Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona-talent Shane Kluivert toont klasse met fraai doelpunt tegen Spanje

Laatste update:

Shane Kluivert (16) timmert hard aan de weg. De zestienjarige aanvaller van FC Barcelona en Nederland Onder 17 was woensdagmiddag trefzeker in een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten uit Spanje (eindstand 1-1). Vlak na rust was Kluivert junior verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de Portugese Algarve.

Bij Barcelona speelt Kluivert junior als linksbuiten in de Onder 18. Sinds eind 2022 is de Zaandammer ook jeugdinternational van Oranje. In zijn derde interland namens Nederland Onder 17 was Kluivert junior op heerlijke wijze trefzeker. Met een heerlijk schot in de verre kruising wist hij de Spaanse doelman te verschalken.

Kluivert junior, die in het verleden bekendheid vergaarde met vlogs en boeken over koken, is het volgende grote talent uit zijn familie. Vader Patrick was lange tijd topscorer aller tijden van Oranje.

Halfbroer Justin (AFC Bournemouth) struint de Europese topcompetities door. Ruben Kluivert, de andere halfbroer van Shane, staat onder contract bij FC Dordrecht. Stiefbroer Quincy Kluivert schopte het niet verder dan de jeugdopleiding van Vitesse.

Kluivert junior speelde tot 2016 in de jeugdopleiding van SC Buitenveldert, waarna hij aan de slag ging bij Paris Saint-Germain. In datzelfde jaar tekende de rechtspoot een profcontract bij Nike, waarmee hij op dat moment de jongste Europese sporter met een kledingcontract werd.

In 2017 maakte Kluivert junior de overstap naar Barcelona, waar hij inmiddels in het bezit is van een profcontract tot medio 2026. Vader Patrick maakte tussen 1998 en 2004 furore bij Blaugrana.

Nederland sluit de Algarve Cup af met een remise na eerdere nederlagen tegen de leeftijdsgenoten van Portugal (6-0) en Duitsland (3-1). Kluivert junior vormde samen met Jesaja Riga Mustapha (FSV Mainz 05) het enige duo dat actief is voor een buitenlandse club in de selectie van bondscoach Alexander Palland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dat die zoon die ook kook filmpjes deed op YT? Zo ja, is de tijd wel hard gegaan zeg. Geen ukkie meer!

14 februari 2024 om 14:21

Ja staat ook in de tekst

14 februari 2024 om 14:30

Ah, zie het, compleet overheen gelezen

Goeie goal. Hij heeft beetje zelfde movement als Gakpo vind ik, iemand die kan vertellen hoe hij het doet bij Barcelona?

14 februari 2024 om 14:27

Staat bij Barcelona in de jeugd niet bekend als groot talent, de grootste talenten uit die lichting bij Barca waarvan veel verwacht word zijn Oscar Gitau en Xavi Espart.

Bizar een overstap van SC Buitenveldert naar PSG en vervolgens een jaar later naar FC Barcelona. Lijkt me toch een verschrikkelijk groot verschil in niveau, knap dat hij zich staande heeft gehouden.

14 februari 2024 om 14:54

echt raar ja met zn vaders als TD bij PSG en daarna als Hoofd Jeuigdopleding bij Barca....

OT: ik begrijp dit niet he dat mega enthousiasme elke keer als een kind van een oud topper een beetje kan voetballen. Als sinds Jordi Cruijf volgen we dan elke scheet van zon jongen....
Ik verwacht er echt niet veel van. Buiten de kans dat het voetbaltalent al een beetje verwaterd is doordat er ook moeder genen in het spel zijn...heeft de zoon van vaak een heel verwend leventje gehad waardoor ze nooit dezelfde super drive hebben als hun vader... Is echt een mega uitzondering dat iemand een wereldtopper is en zn kind dat dan ook wordt. Dichtstbij ik kom is Danny en Daley in Nl.... (wel veel vb van middelmaat voetballers en dan de zoon die wereldtop wordt)

14 februari 2024 om 15:14

Dat zijn vader daar TD is, betekent toch niet dat hij het niveau aan kan? De overstap van een amateur vereniging naar PSG en Barca blijft qua niveauverschil net zo indrukwekkend.

14 februari 2024 om 15:23

In Nederland zie je het vaak juist andersom (middelmatige voetballers met een goede voetballer als zoon).

Gullit, Hoogma, van Hooijdonk, Van Hanegem, Cruijf, Brands als enkele voorbeelden. Mogelijk door wat je zegt: het eenvoudige leven ten opzichte van de betreffende vader.

Nigel de Jong en de familie Koeman lijken hierdoor eerder de uitzondering op de regel.

14 februari 2024 om 15:33

Xavi Simons heeft ook veel meer potentie dan zijn vader.

Ben ook benieuwd wat Skye Vink gaat doen, laat goede dingen zien de laatste tijd, benieuwd hoe ver die komt ivm zijn vader.

14 februari 2024 om 16:00

@belle wel met de aantekening dat hij als jong gastje van een jaar of 8, die net een half jaar op voetbal zat, naar een profclub ging. Dat is is een hele normale leeftijd om aan te sluiten bij een profclub. Veel jonger kan het ook niet. Het jongste elftal bij Ajax is de O8, maar genoeg prof clubs die nog later talenten pas in laten stromen, bij AZ is het bijvoorbeeld de O11.

Hij is geen van der Sar of Dumfries die op relatief late leeftijd nog ergens uit het amateur voetbal instroomden.

14 februari 2024 om 16:18

Het zijn natuurlijk uitzonderingen, maar het is vooral bij spelers waarvan de vader de echte top heeft gehaald dat we weten dat ze een voetballende vader hebben gehad.

Er zijn ook voetballers met voetballende vaders die een heel redelijk niveau haalden, maar die zelf wereld top worden denk aan Haaland (zijn vader speelde ook al voor City) nu of Lampard (zijn vader speelde voor West Ham) en anders in Nederland Nigel de Jong (zijn vader heeft nog een paar jaar voor PSV gespeeld). Alleen zijn die jongens zo groot geworden dat niemand het meer over hun vaders heeft en veel mensen zelfs niet eens weten dat ze een voetballende vader hadden.

Ik weet niet of het alleen met levensstijl te maken heeft. De kans de je iemand profvoetballer wordt is al niet heel groot, laat staan de kans dat iemand ook nog eens de wereld top haalt.

14 februari 2024 om 20:08

@pasevski: ik begrijp je reactie niet helemaal. Het rijtje spelers die je opnoemt waren toch geen middelmatige voetballers?

Bizar, dat zo een lamine Yamal ook 16 is en nu al zo volwassen is , als je kijkt naar de rest van zijn leeftijdsgenoten. Echt bizar , naar mijn mening ook veel te weinig (voetbalzone) over geschreven. Het heeft niks met kluivert te maken , maar toch!

Heb het gevoel dat hij een groter talent is dan zijn broer haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren