Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça richt vizier op mogelijke concurrent De Jong: ‘Een geweldige speler'

Laatste update:

Barcelona is bezig met het in kaart brengen van potentiële opvolgers van Sergio Busquets. De 34-jarige middenvelder beschikt bij de Catalanen over een aflopend contract en lijkt het Spotify Camp Nou komende zomer te verlaten voor een avontuur bij Inter Miami in de Major League Soccer. Barça-voorzitter Joan Laporta noemt Rúben Neves van Wolverhampton Wanderers een van de opties om Busquets op termijn te vervangen.

Alles lijkt erop te wijzen dat Busquets aan het einde van het seizoen vertrekt bij Barcelona. Ondanks dat Xavi er volgens AS nog alles aan wil doen om de middenvelder op andere gedachten te brengen, zal Barça al potentiële vervangers in kaart moeten brengen. Neves is een naam die al enkele maanden met een transfer naar het Spotify Camp Nou in verband wordt gebracht. Laporta bevestigt in een interview met SPORT dat de 25-jarige middenvelder van the Wolves een kandidaat is om Busquets op te volgen.

“Neves is een geweldige speler, maar dit maakt deel uit van privégesprekken”, aldus Laporta. “Busquets zal niet eeuwig voor Barcelona spelen en er lopen binnen de club gesprekken om een externe opvolger voor hem te vinden. Frenkie de Jong kan op Busquets' positie spelen, maar één speler is niet voldoende. Xavi zal hier uiteindelijk over beslissen." Busquets is terughoudend geweest over zijn toekomst, maar onthulde in november dat hij in februari een definitieve beslissing wil nemen.

Na de uitschakeling van Spanje in de achtste finales van het WK nam Busquets in een statement op social media al afscheid bij nationale ploeg. De middenvelder brak in 2008 onder Josep Guardiola door in het eerste elftal van Barcelona en stond sindsdien onafgebroken in de basis. Busquets was nauwelijks geblesseerd en staat op liefst 698 officiële duels voor Barcelona. Scoren deed hij zelden (18 keer), een doelpunt aangeven iets vaker (42 assists). Alleen zijn voormalig ploeggenoten Xavi (767 duels) en Messi (778 wedstrijden) droegen het azulgrana vaker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is inderdaad niet alsof je ene Frenkie de Jong hebt rondlopen die het kan overnemen van Busi.

Wait..

5 januari 2023 om 19:36

Heeft geen moment in heel zijn barca-periode aangetoond dat te kunnen dus begrijpelijk van laporta.

5 januari 2023 om 19:47

Ja, je moet iets anders spelen. Ik neem aan dat dat was ingepland met een transfer van pakweg 85 miljoen. Ze zouden die jongen toch niet hebben gekocht zonder enig plan?

5 januari 2023 om 19:48

In zijn 'gehele Barca-periode' heeft hij volgens Whoscored dan ook maar 15 keer op Busquets' positie gestaan.
Gemiddeld mag 'ie dus paar keer per jaar op die positie spelen, tja. Moet je daarin kunnen aantonen dat te kunnen?

5 januari 2023 om 19:55

Je moet er ook de kans krijgen. Hij heeft er nog nooit 5 wedstrijden achter elkaar mogen spelen terwijl het de positie is waar hij in het verleden heeft aangetoond het beste tot zijn recht te komen.

5 januari 2023 om 21:07

@ Realxiiimadrid

Het is algemeen bekend dat Frenkie bijna nooit speelt op de plek van Busquets. Dan kun je het ook onmogelijk laten zien.

Naast en/of voor Busquets heeft ie het wel degelijk laten zien. Anders speel je geen
158 wedstrijden in 3,5 jaar dat hij daar zit= gemiddeld 45 wedstrijden per seizoen.
In die 3,5 jaar heeft hij ook totaal 15 goals gemaakt en 18 assists gegeven. En dit als centrale/verdedigende middenvelder.

Wat Laporta aangeeft is dat hij die plek dubbel bezet wilt hebben. Iets wat normaal is voor een club als Barca. Real heeft ook meerdere opties voor die plek. Denk aan blessures/schorsingen.

5 januari 2023 om 21:26

Marc433// nou ik denk eerder dat we kunnen stellen dat hij het naast/voor busquets niet heeft laten zien waardoor barca het niet aandurft om hem busquets te laten opvolgen. En uiteraard zegt laporta dat hij de positie dubbelbezet wilt, maar hij kijkt wel naar versterkingen die je normaliter niet op de bank zet.

5 januari 2023 om 22:01

@ Realxiiimadrid

Hierover verschillen wij behoorlijk van mening, maar dat geeft niet. We zitten tenslotte op een openbaar voetbalforum.

Succes met Real dit seizoen!

5 januari 2023 om 22:25

Maar opzich wel logisch toch dat ze een nieuwe middenvelder willen halen. Als je zo'n topclub wil zijn als Barca zul je gewoon elke positie dubbel bezet moeten hebben. En een middenveld waarbij Frenkie en Neves samen spelen behoort ook tot de mogelijkheden. Lijkt me een prima speler als versterking en tevens concurrentie scherp houden.

Nou die Neves kan wel een aardig potje ballen. Lekker doen pik, wordt echt een übergeile ploeg zo

Het is toch gewoon vreemd dat je als voorzitter expliciet de namen van spelers die nog onder contract staan bij andere teams. Gewoon respectloos en gewoon een strategie spelers hun hoofd mogelijk op hol te brengen. En ook gewoon dom want dat laatste kan je ook gewoon privé met de zaakwaarnemer doen. Edit: al kan het natuurlijk dat ik er mooi ingeluisd ben door VZ en hij dit totaal niet zo gezegd heeft.

5 januari 2023 om 19:38

Inderdaad erg vreemd. Misschien probeert hij zo druk te zetten op Wolves, zeker nu ze zo'n slechte vorm hebben?

5 januari 2023 om 19:44

Past bij het beleid van Barcelona over de afgelopen jaren, wat een verval sinds de dagen dat Unicef op het shirt stond

5 januari 2023 om 21:31

Vind ik dus ook. Los van of hij dit precies zo heeft gezegd, is dit niet de eerste keer dat een Barca-president direct commentaar geeft op een specifieke speler om hem alvast een beetje lekker te maken.

Zijn ze daar natuurlijk niet de enigen in, het is net zo respectloos als Van der Sar of wie dan ook het doet. Maar het moet voor de clubleiding van zo'n club niet goed voelen.

Legend busqeuts, maar laat hem gaan. Zijn tijd bij barca zit erop. We moeten aan de toekomst werken. Dit stuk vind ik wel minder van Xavi, om alles aan te doen om busqeuts en alonso te behouden.

Is zeker vergelijkbaar met busquets qua speelstijl. Echter heeft hij daardoor ook precies dezelfde gebreken als Busi, al zijn ze iets minder heftig ivm zijn jongere leeftijd. Neves zou wel beter tot z'n recht komen in Spanje dan in Engeland dus wat dat betreft is het wel beter voor hem. Echter blijf ik van mening dat Neves niet als enkele 6 kan functioneren. Die moet je in een 4231 hebben met bv. een Casemiro of Joelinton naast hem, gewoon iemand die het vuile werk wilt doen en de vieze meters wilt maken.

5 januari 2023 om 19:50

Totaal niet te vergelijken, behalve dat ze op dezelfde plek spelen. Denk wel dat Neves naast Frenkie een geweldig duo kan zijn.

5 januari 2023 om 20:52

Frenkie-Neves met Pedri op 10 lijkt me inderdaad een prachtig middenveld.

5 januari 2023 om 22:59

Zijn toch wel te vergelijken in de zin dat het spelers zijn die het moeten hebben van hun passing, en voor de rest vrij weinig? Ruben Neves is niet meer zo goed als 3 jaar geleden hoor, doet het tegenwoordig niet meer super. Maar dat geldt voor het grootste deel van de Wolves selectie atm.

edit: vergelijkbaar qua skillset, niet qua niveau uiteraard. Busquets is een van de beste middenvelders ooit.

Snap überhaupt niet waarom een topclub in premier league hem nie haalt. Ken makkelijk omhoog. Laat het al jaren zien. Als je Fabinho het laatste jaar ziet voetballen, haal je toch Neves?

Moet De Jong dan ook salaris inleveren om het salaris van die nieuweling te bekostigen? Barça-stijl, zeg maar? Wat een klasbakken daar in Catalonië

Deze speler is niks speciaals, werd op het wk weggespeeld door Ounahi bijvoorbeeld. Dat is tenminste iemand die kan verdedigen en fysiek die positie opvreet.

Neves een opvolger van Busquets? Neves is toch ook meer een box-to-box speler. Die wilt met zijn verwoestende schot ook vaker voor het doel komen.

Als ze iemand halen, zal het een middenvelder zijn die naast Frenkie kan spelen, zoals Frenkie ook bij Ajax spelen (gok ik). Anders kunnen ze Frenk net zo goed verkopen. Die heeft gewoon een dubbele pivot nodig. Dan kan je daarvoor lekker Pedri en Gavi afwisselen.

Denk persoonlijk niet dat Neves een hit zou worden bij FCB, gezien hun speelstijl. Vind Neves meer een speler voor een Bayern Munchen. Meer op en neer en iets ''minder verfijnd''. Kimmich - Neves met ervoor Musiala. Mooi trio!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren