Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bittere pil voor recordinternational Sherida Spitse en Oranje Leeuwinnen

Laatste update:

Sherida Spitse moet het Olympisch voetbaltoernooi aan zich voorbij laten gaan. De 31-jarige middenvelder van Ajax heeft maandag op de training een knieblessure opgelopen, waardoor zij de komende weken niet inzetbaar is voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

De 188-voudig recordinternational van de Oranje Leeuwinnen wordt in de Olympische selectie vervangen door Joëlle Smits, die deze zomer de overstap van PSV naar VfL Wolfsburg maakte. Smits behoorde, samen met ADO Den Haag-keeper Barbara Lorsheyd, tot de twee standby-speelsters die nog tot het eerste duel bij de spelersgroep in Japan zou meetrainen.

"En opeens spat die grote droom uiteen . . . Er zijn weinig woorden die kunnen beschrijven hoe ongelofelijk pijn dit doet", laat Spitse dinsdagochtend vroeg op sociale media weten. "Topsport is mooi, maar kan zoals vandaag ook keihard zijn. Helaas ben ik net voordat de Olympische Spelen beginnen geblesseerd geraakt aan mijn knie. Ik wens mijn TEAM heeel veel succes, geluk en alle kracht toe die ik ze maar kan geven. Ik geloof in jullie! En veel liefde voor jullie!"

Nederland treft in de groepsfase van het Olympisch voetbaltoernooi achtereenvolgens Zambia (21 juli, 13.00 uur), Brazilië (24 juli, 13.00 uur) en China (27 juli, 13.30 uur). Oranje is op dit moment nummer vier op de FIFA-wereldranglijst. Brazilië staat zevende, terwijl China de nummer vijftien van de wereld is en Zambia momenteel op de 104e plek is terug te vinden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van het vrouwen voetbal dat ik doorstaan heb vond ik het altijd frustrerend om naar Spitse te kijken. Zo ontzettend vertragend voor het spel en zelf ook de draaicirkel van een tractor. Ze kon wel hard schieten wat met de keepers in deze klasse natuurlijk wel een wapen is. Wel sneu voor haar persoonlijk.

20 juli 2021 om 07:32

Klopt alhoewel is wel een lekkere vrije trap had.
Wel balen voor haar.

20 juli 2021 om 08:08

Ja ik heb het idee dat het vooral meer lijkt omdat ze wel voor een vrouw kracht achter de bal kon zetten en de keepers nou niet echt van een denderend niveau zijn. Ik irriteerde me er mateloos aan moet ik zeggen.

20 juli 2021 om 07:56

Klopt, wat een traagheid. Dit is volgens mij ook niet verbeterd de afgelopen jaren. Inmiddels 31 jaar, dit kan nog best wel eens een geluk bij een ongeluk zijn voor oranje want er staan prima vervangers klaar volgens mij. Natuurlijk heel vervelend voor Spitse zelf. Een bonk aan ervaring wordt nu gemist, ik denk door die ervaring van 188 interlands dat Spitse niet zomaar gewisseld zou worden uit de basis, nu ligt de weg open voor een wat jongere speler die wellicht op techniek en snelheid wat verder is dan Spitse.

20 juli 2021 om 08:09

Precies, dit hoeft voor Oranje helemaal niet slecht te zijn. Je bent veel dynamischer op je middenveld!

Hoeveel interlands spelen de vrouwen meer per jaar dan de mannen? 188 interlands op haar 31ste?

20 juli 2021 om 08:36

Wilde ik net zeggen, bij de mannen heeft van der Sar er 130 gespeeld en dat is dan nog een keeper die over het algemeen langer door blijven spelen op hoog niveau. Maar 188 interlands op je 31e dat is prodigieus hoog.

20 juli 2021 om 08:37

Ik denk niet eens zo heel veel meer. Wel zal ze waarschijnlijk al op jonge leeftijd international zijn. Natuurlijk hebben ze veel toernooien gespeeld laatste jaren (EK en Wk), en hebben ze bijna jaarlijks ook een oefentoernooi (vaak in Portugal, laatste keer in Frankrijk).

20 juli 2021 om 09:41

International sinds haar 16e en speelde nagenoeg meteen al vaak mee, is ook bijna nooit geblesseerd. De vrouwen spelen vaak 2x per jaar een vriendschappelijk toernooi in Spanje en Portugal en een aantal vriendschappelijke wedstrijden. Daarnaast zijn de vrouwen de afgelopen jaren natuurlijk op alle eindtoernooien aanwezig. Heel erg zuur voor haar om dan de Olympische Spelen te moeten missen.

Voor haar erg balen

Vreselijk, dit gun je niemand. Toch wel vertrouwen in de spelersgroep dat dit goed opgevangen wordt. Ik hoop niet op het "Van Dijk" effect.
De mannen waren echt hun leider kwijt.

Ach het Nivo is toch ruk, of ze nou wel of niet mee doet, zou niet zo heel veel uitmaken lijkt me

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren