Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern mag echt gaan denken aan landstitel na zege op concurrent Bayer

Laatste update:

Bayern München heeft het kampioenschap nu echt binnen handbereik. Na de interlandbreak zou de titel tijdens de volgende speelronde, op 30 maart, al een feit kunnen zijn. Bayer Leverkusen werd zaterdagavond verslagen door een treffer van Mario Gómez en een eigen doelpunt van Philipp Wollscheid, zodat de gelijkmaker van Simon Rolfes weinig waard bleek: 1-2.

Nadat er in de BayArena ruim twintig minuten lang weinig gebeurde, was de in de basis gestarte Arjen Robben betrokken bij het eerste echte doelgevaar; de vleugelspits nam een bal in het zestienmetergebied van Bayer ineens op de slof, maar Bastian Schweinsteiger slaagde er niet in om keeper Bernd Leno met een hakje te passeren, waardoor de bal voorlangs ging. Jérôme Boateng was even later nog dichter bij de openingstreffer, maar aanvaller Gonzalo Castro haalde zijn kopbal voor de doellijn weg.

/

Robben besloot een lange rush vervolgens met een schot dat hoog over ging, waarna Sebastian Boenisch er met een poging van afstand voor zorgde dat Bayern-doelman Manuel neuer voor het eerst in actie moest komen. Tien minuten voor de pauze was het echter alsnog der Rekordmeister die verdiend op voorsprong. Gómez had de middenlijn amper gepasseerd toen hij via Xherdan Shaqiri in balbezit kwam, maar was twee bewakers te snel af en rondde zijn knappe actie af door ook Leno het nakijken te geven: 0-1.

In de tweede helft leek Bayern het duel rustig uit te willen spelen, maar Arsenal toonde woensdag in de Champions League aan dat de ploeg van trainer Jupp Heynckes zeker niet onverslaanbaar is (0-2) en ook Bayer wist de Beierse formatie pijn te doen. Twee minuten nadat Robben vervangen was profiteerde Rolfes van een onachtzaamheid in de Bayern-defensie; de aanvoerder stond na een door Boenisch verlengde hoekschop helemaal vrij en hoefde bij de tweede paal alleen nog maar binnen te tikken: 1-1.

In de 87e minuut waren het evenwel toch weer de bezoekers die doeltreffend waren, al had men dara de hulp van de tegenstander voor nodig: een scherpe, indraaiende vrije trap van Schweinsteiger werd al even licht getoucheerd voordat Wollscheid de bal op zijn hoofd kreeg. De verdediger zorgde er hiermee voor dat Leno op het verkeerde been stond en dat hij de opponent aan het winnende doelpunt hielp, want Bayer wist niet voor de tweede maal op gelijke hoogte te komen. Als runner-up Borussia Dortmund de volgende wedstrijd niet wint van VfB Stuttgart en Bayern verslaat Hamburger SV, dan is de titel een feit.

Denk je dat Bayern München op 30 maart al kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tjah, het enige wat ik hierover kan zeggen is dat Heynckes weer eens doorsloeg met zijn wissels. Ging weer totaal nergens over. Maar goed, ondanks Heynckes alsnog gewonnen.

Het starten met een half b team was al vreemd genoeg maar om vervolgens te starten met 2 verdedigende middenvelders waar Bayern constant in de problemen mee komt is natuurlijk helemaal onbegrijpelijk.

Het spelen met 2 verdedigende middenvelder zal hopelijk na vandaag ophouden. Niet omdat Heynckes inziet dat het niet werkt maar vooral omdat Gustavo weer in de fout ging.

Maar goed, de titel is gewoon binnen. Die loopt Bayern niet meer mis.

Bayern wordt toch wel kampioen, net zoals Manchester United en ook Barcelona.
In Italië kun je het ook niet echt spannend noemen, want Juve staat stevig op de eerste plek.
Ook in Frankrijk is het denk Psg dat kampioen wordt omdat Marseille gelijkspeelt en Lyon dik verliest.
Alleen de Eredivisie is nog spannend

16 maart 2013 om 20:39

Spannend ?feyenoord jongen Je hebt helemaal gelijk. Mensen zeuren over het niveau maar ik heb liever de eredivisie dan die competeties die allang al beslist zijn..
Natuurlijk is het mooi om 20 punten voor te hebben maar als Bayern fan is dit toch niet erg leuk.
Hoop volgend jaar dat Dortmund wat tegenstand kan bieden.

16 maart 2013 om 20:41

Ik ben ook een Feyenoordfan en hoop inderdaad dat ze kampioen worden, maar het is nog lang niet beslist.
Inderdaad, het is veel leuker als er nog 3 of 4 clubs voor de titel gaan, in heel Europa is dat niet het geval.

16 maart 2013 om 22:30

Jaa inderdaad ! Iedereen loopt maar te klagen over de spaanse competitie dat het niet spannend is,maar ook de engels en duiste competite en in minder mate italiaanse is zo geen donder aan.

Eredivisie is gelukkig nog wel spannend,ik zou het feyenoord wel gunnen want het is een super knappe prestatie die ze leveren,maar ik ben voor ajax en hoop dan ook dat ajax landskampioen wordt.

De titel deed mij lachen. Volgens mij denken ze al even aan de landstitel, sommige zijn al bezig met die van 2014 denk ik. Het is indrukwekkend wat Bayern laat zien, Normaal heeft de kampioen iets meer dan 70 punten nodig. Dat hebben ze 8 wedstrijden voor het einde al bijna.

Matige wedstrijd. Bayern controleerde de wedstrijd eigenlijk 90 minuten. Zoals altijd dramatische wissels van Heyncknes. Ik vond Shaqiri erg goed spelen!

Bayern Munchen is natuurlijk een fantastisch elftal, dat verandert niet na één matig duel tegen Arsenal.. Ik denk dat ze bij Bayern ook zo snel mogelijk kampioen willen worden zodat ze zich op de champions league kunnen concentreren.. Maar dan mogen ze dertig maart flink feesten zodat ze dinsdag of woensdag tegen Juventus moe zijn

Sowieso de verdiende kampioen, al verliezen ze nu twee of drie keer achter elkaar in de competitie.. Zelfs met een B ploeg denk ik dat het al zo goed als binnen is voor de club, proficiat alvast. Drie grote competities zijn dus al beslist.. Bundesliga is voor Bayern, Premier League is voor United & La Liga is voor Barca..

17 maart 2013 om 02:27

Serie A is ook voor Juventus hahah ze staan 12 punten voor op Napoli tog? Ik zie Juventus niet zoveel punten laten liggen.

Ze verdienen het kampioenschap dit jaar enorm hard

Hoe speelde Robben? Ik heb de wedstrijd zelf niet kunnen kijken. Ik hoop dat hij weer een beetje in vorm komt, vind het toch altijd leuk als de Nederlanders het goed doen!

16 maart 2013 om 20:42

Robben speelde naar mijn mening erg matig. Al was het wel beter dan tegen Arsenal.

Haha wat een titel.. Toen ze winterkampioen waren was het al zeker dat ze kampioen zouden worden, alleen net als nu nog niet officieel.

Matige saaie wedstrijd, maar door zo'n gelukkig doelpunt zie je de echte kampioen in Bayern.

Mooi dat Shaqiri na een lange tijd weer mee deed ik vroeg me af of hij nog leefde.

Vind wel mooi om te zien, ik ben al 15 jaar voor Bayern. Iedereen schold me uit voor nepmof etc.
En nu loopt iedereen erop te geilen alsof het gewoon een normale club us.

En die titel? Hoezo kunnen denken aan de titel? Als je 20 punten voorstaat ben je al kampioen, ze konden eral aandenken toen ze 10 punten los stonden van Dortmund.

na 28 wedstrijden al kampioen, zou dat een record zijn? iemand?

17 maart 2013 om 08:43

Dit zou inderdaad een record zijn, op moment staat het huidige record, ook van Bayern, op 30 wedstrijden.

Dat kon Bayern voor deze zege en nederlaag van Bayer ook al wel. Ze zijn letterlijk de alleenheersers op dit moment. Zoveel punten gaat niet meer ingehaald worden. Zonde dat in de top drie landen de winnaars al bekend zijn. Ongekende verschillen zijn er te vroeg in de competitie geslagen.

Een vraag: Is Bayern nou zo goed pf de rest zo slecht? (zelfde vraag voor La Liga, Premier League en Serie A)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren