Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bengtsson zegt AZ af en kiest toch voor Lazio

Laatste update:

Rasmus Bengtsson heeft AZ afgezegd en met Lazio alsnog definitief gekozen voor een avontuur in de Serie A. Die boodschap liet de Zweedse jeugdinternational dinsdag door zijn zaakwaarnemer Oliver Cabrera bezorgen in Alkmaar, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Eerder kregen PSV en Hertha BSC nul op het rekest.

Bengtsson onderhandelde afgelopen vrijdag met de Alkmaarse club en onderging uit praktische overwegingen alvast een medische keuring. Een weekeinde plus een dag lang mocht de landskampioen uiteindelijk tevergeefs hopen op het jawoord van de centrumverdediger, die benadrukte dat zijn keuze toch op Lazio kon vallen.

De 23-jarige Bengtsson was bezig aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van Trelleborgs FF. Hij stond nog maar een half jaar onder contract bij de Allsvenskan-formatie, die ongeveer een half miljoen euro ontvangt. Op 28 januari maakte hij in een oefeninterland tegen Mexico zijn debuut in het Zweedse nationale team.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was te verwachten.
Johan Derksen kwam maandag met het bericht dat Az rond zou zijn met deze verdediger.
Hierbij meldde hij dat het eventueel zou kunnen zijn dat een club als Lazio er tussen zou kunnen komen. Hij benadrukte dat hij veel reacties krijgt, mocht zijn informatie later niet waar zijn. Op het moment dat Johan Derksen het bericht bracht was het gewoon waar. De berichten zijn gewoon ingehaald door de realiteit.

Als een club als Lazio zich op het laatste moment zich meld en concreet is, heeft Az gewoon geen kans. Ookal kan het misschien beter zijn voor de carierre van meneer Bengtsson.

Hopelijk komt Az met een andere verdediger, want zo sterk staat het nog niet.

Overigens is deze speler niet door het eigen scout systeem van Az opgevallen geloof ik.

5 augustus 2009 om 08:54

Derksen baseerde zijn verhaal op zijn bron bij Az, echter in de Zweedse media was toen al te vernemen dat Bengtsson naar Lazio zou gaan.

wie zegt trouwens dat die jongen zich niet bij Lazio zou kunnen ontwikkelen? De korste springplank naar de Italiaanse top.

5 augustus 2009 om 09:41

Ja leuk en aardig dat je iemand verdedig die vaak dingen meld als waarheid terwijl het nog lang niet zeker is. Heb dit gedeelte van de uitzending gemist maar het zou mij niets verbazen als hij het weer vertelde alsof het de waarheid was...

Daarnaast vraag ik me af wie hem dan wel heeft gescout? Zou A Z de rapporten van concurrenten erbij pakken om spelers te halen? Laat me niet lachen vent.

5 augustus 2009 om 09:46

Nee hij vertelde het precies als Frruben het nu verteld, dat is ook allemaal niet zo erg, zo werkt het ook gewoon in voetballand. Wat ik wel superirritant aan hem vind, is dat hij de ene weet het een en de andere weet het andere vind. Als ie maar tegen de stroming in kan gaan denk ik..

5 augustus 2009 om 09:58

Weet moet week zijn? Tot 2x aan toe, althans dat lijkt mij logischer.

Las het net ook al in andere posts, had misschien beter eerst de rest even kunnen lezen. Echter de irritatie over Dercksen en zijn nieuwtjes heeft iedereen denk ik. Zoveel dingen die hij meld als waarheid zijn meestal maar halve waarheden of zelfs onzin.

5 augustus 2009 om 10:29

Dirk Scheringa en Az zijn altijd erg opportunistisch geweest. De een zal zeggen gehaaid, de ander smerig.
Als een club als Heerenveen of Psv een speler willen halen na een volledig scouttraject, dan verschijnt vaak Az op het toneel met ook een bod. Dat is al meerdere keren gebeurd. Ze vertrouwen gewoon op goed scoutwerk van topclubs en andere subtoppers. Zo sparen ze geld uit en kunnen dat stoppen in het bod of het salaris.
Ik noem het parasiteren op andermans werk.

5 augustus 2009 om 11:09

Bewijs het eens, als je durft. Je komt hier aanzetten met zeer zware beschuldigingen.

maar je zal wel weer aan komen zetten met een Ari of deze jongen. Bij mijn weten de enige die A Z heeft gehaald waarbij ook andere clubs interesse zouden hebben gehad en deze beschuldigingen op gebaseerd zijn.


maar blijkbaar zijn Moreno (gratis gevonden) De Zeeuw, Koevermans, Schaars, en al die andere ook weggekaapt voor de neus van andere clubs...

Nee, ik vind dit zeer triest van je om zonder bewijs een club hiervan te beschuldigen!

5 augustus 2009 om 11:11

@hanzz... Ja leuk en aardig dat je iemand verdedig die vaak dingen meld als waarheid terwijl het nog lang niet zeker is. Heb dit gedeelte van de uitzending gemist maar het zou mij niets verbazen als hij het weer vertelde alsof het de waarheid was...

hoe suggestief ben jij dan. nog erger. je hebt het niet eens gezien en gaat al conclusies trekken.

5 augustus 2009 om 11:14

Denk jij nou echt dat Az op deze manier handelt? Az heeft heus wel zijn eigen scouts hoor!
Het is nu gewoon eenmaal zo als een speler goed is, dat hij bij veel clubs bekend is. Alleen wordt dat doorgaans natuurlijk geheim gehouden. Stel dat Az, net als andere clubs, een bepaalde speler al een tijdje scout, alleen komt een van die andere clubs (bijvoorbeeld Heerenveen) al met een bod op die speler. Dan moet Az natuurlijk ook mee gaan bieden omdat de kans er is dat ze zo'n speler gaan mislopen.
Het feit dat Heerenveen dan als eerste een bod uit brengt, betekent niet dat Heerenveen als enige die speler gescout heeft en dat het voor de andere clubs een grote onbekende was hoor!!!!

5 augustus 2009 om 11:25

@aroe

Heb allereerst mijn foutje toegegeven dat ik ook andere posts had moeten lezen. Daarnaast vertel ik niets raars over de heer Dercksen hier en blijf ik gewoon bij mijn mening over hem. Ook al was het deze keer anders.

5 augustus 2009 om 11:26

Ach dan hebben wij weer gespreksmateriaal toch? Hoe meer roddels en nieuwtjes, hoe beter voor Voetbalzone, dus voor ons om meningen over te geven. blijkbaar houden we daarvan, anders zouden we geen profiel hebben hier.

Ik ken die hele Bengtsson niet, maar Az heeft wel een verdediger nodig inderdaad. Met Moreno en Moisander hebben ze een goed centrum staan, maar er zijn weinig alternatieven. Jaliens die rechtsback staat kan er uit de voeten en je hebt Luirink nog die jaren niet heeft gespeeld.

5 augustus 2009 om 11:49

Daar heb je gelijk in. Toen Alves weg wilde bij Heerenveen wist Derksen ook al te vertellen dat Az al rond was, en werd Alves zelfs bij de selectie op vi.nl gezet van Az. Toen later bleek dat Alves naar Boro ging, wist hij nog te vertellen dat Az toch al rond was, en durfde hij af te geven op het stugge Heerenveen, en dat Heerenveen smerige zaakjes had, omtrent die transfer, maar ook om meer transfer. Toen de Knvb Heerenveen op alle punten in het gelijk stelde, kwam mijnheer Derksen niet terug op zijn woorden..

En ook in de transfer van Pranjic speelt deze man een rare rol. Door Pranjic en zijn zaakwaarnemer wel alle spreekruimte te geven, maar nooit de andere kant van het verhaal te vertellen. Daarom irriteer ik me ook altijd mateloos aan die betweter.

Sollied zou al bijna op de schopstoel gezeten hebben, dat is door alle partijen ontkent, en toch lees ik in de competitiegids van Vi, dat Sollied vorig jaar de kerst bijna niet haalde..
Wees een vent, en geef je fouten toe, maar schijnbaar is Derksen geen vent

5 augustus 2009 om 12:41

geef eens voorbeelden kerel?

Volgens mij heeft Az in het verleden genoeg spelers zelf gescout, te weten de zeeuw, moisander, romero, moreno, martens, schaars. Wil je nog meer bewijzen?

5 augustus 2009 om 13:24

Jij weet net zo goed als ik dat we dit niet kunnen bewijzen. Het enige waar ik en iedereen op af kan gaan is wat we zien en lezen. Het zit hem bij mij met name in de timing. Van een speler is eerst bekend dat er onderhandeld wordt met een club. Vervolgens komt dit in het nieuws. Even later blijkt ineens Az een bod te doen uit het niets. Ik kan me herinneren dat dit ook speelde bij Lazovic.
Daar komt natuurlijk bij dat Scheringa het imago van gluiperd en opportunist helemaal aan zijn eigen handelen te danken heeft, zowel bij de club als bij de Dsb bank.

5 augustus 2009 om 13:26

Ik hen nooit beweerd dat er niet ook spelers zijn die ze wel zelf gevonden hebben. Die zijn er vast.

5 augustus 2009 om 14:31

@ten,

Inderdaad, Lazovic wilde A Z ook. Was in de transferperiode en men wil hem hebben en begint te bieden. Of men dit deed om P S V een poot aan te naaien of om zelf een versterking in huis te halen weet ik niet. Maar je noemt nu 3 voorbeelden uit het verleden tot nu. A Z heeft in Scandinavie een heel netwerk scouts rondlopen dus die kan je direct doorstrepen.

Trouwens bij deze jongen deed P S V toch niet meer mee of wel soms? Wat is dan het probleem, ik zie hem niet. In ieder geval zijn er genoeg die aangeven welke jongens A Z heeft gehaald zonder dat andere interesse hadden en dus goed scoutingwerk. Ook is het niet zo moeilijk om jongens te scouten die goed presteren. Alle 3 de voorbeelden hebben goed gepresteerd wat opvalt bij iedere scout. Ik denk dat jij in deze toch echt aan het zoeken bent.

5 augustus 2009 om 14:40

Oja Ten, de deal met Ari werd afgerond terwijl Heerenveen en P S V nog rustig op de tribune zaten te kijken naar hem... Wie kijkt er dan af?

5 augustus 2009 om 16:37

Ok, we komen er niet uit denk ik. Ik heb het idee dat Az meer dan gemiddeld op deze manier handelt. Bewijzen kan ik het niet. Laat iedereen dan maar z'n mening over dit onderwerp vormen. Az is overigens vast niet de enige. Van Geel heeft ook de naam om het niet zo nou te nemen met fatsoensregels.

Als het waar is dat Az af en toe handelt zoals ik beschrijf, dan is het niet verboden. Het getuigt hooguit van onfatsoenlijk gedrag. Het is dan simpelweg niet netjes. En dat is trouwens precies iets waar ome Dirk groot mee is geworden.

5 augustus 2009 om 18:39

Sulejmani heeft destijds een week stage gelopen bij Az, maar is daarop naar Heerenveen gegaan omdat Az het niet vertrouwde. Toen heeft Heerenveen zeker snel afgekeken?

Nee Ten9, zo werkt het niet in de voetballerij. Vaak stuurt een zaakwaarnemer beelden of komt langs bij clubs om een speler aan te bieden. Het lijkt er eerder op dat de zaakwaarnemers gewoon een rondje Nederland doen.

5 augustus 2009 om 09:55

ja mooi kul verhaal van die derksen. zo lust ik er ook nog wel een paar.

5 augustus 2009 om 16:18

Lazio was al veel eerder concreet...maar toch heeft Bensson toen voor Az gekozen ondanks dat er nog veel andere subtopclubs uit Duitsland en ook achter hem aanzitten.... Denk dan ook dat dit geen beslissing is van de speler zelf maar dat er een zaakwaarnemer achter zit die knaken wil verdienen aangezien Italiaanse clubs meer tekengeld betalen aan de zaakwaarnemers...

Nu Twente niet door is kan A Z meer geld tegemoet zien dus zal er wel een andere goede speler komen.

Die zullen ze nodig hebben met Koeman aan het roer!

Vond het al zo vreemd eerder was al bekend dat hij naar lazio zou gaan, toen was het ineens. Ja hij gaat bij Az tekenen, terwijl het al wat langer bekend was dat hij voor lazio zou kiezen. Maar goed derksen vertaalde het goed door te zeggen az heeft hem bijna tenzij er nog een ander club langskomt, maar in werkelijkheid werk az gewoon in het wachtkamertje gezet.
Wel jammer voor Az. Hopelijk komt brands heel snel met iets verrassend.

Heerlijk dat hij voor Ss Lazio heeft gekozen. Az zal verder moeten gaan zoeken

Die jongen heeft waarchijnlijk zijn opties open gehouden en verschillende clubs een beetje tegen elkaar uitgespeeld om zijn prijs een beetje op te drijven. Op zich niet zo vreemd, zouden we denk ik allemaal doen in zijn positie. Uiteindelijk kiezen ze gewoon voor de grootste clubs en het meeste geld.

Tsja, Rome of Alkmaar, lastige keuze! Az zal toch echt nog een paar jaar flink aan de weg moeten timmeren om de concurrentiestrijd te winnen met (sub)toppers uit grotere competities.

5 augustus 2009 om 16:20

Lazio Roma is allang niet meer de club die het was 10 jaar terug. Ze hebben enorme schulden en spelen middenmoot met af en toe een uitschieter. Ik denk dat het voor zo'n jonge speler veel beter zou zijn om bij Az te gaan spelen maar zoals ik hierboven al zeg ik denk dat de zaakwaarnemer hier wel een belangrijk vingertje in de spreekwoordelijke pap zal hebben want die wil geld geld geld...

Denk niet dat alleen Az aan de weg moet timmeren maar de hele nederlandse competitie. Ze liggen kwa lonen en wedstrijden ver achter op landen als italie, spanje, engeland, frankrijk en duitsland. En speler die daar niet terecht kunnen gaan nu vaker naar rusland. Maar voor Lazio ist een goeie zaak

Zo gaat dat. En niet eens door de speler zelf, maar vooral door de zaakwaarnemer die bij dit soort transfers zijn zakken kan en moet vullen.

Deze zaakwaarnemer heeft de aanbieding van A Z meegenomen naar Lazio en deze tegen elkaar uitgespeeld. Want dat is zijn vak.

Dit zien wij de laatste jaren steeds vaker. Nederlandse clubs zijn niet meer in staat om grote talenten die al rijp zijn voor het grote werk binnen te halen.
Ook Ajax lukt dat niet meer. Ajax is ziels gelukkig met bv een Atouba maar had de mazzel dat de overige subtoppers in europa niet geinteresseerd waren anders was hij niet gekomen.
De salarissen in het buitenland nemen zulke grote vormen aan dat Nederlandse clubs bij voorbaat verloren zijn als er gezamelijk geboden gaat worden.

Bij A Z is Pontus Wernbloom gekomen. Dit jaar zal blijken of Wernbloom er zal staan of dat hij toch niet zo'n groot talent is als gedacht. Want 23 jaar betekent gewoon dat hij er gelijk moet staan.

Waarom een verdediger halen als Az vorig jaar de minste tegengoals heeft geïncasseerd. Als Swerts straks terug is moeten ze Jaliens weg doen. Het enige wat Az nodig heeft is een goeie middenvelder. Misschien is het Wernbloom wel. We zullen zien. Dit is de opstelling!!!:

Romero
Swerts
Moisander
Moreno
Pocognoli
Mendes
Wernbloom
Schaars
Martens
Dembele
El Hamdaoui

lullig voor az , maarja is niet de eerste keer dat dit gebeurd....zou ook al een soort voor contract zijn met berg ging ook niet door omdat die toch naar hsv wilde.
Misschien moet az eens gaan kijken naar wat ze betalen aan salarisen want blijkbaar is het niet genoeg om...talenten en gearriveerde speler te behouden/halen... als az echt top wil worden moeten ze toch meer gaan uitkeren denk k zo

5 augustus 2009 om 12:40

Tuurlijk, H S V heeft een begroting van 120 miljoen, A Z 40...

Daarnaast had A Z een overeenkomst met Groningen maar wilde Berg persee weg uit Nederland. Wat kan A Z daar aan doen?

Voor deze jongen geld ook dat in Italie veel meer te verdienen valt dan in Nederland. Beetje simpel om A Z nu weer te gaan kleineren.

5 augustus 2009 om 13:23

@ hanzz:

Ten eerste kleineer ik az helemaal niet , als je dat vind moet je dat woord even opzoeken in het woordenboek.

Daarnaast az heeft een begroting van 40miljoen dat ken wel zo zijn. maar als ome dirk az echt naar de top wil brengen moet hij dus blijkbaar meer investeren als ze naar de echte top willen.
Waarom zou berg denk je niet in nederland zijn gebeleven je zegt het eigenlijk zelf al om de euros.
Az wil gewoon goedkoop zaken doen telkens en gaan nu weer op hun bek....zou toch zeggen dat ze leren dat je euries in spelers moet stoppen wil je ze aantrekken

5 augustus 2009 om 14:24

Uit onderzoek van V I is gebleken dat procentueel A Z samen met Ajax het meeste aan salarissen uitgeeft. Daarnaast verliest een Ajax het ook van H S V dus wat wil je nu?

Nee, dit soort onzin hoor ik elke keer waarbij de conclusie is dat A Z nog geen topclub is. Dat zijn we ook niet dus hoef je ook niet elke keer te wijzen.

5 augustus 2009 om 16:02

Het gaat toch niet alleen om het hsv-verhaal of wel soms?
Of je wil me punt niet inzien en bent koppig of je bent hier alleen maar om je gelijk te halen.
Het punt is gewoon dat az meer zal moeten investeren willen ze een berg,bengtsson binnen willen.
Enkel zo zal az die topclub worden die ze toch willen zijn !!
niet meer en niet minder...jij vat het op als kritiek op de club az ik zie het meer als de realitieit anders zal az niet verder groeien en toch altijd de 5de club van nederland blijven

5 augustus 2009 om 16:19

Allereerst geef ik aan dat A Z niet de topclub is en dat zie je zowel aan de financien als aan alles eromheen. Daarnaast geef ik heel duidelijk aan dat je als Nederlandse club niet kan concurreren met clubs als H S V of Lazio. Maar zodra het over A Z gaat dan moet er weer meer geld in om een echte topclub te worden. Laat ons maar lekker ons zijn en nemen jullie maar lekker dat plakkaat van topclub op je.

5 augustus 2009 om 16:57

ome Dirk heeft momenteel wat probleempjes met z'n bank. Hij heeft a geen tijd en b geen geld meer om de begroting omoog te brengen denk ik.
Als Dsb zo doorgaat is het einde verhaal. De huidige toestand gaat ze heel veel geld kosten

5 augustus 2009 om 17:20

Begroting van A Z is toch het meest gestegen van iedereen, niet alleen procentueel!

Daarnaast zal Dirk gerust wat inboeten door de huidige problemen rond de D S B. Echter is het geen directe schade maar meer indirecte schade door slechte verhalen rond de D S B. Hiervoor zou ik je ook willen verwijzen naar een reportage van netwerk waar een hoogleraar van Nuyenrode uitlegt over het hoe en wat.

Maar nu gaan we erg off-topic. Wat mij betreft houden we het hierbij. Ieder heeft zijn zegje gedaan.

Wat is dat toch steeds met die transfers naar Az? Ik hoor dat het regelmatig op het allerlaatste moment afketst of mis gaat. Hanteren ze een verkeerde strategie? Of zijn verhalen als zou een transfer rond zijn mogelijk vaak onjuist?

5 augustus 2009 om 17:40

Als er 1 club uit de top 5 erg rustig was op de transfermarkt was dat A Z !! Al die spelers die wel zouden komen en toen weer niet, dan mss toch weer wel mag je linken aan Ajax. Kijk maar maar eens hoeveel topics er hier in juni, juli en augustus hebben gestaan over spelers die mss naar Ajax zouden komen. Nee, dan valt A Z daar echt bij in de schaduw. Bengtsson en Berg zijn 2 pogingen geweest maar helaas niet gelukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren