Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barça wil Frenkie de Jong herenigen met teamgenoot uit succesjaar van Ajax’

Laatste update:

Donny van de Beek gaat zijn carrière mogelijk vervolgen bij FC Barcelona, zo meldt het Spaanse Diario Sport. De middenvelder van Manchester United gaat de club komende winter verlaten en kan de zwaar geblesseerde Gavi gaan vervangen in Barcelona.

Volgens het medium zoekt Barcelona naar een tijdelijke vervanger van Gavi. De talentvolle Spanjaard scheurde zijn knieband in het EK-kwalificatieduel met Georgië (3-1 winst) en kan maanden niet in actie komen.

Xavi en zijn staf willen er graag een optie bij hebben. Het zou gaan om een uitleenperiode van zes maanden. Van de Beek heeft oren naar een transfer naar Catalonië, al kan hij volgens Sport ook naar Juventus vertrekken. De Italiaanse grootmacht denkt aan een huurperiode van zes maanden inclusief optie tot koop.

Van de Beek zei onlangs in gesprek met De Telegraaf dat hij dolgraag weer een wedstrijd wil spelen. De aanvallend ingestelde middenvelder is bij United op een zijspoor beland nadat hij afgelopen seizoen kwakkelde met blessureleed.

Twee weken geleden meldde hetzelfde Sport nog dat Giovanni Lo Celso de ideale man is om Gavi te vervangen bij Barça. Een transfer van de Argentijn zal deze winter mogelijk kunnen zijn, daar Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou het niet zo ziet zitten in Lo Celso.

Als Barcelona voor Van de Beek kiest in plaats van Lo Celso, wordt de 26-jarige middenvelder herenigd met Frenkie de Jong, met wie hij ook al samenspeelde bij Ajax. Zij maakten beiden deel uit van het team dat in 2018/19 tot de halve finales van de Champions League reikte.

Van de Beek kwam tussen september 2020 en vermoedelijk januari 2024 tot 62 duels voor the Red Devils Hierin wist hij twee doelpunten te maken en twee assists af te leveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan hij, bij verhuur, niet meteen overkomen? Jawel toch? Dan zou dat toch een win-win zijn voor iedereen. (hoewel ik me afvraag of hij echt iets toe kan voegen aan Barcelona.)

5 december 2023 om 16:09

Haha natuurlijk wil Barca een speler die niet eens Marten de Roon uit Oranje kon spelen. Ohja vergeten dat Real hem wilde omdat zijn toenmalige zaakwaarnemer iedereen wilde laten geloven dat Donny beter was dan Modric en Kroos. Hele carrière van deze jongen lijkt soms aan elkaar te hangen van nepnieuws…

Als hij speelminuten wil kan hij het beter een niveau lager opzoeken

5 december 2023 om 14:46

Lijkt me dat het hem niks meer uitmaakt. Hij ging naar een club waar Bruno Fernandes en eventueel Pogba op zijn plek konden spelen. Daar had hij zichzelf al iets teveel overschat. En nu zit hij al jaren te verpieteren op de bank/tribune en vind hij het allemaal prima.

Bij Ajax was hij nog zo stoer om met zijn zaakwaarnemer te dreigen met een vertrek toen hij op de bank zat, bij United durft hij dat logischer wijs niet. Bij Everton ook al geen potten kunnen breken dus naar Barcelona gaan lijkt me niet heel slim, maarja wel goed voor zijn zakken waarschijnlijk

5 december 2023 om 14:46

Lekker Hollands: gelijk de negatieve inslag.

Cuadrado ging van 13 wedstrijden in 2 jaar bij Chelsea, waaronder 1 ramp seizoen, naar vaste speler bij Juventus in gloriejaren.

Ik zeg niet dat v.d. Beek een wereldtalent is, maar het een sluit het ander niet uit.... en het is gewoon een enorm domme keuze geweest om naar Man. United te gaan, die misschien wel de beste 10 ter wereld had op dat moment.

5 december 2023 om 15:00

Valt ook weinig positiefs te melden over zijn situatie... of mag je alleen iets positiefs zeggen?

5 december 2023 om 15:22

Haha dit heeft toch niks met Hollands te maken, maar met realiteitszin.
Je geeft zelf al aan dat United een domme keuze is. Dan is Barcelona toch ook niet handig.
Zoek het zoals De Bruijne deed eerst eens een paar jaar lager op en vecht je terug naar een topniveau...als dat lukt.

5 december 2023 om 15:37

Fr010frdam

Bij Barca liggen op dit moment toch gewoon veel meer kansen dan dat er de afgelopen jaren bij United voor v.d. Beek gelegen hebben?

Vergelijk het met de situatie van wat mij betreft Ajax... op 6 zou Rommens van Eagles serieus kans maken, maar of Pavlidis Brobbey eruit gaat spelen moet ik eerst zien dan geloven. (nu is het risico met jouw fey-bril dat je brobbey weer net niks vind, maar je snapt wat ik bedoel)

Heeft niets met kwaliteit te maken, maar gewoon hoe de positie per club bezet is. Dat geldt ook voor van der Beek. Als hij zijn niveau van Ajax snel terug vind of zelfs heeft, speelt hij Bruno Fernandes er nog altijd nooit uit.

5 december 2023 om 15:52

@shenkie: Het gaat om de manier van spelen. Vd Beek is een type die in een bepaald spel alleen rendeert. Hij heeft voetballers om zich heen nodig en moet kort op anderen kunnen spelen. Op zich zou de tactiek van Barcelona hier aardig bij passen en zou hij echt tot z'n recht kunnen komen.

Aan de andere kant heeft vd Beek nu 3,5 jaar in z'n ontwikkeling stil gestaan. Zo'n beetje de meest cruciale jaren voor een voetballer eigenlijk. Ik weet niet of hij de mentaliteit heeft om hier uit te stappen zoals bijv. een Cuadrado wel had.

5 december 2023 om 15:52

Idd, bij United heeft hij Bruno, Mount, Eriksen en Mctominay voor zich in de pikorde als aanvallende middenvelders, bij Barcelona op het moment eigenlijk alleen Pedri en Gundogan. Dat is allicht een betere situatie. Bovendien maakt Barcelona op het moment grotere kans om in de CL te overwinteren dan United.

5 december 2023 om 15:57

@shenkie,
Ik snap wat je zegt, maar hij heeft dat niveau gewoon niet om nu mee te doen in de top in Spanje. Zou het een hele domme stap vinden, maar goed, wel lekker weer en een goed salaris.

En Brobbey, denk dat heel veel mensen hem onderschatten, vind het echt wel een talent, maar dat anderen hem door de laatste weken weer wat overschatten.
Heeft nog genoeg te leren, maar vind hem dus zeker niet slecht.

5 december 2023 om 16:06

Fermin Lopez staat er ook gewoon boven voorlopig. Dan zal hij zich dus eerst flink moeten bewijzen om kans op serieuze minuten te maken, en dat lijkt me toch sterk dat dat gaat gebeuren.

5 december 2023 om 16:07

VD Beek is geen wereldtop maar in La Liga moet hij toch prima meekunnen? Hou je Gundogan of Pedri fit voor de topwedstrijden in de Champions League.

5 december 2023 om 16:55

@fr10frdam

Je eerste alinea is niets meer en niets minder dan een aanname.

Ik kan hier ook roepen dat Gimenez wel of niet goed genoeg is voor welke club dan ook... Het is nergens op gebaseerd!

Nogmaals enige feit is: van de Beek gaat normaliter bij Barcelona meer en betere kansen krijgen dan bij United.

Daarnaast benoem jij de top van Spanje. Dat zijn 3 ploegen... In Engeland zijn dat er inmiddels 7 en alles wat daarachter komt heeft nog altijd de 4e begroting in Spanje.

5 december 2023 om 17:50

Tsja tuurlijk is het een aanname, maar wel gebaseerd op een hoop informatie. Hij heeft het bij Everton ook niet laten zien toch?
Los van het feit dat ik sowieso niet dacht dat hij bij de top potten zou breken

5 december 2023 om 15:09

Ja, waarom zou Barcelona interesse hebben uberhaupt?!

Net even gecheckt, 2151 minuten bij Man U en hij is bezig aan zijn 4de seizoen. Er zijn spelers die tegen deze tijd vanaf het begin dit seizoen al meer minuten hebben gemaakt.

Van spelers die de grote stap maakte na dat fantastische CL avontuur had ik van hem sowieso het minst verwacht, echter komt hij ook bij een vervelende club terecht om te voetballen dus dat helpt ook niet echt.

5 december 2023 om 15:23

Ik denk ook dat het een fabeltje is dat Barca hem zou willen. Daar is echt geen enkele reden voor.

5 december 2023 om 15:47

De komende maanden is Gavi geblesseerd en Gundogan kan ook niet alle wedstrijden spelen, dan lijkt me de kans op speeltijd toch vrij groot.

5 december 2023 om 16:04

Van den Beek speelt toch helemaal niet op die positie? Gavi is toch een 6 en van den beek een 10/ valse 9?

5 december 2023 om 16:08

Gavi was lange tijd een aanvallende middenvelder, en heeft vorig seizoen zelfs vooral als hangende linksbuiten gespeeld. Dit seizoen werd Gavi meer gebruikt als defensieve middenvelder, en dat lijkt me ook de rol voor in de toekomst voor hem. Sowieso heeft Barca veel harder een extra pivot nodig dan nog een aanvallende middenvelder, aangezien Pedri, Gundogan en Lopez er ook al zijn.

5 december 2023 om 16:08

Donny kan het beste lekker terug naar Ajax past goed in het spelletje en kan belangerijk zijn voor Ajax. vd Beek heeft hetzelfde als Klaassen die kunnen ineens opduiken in de 16 en belangerijke goals maken. Als ik bij Ajax zou werken zal ik deze winter een poging wagen bij Donny.

5 december 2023 om 16:13

Ja en dat hoop ik dus niet. Want voor de Nederlandse competitie is het wel een mooie speler. haha, dus volledig met je eens.

6 december 2023 om 14:53

Donny is klasses minder dan Davy. Ik zie daarom geen enkele reden om hem te halen. Typisch een speler die het goed doet in een draaiend team in een specifiek systeem

Dus de bank (of de tribune) van Manchester vervangen door die van Barcelona?!

5 december 2023 om 14:36

Wel een zonnig bankie!

5 december 2023 om 14:58

Zonnige bank, lekkerder eten, mooiere stad. Klinkt potdikkeme zo gek nog niet.

5 december 2023 om 17:07

Daar heeft de bankrekening geen enkele moeite mee 😏😏

6 december 2023 om 14:54

Heeft niets te zoeken bij Barcelona, maar ik zou indien mogelijk ook direct de overstap maken. Alles in het leven is beter in Barcelona, dan Manchester.

Dolgraag een wedstrijd willen spelen en dan voor Barcelona kiezen, iets klopt er dan niet denk je toch?

Volgens mij is het geval dat van de Beek zich aangeboden heeft en niet dat Barcelona en Juventus hem per se willen

Moet wel een grap zijn dit. Donny vd Beek heeft het niveau bij lange na niet voor het huidige United, laat staan voor Barcelona. Gewoon lekker blijven zitten en miljoenen harken Donny, over een paar jaar zit je bij Besiktas ofzo.

5 december 2023 om 15:07

Niveau van United ligt op het moment wel erg laag. Zorgwekkend dat Donny daar zelfs niet bij aan kan haken. Begint erg op een Davy Klaassen verhaal te lijken.

5 december 2023 om 15:40

Waarschijnlijk gewoon z'n zaakwaarnemer die hem in de etalage probeert te zetten. Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat Barcelona hem uberhaupt op het lijstje heeft staan.

Ver boven zijn niveau maar denk dat er weinige zijn die een lokroep uit Spanje kunnen weerstaan. Als Barca komt is het moeilijk nee te zeggen. Ik denk dat ik het ook zou proberen. In het slechtste geval zit je een half jaar op de bank en kun je dan alsnog naar een kleinere club. Speel je wel een paar keer mee dan kun je wellicht naar een mooiere kleinere club.

Dat gelooft toch niemand zeg haha. Waarom zou je in godsnaam Van de Beek willen halen. Die kerel was bij lange na niet goed genoeg voor United. Bij Barcelona gaat die al helemaal niet spelen dan. Ook is het nadeel dat die de afgelopen 3 jaar amper veel wedstrijden meer heeft gespeeld. Dit zou gewoon een onzinverhaal moeten zijn...

Aub Barca stop met dit wanbeleid je hebt niets aan deze jongen. Pak liever iemand van de jeugd en laat die jongen banken met af en toe wat minuten.

Dit kan toch niet serieus zijn. Ik wil ook zo mijn geld verdienen. Geen enkele top 5 club in de top 5/6 competities gaat Van de Beek toch niet halen?

Veel te duur voor wat hij brengt.

Volgens mij is hier een zaakwaarnemer achter de schermen wat aandacht aan het genereren, want het is wel erg onwaarschijnlijk dat Barcelona voor zo'n beetje een tribuneklant van 26 jaar gaat die nauwelijks speelt en meer dan 6 miljoen euro per jaar verdient. Hier geloof ik werkelijk helemaal niets van.

Nope, zou het niet doen. Met Fermin, Frenkie, Pedri, Gündogan en Romeu zitten we met 5 middenvelders voor 3 plekken. Wel mag er niemand meer geblesseerd geraken, dan kan je makkelijk door roteren in La Liga en in de CL met FPG starten.

5 december 2023 om 16:19

Waarom zou je dan niet nog een 6e erbij nemen? Je wil toch Gundogan en Pedri niet overbelasten, je kan dan Fermin (die pas zijn eerste seizoen speelt) en Donny in de La Liga wedstrijden laten spelen, zodat je sleutelspelers Pedri en Gundogan fit blijven voor de cruciale Champions League wedstrijden.

Of Donny de beste optie is als tijdelijke vervanger van Gavi, da's natuurlijk een ander verhaal, maar een extra middenvelder lijkt me echt wel nodig.

5 december 2023 om 19:07

Benoem je Frenkie bewust niet als sleutelspeler of?

6 december 2023 om 07:52

Frenkie kan prima rouleren met Romeu en evt Sergi Roberto op de positie van verdedigende middenvelder. Donny gaat nooit op die positie spelen lijkt me?

Frenkie en Donny maken elkaar sterker, ik hoop dat Donny zijn Ajax niveau weer gaat halen. Kans is klein maar hopen mag

Sorry: van de Beek als vervanger van Gavi???

Een geweldige move zou ik dit vinden. Helaas is het waarschijnlijk een tabloid-bericht, maar het zou natuurlijk machtig mooi zijn als dit werd verwezenlijkt. Zowel voor Donny als voor Barcelona. Die man heeft nu lang genoeg op de tribune gezeten, geef hem eens een basisplaats en kijk hoe het uitpakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren