Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Arsenal kan bankzitter lozen om ruimte te maken voor basisklant Ajax’

Laatste update:

Jakub Kiwior staat pas een jaar onder contract bij Arsenal, maar kan de the Gunners komende zomer al weer achter zich laten. De Poolse verdediger kan volgens The Evening Standard rekenen op belangstelling van verscheidene Italiaanse teams, waaronder AC Milan. Indien Arsenal besluit Kiwior van de hand te doen, is de kans groot dat de Londenaren zich bij Ajax melden voor Jorrel Hato.

Kiwior speelt sinds de winter van 2023 voor Arsenal, dat hem destijds overnam van het Italiaanse Spezia. De Serie B-club, die destijds nog op het hoogste niveau uitkwam, kon door de transfer een bedrag van rond de 25 miljoen euro bijschrijven.

Sindsdien speelde de mandekker elf Premier League-wedstrijden voor de club uit Noord-Londen, waarvan zeven als invaller. Kiwior is dus allerminst verzekerd van een basisplaats en staat wellicht niet onwelwillend tegenover een vertrek bij Arsenal.

Jorrel Hato


Kiwior kan zowel als centrale verdediger als linksback uit de voeten. Het is precies die veelzijdigheid die Arsenal-trainer Mikel Arteta waardeert aan de verdediger. Om diezelfde reden zou Arsenal in Hato een geschikte vervanger van Kiwior zien. Het zeventienjarige talent van Ajax speelde dit seizoen op diezelfde twee posities.

Al in december bracht The Athletic naar buiten dat Arsenal de verrichtingen van Hato nauwlettend in de gaten houdt. De Londense club is enthousiast over de speelwijze van de linkspoot en zou in hem dus een veelzijdige verdediger zien.

"Hato speelt als linkszijdige centrale verdediger of linksback en zou dus een aanvulling zijn op (Jurriën, red.) Timber", zo schreef het Engelstalige medium. Laatstgenoemde speelt sinds afgelopen zomer voor Arsenal, maar kwam door een blessure nog maar weinig in actie.

Hato is bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van Ajax. Sinds deze zomer is hij vaste basisspeler in het elftal van de Amsterdammers. Alle trainers die dit seizoen voor de ploeg stonden in de Johan Cruijff ArenA, kozen steevast voor het toptalent in de startopstelling.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja ik denk ietwat vroeg. Wellicht kopen en een jaar verhuren zodat die speelminuten kan maken.

Hato zou gek zijn om deze stap te maken. Gaat ook niet gebeuren.

Ik zou het jammer vinden als Kiwior weggaat. Ik vind hem een goede stand-in voor Gabriel. Gabriel is gewoon altijd fit. Dan speel je minder.

Dit zou je als hato zijnde toch nooit moeten willen. Speeltijd is essentieel als het aankomt op je ontwikkeling als speler. Hato is nagenoeg zeker van zijn basisplaats maar moet nog veel stappen maken om überhaupt in voor de basis in aanmerking te kunnen komen bij de absolute top, wat Arsenal op dit moment is.

11 februari 2024 om 00:08

Ik denk dat Hato bij een United wel mee zou kunnen komen want qua passing is hij de enige verdediger die op Martinez lijkt en die blijkt dit jaar blessure gevoelig te zijn. Het helpt natuurlijk ook voor Hato als er meer ervaren spelers naast hem staan en het kan zomaar snel gaan in de voetballerij. Een Mainoo is ook ineens basisspeler geworden dus waarom zou Hato het dan niet kunnen?

Heeft daar niks te zoeken, zit nog prima in de Eredivisie voorlopig. Het is een groot talent maar hij is natuurlijke verre van foutloos ook al willen sommige fans je dat doen geloven.

Dat zou toch wel bizar zijn, dan spelen dus Virgil van Dijk, Jurriën Timber, Jorrel Hato, Mickey van de Ven en Sven Botman allemaal in de top van de Premier League. En dan hebben we ook nog spelers als De Ligt en De Vrij achter de hand voor Oranje. Ook Dean Donny Huijsen komt er aan en dan heb ik er vast nog een paar gemist. Ach, zo begon België ook aan zijn gouden generatie, die overigens nooit wat won. De Belgen hadden Kompany, Vermaelen, Vertonghen achterin.

10 februari 2024 om 21:40

Je vergeet voor het gemak nog even Ake! Heel bizar inderdaad

10 februari 2024 om 22:04

Nathan Aké speelde vroeger ook vaak linksback en dus wist ik niet zeker of ik hem als CV moest vermelden. In Oranje speelt hij CV in een 3-5-2 (of 5-3-2) variant.

Kiwior zal wel meer minuten willen maken, kan ik best begrijpen. Ik zelf hoop dat die nog wel blijft want het is een prima back up

Kiwior is ook echt puur gehaald om winst te boeken. Alleen snap ik dan niet wat je met Hato aan moet. Heeft bij lange na het niveau niet voor Arsenal.

Ik mag toch hopen dat hij voorlopig nog lekker in Nederland blijft..

Ruilen en een (flinke) zak geld erbij!

11 februari 2024 om 07:51

Zou ik toejuichen. Kiwior is een uitstekende CV die nu (helaas) Gabriel voor zich moet laten in de pikorde. Gabriel is eigenlijk altijd fit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren