Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Botteghin baalt: ‘Het is een mooie club met mooie supporters’

Laatste update:

Eric Botteghin denkt niet dat NAC Breda nog te redden is. De ploeg van Ruud Brood staat aan de rand van de afgrond na de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord van woensdagavond; als Excelsior donderdag wint bij ADO Den Haag, is degradatie een feit voor NAC. Botteghin speelde tussen 2011 en 2013 voor NAC en vindt het jammer dat zijn oude club lijkt af te dalen naar de Keuken Kampioen Divisie.

"Het is een mooie club met mooie supporters, jammer dat ze in deze situatie staan", vertelt Botteghin, woensdag de aanvoerder van Feyenoord door de absentie van Robin van Persie en doordat Jordy Clasie niet meer de viceaanvoerder is. De Braziliaan voorspelt dat NAC inderdaad gaat degraderen. "Ja, dat gaat gebeuren. Helaas, ik vind het jammer." Het spel van NAC tegen Feyenoord had al veel weg van dat van een degradant. "Je merkt aan alles dat ze geen vertrouwen hebben."

Feyenoord is zeker van de derde plek, maar zal volgens Botteghin niet verzaken in het slot van de competitie. "Je kan nog twee keer aan de bak en dat gaan we doen. Een mooi afscheid voor Robin van Persie en onze trainer. Wij gaan ook genieten." Jens Toornstra, maker van de 0-3 en 0-4 in Breda, geeft toe dat het over het geheel een teleurstellend jaar was, zowel voor Feyenoord als voor hem individueel. "Het is niet helemaal geworden wat ik ervan gehoopt had."

"Ik heb een aantal keer op de bank gezeten. Dat komt omdat je niet goed genoeg speelt. Voor het team is het ook een teleurstellend seizoen geweest. Het was een combinatie van factoren. Het team loopt ook niet heel soepel. Om je individueel te onderscheiden is dan ook lastiger", stelt Toornstra, die de derde plek 'het minste wat we hadden kunnen doen' noemt. "Al stonden we vijf wedstrijden geleden wel nog achter op AZ. Maar aan he.t begin van het seizoen doe je het hier niet voor."

Zou je de degradatie van NAC Breda jammer vinden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat kwam gisteren tijdens het live meepraten ook met regelmaat aan de orde. Een stad waarin voetbal leeft, enthousiaste supporters, echt gras (!). Voor de club en de supporters echt zonde dat deze club gaat degraderen (wat een visionair die Botteghin ().
Qua voetbal was het echter helemaal niets. Gisteren oversteeg NAC de kwaliteiten van een middenmoter in de KKD niet. Ze hebben dus -qua voetbal- niets te zoeken in de ED.

25 april 2019 om 08:23

Maar in welke stad leeft voetbal niet..?

25 april 2019 om 09:57

In Assen, in Almere... er zijn echt wel steden die niets met voetbal hebben en ook geen club hebben om financieel te ondersteunen.

25 april 2019 om 17:44

In heel Zeeland niet, Apeldoorn...

25 april 2019 om 08:24

En dan durft Botteghin te zeggen dat het komt omdat ze zonder vertrouwen spelen. Nee Eric, het gros van deze spelers is brandhout en heeft de mentaliteit van een ontbindend kadaver.

25 april 2019 om 08:33

Oh, waar zegt hij dat dan? " De Braziliaan voorspelt dat NAC inderdaad gaat degraderen. "ja, dat gaat gebeuren. Helaas, ik vind het jammer." Het spel van NAC tegen Feyenoord had al veel weg van dat van een degradant. "je merkt aan alles dat ze geen vertrouwen hebben." "

Ik lees dat hij voorspelt dat ze gaan degraderen en dat hij het gisteren al zag aan de manier van spelen, zonder vertrouwen. Iets dat mij gisteren ook al opviel trouwens, een team dat weet dat de strijd al gestreden is. Nergens lees ik dat het spelen zonder vertrouwen de reden is van degraderen.

25 april 2019 om 09:04

Baardgrasmus, hij geeft aan dat ze gister zonder zelfvertrouwen leken te spelen. Vanuit zijn en jouw oogpunt snap ik die constatering, maar ik zie het wekelijks en die gasten spelen al het grootste deel van het seizoen zo. Dat heeft niks met vertrouwen te maken, maar met mentaliteit.

25 april 2019 om 09:10

Maar jij schrijft "en dan durft Botteghin te zeggen dat het komt omdat ze zonder vertrouwen spelen. " Dat suggereert dat Botteghin een causaal verband legt, maar dat doet hij helemaal niet.

25 april 2019 om 09:40

Hij zegt dat ze zonder vertrouwen leken te spelen en dat het daarom zo abominabel was. Hij legt dus een casuaal verband tussen degradant zijn en met vertrouwen spelen. Dat is niet zo, de spelers zijn van nature gewoon abominabel. Degradant ja of nee staat daar los van.

Allemaal leuk de mooie praatjes over NAC, maar het beleid is gewoon slecht en nog meer dan dat. De club verdient geen eredivisie en dat is gewoon de keiharde waarheid.

Toch mooi gesproken door deze man. Ik snap die gigantische gun factor voor Emmen ook niet zo. Liever de graafschap met echt gras dan Emmen met een plastic veld. Emmen wilt wachten tot 20/21 wanneer er geld uit de pot vrij komt, nou dan zien we jullie dan wel weer terug in de eredivisie.

NAC degraderen is ook gewoon eeuwig zonde. Weer een grasmat die verdwijnt uit de eredivisie en het is maar afwachten wat je er voor terug krijgt.

25 april 2019 om 08:51

Het is toch al duidelijk wat je terug krijgt en dat is Twente met een groot stadion en echt gras.

25 april 2019 om 09:08

Maar er kunnen nog meer KKD clubs met kunstgras terugkeren als ze de nacompetitie toevallig goed spelen. Hoop dat De Graafschap er ook in blijft met het oog daarop.

Buiten de ondergrond ook gewoon jammer dat een club met de aanhang van NAC de ED verlaat komend jaar. Clubs als NAC geven de ED kleur. Jammer.

NAC heeft in mijn ogen de beste supporters om sfeer te maken. Jammer dat het avondje nac er komend seizoen niet meer is, maar dit voetbal was ook echt niet om aan te zien. Zonde van zo een club met een mooie geschiedenis, maar heeft vaker in de eerste divisie gezeten. Het beleid moet daar echt veranderen, hoop is dat zo een club uiteindelijk niet ten onder gaat.

25 april 2019 om 11:51

KKD is veel
Op vrijdag avond
Toch.
Genoeg avondjes NAC dus! Succes daar.

De enige schuldige aan de NAC-malaise is Pierre Van Hooijdonk. Die heeft dit hopeloze elftal samengesteld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren