Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München zet deur voor ‘onmogelijk plan’ van Ajax op een kier

Laatste update:

Bayern München is met Yann Sommer in gesprek over een transfer, weet Fabrizio Romano. De doelman van Borussia Mönchengladbach zou deze winter nog naar Beieren moeten komen om de langdurig geblesseerde Manuel Neuer te vervangen. Mocht dat gebeuren, is het waarschijnlijk dat de aan AS Monaco verhuurde Alexander Nübel niet wordt teruggeroepen. Dat zou de deur voor een eventuele overstap naar Ajax op een kier zetten.

Nu Neuer – die een been brak tijdens het skiën – de rest van het seizoen moet toekijken, is Bayern naarstig op zoek naar een vervanger. De naam van WK-uitblinker Dominik Livakovic deed al de ronde en nu wordt ook die van Sommer aan het lijstje toegevoegd. Romano weet dat er al gesprekken tussen Bayern en de Zwitserse sluitpost gaande zijn, maar dat deze zich nog niet in een vergevorderd stadium bevinden.

Internazionale aast ondertussen óók op de handtekening van Sommer. I Nerazzurri willen echter pas in de zomer toeslaan, daar de routinier over een halfjaar uit zijn contract loopt in Noordrijn-Westfalen en dan gratis op te halen is. Bayern kampt met acutere keepersproblemen en is dus bereid een transfersom op tafel te leggen. Dat zou het niet hoeven doen als het besluit de verhuurde Nübel terug te halen uit Monaco. Die heeft daar volgens BILD echter geen trek in, omdat hij niet op goede voet leeft met Toni Tapalovic, de keeperstrainer van Bayern.

Een gang van Sommer naar de Allianz Arena zou het terugroepen van Nübel waarschijnlijk overbodig maken. Een eventuele uitgaande transfer van de goalie lijkt zo een stuk bespreekbaarder te worden voor der Rekordmeister. Dat zou Ajax niet slecht uitkomen, daar het Nübel naar verluidt in het vizier heeft om Remko Pasveer te vervangen na de winterstop. De huidige eerste keeper van de Amsterdammers is met zijn 39 jaar flink op leeftijd en maakte vlak voor de WK-break bovendien een weifelende indruk onder de lat. De namen van Andries Noppert en Dominik Livakovic zingen ook rond in Amsterdam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie liever Sommer naar Ajax komen 🙊

20 december 2022 om 12:19

Ik ook, maar keepen bij Bayern is toch wel de absolute wereldtop, ook al is het voor een half jaar.

20 december 2022 om 12:49

En dicht bij zijn familie, ik acht Ajax redelijk kansloos qua het aantrekken van Sommer

20 december 2022 om 12:22

Sommer is 34 jaar he! -_- Die gaat snel achteruit verwacht, met name vanwege zijn lengte.

20 december 2022 om 12:35

want hij krimpt de komende jaren?

20 december 2022 om 13:34

29-er

Hahaha leuk! Moest echt even lachen.

On. Ik ken de speler niet (sommer) maar waarom zou Bayern nu al afscheid willen nemen van Nubel?

Nubel is toch nog steeds (een van de ) grootste Duitse keeperstalenten.

20 december 2022 om 13:43

Dat is feitelijk juist.

20 december 2022 om 14:03

Socio zal doelen op het feit dat een keeper als Sommer zijn tekort aan lengte vaak moet compenseren met snel positioneren en goede reflexen. En zodra die wat minder worden (want hij wordt ouder) heeft hij minder om op terug te vallen tov een grote keeper die zijn lengte natuurlijk altijd zal hebben.

20 december 2022 om 16:07

@silverfront Dus dat, lijkt me vanzelfsprekend maar blijkbaar hebben sommige toch nog extra uitleg nodig. Thanks daarvoor. Of een voorbeeld, kijk maar naar legend Iker zijn laatste jaren bij Madrid.

20 december 2022 om 17:41

Dat is nog jong als je kijkt naar de leeftijden van onze keepers.

Als Thuram en Sommer beiden vertrekken in de winter gaat het nog een heel lang seizoen worden voor ons ben ik bang😬

20 december 2022 om 12:35

Ja man! Zonde. Hopelijk blijft Sommer bij MG, aangezien Gladbach dan ook nog een angstgegner voor Bayern is. Hopelijk bedenkt Nubel zich dat dit echt zijn enige kans is om zichzelf te bewijzen bij Bayern. Meer kansen zal die niet krijgen en heeft hij eigenlijk zijn carrière vergooid om bij Schalke weg te gaan/ naar een andere club te gaan.

20 december 2022 om 12:45

Klopt, hij had veel beter met Schalke kunnen degraderen en voor 8 miljoen naar Galatasaray ofzo kunnen verhuizen

20 december 2022 om 21:52

Schalke is een mooie traditionverein. Als ze promoveren met Nubel op doel nadat je ze trouw bent gebleven in 2. Liga, krijg je al gouw een helden status. Daar zou ik het graag voor doen.

20 december 2022 om 14:33

Zou drama zijn. Die Beljo als vervanger van Tikus wil ik nog een kans geven. Maar wie zo snel Sommer vervangt weet ik niet zo. Olschowksy is voor mij te vroeg.

Roepen Ajacieden niet dat die X speler iets voor Ajax is, doet VZ het wel. Man, stop toch eens met elke speler met Ajax in verband te brengen.

Coaches, dat mag wel.

20 december 2022 om 12:36

Misschien kan Ajax Neuer aanstellen als coach.

20 december 2022 om 14:24

Ik zou Neuer als coach toejuichen, dus als die het voor een half jaar wil doen: heel graag!

20 december 2022 om 12:37

Dat mag zeker. Maar jij weet net zo goed als ik dat Schreuder het seizoen gaat afmaken bij ons.

20 december 2022 om 13:01

Ja erg he, denk je nu echt dat bv die keeper van Kroatië naar ajax wil komen, de kan wel bij betere clubs gaan, Ajax is niet een topclub hoor.

20 december 2022 om 13:03

Bij is naar

20 december 2022 om 17:24

Decenige die zit te roetemetoeteren op geruchten dat ben jij zelf. Er is maar 1 feit, Ajax is op zoek naar een keeper en hebben een lijstje opgesteld waar Sommer misschien ook op staat.

Ik dacht Sommer naar Ajax. Dat zou een toptransfer zijn. Nübel ken ik eigenlijk niet echt....

Waarom zou Nubel naar Ajax gaan als hij bij Monaco gewoon basis keeper is ? (betere competitie, club van zelfde niveau, goed salaris)

20 december 2022 om 12:35

en niet een halfjaar in Jong Ajax hoeven spelen om te wennen

20 december 2022 om 12:37

Buiten PSG is die competitie echt niet beter dan de eredivisie. Franse clubs zijn echt drama in Europa (op Paris na dan). Marseille kon niet eens van Feyenoord winnen.

20 december 2022 om 14:13

Aangezien Feyenoord in de hoofdklasse speelt, zeer schandalig van Marseille

Is die Nubel überhaupt wel haalbaar want hij speelt bij Monaco en misschien is er wel een koop afgesproken na de huur? Denk dat Ajax zich beter op een andere keeper kan focussen en huur desnoods voor de rest van het seizoen Gravenberch terug. Heb je het middenveld weer op orde en kan je met Gravenberch. berghuis en Alvarez spelen en kan je Kudus voor de hoofdprijs verkopen en heb je Taylor en Klaassen nog achter de hand.

Gorter is dus eigenlijk helemaal afgeschreven lijkt het.
Toch bijzonder, hoe hij een heel seizoen bij gae het deed was echt bijzonder.
Hoop dat Utrecht hem haalt als Baskas terug naar Celtic gaat

20 december 2022 om 13:33

Gevalletje Scherpen! Goed bij het rechterrijtje maar voor de Nederlandse top niet goed genoeg! Ben bang dat dat ook het verhaal gaat worden bij Noppert!

20 december 2022 om 14:10

Dat kun je eigenlijk nog niet zeggen over Gorter na letterlijk 1 wedstrijd in de basis bij Ajax. Ook Scherpen heeft die kans eigenlijk nooit echt gehad.

20 december 2022 om 14:18

Scherpen was bij Jong Ajax al aan het schutteren in de KKD en destijds ook bij Emmen in de Eredivisie. Overal waar hij onder de lat heeft gestaan kostte hij zijn club alleen maar punten. Nu ook bij Vitesse. Toch vrij logisch dat hij dan niet ''een eerlijke kans'' heeft gekregen. Gewoon een hele zwakke keeper, erg jammer. Qua postuur en voorkomen zag het er veelbelovend uit.

20 december 2022 om 19:48

Scherpen was bij Emmen al een drama, had echt alleen zijn postuur mee!

En Inter wil weer voor niks toeslaan.
Misschien moet er bij Ajax eens gekeken worden naar hoe Inter dat doet: haalden al Onana voor niets of betaalden geen absolute hoofdprijzen voor bijvoorbeeld Dumfries. Inter is niet echt mijn club maar begin ze wel te bewonderen om de manier van selectie samenstellen.

20 december 2022 om 13:27

Hebben alleen altijd een karrevracht aan spelers die voor een heel hoog salaris op de loonlijst staan en waar ze niet van af meer komen

20 december 2022 om 14:26

Misschien moet Ajax kijken hoe Inter dat doet, en dan wijs je naar Onana?

Iedereen bij Ajax weet hoe dat gegaan is hoor.

Bernd Leno van Fulham halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren