het wel een klein beetje lullig.

5 november 2022 om 19:47

Omdat je nog dommer lijkt als dit de gehele groep niet is opgevallen bij een publieke actie

5 november 2022 om 17:41

Tja je druk maken over een taalfout, volgens mij is dit een voetbal forum en geen taal forum

5 november 2022 om 18:56

Waar maak jij je druk om?

6 november 2022 om 08:53

Dat het rommelt bij Ajax

7 november 2022 om 09:59

Pijnlijk ja, wat een gezeik dit seizoen zeg.

5 november 2022 om 19:01

Thuis is naar mijn menig gewoon off limits.

6 november 2022 om 01:05

Ligt aan de tekst maar dit vind ik niet erg.
Er staat mij ook nog iets bij van een geverfde schutting bij speler van N.E.C./ Vitesse dat vond ik wel humor.

Raar idee dat Halsema zogenaamd niet bevoegd is om besluiten te nemen omdat haar zoon iets verkeerds heeft gedaan. Gejank van een zeer problematische groep. Misschien moeten de supporters maar eens bij zichzelf te rade gaan. Steden gaat natuurlijk niet eindeloos voetbaltuig faciliteren op kosten van de samenleving. Het houdt een keertje op.

5 november 2022 om 18:03

Ik lees alleen dat men aangeeft dat zij er lol in heeft om supporters te pesten, en een steek onderwater naar haar zoon. Er staat toch nergens:"door uw zoons daad ontbreekt uw bevoegdheid om besluiten te nemen als burgemeester".

Vond het wel een leuk grapje. Maar zoals inderdaad vaak aangegeven niet bij iemand thuis. (En volledig terecht dat ze geweerd worden).

Er is geen enkele voetbalsupporter die blij is met Halsema. De ajax aanhang is er ook al jaren klaar mee. Als je burgemeester van Amsterdam bent en je hebt niks met Voetbal, niks met Ajax en je gezicht niet in de Arena laat zien en alleen maar de supporters het leven zuur maakt ben je het niet waard om burgemeester te zijn.

5 november 2022 om 15:47

Want zo een stad bestaat natuurlijk voornamelijk uit/voor voetbal? Hou toch op. Er zijn vele belangrijkere zaken dan voetbal in het leven.

5 november 2022 om 16:47

Zeker in Amsterdam. Ajax leeft meer onder provincialen dan Amsterdammers tegenwoordig. Al die yuppen in De Pijp enzo, geven geen fuck om Ajax. Terwijl in dorpjes in de provincie opeens Ajax-vlaggen zichtbaar zijn in de kantine

5 november 2022 om 17:12

Ben zelf niet voor ajax, maar woon al wel heel lang in Amsterdam.
Maar ajax leeft toch wel heel erg in Amsterdam. Als ajax speelt zitten alle cafe’s vol die ajax uitzenden, je ziet overal mensen fietsen met shirtjes etc.
En overal ajax/ultra graffity en in sportscholen etc toch wel erg veel mensen met ajax tattoos. Was toch wel verrast omdat ik dit niet had verwacht destijds.
Kom zelf van oorsprong uit Utrecht en dat is mijn club, maar dat leeft eigenlijk echt niet in de stad. Wel in mijn directe omgeving van vroeger, maar in algemene zin eigenlijk niet.

5 november 2022 om 17:49

Verschilt per wijk natuurlijk. Heb zelf in Amsterdam gewoond en merkte en eerlijk gezegd weinig van. In Alkmaar leeft AZ bijvoorbeeld in bijna elke wijk wel

5 november 2022 om 18:40

Nee dat niet, maar in al het andere faalt deze extreem linkse ook.

Vreemd dat dit spandoek bij zovelen in het eerste topic als ludiek werd gezien. Als het deze supporters om de beslissing en het voetbal ging, hadden ze het bij het stadhuis op de Dam kunnen hangen. Nu is het gewoon een kwestie van inspelen op een antipathie die veel mensen voor Femke Halsema hebben en hopen dat de vijanden van hun vijand hun vriend worden. Niet dat je van voetbalsupporters heel veel nuance hoeft te verwachten, maar een beetje verder denken over wat je nou precies bereikt met je acties is er schijnbaar ook niet meer bij.

Ik vind dat de PSV supporters wel erg streng door Halsema zijn aangepakt. Spreekkoren van een signatuur die vaker voor komen en niet naar omgekeken wordt of word😜. En een spandoekje.. Ik had een andere tekst bedacht. Ludiek, zodat Femke er zelf ook om kan glimlachen. Minderjarige kinderen erbij betrekken is laag. Hou ook niet van grammaticafascisten met superioriteittrekjes. Komt dat ik zelf nietopgeleid ben. En niet de enige 😁

Er is een spandoek opgehangen. Verder niks. Dus snap niet waarom er geklaagd word door de burgeroorlog van Eindhoven. Halsema is niet lastig gevallen. Alsof een spandoek zo erg is. Kom op zeg. Stelletje jankers tegenwoordig

Halsema is kampioen "redenen bedenken". Voetbal is een wedstrijd waar supporters bij horen. Uitschot pak je op. Verder is er geen bedreiging, buiten een spandoek met mooie rijm.
Net zo als: Laat Schreuder fijn met bouwen beginnen, dan kunnen wij makkelijk winnen..

5 november 2022 om 17:14

Met schreuder aan de roer, dat scheeld me geen moer

5 november 2022 om 17:38

Ook heeeel mooist gedaan!

5 november 2022 om 18:42

Thnx!

Nog een!

Psv: geen vans mee!

Gaat hier om een spandoek he, wat een geneuzel allemaal. Er is niemand bedreigd toch en je niet dit gewoon zien als een statement. En dat mag van mij op deze manier.
Supportertje pesten gebeurd al veel te vaak.

Ik vind het wel grappig. Ten eerste omdat ze zo'n grote plaat voor hun kop hebben. Je bent in een week niet welkom bij Bodo en nu Ajax. Goh, dan zou jij ook wel eens het probleem kunnen zijn. Werkelijk nul zelfreflectie hebben dergelijke types.

Verder natuurlijk die spelfout. Goed, we maken ze allemaal. Er zal ook wel weer een wijsneus langs komen die hier wat uit weet te vissen. Maar als je het op doek zet controleer je het toch even hahah.

Uiteindelijk is de boodschap: de PSV'ers zijn een stel analfabeten zonder zelfreflectie. Ze zetten zichzelf enkel voor lul.

5 november 2022 om 19:22

Plaat voor je kop? Misschien zijn ze over de zeik omdat het complete willekeur is. Ajax-uitvak sloopt elk jaar de toiletten. Antisemitische leuzen is dan de nummer 1 reden. Seriously? Hoe lang kijk jij al voetbal en hoe lang roepen beide zijde iets over joden? Het is gewoon lachwekkend!

Man man wat erg. Een spandoek dat kan toch niet?????? Jeroen Dijsselbloem heeft w weinig gevoel voor humor. Zal straks bij een return ook wel wat aan zijn gevel komen te hangen.

Ze hebben wel gelijk die psv supporters..

wat is hier dan mis mee, geen schelden, geen discriminatie, een leuke ludieke actie.(en nee ik ben geen PSV supporter)
En ja, als je als burgemeester van een stad je zoon beschermt terwijl hij iets crimineels doet dan vraag je om problemen.

Gewoon doorgaan met ademen allemaal.
Maar goed dat is mijn mening.

6 november 2022 om 09:21

Wat hier mis mee is? Ze zoeken een politicus thuis op, dat is wat er mis mee is. Dat doe je gewoon niet, ongeacht wat je van iemand vindt. Dat is een vorm van persoonlijke intimidatie die je niet moet willen in een democratische rechtsstaat.
Maar jij vindt het normaal en zelfs gerechtvaardigd omdat haar zoon ooit een domme fout heeft gemaakt? Echt hoor, dom voetbalvolk. En ja, ik noem jou nu ook dom, daar vroeg je zelf immers om.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren