Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund plukt 16-jarig talent weg bij Paris Saint-Germain

Laatste update:

Abdoulaye Kamara vervolgt zijn loopbaan bij Borussia Dortmund. De pas zestienjarige middenvelder uit Guinee maakt transfervrij de overstap van Paris Saint-Germain naar de Duitse grootmacht. Het Afrikaanse talent zette dinsdag zijn handtekening onder een meerjarig contract in Dortmund. De medische keuring bracht geen problemen aan het licht bij Kamara, zo klinkt het.

"Abdoulaye is een extreem getalenteerde speler die nog steeds erg jong is en onlangs nog meetrainde met het eerste elftal van Paris Saint-Germain", verklaart hoofd spelerszaken Sebastian Kehl dinsdag in een verklaring op de clubsite. "We hopen dat hij zich tussen volwassen spelers verder kan ontwikkelen en de volgende stap kan zetten." Dortmund voegt in de persverklaring toe dat Kamara zich het meest op zijn gemak voelt in de rol van defensieve middenvelder.

De nog piepjonge Kamara kwam in zijn periode bij PSG in totaal tot drie wedstrijden namens het Onder 19-elftal in de UEFA Youth League. Daarnaast staan er twee optredens namens dat jeugdelftal in de reguliere competitie achter zijn naam. Kamara mocht recentelijk van trainer Mauricio Pochettino een paar keer meetrainen met de hoofdmacht. Speeltijd tijdens wedstrijden kreeg de kersverse aanwinst van Dortmund echter niet van de Argentijnse oefenmeester.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Echt een typische Dortmund transfer. Die gaat dan over 5 jaar voor 15 miljoen weg.

20 juli 2021 om 12:10

Of voor 80…

Goede en juiste stap denk ik! Al kreeg hij wel de kans om mee te trainen bij PSG zou ik als talent zijnde altijd naar Dortmund vertrekken. Wat een prachtige club met goede filosofie.

Al het 2de talent van PSG in 1 maand tijd, Soumaila Coulibaly is ook al gekomen. Een zeer talentvolle centrale verdediger, erg lang en ook wel even geblesseerd geweest. Hopelijk gaat het wat worden. De onder 19 van Dortmund is echt erg sterk dit jaar.

20 juli 2021 om 12:28

PSG heeft echt een beschikking over een fantastisch jeugdopleiding. Kansen voor de jeugd is toch enorm klein dat ze doorbreken in het eerste elftal. Dan kun je als Dortmund zijnde gewoon blijven plukken. Zelfde geldt voor de jeugdopleidingen van Chelsea en City. Ideaal voor een club als Dortmund waar talenten wel de kansen krijgen om zich door te blijven ontwikkelen. Prima beleid hebben ze daar.

20 juli 2021 om 14:19

De jeugdopleiding van Barcelona hoort er ook bij vind ik.

20 juli 2021 om 14:37

Daar heeft Dortmund met Sergio Gomez en Mateu Morey ook wat vandaan gehaald. Echt enorm zonde dat Gomez nu naar Anderlecht is want ik was enorm fan van hem.

20 juli 2021 om 17:21

Verhuurd?

20 juli 2021 om 17:59

Nee, voor iets meer dan 2 miljoen verkocht. Echt een koopje voor Anderlecht, heerlijke speler.

20 juli 2021 om 22:39

Dortmund heeft in de loop der jaren een prima scouting apparaat opgebouwd door Sven Mislintat, die bijv. met Dembelé en Sancho begon en nu door Lars Ricken wordt voortgezet ( Morey, Knauf, Reyna, Bellingham, Moukoko, Haaland). De talenten komen daardoor graag naar BVB, omdat ze daar perspectief hebben in een degelijke structuur, in een grote competitie.

21 juli 2021 om 07:06

Lars Ricken is jeugdcoördinator, al vanaf 2008. Mislintat was het langst de hoofdscout van Borussia Dortmund, volgens mij is die functie nu overgenomen door Markus Pilawa maar dat weet ik even niet geheel zeker. Dus het klopt niet geheel wat je zegt, het één overlapt het ander nog wel eens natuurlijk maar zo zit het technisch in elkaar.

Leuke club om naar toe te gaan. Vaak krijgt de jeugd de kans in Dortmund. Benieuwd wat we gaan horen en zien van deze jongen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren