Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braziliaans toptalent Endrick maakt einde aan ongeslagen thuisreeks Engeland

Laatste update:

Brazilië is zaterdagavond tijdens een oefeninterland tegen Engeland op Wembley als winnaar uit de strijd gekomen. Invaller Endrick bezorgde o Seleçao als invaller de overwinning. Daarmee kwam er voor Engeland een einde aan een ongeslagen thuisreeks van 20 interlands.

Gareth Southgate moest het bij Engeland stellen zonder het geblesseerde trio Jordan Henderson, Harry Kane en Cole Palmer. De bondscoach kon desondanks een sterke basiself het veld insturen. Onder meer Declan Rice, Phil Foden en Jude Bellingham verschenen aan de aftrap, terwijl debutant en voormalig PSV’er Jarrad Branthwaite de gehele wedstrijd op de bank bleef.

De debuterende Dorival Júnior koos tijdens zijn eerste interland als bondscoach van Brazilië onder anderen voor Raphinha, Lucas Paquetá en Vinícius Júnior. Het zeventienjarige toptalent Endrick moest genoegen nemen met een reserverol.

De Goddelijke Kanaries waren na ruim tien minuten dicht bij de openingstreffer. Vinícius jr. dacht de ban al vroeg te breken, echter was het Kyle Walker die de bal van de doellijn wist te halen. De rechtsback van Engeland raakte hierbij geblesseerd. Nadat hij nog door de pijn probeerde heen te bijten, moest hij zich halverwege de eerste helft alsnog noodgedwongen laten vervangen door Ezri Konsa, die daarmee zaterdagavond een van de vele debutanten op Wembley werd.

Paquetá kreeg in het eerste bedrijf dé uitgelezen kans om Brazilië uit de rebound op 0-1 te zetten. De middenvelder van West Ham United zette doelman Jordan Pickford op het verkeerde been, maar zag zijn inzet vervolgens op de paal belanden.

Het debutantenbal werd na rust verder uitgebreid toen Kobbie Mainoo namens the Three Lions het veld betrad en Sávio een klein kwartier voor tijd Raphinha bij Brazilië verving. Endrick had Rodrygo bij de bezoekers op dat moment al afgelost.

Het tienertalent van Palmeiras, dat komende zomer een toptransfer naar Real Madrid maakt, werd uiteindelijk de gevierde man bij Brazilië. Joe Gomez leverde de bal koppend in bij Andreas Pereira, die Vinícius met een splijtende pass oog in oog met Pickford zette. De sluitpost wist redding te brengen, maar zag Endrick de rebound hierna in een leeg doel werken: 0-1. Daarmee kwam er voor Engeland een einde aan een ongeslagen thuisreeks van 20 interlands.

Opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Chilwell; Rice, Gallagher; Foden, Bellingham, Gordon; Watkins.

Opstelling Brazilië: Bento; Danilo, Beraldo, Bruno, Wendell; Gomes, Guimarães, Paquetá; Raphinha, Vinícius, Rodrygo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk dat Endrick ook nog is scoort! Had ook zijn tweede moeten maken maar ja alsnog matchwinner geworden. Engeland begon overigens aardig qua spel maar daarna zakte het wel heel erg naar beneden. Brazilië had de grootste kansen deze wedstrijd. Zeker Vini en Raphinha hadden er ook een goal kunnen maken. De wereld heeft geluk dat Engeland een onbenul zoals Southgate heeft staan als coach. Wat een baggervoetbal speelt hij met zulke spelers.

23 maart 2024 om 22:22

Toch een EK finale gehaald. En uitgeschakeld worden door Frankrijk is ook geen schande

23 maart 2024 om 22:27

Komt meer door het materiaal dan Southgate zelf. Engeland heeft een waanzinnige generatie. Met een betere coach kan dit Engeland echt grotere stappen maken.

23 maart 2024 om 23:59

@modric

Als de basis er staat heeft Engeland zeker een uitstekend team, maar niet duidelijk beter dan andere kanshebbers.

Komt meer op details aan

24 maart 2024 om 17:05

De beste spits ter wereld momenteel samen met Mbappe, Jude, Rice, Foden, Saka etc. Dat is echt wel materiaal hoor. Enige selectie die ik beter vind is Frankrijk en enige gelijkwaardige Brazillie. Dus alles onder halve finales op een wk of finale ek is wat mij betreft gefaald voor Engeland.

23 maart 2024 om 22:31

Ik keek vanaf ongeveer minuut 55, dus als je zegt dat Engeland daarvoor wat heeft laten zien, dan is dat denk ik nog enigszins okay. Maar vanaf minuut 55 was het echt absoluut modder van die Britten. Totaal en helemaal niks gewoon. En ik kan het niet meer dan eens zijn met je: die Southgate, met deze spelers, dat is gewoon misdadig dat hij dit op de mat laat leggen.

24 maart 2024 om 01:38

Heerlijke speler die Endrick! Zit ook een goede kop op lijkt het. Zo makkelijk in het Braziliaanse elftal meedraaien op je 17e is toch klasse. Hier gaat Real erg veel plezier van beleven vermoed ik.

Paqueta had een weddenschap op 2 keer geel voor hemzelf in de eerste helft geloof ik. Die heeft gewoon een stuk of 7 overtredingen gemaakt die allemaal geel hadden moeten zijn.

24 maart 2024 om 07:57

Die begreep de term “vriendschappelijk” niet helemaal

Ik snap echt wel wat buitenspel is hoor, maar ik kan maar niet begrijpen dat de hand van Stones de buitenspelval op Endrick en Vinicius opheft

23 maart 2024 om 22:33

Je gaat af op wat de commentator zei (tenminste als je via ziggo keek), was duidelijk te zien dat de streepjeslijn op zijn schouder stond

23 maart 2024 om 22:44

Het was echt maar 1 sec in beeld en hij had het inderdaad over de hand van Stones. Want beide lichamen van vini en Endrick stonden buitenspel

23 maart 2024 om 22:35

Vini was bij de aanname van de pass niet buitenspel omdat op de vleugel iemand (ik meen Joe Gomez) buitenspel heel nipt ophief. In tweede instantie kon het na de misser van Vini onmogelijk buitenspel zijn omdat Endrick aldoor achter de bal was gebleven. Ik weet niet precies waar de hand van Stones zat, maar die deed er dus niet toe. Althans, op de Duitse tv werd er niet naar verwezen.

Edit:

Sorry, Stones hief buitenspel op aan de zijkant met zijn schouder. Volgens de Duitse televisie

23 maart 2024 om 22:56

Zijn schouder? Millimeter werk dus, lastig te zien. Wel goed dat dit keer de aanvallende situatie niet terug gefloten is

23 maart 2024 om 23:53

@sb3

Bij extreme twijfel blijft de eerste beslissing staan, maar ik vind dat aangezien buitenspel al een verdedigende voordeel is, dat bij twijfel de aanvallende partij altijd voordeel moet krijgen.

Callagher en Chillwell moet je zo ver mogelijk uit de basis houden en Palmer weglaten uit de selectie snap ik ook niet.
Mainoo verloor het duel te makkelijk waardoor Brazilië uit kon counteren. Erg goede speler maar is er nog niet. 5 min speeltijd was voldoende geweest en niet een kwartier met 0-0 op de bord.

Leuk voor Endrick dat ie bij zijn debuut al scoort. Veel talenten gezien bij Brazilië vandaag. Kijken hoe ver die talenten zijn voor het volgend WK.

23 maart 2024 om 22:42

Volgens mij was palmer geblesseerd, staat tenminste in de tekst. Of is er nog een palmer?

23 maart 2024 om 22:47

Je hebt helemaal gelijk. Niet gelezen.

23 maart 2024 om 23:06

Geen probleem, daar heb je forumgenoten voor.

24 maart 2024 om 10:48

Ik blijf het ook apart vinden dat Jones en/of Elliot niet worden opgeroepen en vooral als je dan Callagher ziet spelen.

24 maart 2024 om 12:12

Jones en Elliot zijn betere spelers dan Callagher inderdaad. Ik snap dat ook niet.

Saaie wedstrijd zeg. In de tweede helft maar een film gaan kijken.

Dat Engeland is ook gewoon overschat. Hopelijk nu eens niet aan de goede kant van het schema.

23 maart 2024 om 22:51

Sloeg ook nergens op dat ze op het EK van 2021 zes van de zeven potjes op Wembley speelden, en de rest heel Europa mocht rondtrekken. Blij dat Italië ze toen heeft verslagen.

24 maart 2024 om 11:09

Engeland is echt niet overschat. Hebben gewoon na Frankrijk de beste selectie. Ze moeten gewoon is een goeie coach daar neerzetten

24 maart 2024 om 14:22

De beste selectie van Europa bedoel je dan? Of zelfs van de wereld? In Europa vind ik namelijk Portugal qua selectie niet veel onderdoen voor Engeland (eigenlijk wel gelijkwaardig) en wereldwijd is Brazilië ook niet slechter qua namen.

Voor de rest vind ik Engeland ook niet zwaar overschat ofzo hoor, alle kritiek op Engeland gaat eigenlijk over Southgate die niet het maximale uit deze selectie zou halen en dat ben ik wel met de algemene opinie eens, lijkt me ook dat je daar weinig van kan vinden, zowel qua voetbal als qua resultaten.

24 maart 2024 om 17:18

Beste selectie van de wereld na Frankrijk. Ook beter dan Portugal en Brazilië na mijn mening.

wat mooi zeg dat Endrick de winnende goal maakt nog altijd maar 17 jaar.

deze jonge gaat een grote toekomst krijgen zowel bij Real als bij Brazilie.

23 maart 2024 om 23:09

Jongste speler ooit die op Wembley scoort voor senioren team

23 maart 2024 om 23:38

Real heef geen goud, maar een diamant in handen. Ik verwacht enorm veel van Endrick. Wat een snelheid en schotkracht.

23 maart 2024 om 23:42

@joga_bonito10

ja mee eens ik blijf het jammer vinden Barca niet Endrick heeft gehaald ondanks dat ze interesse in hem toonde vind Endrick in vele dingen beter dan Roque.

wie heb jij liever in je team Endrick of Vitor Roque?

24 maart 2024 om 14:15

Endrick was of te duur of koos liever voor Real.

24 maart 2024 om 14:26

Toch, ondanks zn jonge leeftijd, kwamen veel ballen niet aan, stuiterde van zn voet, of die 1 op 1… ik ben groot bewonderaar van Braziliaanse talenten, altijd, en hij is er zeker 1, en ik hoop t ook echt dat hij het gaat maken bij real, waar die hoort, maar toch viel dat een beetje tegen. Maar kan de spanning zijn uiteraard

24 maart 2024 om 14:44

@R9

Was niet persé spanning. Dat zit nog gewoon een beetje in zijn spel, omdat ondanks hij duidelijk een wereldtalent is, hij ook een ruwe diamant is.

24 maart 2024 om 23:10

Endrick is veel beter dan Roque. Dus uiteraard zou ik altijd voor Endrick gaan. Die wilde duidelijk naar Real t.o.v. Barca.

25 maart 2024 om 23:34

@Joga_Bonito10

Ja das wel waar en heb je ook gelijk in, hopelijk loopt Barca niet Messinho mis dat zal heel zonde zijn.

Engeland heeft prima gepresteerd de afgelopen toernooien, maar toch knaagt het gevoel dat er veel meer had ingezeten. ook hun prestaties tegen "grote" landen is echt heel matig op toernooien. Als ik me niet vergis hebben ze een keer van duitsland gewonnen op het EK, maar verder tegen elke "grote" tegenstander niet gewonnen. Southgate is best conservatief met engeland ondanks de weelde mbt spelers en talent. Ik snap dat spelers die het voor jou goed hebben gedaan, je daar vertrouwen in hebt. Maar dat houdt tegelijkertijd die stap om over de hobbels heen te komen tegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren