Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bryan Roy is opgepakt voor negeren taakstraf en zit gevangenisstraf uit

Laatste update:

Bryan Roy zit momenteel een celstraf uit, meldt het Algemeen Dagblad. De voormalig topvoetballer werd in september 2021 veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf vanwege het bedreigen van minister-president Mark Rutte. Hij liet via Twitter weten die taakstraf niet te willen uitvoeren en heeft 'woord gehouden', waardoor hij nu in de gevangenis is beland.

Roy erkende tegenover de politie de bedreiging richting Rutte te hebben getweet ‘omdat hij vecht voor de kinderen die misbruikt worden’. Hij vond het vermeende kindermisbruik deels de schuld van Rutte en vond dat de premier voor een tribunaal moest verschijnen. De rechtszaak die Roy een taakstraf opleverde, negeerde hij volledig: hij kwam niet opdagen en stuurde geen advocaat.

"Mark kan die hele taakstraf in z'n naad douwen", schreef Roy een dag na het vonnis. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax en Oranje kreeg die taakstraf opgelegd vanwege een dreigtweet aan het adres van Rutte. In april 2021 tweette Roy: 'Headshot krijgt-ie straks.’ Het leverde hem een werkstraf van tachtig uur op plus een maand voorwaardelijke celstraf. De rechter legde daarbij een proeftijd van twee jaar op.

Voor iedere twee uur taakstraf die hij verzuimt, staat één dag cel. Daardoor moet Roy veertig dagen zitten. Het Centraal Justitieel Incassobureau, dat bevoegd is voor de uitvoering van de straf, wil niet zeggen wanneer Roy precies is opgepakt en welk gedeelte van zijn straf hij al heeft uitgezeten. Hij heeft sinds 19 april in ieder geval niets meer van zich laten horen via Twitter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sjongejonge wat een teksten weer. Als iemand een publiek figuur is onttrekt voor sommige mensen alle menselijkheid aan die persoon blijkbaar.

Maar als hij blijkbaar tijd heeft om allemaal zulke teksten de wereld in te slingeren en waarschijnlijk 'zijn eigen onderzoek te doen' kan ik me voorstellen dat hij liever veertig dagen zit dan een taakstraf doet, dan hoef je ook niet aan het werk.

3 mei 2022 om 17:56

Bryan Roy heeft imo gewoon volledig gelijk gelijk. Die Rutte jaagt ook mensen gewoon de voedselbank in

3 mei 2022 om 18:23

Roy gelooft in het pedocomplot waarbij de hele elite kinderen misbruikt, kinderbloed drinkt en nog meer walgelijkheden. Dus dat gaat wel iets verder dan jij nu aangeeft.

3 mei 2022 om 20:19

Dat doet Rutte zeker, maar dat mensen daardoor op de leugenaars van forum, de pvv en ja21 stemmen ipv links (partijen die daadwerkelijk opkomen voor arbeidsrechten enzo) is dan wel weer onbegrijpelijk. Bryan Roy kiest het verkeerde pad.

Waar maak je overigens uit op dat Bryan Roy zich druk maakt over mensen bij de voedselbank? Staat toch echt iets anders in het artikel.

compleet van het padje dus. Ik denk ook niet dat hij na die 40 dagen iets geleerd heeft en vrolijk verder gaat met domme dingen roepen.

3 mei 2022 om 14:45

Ja, Roy plaats al langere tijd 'vreemde' berichten op Twitter. Wel vreemd dat je een dag cel kunt inwisselen voor 2 uur taakstraf. Maar goed, 40 dagen cel ...benieuwd of Roy zich daarna anders uit gaat laten. Ik denk het niet.

3 mei 2022 om 15:43

Tuurlijk niet, gevangenisstrafen werken vrijwel nooit. Het is gewoon een wat achterhaalde oplossing om criminelen gescheiden te houden van de maatschappij. Niet geheel onterecht overigens, maar met een etiket "ex gevangene" op je voorhoofd is je kans op een daarna succesvol leven om en bij 0. Dus tja, dan kan je net zo goed verder gaan.

3 mei 2022 om 17:20

"Wel vreemd dat je een dag cel kunt inwisselen voor 2 uur taakstraf."

Zo werkt dat niet Dr. Duck, alleen andersom. Roy krijgt de gevangenisstraf opgelegd OMDAT hij de taakstraf niet heeft uitgevoerd. Gevangenisstraf is niet in te wisselen en ook niet af te kopen als in omzetten naar boete's.

Migi, dat ben ik niet helemaal met jou eens. Mensen die door een niet uitgevoerde taakstraf in het gevang komen zijn niet per definitie draaideur criminelen. Het kan je buurman zijn die in een opwelling en/of onder invloed een fout maken. Je zit wel 20 tot 22 uur alleen achter een gesloten deur, veel tijd om na te denken.
Toevallig heb ik gisteren een reactie geplaatst over iets dergelijks met die Heracles supporter.

In het geval van Roy heb ik er wel een hard hoofd dat hij er van leert, die heeft een behoorlijke plaat voor ziin kop..

3 mei 2022 om 17:52

Daar wil ik nog aan toevoegen dat ook al heb je in het gevang gezeten, dat de kans op een succesvol leven niet 0 is.!
Ik heb nu over "lichte" vergrijpen of zoals Roy de taakstraf niet uitvoeren.
Als je ervan geleerd hebt en je verder normaal gedraagt dan is er niets aan de hand m.u.v enkele beroepen.
Na 5 tot 10 jaar "verdwijnt" je strafblad. Het zal bij justitie altijd vermeld blijven maar het zal verder geen invloed (mogen) hebben als je onverhoopt weer met justitie in aanraking komt. Na die 5 tot 10 jaar is het ook weer mogelijk om een VOG aan te vragen.

3 mei 2022 om 18:38

Ja, de echt korte straffen, voor de brave burger die een foutje maakt, werken wel (ik heb vroegah ook wel eens een nachtje in de cel gezeten met mn lamme kop). Ik doel meer op de straffen voor serieuzere criminaliteit. Op papier krijg je natuurlijk na zo'n straf weer een kans, maar eerst heb je een strafblad en daarna een gat in je CV dat je moet uitleggen. Ik heb niet direct een geweldig alternatief ervoor hoor, maar je ziet mensen dan vaak schreeuwen dat we (veel) harder moeten straffen en mensen 30 jaar moeten opsluiten alsof dat iets oplost, maar dat doet het niet. Kijk maar naar de VS.

3 mei 2022 om 20:01

Dat ben ik met jou eens hoewel er natuurlijk wel een verschil zit tussen een nachtje brommen of 2 á 3 mnd in een P.I.
Een nachtje brommen zie ik als overnachting, in jouw geval roes uitslapen, je word wakker en kunt naar huis. Je hebt niet eens in de gaten dat je gezeten hebt.
Roy heeft nu 3 mnd om na te denken maarja waarschijnlijk gaat dat niet gebeuren, die komt er gekker uit dan dat hij erin gaat..

Edit; Nederland straft al vrij hard, beetje afhankelijk v/h delict + dat je niet meer vrijkomt als je 2/3e v/d straf hebt uitgezeten.

4 mei 2022 om 21:36

Dat begrijp ik. Ik vind de verhouding alleen heel erg krom.

5 mei 2022 om 11:05

Weet ik niet, het is gericht om de mensen naar een cursus te krijgen zodat ze er iets van opsteken en als je tegen 2 uur cursus niet gevolgd een dag gevangenisstraf zet, dan ze eerder geneigd om zo'n cursus te volgen. Het is ook bedoelt om niet iedereen direct in het gevang te plaatsen bij 1 of 2 maal een misstap(je).

Persoonlijk geloof ik niet in dergelijke cursussen/taakstraffen. Ik heb er wel eens één gevolgd (alcohol en drugs) en tijdens die cursus werd er gedeald en tel. nr's uitgewisseld. Aan het eind wel een certificaat aan overgehouden..🤗

Ik dacht dat dit over de toeslagaffaire ging, maar nee blijkbaar maakt Mark Rutte zich schuldig aan satanistisch kindermisbruik. Die gast is echt helemaal de weg kwijt.

3 mei 2022 om 14:59

Zat laatst met een vreemde man te praten op het terras. Zat op zijn 55'ste lekker te blowen op het terras en allemaal verhalen dat die butler van beroep is. Toen kwam het welbekende verhaal dat die binnen het bankwezen hoog zat als butler en had gezien dat er kinderen werden geofferd/opgegeten. Gewoon een vent die door jaren lang blowen waarschijnlijk in een psychose is geraakt en in zijn eigen onzin is gaan geloven.

3 mei 2022 om 15:05

Ik vertelde je dat in vertrouwen verdikkeme.

3 mei 2022 om 15:10

Ik probeer je al een hele tijd te bereiken, maar je bestelling ligt hier klaar voor deze week. Gratis grinder nog van Koningsdag zit er ook bij, groetjes en tot snel!

3 mei 2022 om 15:11

Waarschijnlijker is dat de man sowieso al niet helder van geest was. Blowen maakt het inderdaad niet veel beter. Maar ach, je hebt wel weer een goed verhaal!

3 mei 2022 om 15:45

Toch zijn er ook te veel mensen die dit nuchter geloven. Die kun je de pure feiten voorleggen en nog weigeren ze de feiten als waarheid te erkennen. Sommige mensen willen gewoon te graag iets geloven.

3 mei 2022 om 16:35

@Sirius

Daarbij zijn er feitelijk dergelijke gebeurtenissen geweest en toch vrij veel verklaringen mensen.

Ik kan me een Duitse docu herinneren die op TV is geweest aangaande een vriend van Marc Dutroux wonend in Frankrijk die samen met zijn broer zijn dochters en nichtjes verkrachte en vervolgens zelfs zijn oudste dochter mee liet doen in ja, Satanistische rituelen waar zij de clit bijvoorbeeld moest afsnijden en opeten. Ook Dutroux zelf heeft aangegeven dat hij kinderen dus 'regelde' voor elite mensen.

Dat elke elite persoon hierbij betrokken zou zijn, dat is een gestoord idee, maar het offeren van kinderen in 'Satanistische rituelen' is al duizenden jaren oud en gezien het zo oud is, lijkt het me niet compleet van de tafel. Onze wereld is nou eenmaal veel gestoorder dan wij als 'normale mensen' weten los van dit. Ik zal dus ook even aangeven dat op Dark Web ook dit soort 'snuff filmpjes' gewoon beschikbaar zijn.

Ik zal in ieder geval deze docu die dus gewoon op de Duitse nationale TV werd uitgezonden vrij vlak na de jaren dat Dutroux gepakt werd even opzoeken. Als ik het gevonden heb kan iedereen hier een persoonlijk bericht naar me sturen met een waarschuwing dat je er een sterke maag voor moet hebben.

3 mei 2022 om 16:45

Ik heb de documentaire gevonden. Het werd uitgezonden op ARD N24 in Duitsland en er worden 2 slachtoffers behandelt die ook zelf spreken waarvan dus het meisje zoals eerder vermeld die het verhaal verteld met de ogen van een gemaakte psychopaat. Haar gedeelte begint na 20 min.Iedereen die een link wilt, stuur me een persoonlijk bericht, want nogmaals de wereld is een stuk gestoorder dan wij altijd denken dat het al is.

3 mei 2022 om 20:23

De wereld is een gekke plek. Psychopaten genoeg. Maar Mark Rutte de schuld geven van het bestaan van mensen als Marc Dutroux ?

3 mei 2022 om 21:02

@herosennin44 - 'elite' is natuurlijk een breed begrip en je kunt je afvragen of die gestoorde gek van een Dutroux de meest betrouwbare persoon is. Je denkt toch niet dat de minister-president van Nederland weg zou kunnen komen met zoiets? De media mag dan lang niet altijd kritisch zijn op de politiek, maar met dergelijk nieuws weet medialand wel raad. Zoiets is absoluut niet te verbergen als het zo'n publiekelijk persoon betreft. Het is niet zo dat hij ergens een eiland heeft waar niemand vanaf weet. En ja, ook tussen machtige en/of rijke mensen heb je knettergekken zitten die tot alles in staat zijn. Ik ben zeker geen fan van Rutte, maar laten we het alsjeblieft wel bij beschuldigingen houden die feitelijk te onderbouwen zijn.

3 mei 2022 om 21:39

@louis

Dat is dus ook wat ik aangaf ja. De gehele elite ervan betichten is vrij gek.

3 mei 2022 om 21:46

@sirius

Ik denk dat de meest machtige mensen van landen en de wereld met enorm veel kunnen wegkomen. Ze kunnen het zelfs veel sneller dan normale mensen. Daarom zie je dat Dutroux gepakt is maar geen een van de elite mensen waar hij voor zou hebben gewerkt en is dit gedeelte niet eens ooit onderzocht.

Daarbij gaf ik aan dat de gehele elite ervan betichten vrij gek is. Zeggen dat er meer elite en mensen zijn dir dit doen is dat dan weer niet. Dat is duizenden jaren oud en denken dat dit 'onmogelijk is' is meer cognitieve dissonantie omdat de claim altijd zo gestoord lijkt dat het wel niet waar moet zijn.

Ik zeg dit ook vanuit het principe van docu's met bewezen verhalen van slachtoffers niet vanuit een 'conspiracy' principe.

De informatie die ik opzoek, is gewoon in de mainstream media getoond.

3 mei 2022 om 21:48

@sirius

Daarbij heb ik ook niks persoonlijks over Rutte gezegd maar betwiste ik de claim van jou en anderen die het hoe dan ook gestoord verklaarden.

Dat is het zeker en zeker als in mensen als Rutte random beschuldigen, maar qua of dit gebeurd? Oh ja zeker waar, hoe ziek dat ook klinkt.

Was zo'n prachtige linksbuiten waar iedereen gek op was. Triest dat je zo moet eindigen

3 mei 2022 om 15:12

Kon hij ook koppen? Want dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat deze gast van die belachelijke teksten de wereld in slingert.

Mooi dat ie opgesloten zit.

3 mei 2022 om 15:27

Hij begon veelbelovend bij ajax, is alleen iets te veel in zichzelf gaan geloven...

Die kerel heeft zorg nodig, geen gevangenis.

3 mei 2022 om 15:08

Nee joh, zorg is veels te moeilijk. Alle probleemgevallen bij elkaar proppen, da werkt veule malen beter...

3 mei 2022 om 18:21

Als we iedereen met deze gedachtegang zorg moeten aanbieden dan zou het kabinet eerst een wat miljarden(ja miljarden) vrij moeten maken voor de GGZ in Nederland. De wachtrijen zijn heel heel heel lang. En de 'juiste' zorg komt geregeld te laat. Vele gezinnen gaan ten onder door het schrijnende te kort aan personeel en financiële middelen om de gevallen die in het grijze gebied vallen te helpen.

Het enige positieve aan dit verhaal is dat hij wel woord heeft gehouden. Ook wel weer wat waard in deze tijd.

Natuurlijk hoor je iemand niet te bedreigen en daar mogen zeker consequenties aan verbonden zitten. De straf is dan ook gewoon terecht, vooral omdat het een bewezen onjuiste complottheorie is. Dan zitten er dus wel een paar steekjes los, want je weigert de feiten te erkennen omdat ze niet stroken met de informatie die je wilt geloven. Cognitieve dissonantie heet zoiets ook wel.

De crux is echter wel dat je schijnbaar onder ede mag liegen, een affaire in de doofpot mag stoppen die duizenden (al dan niet meer dan een miljoen) mensen totaal geruineerd heeft en waarvan de uit huis geplaatste kinderen nog steeds niet bij hun ouders terug zijn. Het mag allemaal als je maar in die vergiftigde politiek in Den Haag zit. Die aangiftes worden door rechters heel merkwaardig weggewuifd.

3 mei 2022 om 20:27

Weggewuifd of is het gewoon heel moeilijk een minister president hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor fouten binnen een ministerie? Hoe kut ook, elk misdrijf moet keihard bewezen kunnen worden en aan een persoon gekoppeld kunnen worden. Als dat niet lukt is dat niet hetzelfde als wegwuiven. (Ben het verder met je eens hoor dat het belachelijk is wat hier gebeurd. Maar weet je wie deze mensen kan straffen? De kiezers die nog steeds massaal op de vvd stemmen. Wat is er voor nodig deze mensen daar weg te krijgen? Zoveel corruptie, fouten, wanbeleid, leugens)

Southampton legende Matt Le Tissier is dezelfde weg als Roy aan het bewandelen. Begon eerst COVID-19 complot verhalen te verspreiden en is er nu van overtuigd dat de oorlog in Oekraïne een hoax is.
Is zijn baan als analist op een van de sportzenders verloren en heeft onlangs als ambassadeur van de club terug moeten treden.

Alles wat Roy en als Tissier in de jaren hebben opgebouwd hebben ze in een korte tijd weggegooid met domme tweets en reacties.

3 mei 2022 om 20:36

Tjah voetballers zijn niet altijd de slimsten. Wat mij zo verbaasd is dus dat mensen die nooit bekend stonden om hoe slim ze zijn er toch zo in zijn gaan geloven dat zij het beter weten dan wetenschappers die het altijd top deden op school en al jaaaren op een onderwerp gestudeerd hebben.. Echt bizar. Maar ja, partijen als forum pvv en ja21 hebben goed naar Donald Trump gekeken. Als je mensen wijsmaakt dat de journalistiek niet deugt (de enige die kritisch onderzoek doen naar misstanden in politiek en dergelijke) kun je ze daarna alles wijsmaken. Elk tegengeluid is volgens die mensen dan toch gelogen. Terwijl de echt leugenaars toch juist Donald Trump, Thierry Baudet en dergelijke zijn.

Hij s in een bad met LSD25 gevallen. Helemaal in to the Q,volger van Martin Vrijland. Best zielig enerzijds. Is hij nog bij Nada van Nie?

Echt heel jammer, was een warm en vriendelijk persoon. Er is serieus mentaal wat fout gegaan en hopelijk, met juiste hulp, kan hij dat in toekomst weer zijn.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren