Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar voorval in ECL: doellijntechnologie zegt ‘goal’, maar scheids keurt hem af

Laatste update:

Scheidsrechter Benoît Bastien heeft donderdagavond een zeer opmerkelijke hoofdrol opgeëist tijdens het Conference League-duel tussen Fiorentina en Sporting Braga. De arbiter keurde een doelpunt van Fiorentina na inmenging van de VAR af, terwijl de bal volgens de doellijntechnologie over de doellijn was. Uiteindelijk had de beslissing van Bastien geen gevolgen: Fiorentina won de wedstrijd met 3-2 en plaatste zich voor de achtste finales van de Conference League.

In de 49ste minuut leek Arthur Cabral op aangeven van Aleksa Terzic de 2-2 binnen te glijden. De keeper keerde de bal nog wel, maar Bastien keurde de treffer goed. Hij wees daarbij naar zijn horloge, die hem had laten weten dat de bal over de doellijn was geweest. Het zorgde voor vreugde bij Fiorentina, dat daardoor over twee wedstrijden op een 6-2 voorsprong kwam tegen Braga.

Niet lang daarna werd Bastien plotseling naar de zijkant geroepen door de VAR. Daar bekeek hij de beelden gedurende ruim een minuut opnieuw, om vervolgens het doelpunt af te keuren. Dit zorgde voor ongeloof bij Fiorentina, en dat lijkt terecht: beelden van de doellijntechnologie laten zien dat de bal volledig over de lijn is, en dat het dus een geldig doelpunt zou moeten zijn. Enkele minuten later zorgde Riccardo Saponara alsnog voor de 2-2, waarna Arthur Cabral zeven minuten voor tijd ook nog voor de 3-2 tekende. Voor die treffers stak de scheidsrechter geen stokje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Worden rustige maanden voor de scheidsrechter en de VAR lijkt me

23 februari 2023 om 23:38

Haha lijkt me ook. Die krijgen denk ik voorlopig geen wedstrijden meer.

Hahaha whut? Dan ben je als VAR en schieds wel een pannenkoek van de bovenste plank hoor. Hoe kun je nou een goal afkeuren als dergelijke foutloze technologie ter beschikking hebt.. xD Die doellijncamera liegt toch niet!

23 februari 2023 om 23:38

Maar de doellijntechnolgie zegt dat het een doelpunt is (met die hele animatie) als de bal weer op de weg terug is zie je als je goed kijkt in het filmpje. En de VAR pakt dan ook dat moment en daar is ie idd niet helemaal over de lijn. Een halve seconde eerder lijkt het wel zo. Dus is de techniek met die animatie dan wel volledig waterdicht? Edit: dat horloge reageerde dus goed hè. Alleen de animatie was op t verkeerde moment lijkt het. En die pakte de VAR erbij.

24 februari 2023 om 00:23

He, ik snap echt niet wat je bedoelt? Wat maakt het uit welk moment het is dan? Die bal is klaarblijkelijk op enig moment (nipt) volledig over de lijn geweest. Daar reageert de doellijntechnologie op en de arbiter krijgt een melding: goal. Dat kun je toch niet gaan overrulen als VAR omdat jij het denkt beter te zien?

23 februari 2023 om 23:43

Misschien Sander, heel misschien... is die technologie toch niet foutloos dan?

24 februari 2023 om 00:26

Of ie 100 procent foutloos is nog even daargelaten. Ik denk dat er weinig fout kan gaan met een geavanceerd systeem wat positie bepaalt vanuit meerdere camerastandpunten, maar dat terzijde. Als je deze toepassing als arbitrage gebruikt dan moet je die toch rechtlijnig volgen. Je horloge trilt: goal. Dit wordt m.b.v. beelden ook bevestigd. Maar toch draai je hem terug omdat je VAR denkt dat hij haviksogen heeft? Dat kan toch niet??

24 februari 2023 om 06:37

Hier had de doellijn technologie het anders wel bij het rechte eind

23 februari 2023 om 23:55

Wauw ben je serieus? Jij denkt dus dat het foutloos is? Lmao! 🤦 En er zijn heel veel factoren die kunnen meespelen! Dit is precies een voorbeeld met toen Ronaldo's goal met Juve tegen Atleti. Daar was er ook twijfels. Maar dit is gewoon juist omgedraaid, bal is totaal niet helemaal eroverheen. Je ziet de paal en een klein stukje van de bal zit er gewoon nog achter.

23 februari 2023 om 23:58

De animatie was duidelijk. En het blote oog bedriegt nog wel eens

24 februari 2023 om 00:16

Die animatie was te laat. Een halve seconde eerder was de bal verder over de lijn dan toen de animatie daadwerkelijk kwam. Dus fout in het systeem.

24 februari 2023 om 00:17

Ja ik ben serieus ja, die technologie is als foutloos te beschouwen en als je arbitrage een horloge met automatische doelpunt detectie draagt dan moet je dat te allen tijde als leidens beschouwen sowieso. Bij tennis gaat de umpire toch ook niet na een hawk-eye call zeggen "nahhhh nee man, ik vind hem toch uit". Die doellijntechnologie werkt op basis van meerdere camerastandpunten, die is ontegenzeggelijk nauwekeuriger dan het menselijk ook. Als die technologie zegt 'goal', dan is het gewoon een goal. Heel simpel toch?

24 februari 2023 om 00:33

Ik zou hier ook voor de technologie gaan. Dit is geen interpretatie ding, maar electronica die meet en waarschuwt. Die beelden zijn weer mensenwerk.

24 februari 2023 om 00:55

Als we toch met z'n allen voor de technologie gaan, waarom wordt die dan overruled? Blijkbaar meent de VAR het beter te zien, laat dan dat dure doellijn technologie ook maar weg. VAR ziet het toch wel

24 februari 2023 om 06:55

Voor de duidelijkheid: doellijn technologie is het elektronische oog.
VAR is anime en beelden bestuurd en beoordeeld door het menselijke oog.

24 februari 2023 om 07:57

En beiden toonden hier toch een doelpunt?

24 februari 2023 om 03:26

het is wel goed als de VAR even checkt. Want technologie kan je ook in de steek laten. Als echter geen overduidelijke fout is, moet je echter gewoon de technologie vertrouwen

24 februari 2023 om 05:11

Het is als bij ijshockey. GLT dient niet als middel om de scheidsrechter te overrulen maar als ondersteuning bij het nemen van de beslissing. Los van wat het nu werkelijk was in dit geval, goal of niet.

Die scheids zou de natte droom van Jeroen Zoet zijn geweest!

24 februari 2023 om 07:58

Dat is het eerste waar ik aan dacht ja.
Nou ja, niet de natte droom..

Luuk de Jong enters the chat.

Deze VAR gaat een poosje vrij krijgen, lijkt me.

Zie ook mijn andere reactie(s)

24 februari 2023 om 08:52

Maar je zegt niets interessants.

Deze VAR heeft sowieso een betje gezet op deze wedstrijd. Te ziek voor woorden. De horloge geeft aan of de bal over de lijn is of niet. Hij geeft aan van wel, doellijntechnologie is er als extra hulp voor scheidsrechters maar deze oelewappers denken beter te weten..

Ik lees nergens de reden waarom hij hiervoor heeft gekozen. Waarschijnlijk komen we daar nog wel achter

Ik mag hopen dat ie em niet afkeurt op basis van dat zeer onduidelijke beeld dat wij in dit filmpje zien?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren