Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Atlético weet uitzonderingspositie na Arsenal-coup nog niet te verzilveren

Donderdag, 8 oktober 2020 om 20:13Robin Bruggeman

Atlético Madrid moest op de slotdag van de transferperiode afscheid nemen van Thomas Partey, die na het lichten van zijn clausule van vijftig miljoen euro naar Arsenal verkaste. Hoewel de transferwindow inmiddels gesloten is, krijgen los Colchoneros vanwege een uitzondering van de Spaanse voetbalbond toch nog een kans om een vervanger binnen te halen en Geoffrey Kondogbia was naar verluidt een van de opties. Valencia is echter niet van plan om zomaar mee te werken aan een vertrek van de middenvelder.

Een speciale bepaling in de reglementen van de Spaanse bond maakt het voor clubs mogelijk om buiten de transferperiode een vervanger aan te trekken als zij te maken krijgen met het lichten van een transferclausule ‘buiten hun macht om’. Omdat dit het geval was bij Atlético op Deadline Day, hebben de Madrilenen dertig dagen om elders in Spanje een opvolger van de Ghanees op te pikken.

AS weet echter te melden dat Atlético van het financiële controleorgaan van LaLiga slechts een kwart van de binnengekomen transferinkomsten mag aanwenden voor het kopen van spelers, waardoor Atlético in dit geval 12,5 miljoen mag uitgeven aan een vervanger van Partey. Voor dit geld zal het niet mogelijk zijn om Kondogbia binnen te halen, aangezien zijn transferclausule op dertig miljoen ligt en Valencia vooralsnog niet van plan is om mee te werken aan een vertrek voor een lager bedrag.

Voorzitter Anil Murhty zou Kondogbia inmiddels op de hoogte hebben gesteld dat hij alleen weg mag voor het afgesproken bedrag. De international van de Centraal-Afrikaanse Republiek stond open voor een vertrek naar Atlético, maar lijkt niet van plan om zijn kont tegen de krib te gooien. Valencia wacht nu af of Atlético in de komende maand, of anders in januari als de transfermarkt weer open is, met een nieuwe aanbieding komt. Naast Kondogbia passeerden in de afgelopen dagen ook de namen van José Campaña (Levante), Mauro Arambarri (Getafe) en Mikel Merino (Real Sociedad) de revue bij Atlético.


Poll

Zou jij Geoffrey Kondogbia een goede aanwinst vinden voor Atlético Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door zermatt_person)

Atletico heeft Torreira toch gehuurd... Lijkt mij dat ze hem als vervanger zien deels. Vind het überhaupt een rare regel dit. Het is gewoon het verschuiven van de gebakken peren eigenlijk..

8 oktober 2020 om 20:21

Lijkt me ook niet dat dit klopt. Dit seizoen begon Simeone toch al met Saul en Koke centraal op het middenveld. Denk dat hij de transfer van Partey al lang zag aankomen. Met Herrera en Torreira heeft de club twee sterke alternatieven en met Llorente een speler die normaal met Felix concurreert bij Atleti maar ook centraal controlerend kan spelen.

8 oktober 2020 om 20:36

Dat van kondogbia hoeft niet waar te zijn, maar door “noodzaak” aan te geven krijgen ze vrijstelling om een speler te halen. Kan dus een directe vervanger zijn, maar ook een totaal andere positie. Dat is wel lekker natuurlijk, maar niemand gaat voor 12,5 miljoen nu een speler verkopen. Zonder dat limiet eraan, kan je als club heel vervelend gaan doen bij tegenstanders met die afkoopclausule.

Ze hebben toch juist Torreria gehuurd van Arsenal? Tegelijkertijd staan Saul en Koke centraal te ballen en heb je met Herrera en Llorente nog eens twee centrale opties. Lijkt me niet dat ze nog een centrale middenvelder nodig hebben

Kondogbia 30 miljoen clausule? Dan had Arsenal beter Kondogbia kunnen halen i.p.v. Partey. Kondogia is voetballend beter dan Partey en heeft dezelfde fysiek. Ook qua tackeling en bal interception haalt Kondogbia betere cijfers dan Partey. Ik denk dat Arsenal meer gebaat was met Kondogbia dan Partey.

8 oktober 2020 om 20:43

Kondogbia voetballend beter dan Partey? Wat? Zermatt ik respecteer je meningen altijd maar dit is iets waar me totaal niet in kan vinden.

8 oktober 2020 om 20:52

Toen ik wedstrijden van Kondogbia bij Valencia zag, zag ik hem regelmatig ballen de diepte in sturen en goede passes geven. Misschien dat hij ook mindere periodes kende, maar van wat ik heb gezien, was die voetbsllend best goed, hoewel ik weinig wedstrijden van Valencia kijk.

8 oktober 2020 om 20:58

Kondogbia is een goede voetballer hoor, maar ik vind Partey toch wel wat beter. Ik kijk vaak Atletico Madrid omdat ik het een mooie club vind en Partey is toch een van de sterkhouders in dat team geweest de afgelopen 2 jaar. Kan me 1 geweldige wedstrijd van hem herinneren waarin hij echt liet zien wat hij kon: Tegen Liverpool in de Champions League afgelopen seizoen. Hij was de beste speler op het veld samen met Oblak die wedstrijd.

8 oktober 2020 om 21:27

Partey is van wereldklasse. Kondogbia heeft dat niveau nog nooit aangetikt. Hij is wel een leuke speler.

8 oktober 2020 om 20:49

Eerst zei dat je dat Arsenal, Sangare moest kopen en die speelt nu in de eredivisie..

8 oktober 2020 om 20:52

Dat is Zermatt zijn dingetje natuurlijk, altijd een andere speler moeten voorstellen dan degene die gehaald is. Dat doet hij letterlijk overal..

8 oktober 2020 om 20:55

Sangare was ook zeker prima geweest. Er zijn wel meer spelers die Arsenal kunnen versterken op 6 of 8, zoals Roca, Javi Martinez, Anguissa. Ik denk dat deze spelers vooral qua prijs/kwaliteit verhouding beter waren geweest. Voor Partey betaal je de absolute hoofdprijs, maar krijg je niet specifiek meer kwaliteit dan met een Sangare, Kondogbia of Anguissa .

8 oktober 2020 om 20:59

Tja Zermatt, zo kom jij elke keer met andere namen.. Javi Martinez is aan het afbouwen, maar zal hetzelfde brengen als Partey? Yeah right.. Roca was inderdaad niet slecht geweest, maar wel andere fysieke kwaliteiten. Arsenal zocht dus een fysiek sterke speler. Kondogbia had gekund, maar die heeft ook gewoon periodes gehad dat hij er niks van bakte (in Italië onder andere). Jij praat al vanaf het begin alsof Partey slecht is en jouw suggesties dusdanig beter zijn, terwijl dat gewoon onzin is.. Er zit alleen een verschil in prijs.

8 oktober 2020 om 21:07

Prachtig die Zermatt... zit daar maar achter zn Pc te scouten, maar luisteren, ho maar. Eerlijk is eerlijk er is ook geen lol aan om een sterkhouder van de europese elite aan te bevelen. Laten we eerlijk zijn.

8 oktober 2020 om 22:41

@Zermatt Fifa potentie en positie is wat anders dan daadwerkelijke kwaliteiten van een speler. Sangare en Kondogbia zijn 2 totaal verschillende spelers, de een meer box to box, de ander meer een stofzuiger. Als je dan Marc Roca noemt, wat meer een spelverdeler voor de verdediging is die verdedigend nooit verzaakt, zoals Martinez ooit was, en Zango Anguisse die meer tackelende stofzuiger speelt heb je het sws al over 4 verschillende spelers op dezelfde positie, maar totaal andere rollen. Partey is momenteel duidelijk de beste van alle opties, zeker qua aanvulling van het Arsenal middenveld. Als je Sangare of Anguisse wilde halen, had je beter Torreira kunnen houden. En Kondogbia is meer vergelijkbaar met Xhaka dan met Partey. Maar zet vooral Fifa nog ff aan!

8 oktober 2020 om 20:50

Jij onderschat partey overduidelijk. Hij is 3 klasse beter dan kondogbia. Jij vond zelfs sangara gelijkwaardig dan partey. Oftewel niet serieus te nemen. Partey is fysiek sterk, verdedigend ijzersterk, voetballend en kwa dribbels ook erg goed. Misschien moet je is voetbal kijken ipv blind te staren op statistieken. Want volgens de statistieken is ings een betere spits dan Kane en firmino.

8 oktober 2020 om 21:45

Dus Zermatt mag niet iets tastbaars erbij halen om zijn mening te verkondigen en mensen zoals jij mogen wel gewoon dingen brengen als een feit zonder enige onderbouwing? Statistieken bepalen niet per se de kwaliteit, maar wel de vorm van de speler. Kondogbia komt daarin beter naar voren, oftewel beter in vorm. Ik snap dat je blij bent met Party, maar voor 20 miljoen minder had je iemand kunnen halen die even oud is, op dezelfde positie kan spelen en beter in vorm is/was. Oh en ik kijk veel Spaans voetbal. Voetballend is Kondogbia in mijn ogen ook de betere. Als we met ‘voetballend’ passing, techniek, eerste balcontact en dribbelen bedoelen. Partey is daarentegen wel een veel betere teamspeler en is op meerdere posities inzetbaar. Zo kan hij ook op de rb positie bijspringen als het moet.

8 oktober 2020 om 22:15

Ik vind het nogal lachwekkend als je gaat zeggen dat Arsenal beter spelers als martinez en sangara kan halen. De 1 gaat bijna met pensioen en de anders gaat nota bene naar psv. Statistieken zeggen niet veel. Ik heb ook statistieken gezien dat hij kwa dribbel beter is of zoals jij zegt meer in vorm dan thiago. Kondogbia is duidelijk een paar klasse minder en heeft het nooit op echt hoog niveau laten zien, partey is al jaren de fysiek sterke muur van atletico. Jij kan jouw mening hebben maar heb genoeg reacties gezien die iets heel anders zeggen.

8 oktober 2020 om 22:32

De enige reacties waarin gezegd wordt dat Partey beter is dan Kondogbia zijn Arsenal-fans. Nogmaals, terecht dat je tevreden bent met Partey en misschien past hij meer bij Arsenal of in de premier league, maar Kondogbia is wel echt de betere voetballer.

9 oktober 2020 om 00:36

Dat kan zeker Isco24, maar dat was niet waar Arsenal naar op zoek was. En het gaat meer om het geheel wat betreft Zermatt. Eerst kwam zijn standaard lijstje met Sangare. Nu is die naar PSV en komt hij opeens met Kondogbia, die hij hiervoor nooit noemde. Zelfs Javi Martinez noemt hij hierboven als betere aankoop dan Partey... Dat is gewoon alles aangrijpen om te zeggen dat Partey niet goed genoeg is, puur om het zeggen. En dat vind ik niet terecht. Partey is al jaren een belangrijke pion bij Atletico en Zermatt doet alsof het een aankoop van niks is. Dan wil je in mijn optiek gewoon zijn kwaliteiten niet erkennen. Over het verschil tussen Kondogbia en Partey kan ik geen eerlijke beoordeling maken, omdat ik Kondogbia niet genoeg heb zien spelen recent. Dat ga ik dus niet proberen. Maar om dan te zeggen dat alleen Arsenal fans Partey beter vinden, vind ik geen terecht statement. Ik zie hier Real fans die het een goede speler vinden, Atletico fans enzovoorts. Daarnaast, wat kwalificeer jij als voetballer? Het fysieke deel van Partey en het verdedigende werk is ook een onderdeel van het voetbal. Dat tel jij dan niet mee in de vergelijking? Of bedoel je dat Kondogbia voetballend beter is onderlegd? Want dat zijn in mijn optiek twee hele verschillende dingen. Een betere voetballer is in mijn optiek in het gehele spel namelijk.

9 oktober 2020 om 12:30

Arsenal890 zegt: " Partey is fysiek sterk, verdedigend ijzersterk, voetballend en kwa dribbels ook erg goed." waar hij dus fysiek en verdedigen los ziet van 'voetballend'. Vandaar dat ik er gemakshalve van uit ging dat hij met voetballend facetten als passing, techniek, eerste balcontact en dribbelen bedoelde zoals Zermatt hem ook bedoelde met 'voetballend' , gezien de rest van zijn opsommingen: "kondogia is voetballend beter dan Partey en heeft dezelfde fysiek. Ook qua tackeling en bal interception haalt Kondogbia betere cijfers dan Partey. " -- Fysiek en verdedigend zijn door beide los benoemd, dus zal ik daar natuurlijk ook zo mee omgaan. Voetballend is Kondogbia een stuk verder dan Partey. Partey leest het spel dan weer beter dan Kondogbia en ik zie Partey meer als een VMC dan Kondogbia. In dat opzicht zou Partey misschien dus beter bij Arsenal kunnen passen. Ik heb geen idee waar Arsenal naar op zoek was, maar ik reageerde op het feit dat Zermatt wordt aangevallen op iets tastbaars en er dan iemand zomaar iets roept om de aankoop van zijn club te verdedigen. Ik ben het zeker niet altijd eens met Zermatt, maar de vergelijking Kondogbia - Partey heeft hij wel echt een punt. Dat je leest dat Madrid en Atleti fans Partey een goede voetballer vinden, klopt dan ook. Het is ook een goede voetballer. Echter, Zermatt oppert nu Kondogbia omdat hij schijnbaar een clausule van 30 mil in zijn contract heeft staan en daarmee aangeeft "kondogbia voor 20 miljoen minder is een betere deal want kost minder en is een betere voetballer" en dat is helemaal geen gekke gedachte. Open maar een topic om te vragen welke speler beter is en ik verwacht dat La Liga kijkers vrijwel unaniem zijn over de uitslag. Of Kondogbia beter is voor Arsenal, laat ik ik daarin even in het midden hoor, maar puur naar kwaliteit gekeken weet ik de uitslag wel al.

8 oktober 2020 om 23:19

Soms vraag ik me echt af of je überhaupt naar wedstrijden in La Liga kijkt. Heb je werkelijk de illusie dat Geoffrey Kondogbia een pure verdedigende middenvelder is?

9 oktober 2020 om 01:47

Waar kijk jij na? Fifa cijfers? Partey is stabiel en veel beter

9 oktober 2020 om 17:54

Ik kijk naar cijfers op whoscored.com. Daar zie je dat Kondogbia een hogere rating scoort qua tackling en intercepties dan Partey.

Vind dat een mooie regel, maar was het vorige transferperiode niet dat een club op laatste moment een keeper verkocht, noodzaak aangaf dat ze een vervanger moesten halen, dit werd goedgekeurd en toen kochten ze vrolijk een linksbuiten ofzo haha

8 oktober 2020 om 20:37

Daarnaast is de regel natuurlijk dubbel. Want jij moet uit noodzaak een speler halen en dit gebeurd hetzelfde bij de club waar je nu speler gaat kopen.

8 oktober 2020 om 20:46

Tja haha, een speler staat niet perse ingeschreven als keeper of linksbuiten dus daar kunnen ze niets tegen doen lijkt mij. Nooit van gehoord eerlijk gezegd, welke club gaat het om

8 oktober 2020 om 22:42

Klopt Celta haalde toen Nolito van Sevilla.

Wat is la Liga toch een trieste competitie geworden. Ook met de var tegen Barcelona elke keer weer. Allemaal rare regels. Straks is Valencia de dupe omdat atletico een lage afkoopclausule heeft afgesproken met Partey

8 oktober 2020 om 22:02

Deze regel is echt al jaaaaaren oud, dus vind het wel raar om te zeggen dat het zo ‘geworden’ is. Eerder dat jij je kennis niet paraat hebt.

Man man wat een bullshit arbitraire regel. Toen barca braithwaith zijn optie lichtte buiten de transfermarkt kreeg diens ex club deze kans toch ook niet? Is dit alleen van toepassing voor de topclubs ofzo?

8 oktober 2020 om 20:56

Het slaat inderdaad nergens op. Geldt dus alleen voor clubs die in de laatste dag van de transferperiode een speler "verliezen" en dan niemand anders meer kunnen halen. Maar in het geval van Atletico slaat het nergens op, want ze hebben dus al Torreira van ons gehuurd. Ze hebben dus al een vervanger. Dit zou dus gewoon een manier zijn om nog een extra speler te halen.. En inderdaad, je verschuift het probleem gewoon naar een andere club. Wat mij betreft schaft La Liga deze regel gewoon af, want het slaat nergens op. Het hoort nou eenmaal bij de transferperiode dat je op de laatste dag pech kunt hebben, wat bij Atletico dus niet eens het geval is.

Ik kan echt niet wachten om Partey in actie te zien. Samen met Gabriel vind ik dit echt 2 absolute top aankopen voor Arsenal. 2 Fysiek sterke spelers, niet bang om er keihard in te gaan maar ook voetballend sterk. Dit heeft, naar mijn mening, Arsenal al jaren niet meer gehad. Er wordt nu eindelijk gericht ingekocht. In januari direct aankloppen bij Aouar, aankomende zomer veel deadwood lozen, nog wat aankopen doen en ik zie ons de komende jaren de Liverpool weg bewandelen.

8 oktober 2020 om 21:26

Dat Lyon schijnt nog 50 miljoen euro te moeten dichten in begroting en het is ze niet gelukt om Depay, Dembele of Aouar te verkopen om dat gat te dichten. Ze schijnen een positieve transferbalans van slechts 15 miljoen euro te hebben. Zou mooi zijn voor Arsenal als ze daarvan weten te profiteren en daardoor meer kans maken op Aouar in winter. Ik betwijfel echter nog steeds of het ze zal lukken. Arsenal zal zelf ook het geld ergens vandaan moeten halen om 50/60 miljoen af te kunnen tikken. Ook zal het me niks verbazen als Aouar liever blijft om vervolgens in zomer 2021 naar Bayern, Juve of Real te gaan.

8 oktober 2020 om 21:36

Dat is het probleem ja. Afgelopen transferperiode was de uitgelezen mogelijkheid om Aouar binnen te halen. Als Real Madrid of PSG eenmaal voor je op de stoep staan is de keuze gauw gemaakt. Het is te hopen dat Arsenal de contacten warm houdt en direct door pakt begin januari. Ik weet dat je het niet geloofde destijds, maar Arsenal had afgelopen weken een akkoord met Lyon over 40 miljoen met 10 miljoen aan variabelen. Aouar zelf wilde dol graag komen, helaas begon de broer van Aouar vervelend te doen waardoor Edu de stekker uit de deal heeft getrokken. Dit geeft mij daarom wel ergens hoop dat het alsnog moet lukken.

8 oktober 2020 om 21:50

Hoe weet je eigenlijk dat Edu de stekker uit onderhandelingen heeft getrokken? Van wat ik weet, heeft Aouar volgens RMC juist besloten om toch te blijven en heeft Aulas de stekker uit deal getrokken. L'Equiqe meldt juist weer dat Zidane, Aouar heeft gesmeekt om tot zomer 2021 te blijven, zodat Real hem over kan nemen..

8 oktober 2020 om 22:05

RMC en L'equipe zijn de media waar Aulas alles naar doorspeelt, deze mediakanalen zijn in deze transfer erg onbetrouwbaar. Alles wat RMC en L'equipe naar buiten hebben gebracht is al ontkent. Wat betreft Edu, en dit zijn via erg betrouwbare bronnen uit Frankrijk en Engeland; Arsenal was niet bereidt om 10 miljoen plus naar de broer van Aouar over te maken. In Frankrijk is schijnbaar al bekend dat de broer van Aouar buitensporige eisen stelt aan andere clubs omtrent Aouar en zichzelf.

Ik vind het een onzin regel. Met een transferclausule weet je toch dat die op elk moment betaald kan worden. En bovendien kan Atletico nu, net als Barça vorig jaar, bij een andere Spaanse club verzwakken door de clausule te betalen, en die club kan er niets tegen doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3816
3.Barcelona3414
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. RaihaniAanvaller
A. GriezmannAanvaller149
Álvaro MorataAanvaller137
Adrián NiñoAanvaller00
J. OblakKeeper140
César AzpilicuetaVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

13 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren