Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zorgen in België: verdediger Thomas Meunier valt week voor start EK uit met hamstringblessure

Laatste update:

Het lijkt erop dat Thomas Meunier niet in actie kan komen op het EK voetbal. De Belgische verdediger viel zaterdagavond uit in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg (3-0) en greep meteen naar zijn hamstring. Bondscoach Domenico Tedesco vreest het ergste.

Het duel tussen België en Luxemburg was net een kwartier onderweg, toen Meunier naar zijn hamstring greep en om een wissel vroeg. Even daarvoor was de verdediger van Trabzonspor uit het niets op de grond gaan zitten.

"De voornaamste conclusie van deze wedstrijd is dat we Thomas verloren hebben", verzuchtte Tedesco na afloop. "Morgenvroeg (zondag, red.) gaan we een MRI laten maken, maar het ziet er niet goed uit."

"Ik ben ontgoocheld. We weten wat de situatie rond onze backs is. Dit doet pijn. Oók op persoonlijk vlak - je voelde in de kleedkamer dat Thomas een positieve gast en superprof is."

Meunier werd vervangen door Maxim De Cuyper, die zijn kansen op speelminuten op het EK ziet toenemen. "Normaal zijn we met genoeg. Maar we gaan eerst de blessure van Thomas goed bekijken en nadien de situatie op een rustig moment analyseren", aldus Tedesco.

Een andere speler die geblesseerd achterbleef in de kleedkamer was Axel Witsel. De zorgen om de middenvelder zijn echter minder groot. "Dat was eerder uit voorzorg", aldus Tedesco. "Hij zei dat het beter was om geen risico's te nemen. Vandaar de wissel."

België opent het EK op 17 juni tegen Slowakije. Daarna volgen wedstrijden tegen Roemenië (22 juni) en Oekraïne (26 juni). Afgelopen week rekende de ploeg van Tedesco in oefenduels af met Montenegro (2-0) en Luxemburg (3-0).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

België gaat het verassend goed doen. We spelen tegen hun in de 1/8 finales want zij worden eerste in de poule en wij derde.

9 juni 2024 om 11:54

Verder dan de groepsfase zullen wij niet komen en als dat wel zo is, dan hebben we er een goed toernooi opzitten.

9 juni 2024 om 12:07

Op basis van wat denken jullie dat? Op papier toch gewoon de nummer 2 in de poule?! Ik onderschat Polen niet, voetballen vaak voor trots en vaderland maar kwalitatief hebben wij toch betere spelers?! Oostenrijk heeft een ‘net-niet’ vedette in de spits waarbij de roem er al lang af is. Alleen Sabitzer is echt kwaliteit.

9 juni 2024 om 12:27

Oostenrijk is een taaie collectief. Van Polen winnen we nipt. Tegen Oostenrijk wordt het een verlies of gelijkspel.

9 juni 2024 om 12:30

Heb dat precies andersom. Denk ook op basis van de andere onderlinge duels we ook gewoon grote kans hebben om door te gaan. Sterker nog denk dat Frankrijk zich overschat en verrassend gaat falen dit EK. Lopen al paar jaar, ook niet gek met zo’n selectie, met de borst vooruit. Dat gaat een keer fout, kijk maar naar Spanje in 2014 destijds.

Bij het lezen van de kop dacht ik meer aan een De Bruyne of andere bepalende speler. Maar deze gozer is toch wel te vervangen?!

9 juni 2024 om 12:15

Theate gaat waarschijnlijk niet fit zijn voor de eerste wedstrijd in de groepsfase. Daardoor zijn De Cuyper en Castagne nu de enige backs in de selectie voor die pot. Deze blessure schaadt ook dubbel trouwens. Castagne heeft nu geen back-up meer en die was zelf de back-up voor de linksback.

9 juni 2024 om 12:22

Ik volg de Belgen op dat gebied ook te weinig. Had alleen verwacht dat ze wel wat aanstormend talent hadden. Ben zelf ook niet heel erg onder de indruk geweest van Meunier, wellicht daarom ook m’n reactie 😉

9 juni 2024 om 12:17

De Bruyne zou wel een heel groot probleem voor de Belgen zijn.

De issue is meer dat ze niet heel veel achter de hand hebben om Meunier te vervangen. Ze hebben nog Castagne van Fulham. Met 34 wedstrijden in de Premier League zeker geen amateur.

Maar als die uitvalt hebben ze wel een probleem.

Ai, das wel een tegenvaller. Waar ze voorin en op het middenveld echt leuke spelers hebben, is het in de achterhoede wel een beetje armoe.

Snap ook niet waarom Tedesco per se slechts 25 spelers opriep. Je mag er 26 meenemen, waarom dan geen jeugdspeler erbij die tegen de A-selectie zit?

Normaal zijn we met genoeg durft die kerel te zeggen. Je hebt nu als backs De Cuyper en Castagne voor de eerste wedstrijd. Dat is het. Hij moest gisteren godbetert met Vranckx centraal achterin gaan spelen omdat dingen uit te gaan testen.

Volgens mij mag je bij zware blessures voor de start van het EK een vervanger oproepen, maar hij gaat dat waarschijnlijk niet doen volgens verscheidene media. Die is echt gewoon knettergek. Als we niet oppassen gaan we nog een verdediging zien waar de Cuyper op de rechtsback moet spelen, faes en Witsel in het centrum en een 37-jarige Vertonghen op de linksback. Ik zou echt niet weten waarom je een Siquet niet zou oproepen als vervanger. Want nu ga je een toernooi in met 1 rechtsback…

9 juni 2024 om 13:10

Ik zou Castro-Montes meenemen. Ik denk dat die niet zou ontgoochelen. Heeft er een goed seizoen bij Union opzitten.

9 juni 2024 om 13:33

Als rechtsachter is dat iets te licht denk ik. Die zie ik toch echt eerder als een wingback.

9 juni 2024 om 21:44

Speelde bij Union toch ook in een 4-mans verdediging?

9 juni 2024 om 14:10

Siquet, Saelemaekers of Sardella oproepen kan geen kwaad en geeft toch iets meer flexibiliteit aan de verdediging.
Doen!

9 juni 2024 om 14:45

Sardella vond ik met momenten echt goed dit seizoen inderdaad. Ook een Sabbe zou je zelfs kunnen overwegen. Saelemakers zie ik toch eerder als een aanvaller trouwens.

Maar gewoon niemand meenemen zou ik echt idioot vinden.

België wordt met gemak groepswinnaar, daarna komen ze Polen of Oostenrijk tegen en zullen ze pas in de kwartfinale echt serieus getest gaan worden. Ik schat Frankrijk, Portugal en Spanje op dit moment hoger in, maar België kan zich zomaar bij de laatste 4 gaan scharen… denk dat Engeland (ondanks hun slechte generale), Duitsland in eigen land en Kroatië ook gevaarlijke outsiders zijn. Oh ja, dan vergeet ik regerend Europees kampioen Italië nog te noemen, dat is altijd een land om rekening mee te houden…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren