Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Betis wint eerste hoofdprijs sinds 2005 en dompelt Cillessen en Valencia in rouw

Laatste update:

Real Betis heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Copa del Rey. Het elftal van trainer Manuel Pellegrini was in Estadio de la Cartuja in Sevilla na strafschoppen te sterk voor Valencia: 2-1. Na een 1-1 gelijkspel moesten penalty's de beslissing brengen. Daarin bleek Betis, dat alle strafschoppen raak schoot, met 5-4 te sterk. Het is pas de derde keer in de clubgeschiedenis dat los Verdiblancos met de Spaanse beker aan de haal gaan. De laatste keer dat dat gebeurde was in het seizoen 2004/05. Voor Pellegrini is het zijn eerste grote prijs in Spaanse dienst.

De ruim 50.000 aanwezigen in Estadio de la Cartuja veerden al vroeg in de wedstrijd op, toen Betis na vier minuten spelen om een strafschop schreeuwde. De bal zou tegen de arm zijn gegaan bij Gabriel Paulista, maar daar wilde scheidsrechter Alejandro Hernández Hernández niet aan. Vijf minuten later was het alsnog raak. Na een aanval over de rechterkant van het veld werd de bal snoeihard binnengekopt door Borja Iglesias op aangeven van Héctor Bellerín. Het bleek het startsein voor Valencia om de duimschroeven iets aan te draaien, wat na een half uur tot de gelijkmaker leidde.

In de omschakeling zette Ilaix Moriba met een voortreffelijke steekpass Hugo Duro alleen voor Claudio Bravo, waarna de aanvaller de Chileense goalie kansloos liet met een schitterende stift. Na een verder vrij behoudende eerste helft zorgde Duro in de tweede helft voor het eerste gevaar. De spits leek van dichtbij te kunnen afronden voor zijn tweede van de avond, maar kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. Aan de andere kant ketste een schot Borja Iglesias af op een speler van Valencia. Het duel om de Spaanse beker verveelde geen moment, getuige onder meer de kansenregen in het laatste kwart van het duel.

Nadat Sergio Canales twintig minuten voor tijd rakelings naast mikte, trof Juanmi niet veel later de paal. Juanmi trok vanaf de zijkant naar binnen en produceerde een vlammend schot, maar raakte het aluminium. Vijf minuten later raakte Nabil Fekir het lijf van Giorgi Mamardashvili. Toen het duel leek af te stevenen op een verlenging, kreeg Carlos Soler plots de mogelijkheid om het duel alsnog in het slot te gooien. De middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje op de rand van de zestien, maar verzuimde een hoek te kiezen en vond de benen van Bravo. Het bleek het laatste wapenfeit van de reguliere speeltijd.

In de verlenging bleef het gewenste spektakel uit, waardoor er strafschoppen aan te pas moesten komen om een winnaar aan te wijzen. Bij Betis waren de beste strafschopnemers intussen naar de kant gehaald, terwijl Mamardashvili werd bijgepraat door Jasper Cillessen. Nadat de eerste zes strafschoppen werden benut, was invaller Yunus Musah de eerste en enige die faalde. Het is de eerste trofee voor Pellegrini in Spanje sinds hij in 2020 aan het roer kwam te staan bij de club uit Sevilla. Voor Betis is het de eerste hoofdprijs sinds 2005, toen eveneens de Spaanse beker werd veroverd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie wedstrijd, 120 minuten volgass fussball zoals sommigen het noemen. Wat een tempo. Jammer van de penalties, had het Bordalas gegund. Grote fan. Wel leuk voor Joaquin. Mooie kans om zijn oude bekerfoto te recreeren 🤣

24 april 2022 om 01:55

Fan van Bordalas? Heel aparte opmerking dit.

24 april 2022 om 02:22

Haha die bekerfoto is vaak genoeg op social media verschenen de afgelopen weken. Het is weer eens tijd voor een nieuwe inderdaad nee het is echt de ultieme bekroning op de carriere van Joaquín. Een speler die op zijn 18e al een ster was van het Spaanse elftal, maar helaas op zijn hoogtepunt door ruzie met de Spaanse bond alle succesen aan zich voorbij moest laten gaan. Puur daarvoor gun ik hem wel die nieuwe foto. Want wat hij nu weer op zijn 40e laat zien is indrukwekkend. Hij kan nog makkelijk mee, maar ik kan me ook wel voorstellen dat hij het nu wel mooi vindt geweest met zijn 2e bekerzege met Betis.

Het is ze gegund de Beticos! Joaquin maakt dus zowel de prijs in 2005 mee als deze in 2022 , hoe mooi is dat!

Overigens een geweldig team dat van 2004/2005 met Ricardo Oliveira, Denilson, Marcos Assunçao (geweldige vrije trap) , Joaquin, Capi.

24 april 2022 om 04:13

Zo, wat een team was dat inderdaad. Vooral Denilson, om je vingers bij af te likken die dribbels van hem. Erg leuk dus om te zien dat Betis nu weer met de cup staat!

Blijft overigens wel bijzonder om te zien dat de finale in dit gedrocht van een stadion gespeeld wordt, terwijl Sevilla twee parels van stadions heeft.

24 april 2022 om 13:30

@GillesDB9

Ik denk dat dit zo het “bondsstadion†is geworden, ook la Roja speelt hier regelmatig zijn interlands.

Nu is er ook geen discussie meer, want vroeger werd het gekozen adhv de teams die in de finale stonden om een zo weinig mogelijk voordeel te creëeren (afstand en of thuisvoordeel).

Voorbeeld : als Sevilla en Barcelona in de finale stonden dan werd Madrid als speelstad aangeduid. Dan moest de voorzitter van Atletico of Real Madrid zijn akkoord geven om de finale daar te laten doorgaan. Ik weet dat ome Perez al vaak tegenwerkte toen Barcelona de voorbije jaren regelmatig de finale haalden.. andersom idem dito.

24 april 2022 om 09:45

Haha, Ricardo Oliveira. Vond dat echt wel een goede speler en weet nog dat ik het destijds gaaf vond dat hij van Real Betis naar AC Milan ging. Want vond hem toen echt een hele goede spits, maar helaas viel zijn periode bij Milan tegen.

Zat net toevallig nog even te kijken, maar die Oliveira schijnt nog steeds te voetballen. Inmiddels 41-jaar en wordt over 2 weken 42-jaar, maar speelt nu bij Athletic Club in Brazilië. Is schijnbaar een club op het 3de niveau in de staatscompetitie van Brazilië, maar vorig seizoen stond hij bijvoorbeeld nog onder contract bij Coritiba wat toen op het tweede niveau van Brazilië speelde (en voor dit seizoen wist te promoveren).

Maar dat Betis is wel echt gewoon een hele goede team. Spelen vaak heel goed voetbal en hebben met Pellegrini gewoon een hele goede trainer. Met Joaquin hebben ze natuurlijk een cultheld rondlopen, maar tegelijkertijd ook iemand die een zeer puike carrière achter de rug heeft en dan hebben ze ook nog spelers als Juanmi, Fekir, Iglesias, Canales, Willian José, Rui Silva, Carvalho, Moreno, Guardado, Bellerin, Rodriguez en Bravo rondlopen wat gewoon goede spelers zijn.

Wel mooi om te zien dat de afgelopen jaren clubs als Real Sociedad, Real Betis en Villarreal zich zo omhoog hebben gewerkt door goed beleid en dit zijn toch teams die je niet graag als tegenstander wilt hebben. Al moet ik wel zeggen dat Villarreal altijd wel een geduchte tegenstander met genoeg kwaliteit is geweest, maar het blijft gewoon knap wat ze presteren.

24 april 2022 om 15:25

@rochester

Ja klopt, ik vond het vreemd dat hij destijds niet bij Valencia uit de verf kwam. Scoorde onder Benitez toen ook een aanzienlijk aantal doelpunten en vond het wat vreemd dat ie naar Betis vertrok toen. Heeft hem goed gedaan en idd een mooie transfer naar AC Milan versierd.

Ik vind het zo jammer dat mensen La Liga zo onderschatten. Met Sevilla, Villarreal, Betis, Sociedad, Bilbao, Valencia heb je naast de traditionele top gewoon een uitstekende competitie. Ik vind het ook jammer dat het project Malaga destijds in het water liep want zij hadden ook de top kunnen bestormen. Ook Deportivo La Coruña is helaas in de marginaliteit gevallen.

Denk over het algemeen wel terecht dat Betis de winnaar is. Heeft helaas niet zo mogen zijn voor Valencia. Voor Betis een leuke beloning na dit goede seizoen. Slechtste man van het veld was wel Hernandez Hernandez. Beste (imo) Moriba

Dit was een leuke finale! Gefeliciteerd Betis. Jammer voor Valencia. Finale verliezen en wssn ook Soler kwijt. Geen Eu voetbal voor hun dus.

Hoewel ik natuurlijk liever Gaya had gezien is Joaquin met die beker ook een geweldig beeld. Uiteindelijk was dit toch zijn finale.

24 april 2022 om 15:27

Over Gaya gesproken, denk je dat hij bijtekend bij Valencia of wellicht naar Barca verhuist?

100% terecht dit. Dat walgelijk Valencia met het Bordalas voetbal had niets met voetbal te maken. Constant dat tijdrekken, schwalbes en walgelijke overtredingen gefaciliteerd door een gigantische fluitist: hernandez hernandez. Echt wat heeft die *** er een klerezooi van gemaakt. Ik ga er maar niet te veel op in want dan krijg ik een ban maar dit was echt een schande. Zelfs voor zijn en de Spaanse standaarden was dit ongelooflijk slecht.Terug on topic: leuke club dat Betis en zeker terecht gewonnen.

Geweldige finale en volledig terecht gewonnen door Betis. Vielen aan, hadden de meeste kansen en lieten zien echt te willen winnen. En prachtig voor Joaquin, 40 jaar en nog even een leuke prijs binnenslepen. Genoten!

Dit was een meeslepende finale tussen 2 ploegen die elkaar niet veel ontliepen, maar ik vond Betis iets beter. En ik gunde het Betis ook iets meer, vanwege Pellegrini en Joaquin. Persoonlijk ben ik niet zo van die Bordalas. Wat het zo leuk maakt, voor dit soort ploegen is dit het maximaal haalbare. De ontlading bij die spelers en het publiek zegt genoeg. Zou Real Madrid hier vandaag staan en winnen, dan is het weer eentje om af te vinken.

Wat die scheids aan het doen was weet ik niet, maar daardoor bleef het wel een wedstrijd want ik denk dat Hugo allang weggestuurd had moeten worden.

24 april 2022 om 01:32

Guillamon had vandaag een Xabi Alonso wedstrijd in de overtreffende trap, had samen met Alderete een stuk of 7 gele kaarten moeten krijgen, vooral in Spanje.

Fantastisch dat Betis hem wint! Goed, ik had liever Bilbao in de finale gezien maar al met al is dit zeker het afscheid wat je een speler als Joaquin gunt. Mooier kan niet met een club als Betis.

Tegelijkertijd prachtig dat Valencia hem zo pijnlijk verliest. Gun je die club met die verschrikkelijke Bordalas echt. Met spelers als Gaya, Guedes en Soler kan je gewoon leuk voetballen. Maar hij heeft een elftal dat onder Marcelino nog een Copa won met goed spel, veranderd in lelijk Getafe betonvoetbal van list en bedrog. Mooi dat het antivoetbal vandaag heeft verloren!

En dan hebben we nog meneer Alejandro Hernandez Hernandez. Normaal een scheidsrechter beneden alle niveau. Maar hoe slecht die vandaag floot was ongekend. Geef die man alsjeblieft een blindengeleidehond want dit gaat niet goed zo. Echt, als je zo fluit bij zaterdag amateurs zeven halen ze het balletje uit je fluit...

24 april 2022 om 01:30

Ik snap dat mensen hier in NL een enorme afkeer hebben tegen Bordalas, maar het voetbal onder Marcelino had met vele malen betere spelers vaak gewoon dezelfde spelopvatting als dit seizoen. Getafe speelde overigens alles behalve betonvoetbal in de gloriejaren onder Bordalas, heb ze menig La Liga team waaronder het Valencia van Marcelino zoek zien spelen en ook tegen bijv. Ajax waren ze voetballend gewoon de betere partij. Het overdreven zuigen en harde spel staan daar verder los van.

24 april 2022 om 02:25

Marcelino speelt vaak vooral realistisch. Soms betekent dat ook strijd en passie, maar over het algemeen heeft hij toch echt een positievere spelopvatting dan Bordalas.

Over Getafe ben ik het totaal niet met je eens. Het was geen Cadiz a la op hoop van zegen ballen naar voren schieten en met 20% balbezit winnen. Maar Getafe speelde zeker geen mooi voetbal. Het berust toch vooral op het jennen van de tegenstander en op basis van duikelen en matennaaierij winnen.

Persoonlijk vind ik dat juist jammer en niet bij een ploeg als Valencia passen - want al met al vind ik het juist een van de mooiste clubs van Spanje! Strijd is prima, maar dat "zuigen en harde (gemene) spel" begint wel heel erg de boventoon te voeren. En als voetballiefhebber haak ik dan toch echt af.

24 april 2022 om 12:47

Halen ze het balletje uit de fluit? Zijn er nog scheidsrechter die dat hebben? De fox40 en de Molten Valkeen hebben geen balletje meer. Dit zijn toch wel de meest voorkomende fluitjes.

Daartegenover moet je blij zijn dat er nog scheidsrechters zijn. Ik hoor met regelmaat, ik ben blij dat jij er bent en niet die 60 jarige dat niet uit de middencirkel komt..

24 april 2022 om 13:24

Maak je geen zorgen, ik zou jou ook liever in de Copa finale hebben dan Hernandez Hernandez...

25 april 2022 om 08:57

1 voordeel. Al het gemekker versta ik toch niet dus ze kunnen lekker bezig blijven.

Tja wat verwacht je als je een Amerikaan een pingel laat nemen. Die dacht waarschijnlijk dat het een andere sport was…

Maar Betis is een geweldige winnaar. Gaan net tekort komen voor de top 4 denk ik maar dit is een prachtige prijs voor hun. Ook veel rasvoetballers in de selectie wie je dit gunt, met Joaquin in de hoofdrol. Selectie in tact houden en met 2/3 versterkingen kunnen ze wel eens verrassen komend jaar.

Betis was een van de meest vermakelijke ploegen van de La Liga dit jaar. Prachtig dat ze het af kunnen sluiten met een prijs.

Wat een heerlijke wedstrijd! Alles zat er in! Alleen….zal er iémand bij Valencia zijn die zich afvraagt of een club zich op deze manier en met deze coach moet willen presenteren? En onbegrijpelijk dat spelers zich hiervoor lenen en hierin meegaan. Wat een verschrikking voor het voetbal. En dan laten we die scheidsrechter maar even achterwege…. Wat een aanfluiting.

Wat gek dat cillissen geen pingel heeft gepakt!

Mooie clubs, niks van gezien, had graag bij deze pot geweest, betis ben ik ook geweest, toch een lichte voorkeur voor hen samen met atl madrid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren