Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ en FC Utrecht moeten na zeer kansrijke wedstrijd genoegen nemen met punt

Laatste update:

AZ is er niet in geslaagd om af te rekenen met FC Utrecht. In Utrecht kwamen de Alkmaarders wel op voorsprong via Vangelis Pavlidis, maar de thuisploeg knokte zich sterk terug en kreeg met de gelijkmaker van Victor Jensen misschien zelfs nog wel te weinig: 1-1. Met name in de tweede helft vielen de kansen als rijpe appelen, maar met name Mats Seuntjens en Jens Toornstra lieten prima mogelijkheden liggen.

Aan de kant van Utrecht begon Isac Lidberg in de punt van de aanval. De spits werd in zijn rug gesteund door Mats Seuntjens, Jensen en Othmane Boussaid. Anthony Descotte en Mike van der Hoorn waren er wegens blessures niet bij. AZ-trainer Pascal Jansen zag Riechedly Bazoer afgelopen donderdag uitvallen in het Conference League-duel met Zrinjski Mostar (1-0). Alexandre Penetra was in Stadion Galgenwaard zijn vervanger.

Ernest Poku zorgde voor het eerste echte gevaar van de wedstrijd. De pijlsnelle buitenspeler was Ryan Flamingo te snel af en schoot op doel. Vasilis Barkas kon redding brengen. Poku was zonder twijfel de man van de openingsfase, want na zijn eerste kans kwam hij tot tweemaal toe opnieuw dicht bij een treffer. Zijn eerste inzet vloog wild naast, terwijl Barkas niet veel later andermaal een antwoord in huis had op een schot van het jeugdproduct van de Alkmaarders.

Scheidsrechter Erwin Blank wees na twintig minuten naar de stip. Penetra zou een strafschop hebben veroorzaakt door Lidberg van achteren te tackelen. Na het zien van de beelden concludeerde de arbiter dat Penetra toch vooral de bal speelde, waardoor hij terugkwam op zijn beslissing. Lidberg raakte overigens wel geblesseerd bij die actie en moest zich noodgedwongen laten vervangen door Bart Ramselaar, waardoor Seuntjens in de spits terechtkwam.

Vlak voor rust kwam AZ op voorsprong. Ruben van Bommel gaf mee aan de mee opgekomen David Møller Wolfe, die Pavlidis bediende. De Griek troefde Nick Viergever af en tikte de bal met de binnenkant van zijn been in het doel: 0-1.

De tweede helft begon uitstekend voor Utrecht. Boussaid verschafte zich wat ruimte met een fraaie kapbeweging, waarna zijn schot niet goed verwerkt werd door Mathew Ryan. De Australiër loste en zag Jensen daar optimaal van profiteren: 1-1. Toch meldde ook AZ zich al snel gevaarlijk voor het doel van Barkas. Penetra kon vrij koppen uit een hoekschop, maar zag zijn inzet net naast de paal belanden.

AZ was dreigend in de fase die volgde, maar de Alkmaarders kwamen niet tot echt grote kansen. Dat gold wel voor Utrecht. Zo had Seuntjens de bal voor het inschieten, maar de invaller miste de bal volledig. Oscar Fraulo probeerde het daarna met een afstandsschot, dat tot opluchting van Ryan maar net naast ging. Utrecht pakte het initiatief en dat sloeg door op de tribunes, waar de sfeer zeer goed was.

Opnieuw kreeg Seuntjens een enorme kans. Boussaid gaf uitstekend voor op de aanvaller, die de bal ditmaal wel raakte, maar naast schoot. Aan de andere kant kreeg Poku weer een prima mogelijkheid. De bedrijvige aanvaller zag zijn inzet richting de verre hoek uit de hoek worden getikt door Barkas. Het was Utrecht dat nog de grootste kansen op de overwinning zou krijgen. Invaller Jens Toornstra schoot eerst hard op Ryan af en minuten later leek hij de bal voor het inschuiven te hebben. De middenvelder schoot echter volledig langs de bal: kans verkeken. Namens AZ kwam Denso Kasius nog dicht bij de 1-2. Na een goede kapbeweging schoot de verdediger wild naast.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3328418888
2Feyenoord3325626281
3FC Twente3320673266
4AZ3319773164
5Ajax33151081355
6NEC33131191450
7FC Utrecht33131010249
8Sparta Rotterdam3313713246
9Go Ahead Eagles33111012043
10sc Heerenveen3310716-1637
11Fortuna Sittard3391014-1937
12PEC Zwolle339915-2136
13Almere City FC3371313-2334
14Heracles Almelo339519-3332
15RKC Waalwijk337818-1629
16Excelsior3361116-1929
17FC Volendam334722-5319
18Vitesse336522-445

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een goed weekend voor PSV, Twente en Ajax

AZ valt weer eens tegen als ze kunnen inlopen. Twente wordt gewoon derde.

3 december 2023 om 18:51

Twente heeft ook geen topploeg hoor. Strijd om de derde plek ligt helemaal open. Overigens is dat wel heel slecht te noemen. AZ investeert miljoenen in de selectie en we kunnen maar niet aanhaken. Dit jaar was een uitgelezen mogelijkheid om samen met Feyenoord om plek 2 te strijden. Maar je mist zo veel kwaliteit. Mihjalovic, Odgaard etc. zijn hun miljoenenbedragen niet waard. Uiteindelijk speel je dan met jongens als Poki of Van Brederode. Dat is allemaal leuk en aardig, maar ga je never nooit Feyenoord pijn mee doen, laat staan PSV. Weer een jaartje strijden om de 3-4e plek. Had meer ingezeten dit seizoen!

3 december 2023 om 21:17

Mwoah daar ga ik zeker niet vanuit. Wij hebben daarvoor aanvallend te weinig slagkracht en ik denk een te krappe selectie. Als Taha zich blijft doorontwikkelen voorin dan raak ik meer overtuigd

Leuke wedstrijd! 1e helft was voor AZ en de 2e helft voor ons. We hebben genoeg kansen gehad en het is zo jammer dat we geen goede spits hebben om deze kansen af te maken.

Wederom weer teleurstellend niveau dat AZ op de mat legt, er moet in de winterstop wel het een en ander gaan gaan veranderen. Vleugelspeler erbij die er vanaf het begin staat en niet van hetzelfde niveau is als wat je in de jeugd hebt lopen. Afscheid nemen van spelers die niets toevoegen.

Iemand in de technische staf erbij die een beetje vuur kan geven aan die spelers en ze ook nog eens tactisch kan inspireren.

3 december 2023 om 20:23

Sinds dat Az weer met BMI speelt ipv Penetra loopt het niet zo soepel meer.
Nu moet je gewoon Goes naast Penetra zetten totdat Bazoer weer fit is.
Tevens vallen de buitenspelers erg tegen.
Poku is een soort kruizing tussen Serginio Zijler en Ferd Friday, snel maar geen rendement, V Bommel loopt erbij alsof hij alles maar vanzelf gaat en Sadiq en VBrederode missen ook veel kwaliteit.
Odgaard is het verleerd en ook Dani De Wit mist minimaal de helft van zijn "drive" die Az vaak over dooie punten hielp.
Kortom, het zit ff tegen.

Utrecht speelt eigenlijk gelijk omdat ze geen spits hebben. Genoeg kansen gehad om meer dan een keer te scoren.

AZ die punten laat liggen wanneer ze dichtbij kunnen komen, vertel me eens iets nieuws... jammer want was onnodig. Genoeg ruimte achter de verdediging van Utrecht om iets te creëren met de juiste passes maar helaas te slordig voorin. Pascal Jansen vandaag niks te verwijten. Goede aanvallende wissels maar het mocht helaas niet wezen.

3 december 2023 om 21:07

Kalmalmo. Het materiaal van AZ is gewoon niet goed genoeg. Stel dat je Pavlidis ook nog kwijtraakt dan blijft er kwalitatief te weinig over.

Speelden 2de helft sterk.
Na de winterstop richting de top 8

3 december 2023 om 19:40

Komt wel goed, Salerno. Alles ligt heel dicht bij elkaar.

FCU had toch een paar goede kansen op de overwinning. Ze missen een echte spits wat Seuntjes mist teveel en Lidberg... tja.

3 december 2023 om 20:03

Heb er ook vertrouwen in.
En ook dat Jans in de winterstop en in de zomer vast ook een paar eigen aankopen mag doen.

Onder Ron Jans zijn we stiekem toch gewoon heel goed aan het voetballen. Het wordt nog niet uitgedrukt in punten maar het spelbeeld is zoveel beter dan aan het begin van het seizoen (inclusief de voorbereiding waarin elke wedstrijd verloren werd). Heb er inmiddels wel vertrouwen in dat we na 34 wedstrijden keurig in het linkerrijtje staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren