Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Asensio kiest voor langdurig contract bij PSG en wijst twee andere opties af

Laatste update:

Marco Asensio zet zijn loopbaan voort bij Paris Saint-Germain. Dat weet The Athletic donderdagmiddag met zekerheid te melden. De 27-jarige middenvelder annex aanvaller, die een aflopend contract heeft bij Real Madrid, gaat een langdurig contract ondertekenen in de Franse hoofdstad en heeft een aanbieding van Aston Villa afgewezen.

Asensio had er ook voor kunnen kiezen om met Real Madrid in gesprek te gaan over een langer verblijf in de Spaanse hoofdstad, maar door het gebrek aan een basisplaats is daar niet voor gekozen. De aanbieding van PSG was daarnaast interessanter dan die van the Villans en dus gaat Asensio de komende jaren in het Parc des Princes voetballen. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel jaar de Spanjaard met Nederlandse roots gaat tekenen.

Carlo Ancelotti, de trainer van Real Madrid, werd na het duel met Sevilla (2-1 winst) gevraagd naar Asensio. De Italiaan gaf aan dat hij liever door had willen gaan met de multifunctionele aanvaller. “Ik zou het jammer vinden als hij zou vertrekken, want hij is een belangrijke speler voor ons. We zullen zijn vertrek hoe dan ook moeten zien op te vangen."

Dat Asensio belangrijk is voor los Blancos, blijkt ook wel uit de statistieken. De aanvaller annex middenvelder kwam dit seizoen maar liefst vijftig keer in actie voor zijn club, veelal als invaller. In deze wedstrijden wist hij alsnog twaalf doelpunten te maken. Acht keer was hij aangever bij een treffer. Asensio werd in 2015 overgenomen van RCD Mallorca. Sindsdien won hij onder meer drie keer de Champions League en werd hij even vaak kampioen van Spanje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vervanger van Messi daar. Snap dat Asensio een nieuw avontuur wil, viel er net een beetje buiten bij Real.

1 juni 2023 om 20:25

En zal ook bij PSG er net een beetje buiten vallen. Opvallende keuze imo. Waarom niet een ploeg nemen waar je keer zekerheid heb met spelen. Maar het geld zal wel de overhand hebben gekregen

Snap deze keuze niet, jammer. Zo nu en dan een aardige speler. Wederom op de bank.

1 juni 2023 om 19:11

Dan is de keuze toch duidelijk? Zoveel mogelijk geld binnenharken met zo min mogelijk inzet. Is PSG de perfecte club voor.

1 juni 2023 om 20:55

Had beter naar Milan of Villa kunnen gaan. Lekker voetballen. Vind dat gewoon zonde..

Toch jammer dat ie vertrekt en voor een nietszeggend PSG kiest. Overigens groot gelijk wat betreft salaris etc. Had hem graag zien blijven bij Real

1 juni 2023 om 17:16

Er komt een plekje vrij bij PSG natuurlijk.

1 juni 2023 om 18:30

Nietszeggend? Je doet alsof ie bij Achilles'29 gaat tekenen. Lijkt me een prima club om voor te spelen, mooie tenues, aardige stadion met aanhangers en een leuke stad om in te wonen en je kan er een fortuin verdienen. Alleen het weer zit een beetje tegen vergeleken met Madrid.

1 juni 2023 om 19:07

Als hij gaat spelen maar dat lijkt mij niet. Lekker banken bij Brest uit. Kampioen worden ze wel.. dit gaat alleen om het geld.

1 juni 2023 om 20:33

@Robert80. Volgens mij hebben ze maar 1 echte rechtsbuiten in de selectie en die vertrekt na dit seizoen. Dus hij zal zeker aan zijn minuten komen daar en natuurlijk gaat het om geld, maar waar die ook tekent, daar zal ie bakken met geld verdienen.

geen ambitieuze keuze, wel jammer. Had hem graag nog in een grote competitie gezien. Was er naast Villa wel interesse?

1 juni 2023 om 17:59

Ac Milaan al een tijdje maar of dat ook nu was weet ik niet precies. Past veel beter bij een ac Milaan dan een psg

Denk dat hij er wel komt bij PSG. De halve Nederland (ja inderdaad zijn mama is Nederlands en hij werd vernoemd naar Marco Van Basten) Speelde dit seizoen zijn beste seizoen qua statistieken voor Real Madrid in zijn hele loopbaan. Met zijn traptechniek en de dominantie van PSG gaat het zeker goed komen met de halve Nederlander (voor de mensen die het nog niet wisten)

Een leegloop. Benzema, Asensio, Diaz, Odriozola, Nacho en Ceballos volgen misschien nog.. selectie was al magertjes..

1 juni 2023 om 18:02

Het zou mooi zijn als mensen zoals jij dit nou ook eens deden bij Noa Lang maar die word hier als buitenlander gezien terwijl die gewoon voor Nederland kiest.

1 juni 2023 om 18:05

Is cynistisch bedoelt jongen omdat VZ altijd erbij moet melden dat hij Nederlandse roots heeft

1 juni 2023 om 18:34

Het zoals V1Dela al aangeeft, het was sarcastisch.. betreft Noa Lang, uhm.. ik heb hem altijd als Nederlander gezien. Wist niet eens dat hij buitenlandse roots had lol.

1 juni 2023 om 18:02

@CMG Een hoop namen idd. En de meeste transfervrij wat heel jammer is. Hopelijk vertrek hazard ook. Daar heb je echt niks aan en kost real momenteel het meeste . Verder las ik dat mendy bij een goed bod misschien mag vertrekken en nemen ze deze zomer een besluit mbt brahim diaz . Ac Milaan zou dan 21 miljoen moeten betalen maar dacht dat ze dat niet willen doen .

1 juni 2023 om 18:36

Betreft Hazard. Real Madrid en Hazard hebben paar dagen geleden samen gezeten, om te horen of hij verhuurd wilt worden of dat er misschien een andere oplossing mogelijk is, helaas voor Real Madrid zijn Eden en zijn gezin zijn dolgelukkig in Spanje dus ziet Hazard geen reden om te verhuizen. Dus die blijft gewoon..

1 juni 2023 om 21:38

Verhuren aan Atletico?

1 juni 2023 om 18:28

Ik zou Ceballos nog graag behouden, maar de rest was onhoudbaar (Asensio en Benzema vanwege het salaris, Nacho vanwege toekomst op weinig minuten) en zie ik dus graag vervangen worden. Hopelijk gaan we aankopen a la City en Bayern doen, gewoon voor de topspelers gaan en niet voor een Brahim Diaz, Joselu, Havertz etc.

1 juni 2023 om 18:37

Ik zie het somber. Perez zijn droomkandidaten zijn en blijven Haaland en/of Mbappé en dat is pas vanaf 2024/2025 mogelijk. Voor nu zullen we het doen met de mindere namen ben ik bang..

Asensio de volgende dus na Mariano en Benzema die de club verlaten. Aanvallend heb je nog maar 2 opties over met Rodrygo en Vinicius momenteel (hazard reken ik niet meer mee want die gaat geen minuten krijgen). Tja Asensio kan daar 10 miljoen per jaar verdienen zeggen ze. Zeker qua statistieken had hij het beste seizoen uit zijn carrière. Messi gaat ook nog is weg dus dan zie ik hem daar wel speeltijd krijgen. Jammer want had hem er graag bij gehouden bij Real.

2 juni 2023 om 12:42

Nog steeds maar 27. Die loopt ook al zo lang mee dat ik hem ouder had verwacht.

Ik snap niet dat United geen interesse getoond heeft eerlijk gezegd. Heb je er een volwaardige optie bij op rechts, meteen een concurrent/vervanger van Bruno en met dat gouden linkerbeen van hem kan hij wedstrijden openbreken en dat heeft United hard nodig. Ook nog eens transfervrij, dus nog prima budget voor Kane en een middenvelder. Denk dat United de strijd ook echt wel had aangekund met PSG. PSG is beter dan United, maar daar loopt het net zo goed niet op rolletjes, lijkt de trainer te gaan vertrekken en met hem twee vedettes. Dan winnen de CL niet en sta je per slot van rekening al je potjes af te werken in de Ligue 1. Bij United win je ook geen CL, maar dan kun je in ieder geval de rest van het jaar in de Premier League voetballen.

1 juni 2023 om 17:57

United wilt naar de absolute top. Asensio zou nu wekelijks ergens moeten spelen dus ik denk dat die als selectie speler goed genoeg is maar er is geen ruimte voor een vaste plek voor hem.
Daarnaast had die ook flinke salariseisen want die zou eerst naar Milan gaan.
Uiteindelijk heeft United hem niet zo heel hard nodig en bij PSG hebben ze na Messi geen rechtsbuiten aangezien hij ook vertrekt.

Nu kan hij na al die jaren eens een vaste basisspeler worden bij een topclub.

1 juni 2023 om 20:48

United heeft nu Garnacho, Sancho en Antony voor op rechts, da’s goed bezet. Die zullen eerder een spits en een reserve spits zoeken lijkt me.

Er waren toch geruchten dat hij naar Barcelona zou gaan? Niks van waar dus.

Jammer dat de Spanjaard met Nederlandse roots (zijn moeder was Nederlands) vertrekt bij Real. Was vaak toch wel een goeie sub.

Gaat blijkbaar 10 miljoen per jaar verdienen daar. Tsja. Weggaan omdat je ergens anders wekelijks wilt spelen, en dan kies je voor PSG? Succes op de bank amigo, want PSG zal naar alle waarschijnlijkheid stuk of 3 a 4 aanvallers halen, gezien Messi weggaat, van Neymar af willen, en Ekitike niet het niveau heeft.

1 juni 2023 om 18:38

Die 10 miljoen euro per jaar klinkt opeens heel weinig vergeleken wat Benzema gaat verdienen in Saudi Arabië.. jeetje.

Aaaah Champion league in de pocket nu hoof

1 juni 2023 om 18:22

Hahaha ik weet ff niet of je sarcastisch bent of niet, maar wat Messi niet kan, kan Asensio wel toch? 😂

Maar nu op een serieuzere noot, denk ik dat psg wel meer kans heeft met 1 vedette ipv 3. Dus als Neymar weg gaat (ManU?) en Mbappe eindelijk naar Real, kunnen ze mss met deze keer 1 (nieuwe dus) vedette wel eens eindelijk potten gaan breken.

Niet ongunstig voor PSV. De kans dat ze Simons terughalen wordt hierdoor wel een stuk kleiner denk ik.

Ook omdat als PSG dat al wil dat Simons de kans op een basisplek enorm ziet slinken en dan waarschijnlijk voor nog een jaar PSV kiest.

1 juni 2023 om 19:04

Simons speelt op 10 of linksbuiten bij psv. En asensio rechtsbuiten. Hoezo zou dat niet meer kunnen voor Simons dan?

1 juni 2023 om 20:59

Het zou zeker nog kunnen maar de kans wordt wel kleiner. De grote namen voorin zijn nu Neymar-Mbappe-Asensio
Aangezien PSG zelden met een 10 speelt blijft er geen plek meer over behalve op de bank.

Simons heeft bij PSV in de eerste seizoenshelft toch ook wel vaker rechtsbuiten gespeeld.

Misschien wat ver gezocht van me maar het was het eerste waar ik aan dacht.

1 juni 2023 om 21:41

De vraag is ook wat PSG met Icardi gaat doen, die was dit jaar verhuurd in Turkije en schoot daar de hele competitie aan gort, dus misschien dat hij weer een kans krijgt in de spits. Dan krijg je Mbappe-Icardi-Asensio met Neymar op 10, ook niet slecht.

Wisten jullie dat hij deels Nederlands is!

We gaan hem missen. Held van de club. Ter Stegen heeft nog steeds nachtmerries van de Supercopa goals

Leuke speler, ben benieuwd of ie een basisplaats kan veroveren.

Als PSG nou nog 7 van dit soort aankopen doet en Neymar en Messi lozen (qua salaris ben je dan hetzelfde kwijt), kun je weer echt bouwen aan een succesteam.

En weer op de bank uiteindelijk.. Aston Villa met sowieso een basisplaats in de Premier League had toch prachtig geweest. Blijft echt een goede voetballer maar net niet top

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren