Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bejegende Moussa Marega haalt op Instagram hard uit: ‘Vá se foder’

Laatste update:

Moussa Marega heeft zondagavond gereageerd op de incidenten tijdens de wedstrijd tussen Vitória SC en FC Porto (1-2) in de Liga NOS. Na een uur bracht Marega de bezoekers op voorsprong, waarna hij racistisch werden bejegend door het thuispubliek en er kuipstoelen naar hem werd geworpen. Marega tolereerde de racistische uitingen voor ongeveer negen minuten, maar besloot toen toch om van het veld te stappen.

Op Instagram haalt Marega zijn gram richting de supporters van Vitória en de arbitrage onder leiding van Luis Godinho. Hij begeleidt zijn bericht met twee foto's: een waarop hij beide middelvingers opsteekt naar het publiek, en een andere waarop hij op het punt staat om demonstratief naar zijn arm te wijzen. "Tegen de idioten die naar het stadion zijn gekomen om racistische dingen te roepen, zou ik willen zegen: vá se foder", schrijft Marega. Het begrip vá se foder betekent ongeveer hetzelfde als het Engelse fuck you.

De aanvaller vervolgt zijn bericht op cynische wijze. "Ook wil ik de arbitrage bedanken voor het feit dat ze me niet hebben verdedigd, en mij een gele kaart gaven omdat ik mijn huidskleur verdedig. Ik hoop jullie nooit meer op een voetbalveld tegen te komen. JULLIE ZIJN EEN SCHANDE!" Toen Marega kuipstoelen naar zich toegeworpen kreeg, reageerde hij op gevatte wijze door er een op te pikken en op zijn hoofd te zetten. Dat kon volgens de arbitrage niet door de beugel: de aanvaller kreeg er een gele kaart voor.

De racistische uitingen bleven na zijn doelpunt aanhouden. Vanaf de tribunes daalden oerwoudgeluiden neer op het veld en daar had Marega, nota bene ex-speler van Vitória, na 68 minuten spelen genoeg van. Hij verliet het veld, ondanks verwoede pogingen van zijn ploeggenoten om hem binnen de lijnen te houden. Marega liet met twee duimen naar beneden duidelijk blijken wat hij van het publiek vond en was hevig geëmotioneerd. Trainer Sérgio Conceição koos ervoor om de aanvaller te vervangen door Wilson Manafa.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is natuurlijk diep en diep triest. Marega heeft juist gehandeld. De scheidsrechter en beide teams moeten zich kapot schamen, om maar niet te beginnen over het publiek. Vitoria de rest van het seizoen zonder fans en een dikke boete geven.

16 februari 2020 om 22:38

Die scheids moet gewoon vd rest vd competitie geschorst worden. En ook uit Europa als hij daar ook fluit.

16 februari 2020 om 22:48

Weet je, het slaat helemaal nergens op, maar de scheids heeft natuurlijk "volgens de regels" gehandeld (zo zal ie zichzelf verdedigen). En daarop kan je hem niet pakken. Maar te zot voor woorden natuurlijk, maar ken weinig scheidsrechters die heel veel ruggengraat hebben, is iig niet een heel erg veelvoorkomende combinatie.

16 februari 2020 om 23:54

Hoezo volgens de regels? Als er minuten lang racistische dingen worden geroepen en oerwoud geluiden worden gemaakt, had hij de wedstrijd moeten staken.
Dat hij Marega geel geeft is misschien volgens het boekje, maar toont wel aan dat de man incapabel en incompetent is.

17 februari 2020 om 07:24

Formus, de scheids heeft hier gewoon ruimte om een beslissing te nemen. Als een doelpuntenmaker zijn shirt uittrekt, dan is er geen ruimte voor interpretatie. Maar hier wel. Er staat nergens in de regels dat iemand geel moet krijgen als hij een stoeltje op zijn hoofd zet.

Prima gehandeld door Marega, zou ook helemaal klaar mee zijn. Jezus het is me de laatste tijd wel veel discriminatie op de velden... wtf toch... Is dit eerder zoveel op beeld geweest?

Wat een schandalige vertoning. Iedereen daar moet zich kapot schamen. Hopelijk worden die "supporters" keihard gestraft en die scheidsrechter moeten ze nooit meer laten fluiten. Hoe kan je zo zijn. Ze hadden meteen het veld af moeten gaan. Ik vraag me af waarom ze dat nog steeds niet doen.

Marega heeft natuurlijk 100% gelijk en moet gewoon gesteund worden.

Toch had hij nog één stapje verder kunnen zetten, hoe moeilijk dat ook is. En dat is, naast dat publiek en de scheids, ook zijn ploeggenoten publiekelijk ter verantwoording roepen. Wat een schande zeg, hoe zij hem hebben laten zakken.

Wat ik nog erger vind is dat zijn ploeggenoten hem niet steunen.. en hem ook nog proberen tegen te houden. Ze zouden met zijn allen het veld af moeten stappen. Wat je ook nog ziet is dat er een donkere jongen bij de tegenstander zit. Echt onbegrijpelijk dat je dan als supporter iemand van de tegenstander racistisch gaat bejegenen maar als de donkere speler van je team scoort gaat juichen :'.

Ik snap in dit verhaal echt niet wat er door het hoofd gaat van zijn teamgenoten en coach. Steun die jongen toch gewoon. Neem een verlies pot op de koop toe en stap allemaal van het veld. Nu komt er nota bene een andere jongen met donkere huidskleur voor in de plaats op het veld. Dan snap je het als coach toch echt helemaal niet meer? Je ziet toch in wat voor situatie je die jongen het veld in stuurt.ik hoop dat er hier flinke straffen uitgedeeld gaan worden aan de club en de scheidsrechters van dienst.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren