Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braziliaan traint in Nederland in afwachting van transfer naar Ajax

Laatste update:

Het Braziliaanse toptalent Giovanni Manson Ribeiro staat op het punt zijn transfer naar Ajax af te ronden. Woensdagavond bevestigde zijn zaakwaarnemer Giuliano Bertolucci dat de deal bijna in kannen en kruiken is. Donderdag laat de belangenbehartiger op sociale media weten dat de achttienjarige Giovanni al in Nederland traint. Omdat zijn overstap van Santos naar de Eredivisie-koploper vooralsnog niet is afgerond, traint hij nog niet bij Ajax.

Naar verwachting zet Giovanni op korte termijn zijn handtekening onder een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. Hij komt transfervrij over van Santos, waar zijn jeugdcontract in januari afliep. De Braziliaanse club wilde hem graag langer aan zich binden, maar Giovanni had zijn zinnen al gezet op een overstap naar Ajax.

Vorige week woensdag kondigde Giovanni de transfer via zijn eigen Twitter-account al min of meer aan. De offensieve middenvelder plaatste een afbeelding van een vliegtuig op het platform en daarna een boodschap: "Het is erg moelijk om afscheid te nemen van de mensen van wie je houdt." Op die tweet werd massaal gereageerd door Ajax-fans, die hem welkom heten bij hun club.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars staat op het punt om nog een Braziliaan in huis te halen. Behalve Giovanni is Ajax ook dicht bij het aantrekken van Antony. Laatstgenoemde komt voor ongeveer 28 miljoen euro over van São Paulo. Volgens diverse media heeft de jeugdinternational woensdag met succes een medische keuring doorstaan. De verwachting is dat ook zijn transfer snel wordt afgerond. Antony sluit komende zomer aan bij de selectie van trainer Erik ten Hag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi om te zien dat Ajax die talentjes die ze twee/drie jaar geleden niet konden overhalen nu wel kiezen voor Ajax ten faveure van andere Europese topclubs. Dit is volledig te wijten aan de indrukwekkende campagne van vorig jaar en het kan zo maar weer zo zijn dat Ajax over 2/3 jaar weer een champions-league waardige selectie op de been weet te brengen met wat jeugd die doorstroomt en gerichte aankopen. Ik heb er veel vertrouwen in ieder geval!

20 februari 2020 om 15:53

Ajax is op dat gebied gewoon geweldig bezig! Jammer dat mijn club het de laatste jaren laat liggen....

20 februari 2020 om 15:57

Lijkt op een golfbeweging, PSV heeft die periode eerst gehad waarin Ajax de mindere aankopen had. 1 top aankoop kan je weer successen brengen en extra aandacht uit het land/ continent van die betreffende aankoop! Nu zit Ajax op die piek waar ze goed gebruik van maken

20 februari 2020 om 16:05

Dat er een golfbeweging in zit ben ik het helemaal mee eens. Echter komt die beweging vaak voort uit goed beleid en niet uit puur toeval. Soms zal je wat vaker geluk erbij hebben (vorig seizoen amper blessures bij Ajax) en soms zal het tegenzitten (blessures dit seizoen). Over het algemeen word goed en geduldig beleid altijd beloond. Nu ben ik geen fan van De Jong maar ook PSV heeft een beleidsplan waar veel logica inzit. Ze zetten meer dan ooit in op eigen jeugd en dit gaat ze zeker te weten vooruit helpen. Misschien hebben ze nog net wat meer vakmensen nodig op de juiste plekken die ervoor zorgen dat er net wat meer aankopen hun geld waard zijn. Dan weet ik zeker dat ook PSV Nederland weer trots kan maken.

20 februari 2020 om 16:12

Ik ga er van uit dat als PSV komend seizoen weer een goede trainer voor de groep heeft staan het al een heel stuk beter wordt. De huidige selectie mist kwaliteit op bepaalde plekken, maar er valt veel meer uit dit team te halen dan Van Bommel heeft gedaan en Faber nu doet. Dan is het natuurlijk wel van belang dat PSV met een goede trainer komt en niet met figuren zoals Van Marwijk, Van Gaal, Jans of Advocaat. Je moet wel met iets komen voor de lange termijn. Het zou toch prachtig zijn als PSV straks een Roger Schmidt of iets in die richting weet te strikken?

20 februari 2020 om 16:14

Juist dat ja, maar geluk moet je zeker ook hebben hoor! Maar het begint allemaal met goed beleid, maar sommige dingen zijn niet altijd ad te vangen met beleid, zoals blessures of soort heimwee, zelfs verkeerde vrienden en/of zaakwaarnemers kunnen het hoofd op hol laten slaan van zijn jonge speler, waardoor het een miskoop kan worden.

20 februari 2020 om 16:15

@psvchampss Met talenten Ihattaran, Malen en Madueke is jouw PSV ook goed bezig! Grote talenten die waarschijnlijk allemaal voor veel geld weggaan. Potentie dat alle 3 individueel meer dan Lozano opbrengen.nu is taak een paar goede ervaren spelers te kopen.

20 februari 2020 om 16:16

Op dit moment is één zo'n golfbeweging veel meer waard dan toen. Nu zijn de bedragen astronomisch hoog en ik zie PSV dit niet 1,2,3 inhalen. Ajax lijkt financieel niet bij te houden en ik denk ook dat ze nooit meer zullen worden ingehaald. Waar PSV zo'n 100 miljoen binnenhaalt komende jaren zal Ajax 500 miljoen binnenhalen. Daarnaast is Ajax gewoon uitermate interessant op dit moment voor buitenlanders waar PSV die interesse al een decennia lang niet wekt.

20 februari 2020 om 16:21

@ Psvchamps Een van de grootste fouten die PSV naar mijn mening heeft gemaakt; is door er niet voor te zorgen dat er een nieuw connectie met Braziliã« kwam. Nadat de club en de Visser uit elkaar gingen. Natuurlijk waren niet al zijn tips goede spelers, maar hij opende wel deuren voor jullie in Braziliã« (en de rest van Zuid-Amerika), en die link is volgens mij nooit (adequaat) vervangen. Ter verdediging van PSV is het natuurlijk wel zo dat er toen des tijds een hele hoop aan de hand was bij de club, maar naar mijn idee had dit desondanks toch een hogere prioriteit moeten hebben. Door die man van FC Groningen te halen (ben zijn naam even kwijt) kregen wij juist weer een goede link met Zuid Amerika.

20 februari 2020 om 16:24

Mwah, als PSV de komende jaren tweede blijft eindigen en de Champions League blijft halen dan hebben ze ook gegarandeerd 20+ miljoen per jaar er bij. Als ze dat geld ook blijven investeren in jeugd en talent dan zullen er hopelijk nog meer jongens zoals Ihattaren komen. Dan kun je hopelijk ook nog eens elk jaar 40+ miljoen bijschrijven aan transfers. Misschien dat ze Ajax er niet mee inhalen, maar ze blijven de rest van de Eredivisie in ieder geval ver voor. Daarnaast blijkt dat Ajax ook gewoon nog van iedereen kan verliezen in de Eredivisie. Ik denk niet dat Ajax Nederland alleen kan domineren.

20 februari 2020 om 16:37

@F-18/TACP " grootste fouten die PSV naar mijn mening heeft gemaakt" Nou ik vind de grootste fouten die PSV volgende 2 punten vooral: bezetting scouting is te onervaren met eerst hoofdscout JdJ en nu met Vgoh. Daarnaast grootste fout was het korte termijn visie van de club. Ze lieten aantal jaren gewoon bewust de EL lopen om volledig op de Eredivisie te focussen om kampioen te worden, om zo CL te spelen. Hierdoor hebben ze laatste jaren amper punten binnen gehaald. Komend seizoen vallen de punten uit laatste succesvolle jaar weg (2015/16) en keldert hierdoor van plek ergens rond 35 naar boven plek 70! Dit betekent - mochten ze 2e worden - ze geen geplaatste status meer hebben en continue erg zware traject door moeten. CL halen wordt onwijs moeilijk.

20 februari 2020 om 16:40

@miccoli "ls PSV de komende jaren tweede blijft eindigen en de Champions League blijft halen dan hebben ze ook gegarandeerd 20+ miljoen" Zie bovenstaande reactie van mij. Ook al worden ze 2e, CL halen wordt heel erg moeilijk. Na dit seizoen staat PSV ergens boven plek 70(!). Mocht Ajax kampioen worden dit seizoen, dan hele grote kans dat we gelijk geplaatst zijn voor de CL. Betekent weer gegarandeerd minimaal 40+ miljoen. Ik zie gat juist groter worden. Ze moeten volgend jaar en kampioen worden en erg ver komen in Europa (komende tijd zijn punten voor ze keihard nodig). Dus mega druk beginnen ze gelijk mee. En het team moet ververst worden, spelers door geselecteerd worden. Moeilijke klus.

20 februari 2020 om 17:17

PSV haalt ook aardige talenten binnen toch?spelers als Malen en Madueke mag je ook in die groep zetten. Waar ze niet goed hebben gedaan lijkt toch vooral bij de dure aankopen (baumgartk, Bruma e.d.).

20 februari 2020 om 18:23

Eens London Calling. De jeugd scouting zit wel snor ze moeten verbeteren op het scouten en aantrekken van basisspelers. Als je inzet op zoveel jeugd moet je zorgen dat je er een paar kunt vinden die ervaring én kwaliteit met zich meebrengen en andere spelers kunnen sturen. Wat dat betreft zijn Tadic en Blind twee van de allerbeste aankopen van Overmars geweest ondanks dat ze hopelijk allebei geen transfersom meer gaan opleveren.

20 februari 2020 om 19:08

Was van der Zee niet eerst werkzaam voor PSV dan.en Lemic had destijds natuurlijk wel dat er een lading Brazilianen met of zonder hulp van Chelsea bij PSV kwamen met Alex en Gomes als meest geslaagde spelers.

20 februari 2020 om 15:53

Voor het seizoen van de Europa League finale kwam een Davinson Sanchez toch ook ten faveure van Barcelona naar Ajax? Je doelt denk ik vooral op Portugese clubs, die wegens het verbod op third party ownership gewoon minder macht hebben als een tijd terug. Dan komt de Eredivisie en vooral Ajax in beeld. Je kan eerder stellen dat Ajax door het Europese succes nu jongens als zo'n Anthony hierheen kan halen wegens de financiën. En ja: door het succes heb je wel extra aandacht uiteraard.

20 februari 2020 om 16:19

Davinson kwam naar Ajax omdat hij niet in Barca B wilde vertoeven. Voor Antony en deze jongeman waren ook topclubs in de markt maar Ajax was dus toch een stuk aantrekkelijker voor deze spelers. Het feit dat Ajax de strijd aan kan gaan met topclubs en deze ook kan winnen bevestigt dat Ajax een Europese subtopper( top 20-club) is. Zoals ik in mijn eerste bericht al zei: dit is natuurlijk te danken aan de campagnes van 16-17 en 18-19.

20 februari 2020 om 18:26

Denk dat het toch anders zit. Ajax is voor spelers een ideale springplank. Ze wenenn aan Europa, spelen CL en dan na een jaar of twee, drie maken ze de stap naar een grotere competitie. Veel spelers zien dat als een betere route dan direct bij een top club te tekenen en daar dan in de verhuur te belanden.

20 februari 2020 om 15:54

Ik denk dat de halve finale incidenteel was en niet snel meer gaat voorkomen zonder het meesterbrein Ziyech.wel ben ik het met je eens dat Ajax zeker 2 stappen vooruit heeft gezet en ik zie ze wel regelmatig de 1/8e finale halen als ze zo doorgaan. En wie weet is die Antony wat en kan hij het gemis van Ziyech deels opvangen.wie weet valt alles op zijn plek en maken we weer een mooi seizoen mee, maar zoals vorig jaar is moeilijk. De hele basis was top, op Schöne & Mazraoui na (al heeft die een groot aandeel gehad; Bayern/real).ik ben benieuwd hoe Ajax het vertrek van VD Beek, Tagliafico, Onana, Ziyech (antony) en wellicht Neres gaat opvangen. Vooral Tagliafico, Onana en Ziyech vervangen gaat moeilijk worden.ik hoop dat Ajax Maignan haalt of die andere keeper van Stade Reims en voor Tagliafico Castillo laten concurreren met een aankoop.

20 februari 2020 om 16:01

Als topclub een linksback vervangen moet toch mogelijk zijn met de middelen die Ajax heeft.

20 februari 2020 om 16:23

Ziyech is een geweldige speler natuurlijk. Hij is uniek net zoals Özil uniek is en net zoals Messi uniek is. Ajax heeft echter nog zo'n unieke speler rondlopen op de velden genaamd Ünuvar. Nu wil ik niet direct schetsen dat hij Ziyech één op één kan vervangen maar Ünuvar is wel degelijk een speler met de potentie van een wereldtopper, daar kun je niet omheen. Ik acht de kans groot dat Ünuvar over 2/3 jaar één van de beste is van zijn leeftijdscategorie á la Frenkie of Matthijs. Met zulke spelers en gerichte aankopen zie ik een soortgelijke Europese campagne niet als een volstrekte onrealistisch doel.

20 februari 2020 om 17:58

Berghuis kan zyech zo 1 op 1 vervangen als hij zo speelt als hij de laatste 4 wedstrijden doet. Martinez haalt bijna het niveau van f de jong vorig jaar. Blind en Alvarez doen samen niks onder dan het centrale duo van menig top teams. Gravenbergh doet volgend jaar niks onder voor schone volgend jaar wss. Alleen is Tadic stukken minder dan de tadic van vorig jaar. Als ajax berghuis haalt gaan ze volgend jaar bij gunstige loting weer halve finale halen.

20 februari 2020 om 16:42

Als Ajax deze salarissen aan talenten kunnen blijven betalen, blijven ze deze wel binnenhalen hoor. Succesvol of niet, het is het geld wat ze over de streep trekt.

20 februari 2020 om 17:51

Over 2 a 3 jaar pas? Ajax moet er gewoon weer staan volgend jaar en serieus kans maken op CL winst. Als ze berghuis halen, een goede rechtsback als dest vertrekt en het liefst een vervanger voor tadic waar het beste vanaf is heeft ajax een CL waardig elftal.OnanaDest Alvarez Blind NicoGravenbergh MartinezAnthony Berghuis PromesNeres.Dit elftal kent geen zwakke plekken en is serieus kanshebber CL winst.

21 februari 2020 om 10:20

@martijnovicdat is helemaal niet realistisch. Je ziet hoe oncreatief Ajax is bij een mindere dag van Ziyech. Gister bijvoorbeeld.CL-winst gaat niet gebeuren. Afhankelijk van Antony, eventuele vervangers van Tagliafico, VD Beek en Onana kunnen ze misschien meedoen op CL-overwintering. Ik weet niet waarom mensen niet begrijpen dat vorig jaar waarschijnlijk incidenteel was.9/11 spelers stond op zijn plek. Die waren absoluut top. Dan had je Schöne en Mazraoui als overige 2 die prima waren door of hun traptechniek of hun arbeidsethos. CL-winst was vorig jaar en wellicht dit jaar dé kans voor geweest. Maar nu gaat alles uit elkaar vallen, tenzij er hele goede vervangeres worden gehaald die meteen klaar staan. Maar die kans is zo klein. Ik zie Ajax wel tot een degelijke Europese subtopper uitgroeien. Dat is heel wat als je ziet waar Ajax 4 jaar geleden stond en het al lastig tegen de middenmoot had.de wedstrijd van gister was een flashback daaraan.

Ik ken deze jongen niet,is het wat?

20 februari 2020 om 15:51

Hij is aanvoerder van Braziliaanse jeugdteams geweest en staat bekend als 1 van de toptalenten van Santos. Heeft alleen doordat hij niet wilde verlengen 1 jaar niet gevoetbald op niveau (wel getraind). Het is dus afwachten hoe snel hij op niveau komt, maar lijkt me duidelijk dat hij het talent heeft om ver te komen.

20 februari 2020 om 15:59

Laten we hopen dat Ajax met die Brazilianen en eigen jeugd wat er aan komt over 2 a 3 jaar weer puur goud in handen heeft

20 februari 2020 om 16:08

Volgens een bekende voetbalkenner vanuit Brazilië is deze jongen minder getalenteerd dan de recent aangetrokken Antony en ook minder talentvol dan David Neres. Wel is het volgens deze kenner een goed talent en is het zeker een interessante speler voor Ajax. Hij zegt dat je hem het best kan vergelijken met Kaka. Hij heeft een goede techniek en een goed schot. Ik ben in ieder geval benieuwd!

Zeer benieuwd of hij wat gaat worden bij Ajax..overigens is dit bij ASV Arsenal...maar dit staat ook al over heel social media verspreid

20 februari 2020 om 17:05

Ik zie er wel vaker jeugdspelers individueel trainen. Makkelijke locatie en altijd open

Heb wat youtube beelden van hem bekeken. Hij komt overal op het middenveld en komt ook graag in de 16 om doelpunten te maken, kan een goede steekpass geven maar ook prima een individuele actie maken. Wie weet wel een type Kaka! Zou mooi zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren