Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Barcelona juicht: uitspraak rechter voorkomt transfervrij vertrek Gavi

Laatste update:

Barcelona heeft met succes beroep aangetekend tegen de uitspraak van een rechter die de inschrijving van Gavi bij La Liga terugdraaide. De Spaans kampioen hoeft hierdoor niet langer te vrezen dat dat de vertrekclausule in de nieuwe verbintenis van de achttienjarige middenvelder zal worden geactiveerd. Het toptalent van Barcelona ligt tot de zomer van 2026 vast in het Spotify Camp Nou.

Gavi zette begin dit jaar zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis, als beloning voor de stormachtige ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt bij Barcelona. Dit meerjarige contract werd echter al snel ongeldig verklaard door een Spaanse rechter na protesten van LaLiga. De organisator van de competitie in Spanje weigerde goedkeuring te verlenen aan de deal omdat Barcelona met diens salarishuishouding de regels op financieel gebied was overtreden.

De rechter kwam deze dinsdag met een nieuwe uitspraak, waardoor Barcelona Gavi alsnog kan registreren. Was de rechterlijke uitspraak negatief uitgevallen voor de Catalanen, dan was de middenvelder vanaf 30 juni transfervrij geweest. Het management van de negentienvoudig international van Spanje hadden in het contract namelijk laten opnemen dat de verbintenis ongeldig zou worden als inschrijving voor LaLiga onmogelijk was gebleken. De bepaling is niet langer van kracht en niets staat de inschrijving meer in de weg.

Het eerder dit jaar getekende contract is officieel geldig en Gavi is hiermee nog minstens drie seizoenen verbonden aan Barcelona. In de overeenkomst tussen club en speler is een vaste afkoopsom van één miljard euro opgenomen. Gavi was afgelopen seizoen als rechtermiddenvelder een vaste waarde in het elftal van trainer Xavi. Het veelgeprezen talent sluit het kampioensjaar af met 36 optredens in LaLiga, waarin hij tweemaal scoorde en vier assists verzorgde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

√Č√©n miljard dat is een absurd bedrag

6 juni 2023 om 21:49

Begrijpelijk natuurlijk. Je wilt niet dat een belangrijke speler vertrekt.

6 juni 2023 om 21:56

Dat is vrij gebruikelijk bedrag in Spanje aangezien een verkoop clausule daar verplicht is om in het contract op te nemen. Daarnaast wilt de club denk ik nooit meer in een Neymar situatie terecht komen.

Bizar dat een rechter akkoord gaat met financiele dwalingen. Hoe geloofwaardig ben je nog als rechter als een gewone bedrijf niet meer aan de eisen voldoet.

6 juni 2023 om 22:05

Aan welke eisen voldoet Barcelona niet, rechter Strandje Larse?

6 juni 2023 om 22:21

Staat toch in de tekst? Het niet voldoen aan de salarishuis. Was je alweer vergeten dat dit ook de reden was dat Messi niet ingeschreven mocht worden? Heette de club Espanyol was er geen akkoord geweest. Klassenjustitie dit.

6 juni 2023 om 22:37

Je bedoelt de beschuldiging van La Liga? Die klopt dus blijkbaar niet volgens de rechter. Of je leest niet, of je vaart blind op aanrijding van La Liga, of je bent sowieso tegen Barça en alle negatieve berichten neem je direct voor waarheid aan en is zelfs niet door een rechter te ontkrachten...

6 juni 2023 om 22:37

Goh, waar was jij met je "klassenjustitie" toen de voorzitter van Barça twee jaar lang, onterecht, in voorhechtenis was?

Juist ja.

7 juni 2023 om 01:24

Hij lag op een strandje.

Haha wel leuk. Op basis van 4 alinea's al direct weten wat voor fouten de rechter heeft gemaakt. Was alles maar in het leven zo simpel.

7 juni 2023 om 09:41

Strandje Larsen: Dat staat toch in de tekst? ik hoop niet dat een rechterlijke uitspraak gedaan wordt op basis van de tekst op voetbalzone, die waaschijnlijk overgenomen is van een andere site welke ongetwijfeld, wellicht halfbakken, vertaald is van een andere site.
Hoe kun je zoiets neerplempen en jezelf nog wel serieus nemen man?

7 juni 2023 om 19:35

Uhm eerder heeft de rechter al gezegd dat het niet voldeed. Nu wordt de keutel ineens ingetrokken. Wellicht zelf eens het artikel lezen, want het staat er gewoon heel duidelijk in. En het salarishuis is al jaren discutabel, dit motiveer ik met het vertrek van Messi. Waar is jouw motivatie?

7 juni 2023 om 23:16

De motivatie is vrij eenvoudig: La Liga had het contract niet ongeldig mogen verklaren, omdat de regel die ze daarvoor gebruikten eerst nog helemaal niet van toepassing was.

Dit heeft de rechter over het hoofd gezien de eerste keer, vandaar ook Barca's bezwaar. Nu is Barca toch nog in het gelijk gesteld.

6 juni 2023 om 22:14

Ik ben nu ook wel benieuwd eigenlijk. Waar heeft Barcelona in dit geval de regels overtreden of aan welke eisen zijn niet voldaan?

6 juni 2023 om 22:23

Inderdaad ik ben nu ook razend nieuwschierig, wat heeft Barcelona nu weer fout gedaan?

7 juni 2023 om 00:05

De issue ging als Barca wel of niet voor de deadline de registratie had gedaan. Was eerst goedgekeurd, dan overruled en nu weer goedgekeurd. Het is echt niet zo simplistisch dat rechter iets zomaar goedkeurd.

7 juni 2023 om 07:00

Je weet inhoudelijk of de eis van La Liga klopt? Ik niet namelijk. Ik neem aan dat de rechter hier meer van weet dat jij of ik.

7 juni 2023 om 12:10

Bizar dat jij dit allemaal weet zonder de uitspraak gelezen te hebben. De rechter zal echt niet zomaar oordelen dat er iets fout is met de klacht van Laliga als dat niet zo is.

La Liga doet er toch alles aan om dit soort spelers te behouden. Vooral nu spelers als Benzema etc vertrekken. Mensen die nog geloven in die praatjes van de la Liga van dat het moeilijk is om als Barca zijnde messi terug te halen. Ze verliezen gewoon kijkcijfers en dat weten ze dondersgoed. Ze zien zelf ook dat de premier leageu nu gewoon zoveel stappen verder is ook qua wereldspelers, spelers die kijkers aantrekken en van dat soort spelers heeft la Liga er niet veel van. Dus la Liga wilt juist dat er spelers zoals messi komen.

6 juni 2023 om 22:12

Je hebt er vast overheen gelezen dat de rechter uitspraak heeft gedaan ipv La Liga....

6 juni 2023 om 22:22

Maar toch. La Liga doet net of ze al die spelers niet nodig hebben, maar ze weten zelf ook wel dat ze wereldspelers nodig hebben om te verkopen. Eerst zeggen ze van het lijkt er niet op dat Barca Messi gaat kunnen inschrijven en nu kan dat ineens wel? La Liga zou zelf Messi gaan betalen als het echt moest haha

6 juni 2023 om 22:38

Alleen slaat het helemaal nergens op wat je zegt, want de rechter staat hier los van.

Was Gavi anders weggegaan? Lijkt me niet toch

7 juni 2023 om 09:21

Hij lijkt het zelf absoluut niet te willen maar zonder contract kun je ook lastig blijven. Maar goed, het was wachten op dit nieuws. Alle partijen zullen hier tevreden mee zijn.

Hoe zit dit precies? Komt het omdat Barcelona de vedettes uitzwaait en daardoor ruimte gemaakt heeft? Ik snap er even niets van. Iemand die hier het fijne van weet?

6 juni 2023 om 23:02

Nee, dat staat hier los van. Dit is een oude beslissing die is rechtgezet. Zoals destijds gezegd heeft Barça wellicht diens zaakjes op orde. Barça wilde Gavi inschrijven als speler van het eerste team, deed dat volgens de regels, maar dit werd geweigerd door de competitie.

De rechter heeft Barça nu in het gelijk gesteld.

6 juni 2023 om 23:09

Het is helemaal geen financi√ęle kwestie, maar een administratieve kwestie geweest. Er werd beweerd dat Barcelona de aanvraag om Gavi in te schrijven te laat had ingediend en een rechter heeft nu geconcludeerd dat dit niet het geval was en Barcelona in gelijk gesteld. Waarom VZ met het salarishuis aan komt zetten is mij een raadsel.

6 juni 2023 om 23:12

Hoe kom je aan die informatie Andonis? Ik weet dat zoiets speelde met betrekking tot het bezwaar wat Barca heeft ingediend tegen de ongeldigheidsverklaring van La Liga.

Volgens mij was er met de registratie zelf geen probleem qua tijd. Overigens dacht ik eigenlijk dat contractverlengingen het hele seizoen door geregistreerd kunnen worden, maar misschien is dat een tekort aan kennis van mij.

6 juni 2023 om 23:21

Wat Andonis zegt, klopt. Dit was natuurlijk minder simpel dan "op tijd/niet op tijd", maar daar komt het in essentie wel op neer.

Dit gaat dan ook niet om een contractverlenging, maar om het overhevelen van een jeugdspeler naar het eerste team, waarbij deze volwaardig lid zou worden van het eerste team.

Met andere woorden: Gavi was, onterecht, nog jeugdspeler. Kreeg daardoor niet het salaris dat Barça hem wilde betalen en ik weet niet wat de regels zijn op het volgende vlak, maar ik wil niet weten wat voor gekut het met regels op zou leveren als Barça hem in de afgelopen periode voor het tweede team had laten spelen. Dan had er vast weer gezegd dat er sprake was van competitievervalsing o.i.d.

Lang verhaal kort: Tebas en kornuiten vonden hun eigen ego te groot, zaten voor de zoveelste keer fout en handelden voornamelijk vanuit rancune (mislopen van de deal voor het seizoen).

6 juni 2023 om 23:30

Het op tijd/niet op tijd had volgens mij puur te maken met het bezwaar tegen de terugdraaiing. Niet zozeer met het registreren zelf, ook het overhevelen van een jeugdspeler kan het hele seizoen door voor zover ik weet.

De reden van het terugdraaien bestond dacht ik uit een regel die in november 2022 was opgesteld door La Liga, terwijl in september 2022 alle handtekeningen voor Gavi's contract al gezet waren. Dat was ook de inhoud van het bezwaar van Barca.

6 juni 2023 om 23:38

Als je de Spaanse krant leest dan kun je dit gewoon terugvinden Rompelineas.

Almogaver zegt het goed. Ik vereenvoudig de zaak een beetje, maar in essentie komt het daarop neer. Meer een procedurele discussie dan een financi√ęle.

6 juni 2023 om 23:44

Nee, je kunt jeugdspelers mee laten doen tot op zekere hoogte. Maar hen volwaardig deelnemer maken van het eerste team, waardoor ze geen jeugdspeler meer zijn en niet meer uit mogen komen voor het tweede team, is heel wat anders.

7 juni 2023 om 07:32

Dat laatste is zeker waar Almogaver, maar volgens mij kan ook dat overhevelen het hele jaar door. Daarom begrijp ik niet dat de registratie volgens La Liga niet op tijd was, zoals Andonis aangeeft.

Ik was er alleen mee bekend aan het bezwaar van Barca eerst te laat was volgens de rechter, en nu toch wel op tijd bleek te zijn.

@andonis de Spaanse kranten zijn lastig te lezen voor mij ;-) en in Engelse bronnen ging het qua wel/niet op tijd enkel over het bezwaar van Barca.

6 juni 2023 om 23:15

Deze rechtszaak speelt nu al een tijdje. Het komt er nu volgens mij op neer dat La Liga het contract van Gavi gewoon had moeten accepteren, en Barca bij de verlening van Gavi de zaakjes al genoeg op orde had om Gavi in te schrijven.

Het uitzwaaien van de vedettes heeft met het salarishuis voor komend seizoen te maken, en eventueel de terugkeer van Messi. Maar dit staat daar los van, aangezien het al sinds begin dit seizoen speelt.

6 juni 2023 om 23:22

Wellicht nog een goede toevoeging om het verloop van de rechtszaak enigzins te benoemen. Dit is volledig uit m'n hoofd, en ik mis denk ook wat stappen. Maar wellicht geeft het wat duidelijk.

Begin van het jaar: Gavi's contract wordt verlengd.

La Liga registreert dit contract, om het even later ongeldig te verklaren ivm Barca's financi√ęn.

Barca gaat in beroep tegen dit besluit.

Dit bezwaar van Barca wordt ongeldig verklaart, doordat het bezwaar een dag te laat was ingeleverd.

De rechtbank heroverweegt de verschillende documenten, en komt erachter dat het bezwaar can Barca toch wel op tijd was.

De rechtbank bestudeert (voor het eerst) inhoudelijk het bezwaar van Barca, en ziet gegronde redenen om La Liga terug fluiten.

Gavi zit weer in het contract van z'n verlenging, en achteraf blijkt dat dit al die tijd gewoon volgens de regels was.

Wordt wellicht nog vervolgd ;-)

Bizar. Waarom zou Laliga een protest indienen als alles in kannen en kruiken zou zijn? Aan de andere kant, mij verbaast niks meer wat betreft voetbal in Spanje

7 juni 2023 om 11:22

Rancune. Tebas maakt volop gebruik van al het negatieve sentiment dat momenteel rond Barca hangt om oude rekeningen te vereffenen. Zo weigerde Barca om een financiele injectie van een investeringsfonds te accepteren in ruil voor een percentage van hun TV-rechten. Geruchten gaan dat Tebas zelf ook enorm van deze deal zou hebben geprofiteerd. Daarnaast was er natuurlijk het verhaal van de Super Leaque wat natuurlijk de positie van Tebas zou ondermijnen aangezien Barca en Real letterlijk de paradepaardjes van Laliga zijn.

Gelukkig is de rechtspraak in het voordeel van Barca. Gavi is een leuke talentvolle speler om in het team te hebben voor Barca en die kan nog een hoop geld opleveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren