Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belangrijke schakel haakt op allerlaatste moment af bij PSV

Laatste update:

Peter Bosz heeft de opstelling van PSV bekendgemaakt. De oefenmeester kiest voor Malik Tillman als de vervanger van de geblesseerde Hirving Lozano. Verder valt de afwezigheid van Jerdy Schouten op. De wedstrijd tegen Excelsior begint om 20:00 uur en is te zien op ESPN 2.

Walter Benítez staat onder de lat in Rotterdam. De verdediging wordt gevormd door Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli en Sergiño Dest. Op het middenveld ontbreekt dus Schouten, die niet fit genoeg is en daarom niet uit de bus is gestapt.

Mauro Júnior neemt zijn plek in en vormt samen met Veerman het middenrif achter nummer 10 Guus Til. Spits Luuk de Jong wordt geflankeerd door Johan Bakayoko (rechts) en Tillman (links). Naast Lozano moet ook Ismael Saibari geblesseerd toekijken.

PSV raakte zijn ongeslagen status in de Eredivisie dit seizoen kwijt tegen NEC. Hoewel de Eindhovenaren nog altijd de grote titelfavoriet zijn, is het gat met naaste achtervolger Feyenoord geslonken tot zeven punten. Nieuw puntenverlies zou de titelstrijd helemaal nieuw leven in kunnen blazen.

Op papier is nummer zestien Excelsior zeker geen onoverkomelijke horde. "De druk staat er daar vol op", blikte Bosz vooruit tegenover PSV TV. "Voetballen om het kampioenschap of voetballen tegen degradatie geeft allebei druk, maar het is een verschillende druk. De druk die degradatie met zich meebrengt, is een hele negatieve. Dat is niet fijn. Maar de druk zit er nu vol op bij hen."

"Wij moeten zorgen dat we ze niet het gevoel geven dat er toch wat te halen valt. Vanaf minuut één zullen we erbovenop moeten zitten." Eerder dit seizoen wist PSV met 3-1 te winnen van Excelsior. "Je probeert daar naar te kijken. Wat is de manier van voetballen van Excelsior? Zetten ze hoog druk? Waar zullen wij de ruimtes krijgen om te voetballen? Daar probeer je altijd naar te kijken."

Excelsior won voor het laatst op 19 januari, sprokkelde sindsdien twee punten bij elkaar en staat sinds afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen onder de degradatiestreep. "Natuurlijk baart het zorgen", vertelde Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen in gesprek met RTV Rijnmond.

"Het vertrouwen dat het goedkomt is er nog steeds. Vanmorgen (maandagochtend, red.) merkte ik dat ook in gesprek met Kenzo Goudmijn en Stijn van Gassel. Dat gevoel moeten wij ook blijven houden. Het is maar één punt, nog niet een heel groot gat. Psychologisch staan we nu wel onder de streep, dat is altijd vervelend."

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Benita, Horemans, Widell, De Moes; Goudmijn, Driouech, Baas, Sandra; Duijvestijn, Naujoks

Opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Veerman, Mauro, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman

Bekijk Excelsior - PSV live op ESPN via Ziggo!

Excelsior - PSV:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Top! Hup Excelsior! Groet alle Feyenoord supporters

Natuurlijk. Zijn we al eens compleet geweest dit seizoen? 🙄🙄🙄

2 april 2024 om 18:58

Eigenlijk vrijwel geen enkele wedstrijd volledig compleet geweest, altijd wel belangrijke schakels die werden gemist, en nog zo'n gat geslagen. Dat laat toch ook wel gelijk zien hoe sterk de bank daadwerkelijk is. Hier mag Stewart wmb wel dikke complimenten voor krijgen.

Ben benieuwd vanavond. Vooral wel verrast dat Ramalho wéér speelt na die pot van zaterdag, dat leek wel met afstand z'n slechtste wedstrijd in een PSV shirt. Had dan toch Bella een keer willen zien.

2 april 2024 om 19:05

Vertrouwen geven natuurlijk. Tegen Excelsior kun je Foppe de Haan nog centraal zetten. Na de wedstrijd zal Bosz Ramalho wel weer de hemel inprijzen. Doorzichtig maar erg slim. Je hebt nou eenmaal met hem te dealen en dan kun je beter een Ramalho met zelfvertrouwen hebben dan zonder

2 april 2024 om 19:05

Alles kan natuurlijk maar ik zie psv gewoon winnen.

2 april 2024 om 19:36

Ik denk dat als Excelsior het rustig aan doet of denk ik heb vandaag effe geen zin om te ballen het een 2-2 word

Mag toch hopen dat PSV gehakt van ze maakt na die blamage tegen NEC

Voor dit weekend is het gat 4 punten. Ze bibberen in het Zuiden! kom op Rotterdammers!!

2 april 2024 om 18:54

Tussen RKC en Excelsior waarschijnlijk

2 april 2024 om 19:04

2e worden is ook goed

2 april 2024 om 19:07

Voor Feyenoord

2 april 2024 om 19:16

Klopt, zeker! Gaan we ook gewoon vanuit beetje provoceren.

2 april 2024 om 19:08

Bibberen doen ze in Rotterdam Zuid ja.

2 april 2024 om 19:19

Voor wat bibbert Feyenoord dan? En PSV gaat dit ook niet meer verspelen.

2 april 2024 om 19:11

Stoere pre-match prietpraat hier hoor van beide kanten. Poe poe!!

2 april 2024 om 19:16

Ik gun Driouech wel een hattrickje vandaag. Goed voor Rotterdam, Excelsior, feyenoord, de competitie en vooral Driouech zelf. Dan nemen wij Hadj Moussa voor volgend jaar en neemt PSV hem. Iedereen blij!

2 april 2024 om 19:22

En na zondag is het gat weer gewoon 10 punten

2 april 2024 om 19:58

Als ajacied teken ik daarvoor maar die kans acht ik nog geen 5%

Bosz was zo kwaad na die persconferentie dat hij Schouten een blessure bezorgde lol

Deze titel heb ik al een stuk of tien keer gelezen dit seizoen. Knap hoe onze medische staf iedere keer weer een nieuw blessuregeval uit de hoge hoed tovert

Moet je je voorstellen als ons team het hele seizoen geen blessures kende. Zul je zien dat we weer punten verliezen

2 april 2024 om 19:52

Fitheid van spelers waarborgen hoort ook bij het managen van een club. Soms is het pure pech, maar wellicht is er toch te veel gevraagd van de spelers

Het is een ongekend jaar als je kijkt naar het aantal punten dat we tot nu toe hebben gehaald in de ED maar zo hosanna is het zeker niet als je kijkt naar de aantal geblesseerden die we dit jaar hebben gehad. En zijn allemaal
Belangrijke basiskrachten. Een evaluatie met medische staf lijkt me wel
Op z’n plaats en ook naar de uitkomst daarvan.

Oef, is dit het begin van het einde of wil ik dat gewoon veel te graag? Waarschijnlijk het 2e...

Lets go Excelsior!!

Lijkt me geen probleem voor dit PSV, die zullen na afgelopen weekend extra gemotiveerd zijn om te winnen.

Til, Ramalho en de Jong mogen dus gewoon lekker blijven staan. Daar is Bosz toch wel stug in he

Zo zo psv krijgt klappen op het gebied van blessures.
Wanneer is lang nou eens fit. Dit duurt wel heel lang
Bovendien is Luuk de Jong op, althans daar lijkt het wel. op

Geen schouten' geen Tilman' Geen Saibari' alweer geblesseerd ! Zie die wedstrijd met weemoed tegemoet. word weer niet ! makkelijk. het kan in een keer hard gaan fouten ! zitten in een klein ! hoekje. ze moeten er meteen keihard ! bovenop ,klappen. en de hele wedstrijd door druk blijven zetten. doen ze dat niet dan zijn we nog veel verder van huis deze wedstrijd moet gewonnen worden.

2 april 2024 om 19:50

Wel Tillman

lekker koppig Til blijven opstellen

Schouten op de tribune. Bosz op zn pikkie getrapt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren