Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ'er is duidelijk: 'Dick Advocaat mocht mij niet en ik mocht hem niet'

Laatste update:

Als er iemand blij is met de trainerswissel bij AZ, dat is het Markus Henriksen wel. De middenvelder was onder Gertjan Verbeek een belangrijke basisspeler, maar raakte zijn plek in het elftal kwijt toen Dick Advocaat kwam. Uitleg daarover kreeg hij niet. "Dick Advocaat mocht mij niet en ik mocht hem niet", maakt Henriksen duidelijk in het Noordhollands Dagblad.

/

De Noor was zeker van wekelijkse speelminuten, totdat Advocaat kwam. De coach vertelde Henriksen niet waarom hij hem uit het elftal haalde. "Dat vind ik niet professioneel", zegt Henriksen. "In de winterstop heb ik om een gesprek gevraagd, tijdens het trainingskamp in Spanje. Toen zei hij dat ik een ‘good player’ was, dat ik belangrijk voor de ploeg was en dat ik hard moest blijven werken. Tsja, flauwekul natuurlijk. Dan draai je er als trainer omheen, want als hij me echt zo goed vond, had ie me wel vaker laten spelen."

Volgens Henriksen was er niet veel dat hij kon doen: hij stelt dat iedere trainer zijn voorkeuren heeft en dat hij simpelweg niet de voorkeur genoot van Advocaat. Marco van Basten heeft de Noor zijn basisplaats teruggeven en laat Henriksen bovendien als aanvallende middenvelder spelen, zijn favoriete positie. Onder Verbeek was hij nog defensieve middenvelder.

Markus Henriksen hoort in de basis te staan bij AZ

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja helaas werkt dat ook in het bedrijfsleven regelmatig zo. Dat sommige niets gedaan krijgen en anderen alles en dan niet op kwaliteit maar inderdaad op de ik mag jou factor of ik mag jou niet factor.

16 augustus 2014 om 15:42

Gun factor

Kom op Hennie, zo heeft iedereen wel iemand dat nooit je vriend zal zijn op het werk. Maar om dit zo publieke te zeggen vind ik een beetje ver gaan.
Iedere trainer in dit geval heeft zijn eigen spelwijze. Het is aan jou om je stinkende best te doen zodat je een basisplek kan eisen.

16 augustus 2014 om 15:31

Dat deed hij ook, dat kun je lezen, alleen Dickie mocht hem gewoon niet. Hij zegt trouwens hetzelfde als jij. Iedereen heeft wel iemand die je niet mag.

16 augustus 2014 om 15:35

Het gaat mij meer om het gedeelte, "dick Advocaat mocht mij niet en ik mocht hem niet",
Laat dat lekker achterwege.

16 augustus 2014 om 19:51

Maar als ik het zo bekijk had hij er wel vrede mee gehad als hij op zijn minst en goede uitleg had gekregen waarom hij gepasseerd werd.

16 augustus 2014 om 15:36

Ortiz werd door Advocaat in ere hersteld. Het slachtoffer daarvan werd Henriksen.

Zo heeft Ortiz een hekel aan Verbeek en heeft iedereen inderdaad wel een trainer die je niet erg ligt.

16 augustus 2014 om 15:40

Precies. Ortiz was de dupe van zijn basisplaats. Gelukkig speelt Markus op zijn favoriete positie. Het is nu aan hem om te laten zien wat hij waard is.

Hier hou ik nou van, zeggen hoe het zit. Ik vond het al raar dat hij nooit speelde.. Toch een van m'n lievelingsspelers bij AZ. Gelukkig staat hij er nu weer in, en gelukkig ook nog op

16 augustus 2014 om 15:30

Gelukkig ook nog op 10. Is in alles beter dan Elm. Al gaat dat natuurlijk al vrij snel. Elm bakt er niks van. Ben blij dat Advocaat weg is. Nooit een goede trainer gevonden. Doet ook niks met de jeugd. Gelukkig staat Henriksen er weer in, dik verdiend.

16 augustus 2014 om 15:34

Is ook mijn favorietje sinds hij bij AZ zit! Geweldige mentaliteit en volgde hem al bij Rosenborg toen hij me opviel tijdens CL wedstrijden. Aardige gozer ook nog eens.

Op 10 past hij denk ik wel bij AZ, maar ik ben 'bang'' dat Tankovic daar komt te spelen zodra Aron Johansson weer in de spits komt.

Maar dat zou wel een luxe probleem zijn Aron Johansson, Berghuis, Hupperts, Henriksen of Tankovic op de bank, 1 van die 5 moet je dan sowieso banken.

Dit is logisch.

In het jaar 2011/2012 speelde hij alles onder Verbeek als controleur en werd hij verkozen door de fans tot speler van het jaar!! En dat was het jaar waar Adam Maher en Jozy Altidore hun beste jaar beleefde ook nog eens!

Vorig jaar werd hij compleet genegeerd door Advocaat, hij speelde nog niet liever met Elm o.i.d.
Pas aan het einde van het jaar kwam hij in het team en scoorde hij 2x in 3 wedstrijden dat hij invalbeurten kreeg.

Nu speelt Henriksen op ''10'maar is het meer een speler die het middenveld en de aanval verbindt niet echt een speler met een steekpass maar met diepgang en een aardig schot.

Markus heeft ontdekt hoe het er in de voetballerij aan toe gaat. Zo kreeg hijzelf de voorkeur boven Ortiz op de positie van verdedigende middenvelder en verpieterde zijn collega op de bank en in het publiek. Ook was zijn interview in de VI waarin hij stelt te goed te zijn voor de bank niet echt slim. Desalniettemin leuk voor hem dat hij weer speelt. Op de positie waarin hij in mijn ogen het beste presteert. Succes morgen!

Nou Henriksen, laat dan maar eens zien waarom er twee jaar geleden zoveel belangstelling voor je was. Een basisplek moet je verdienen en eerlijk gezegd speelde hij in zijn invalbeurten kleurloos.

Dan dwing je zelf natuurlijk ook helemaal niets af.

Morgen scoren bewijst je gelijk. Morgen spelen als een grijze muis bewijst wat je het net niet hebt. Want juist in dit soort duels konen de echte voetballers bovendrijven.

16 augustus 2014 om 16:30

wijs gesproken Gerrit. Voetballers lullen soms te veel met hun mond en te weinig met hun voeten.

16 augustus 2014 om 19:55

Slechts 1 duel om zich te bewijzen?

Ik zie het probleem niet in zijn uitspraken. Als spelers niks zinnigs (mogen) zeggen is het niet goed, en wanneer ze het wel doen is het vaak nog niet goed.

De eerste 3 banken sowieso niet. Al moet ik Johannson nog zien spelen, als hij weer zo slap is als vorig seizoen, gooi dan Tankovic maar in de spits. Dan kan Hennie mooi op

Waarom met modder gooien?
Zulke dingen moet je binnen kamers houden. Het voegt niks toe.
Beschadigt alleen jezelf Markus.
Morgen krijg je je kans om je te bewijzen.
Laat je voeten spreken en hou je mond.
Dan bewijs je je gelijk en het ongelijk van Advocaat

16 augustus 2014 om 20:14

Het is natuurlijk een manier/poging om zichzelf beter voor te doen natuurlijk.

Wanneer hij het doet voorkomen (of het nou waar is of niet) dat Advocaat hem gewoon niet mocht (als persoon) dan lijkt het net of het niet aan hem (voetballend) lag...

17 augustus 2014 om 01:09

Het naar buiten brengen van een persoonlijke vete is nooit slim. Je beschadigt jezelf en lokt een reactie uit van de andere partij.
Het zou veel verstandiger zijn als Markus zijn kwaliteiten toont die hij meent te hebben.
Mocht Markus niet zo goed zijn als hij zelf denkt dan heeft hij door deze uitspraak en actie zichzelf alleen maar beschadigt en krijgt Advocaat zijn gelijk.
Ik hoop dat Markus zijn gelijk haalt. hij zich bewijst onder van Basten. Maar ik vrees met grote vrezen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren