Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bergwijn was serieus in beeld bij Bayern en kon Ajax megabedrag opleveren

Laatste update:

Bayern München was wel degelijk geïnteresseerd in de diensten van Steven Bergwijn, zo bevestigt Nathan van Kooperen bij Goedemorgen Eredivisie. De aanvoerder gold inderdaad als alternatief voor Bryan Zaragoza, maar mocht die transfer in het water zijn gevallen had Ajax een bod van 'dertig plus miljoen' uit Beieren kunnen verwachten.

“Ze hebben zeker gepolst, twee dagen voor het sluiten van de markt. Maar ze waren vrij duidelijk dat ze voor Zaragoza gingen en als dat niet zou lukken dat ze eventueel door wilde schakelen naar Stevie.”

“Over wat voor transfersom zou je dan praten?”, vraagt Hans Kraay junior aan de zaakwaarnemer. “Dertig plus”, antwoordt hij stellig. Bergwijn kwam in de zomer van 2022 voor 31,25 miljoen over van Tottenham Hotspur. Ajax zou dus vermoedelijk minstens quitte spelen op die transfer, mocht die tot stand zou zijn gekomen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Of Bergwijn openstond voor een vertrek naar Der Rekordmeister vindt de spelersmakelaar lastig in te schatten. “Omdat Bayern niet concreet kon doorpakken, hebben we het er niet echt over gehad.”

Ook de interesse van Al-Ettifaq in de aanvoerder van Ajax wordt bevestigd door Van Kooperen. Bergwijn stond niet onwelwillend tegenover een vertrek naar Saudi-Arabië, vertelt hij. “Ik denk niet dat dat de juiste stap was geweest en daarom speelt hij nog bij Ajax."

Edson Álvarez


Bergwijn was overigens niet de enige waar Ajax flink voor had kunnen cashen vlak voor het sluiten van de transferwindow. Edson Álvarez, tevens een speler wiens belangen worden behartigd door het agentschap van Van Kooperen, werd een jaar eerder ook op het laatste moment benaderd door Chelsea.

Chelsea meldde zich drie dagen voor het sluiten van de transferwindow in Amsterdam. “Chelsea wilde ver gaan. Ze wilden er alles aan doen om hem te halen, alleen Ajax had geen vervanger klaarstaan.”

Chelsea was bereid om zestig miljoen euro neer te tellen voor Álvarez, onthult de spelersmakelaar. “Edson zag zijn vrienden de club wel verlaten, maar hij mocht niet. Hij was de duurste Mexicaanse speler uit de geschiedenis geworden, dus daar had hij het wel lastig mee.”

Uiteindelijk maakte Álvarez in de zomer de overstap naar West Ham United. Die transfer leverde de Amsterdammers uiteindelijk een slordige 38 miljoen euro op. 22 miljoen euro minder dan hij een jaar eerder had opgeleverd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dertig plus! Op basis van wat? Als je zo'n bedrag nog voor hem terugkrijgt is het denk ik voor beide partijen wel een goed idee om deze zomer afscheid te gaan nemen. Voordeel is wel dat hij nog best jong is dus in die zin is dat bedrag ook niet zo raar. Ben benieuwd of hij in een team met een andere speelstijl beter uit de verf zal komen dan bij Ajax. Heb ook het gevoel bij Steven dat hij wat minder fit is dan voorheen, misschien omdat de intensiteit hier wat lager ligt (en de hele selectie loopt achter qua fitheid lijkt het). Is wel een speler die daarmee veel van zijn explosiviteit verliest.

Jammer dat het niet echt een succes geworden is want het lijkt me een sympathieke jongen, maar echt aanvoerdersmateriaal is hij toch niet (zeker niet in zo'n jonge groep) en lijkt me ook niet dat hij heel gelukkig is hier.

Wordt wel binnenkort weer vader dus voetballen in SA is dan weer niet ideaal. In die zin zou Duitsland wel een top bestemming zijn voor hem.

11 februari 2024 om 13:21

Op basis van profiel, mensen die verder kijken, noodzaak en geld genoeg. Er zijn zat redenen te bedenken. Hij speelt bij Ajax nu niet op zijn maximale niveau en vaak zijn dat interessante spelers. Waar wij spelers niets vinden en afschrijven doen ze dat in andere landen vaak andersom.

11 februari 2024 om 13:32

Ja doen ze dat daar? De spelers die goed spelen afschrijven? 😜

11 februari 2024 om 13:31
op basis van PL ervaring, NL team ervaring, en nu ook Ajax ervaring en heeft 'zelfs' het aanvoerderschap gekregen. Die gaat gewoon voor minimaal 30M weg, er zijn zat clubs die dat als een prima investering zien voor een speler die nog maar 26 (!!) jaar is. Hij kan nog makkelijk 6 tot 8 jaar mee.

Het is allemaal geen hogere wiskunde.11 februari 2024 om 13:50

Daarbij moet je wel rekening houden dat het op de slotdagen van de winterse transferperiode was. Dan worden spelers duurder (zie Alvarez dus vorig jaar). Het lijkt me sterk dat Ajax nog boven de 30 gaat krijgen voor Bergwijn.

11 februari 2024 om 14:00

Volgens mij is het bekend dat Ajax meer voor zijn spelers krijgt dan dat ze algemeen waard zijn. Al helemaal in de winterstop en twee dagen voor de deadline, hiermee had Ajax wellicht zelfs de jackpot kunnen pakken voor Bergwijn. Ben je daarnaast het gevalletje met Antony vergeten? Zelfs voor Bassey kregen ze goud geld terug. Daarmee is je eerste vraag een dooddoener. Maar goed, ik denk dat als Bergwijn eens een redelijk seizoen weet te draaien dat ze ook wel gauw +35m voor hem zullen krijgen.

Spelers zoals Alvarez vasthouden, aangezien je geen vervanger hebt. Maar wel komen aanzetten met trainers als Schreuder en Steijn. Er gaat veel fout bij Ajax.

11 februari 2024 om 13:11

Er gaat inderdaad veel fout, maar in jouw comment heeft het 1 natuurlijk niet met het ander te maken. Je kan beter de combinatie maken dat Ajax een jaar eerder nog goed voet bij stuk hield om de balans in het elftal te houden en steeds een goede overgang in ervaren spelers te behouden, en afgelopen zomer dat ineens compleet overboord gooide door alle ervaren spelers (transfervrij) te laten vertrekken en alleen onervaren jong grut binnen te halen.

11 februari 2024 om 13:16ik denk dat je onderhand kan spreken over 'er ging veel fout bij ajax'.

ondertussen zijn die namen eruit geknikkerd, komt er een nieuwe directeur zo, is de technische directeur eruit geknikkerd en zijn oude namen als v Gaal, Praag en Blind terug op het nest om te helpen. Wie weet komt een Bergkamp zelfs nog eens terug.

We zijn wat mij betreft het dieptepunt voorbij.

En ontopic over Bergwijn: die raken wij echt wel kwijt voor 30-35M deze zomer, let maar op. Heeft toch gewoon PL ervaring, en aardig wat potjes (32) voor NL team. Komt wel goed, en dan zijn wij er vanaf met hopelijk een leuke nieuwe impuls op links!

En dan is er niemand in de scouting bij Bayern die zou zeggen dat hij niks meer presteert, op wat penalty's na? Bergwijn is de grootste miskoop in de geschiedenis van Ajax en blijkbaar ligt hij nog steeds goed in de markt. Geen idee op basis waarvan dat moet zijn.

11 februari 2024 om 14:43

Overdrijven is ook een vak. Bergwijn voldoet niet geheel aan de verwachtingen, maar als een ED outsider liegen zijn statistieken niet. Hij doet het aardig en in de wedstrijden die ik weleens meepak van Ajax komt veel wel van hem in het veldspel (ook al gaat er genoeg mis).
Bovendien is het ook handig om hem een leidende rol (misschien niet aanvoerder idd) te geven in deze jonge selectie. Ik denk dat hij wel goed in de groep ligt met zijn moderne houding en ervaring in PL+ NL elftal.

Dit is niet de grootste Ajax miskoop. Sulejmani die ooit voor een recordbedrag werdt aangetrokken, dat vind ik echt de grootste miskoop ooit van Ajax.

11 februari 2024 om 22:22

Bergwijn heeft zowat het dubbele van Sulejmani gekost, verdiend circa 5mil per seizoen, maakt je geen kampioen, levert je geen CL voetbal op. Een totale mislukking.

11 februari 2024 om 14:45

@storing

Waarom denk je dat de scouts van Bayern een totaal andere mening hebben?

Omdat zij het beste zijn in hun vak. Dat jij het niet begrijpt, is bijvoorbeeld een reden dat jij geen scout bent.

11 februari 2024 om 22:19

Als je het beste in je vak bent kom je toch niet voor 30+ uit bij Bergwijn? Mislukt bij Spurs en eigenlijk wat gepresteerd bij Ajax?

Ik vond Nathan van Kooperen wel leuk om te zien vandaag. Hij is wel ingetogen denk dat hij aan de onderhandelingstafel niet zo is.
De Rusland discussie speelde weer op en leek of ik heb het verkeerd begrepen een andere lezing te hebben over de oorlog dan wij.
Over Bergwijn was hij ook helder, maar lijkt me zeer sterk dat een PL team 30 mil gaat betalen voor hem.
Duitsland met zijn drive zou leuk zijn.

Zaragoza kostte iets vsn 15 miljoen en dan zou Bayern door schakelen naar een minder alternatief (want niet eerste keuze) en meer dan het dubbele gaan betalen. Hoe veel studiepubten levert de module duimzuigen op bij de studie journalistiek? Zit zeker bonuspunten aan vast als je het combineert met sport.

11 februari 2024 om 13:09

Heeft niks te maken met journalistiek. Dit is de zaakwaarnemer van Bergwijn die dit zelf zegt. Daarnaast heeft Zaragoza nog niet op het hoogste niveau gespeeld bij een topclub en Bergwijn wel. Die ervaring wordt natuurlijk ook uitgedrukt in het prijskaartje.

11 februari 2024 om 13:09

Ze kwamen bij Zaragoza uit als backup geloof ik voor Coman. Wellicht dat ze meer hadden willen betalen voor Bergwijn omdat ze dachten dat hij op termijn Coman er wel uit speelt? Dus Bergwijn voor een andere rol halen dan Zaragoza. Of Bergwijn Coman er ook daadwerkelijk had uitgespeeld kunnen we natuurlijk kort en bondig zijn; never.

11 februari 2024 om 13:52

En dat is exact de reden waarom dit bedrag ook totaal niet serieus te nemen is. De zaakwaarnemer is er natuurlijk bij gebaat om dit soort onzin de wereld in te helpen. Hoe meer de waarde van zijn speler omhoog gepraat wordt hoe meer hij eraan kan verdienen.

Heb je al eens een autohandelaar horen zeggen dat zijn auto eigenlijk niet zo lekker rijd en dus eigenlijk 60% van de vraagprijs waard is?

11 februari 2024 om 14:47

@roogsfc

Je beseft toch wel dat als zakenwaarnemers liegen, clubs gewoon een statement naar buiten brengen dat het onzin is toch?

Geef eens een aantal voorbeelden waarin zakenwaarnemers feitelijk gelogen hebben.

Bayern wil blijkbaar echt geen kampioen worden dit jaar. Eric Dier en Bergwijn uit je scouting krijgen, op basis van wat?

Ik weet niet of Tuchel hiermee is komen aanzetten of dat het anderen binnen de club zijn geweest die Bergwijn hebben aangedragen. Maar degene die het is moeten ze daar zo snel mogelijk de laan uit sturen. Sowieso sinds Tuchel daar zit is Bayern geen schim meer van wat het was. Dier is ook zo’n voorbeeld. Wat moet je daar nou mee als Bayern zijnde? Eerder ook al Blind. Bayern (en zeker Tuchel) mag Dortmund echt op de blote knieën bedanken dat het op het moment suprême in eigen huis hopeloos faalde en zo de titel bij Bayern in de schoot heeft geworpen. Anders was hij de eerste trainer sinds de middeleeuwen die geen kampioen werd met Bayern. Overigens is ie hard z’n best aan het doen om dat dit seizoen alsnog te worden. Ik ben niet per se Bayern fan maar wat deze clown allemaal aanricht is toch wel pijnlijk om te zien.

Ze zullen bij Bayern ook niet gek zijn maar ik zou écht niet weten op basis waarvan Bergwijn in waarde is gestegen/niet is gedaald. Als Ajax daadwerkelijk een bod van 30+ had ontvangen voor Bergwijn kan ik me toch niet voorstellen dat Ajax daar niet akkoord mee was gegaan want de beste man maakt op mij echt totaal geen indruk. Bij wedstrijden tussen PSV en Ajax had je voorheen met Tadic, Ziyech, Neres of Anthony altijd wel spelers waarvan je hoopte dat ze niet aan de bal zouden komen want dat was het toch ff billenknijpen, dat heb ik bij Bergwijn totaal niet. Het is ook niet zo dat Bergwijn nog erg jong is en veel potentie heeft zoals Brobbey, ik vind Bergwijn gewoon oprecht niet zo'n goede speler.

Jaja, als je een beetje googelt blinkt deze van Kooperen uit in het niet laten doorgaan van allerlei ongeloofwaardige megadeals. Vergeet niet dat het een van de taken van zaakwaarnemers is om hun spelers op te waarderen, dus misschien moeten we dit soort verhalen met een korreltje zout nemen hier en daar.

11 februari 2024 om 14:48

@ckoen

Google is even voor me. Ik wil dit wel zien.

11 februari 2024 om 15:15

Alvarez, Pascal Jansen, Veerman, Bergwijn.
Sowieso zou ik uitlatingen van zaakwaarnemers.altijd met wat scpesis bekijken. Je moet altijd de belangen afwegen, uiteraard is elke zaakwaarnemer gebaat met het idee dat zijn spelers enorm gewild zijn en overal naartoe kunnen voor enorm veel geld. Dat is goed voor de waarde en vermarkting van zijn spelers en dus zijn eigen portemonnee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren