Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Broederliefde benaderde Hato voor opvallende andere interlandcarrière dan Oranje

Laatste update:

Broederliefde heeft Ajacied Jorrel Hato enkele maanden geleden benaderd met de vraag of hij welwillend stond tegenover een interlandcarrière bij Kaapverdië, zo onthult de Nederlandse hiphopgroep in de podcast CONVO Talkshow.

Kaapverdië benaderde Broederliefde nog voor Hato zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal kreeg, zo laat rapper Emms van de band weten. De verdediger van Ajax heeft een moeder van Kaapverdische komaf, waardoor hij ook voor het Afrikaanse land had uit mogen komen.

“Zij wisten dat wij af en toe contact met Hato hebben”, vertelt Emms. “De Kaapverdiaanse voetbalbond liet weten dat ze een oogje op Hato hadden en graag met hem, zijn ouders en zijn kamp in contact wilden komen. Niet eens zozeer om hem gelijk bij de selectie te halen, maar gewoon puur om te laten weten dat ze interesse in hem hadden.”

De rapper laat weten dat Hato na overleg met zijn familie besloot om de interesse naast zich neer te leggen. “Hij zei: ‘Ik respecteer en waardeer dat Kaapverdië mij benaderd heeft, maar mijn droom is om voor het Nederlands elftal uit te komen.'” Een maand later kreeg Hato ook daadwerkelijk zijn eerste oproep voor Oranje.

De nog altijd pas zeventienjarige verdediger maakte zijn debuut op 21 november 2023, toen hij in het gewonnen EK-kwalificatieduel met Gibraltar (0-6) na rust binnen de lijnen kwam. Tot nog toe bleef het bij die ene interland voor Hato. Het talent heeft bij Oranje te maken met forse concurrentie van spelers als Virgil van Dijk, Micky van de Ven en Nathan Aké.

Recent succes van Kaapverdië


Kaapverdië ontpopte zich de afgelopen weken tot een van de grote verrassingen op de Afrika Cup. Met de geboren Rotterdammers Jamiro Monteiro, Deroy Duarte en Garry Rodrigues in de gelederen wist het land door te dringen tot de kwartfinales van het tweejaarlijkse eindtoernooi.

De droom van Kaapverdië spatte uiteindelijk uiteen na een bizarre strafschoppenserie tegen Zuid-Afrika. Ronwen Williams, de keeper van de Zuid-Afrikanen, pakte liefst vier penalty's. Na de 120 minuten stond er een 0-0 stand op het scorebord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij hebben ze half Rotterdam benaderd 😂

Gelukkig werd hij niet benaderd voor de groep. Wat een ongelooflijk slechte "muziek" is dat zeg...

15 februari 2024 om 02:37

Je moet me niet schreeuwen.

De toekomst van Oranje is rooskleurig met Frimpong, Hato, Van de Ven, De Ligt, Frenkie, Reijnders, Xavi, Gakpo en Brobbey. Ik mis alleen wel buitenspelers. Niet zo gek als je ziet dat de Nederlandse top deze eigenlijk structureel van buitenaf haalt. Gek eigenlijk, want een buitenspeler is prima zelf op te leiden.

15 februari 2024 om 05:13

Noa Lang? Verder is de lijst natuurlijk nog lang niet af.. Gravenberch,zirkzee,gebroeders timber,(babadi) om nog maar wat voorbeelden te noemen

15 februari 2024 om 05:33

Summerville klopt op de deur als buitenspeler

15 februari 2024 om 19:26

Malen, Summerville en je vergeet Hartman als LB.

Tot nu toe bleef het bij die ene interland staat er, maar dat is is toch de laatste interland die NL uberhaubt heeft gespeeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren