Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Armoedig interview levert Ajax-coach Van 't Schip direct kritiek op bij ESPN

Laatste update:

John van 't Schip spreekt direct na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen (3-2 verlies) van een off-day. De trainer van Ajax wil het niet hebben over het cruciale moment op de doellijn in de slotseconden, dat de Amsterdammers een punt had kunnen opleveren. "Ajax zijnde moet je daar niet over klagen", zegt Van 't Schip voor de camera van ESPN.

Ajax begon dramatisch in het Abe Lenstra Stadion, zag ook de coach. "Heerenveen kwam op 3-0 voor. Als je zo begint maak je het jezelf heel lastig. Ondanks dat kwamen we terug tot 3-2 en wel of niet tot 3-3..."

Sven van Beek leek de bal over de eigen doellijn te tikken, maar de VAR Ingmar Oostrom kon daar geen eensluidend bewijs voor vinden: geen goal voor Ajax. "Ik heb de beelden gezien, maar daar wil ik bij wegblijven. Het is heel moeilijk te zien. Ik begreep dat ze geen horloges hebben (voor doellijntechnologie, red.), want dat zou het makkelijkst zijn. Nu ga je lijnen trekken en vanuit allerlei hoeken kijken... Maar Ajax zijnde moeten we daar niet over zeuren."

Ajax schoot in het algemeen tekort in Friesland, vindt Van 't Schip. "Door dat laatste moment hadden we nog een gelijkspel kunnen weghalen, maar het was gewoon niet voldoende vandaag. Wij hadden gewoon geen goede dag."

Heerenveen maakte het Ajax opvallend moeilijk met hoog opkomende backs en vleugelspitsen die constant het centrum opzochten. Van 't Schip wordt gevraagd wat de les is van de wedstrijd, zeker ook met het oog op het Conference League-treffen komende donderdag tegen het Noorse FK Bodø/Glimt.

"De les van vandaag? Dat wij als team veel scherper aan een wedstrijd moeten beginnen", zegt Van 't Schip. "We wisten dat het lastig zou worden, maar we waren er vandaag niet bij, helemaal de eerste helft. Een off-day, en dat kan natuurlijk niet. We moeten ons oprichten. Bodø/Glimt is daarvoor een mooie gelegenheid."

Kees Kwakman, analist van ESPN, lijkt het antwoord van Van 't Schip op de laatste vraag armoedig te vinden. "Ik hoop dat ze intern tot meer inhoudelijke dingen komen", zegt Kwakman.

"Een trainer mag zich gerust op de vlakte houden hoor, maar ik hoop dat hij morgen in de nabeschouwing wat meer de vinger op de zere plek kan leggen. Meer dan: 'Jongens, het was niet goed genoeg.' Het gaat erom hoe Ajax dit oplost als een tegenstander zo speelt, en dat was vandaag bij lange na niet goed genoeg", besluit Kwakman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een nietszeggend interview terwijl je hem veel kan vragen over tactische keuzes. Misschien zat hij er niet lekker in vandaag door z'n privésituatie, er was weinig coaching/hulp vanaf de zijlijn ook waar hij normaal gesproken vrij actief is en positief coacht en nu vooral aanwezig was met gezichtsuitdrukkingen. Jammer dat niemand anders in de technische staf dit dan oppakt op zo'n moment.

11 februari 2024 om 17:33

Zuiver Homelander, de rest van de technische staff op de bank neem ik het kwalijker. Na de zomer zie ik graag een geheel nieuwe staff, Schippie is tactisch niet zo sterk. Het middenveld werd overlopen, maar ingrijpen ho maar al zou hij natuurlijk een klote dag gehad kunnen hebben. Hij heeft zoveel vreselijke dingen meegemaakt.

11 februari 2024 om 17:39

Van 't Schip is geen tactisch genie, en op de bank zitten alleen maar goed verdienende nobodies waar je helemaal niks aan hebt. Die Griekse jongen, het "wonderkind" (sterk tegenvallende) Maduro, en die IPad bediener. Heel simpel, Ajax moet komende zomer eerst afgebroken worden en dan helemaal opnieuw opgebouwd. Zonder velen die nu nog deel uitmaken van de AFC afdeling....

11 februari 2024 om 18:45

Pinko met Ipad bediener, heb je toch wel de enige lach veroozaakt van vandaag.😅 Maar eens, we moeten gewoon op 0 beginnen.

Wat verwacht zo'n Kwakman dan precies? Het is al ondenkbaar dat Schip in zijn persoonlijke omstandigheden wou instappen in deze puinbak maar wat verwachten ze nou precies dan?
Dat ie Sutalo de huid vol scheld dat het dan wel ineens een betrouwbare verdediger gaat worden?
Dat ie Sosa aan zijn haren trekt dat ie dan ineens wel leert om te schakelen bij balverlies?
Dat ie Taylor eens vaderlijk gaat toespreken dat ie beter zijn tijd en energie kan stoppen in het trainen van de basisbeginselen van het voetbal dan 1 of andere omhooggevallen influencer binnen te doen?
We zitten nog altijd vast aan de puinbak van Mislintat, directie heeft besloten om behalve Henderson in de winterstop de hand op de knip te houden waardoor er niks verandert en we de CL nu definitief kunnen vergeten. En ondertussen moet Schip als ware het Tita tovenaar even zwaaien met zijn stafje om deze compleet Ajax onwaardige selectie aan het voetballen te krijgen?
Makkelijk beroep hoor dat analist zijn.

11 februari 2024 om 17:48

Als hij nu eens eerder wisselt en alle wisselspelers gebruikt , je mag 5 keer wisselen maar het bleef bij welgeteld één wissel. Taylor , Berghuis , Hato en Sosa waren rijp om eraf gehaald te worden maar bleven gewoon staan en staan er volgende keer weer in.

11 februari 2024 om 17:59

Voor wie dan? Heb je gezien wie er op de bank zitten? Moet hij Banel, Martha, Fitz Jim en Medic erin brengen?

11 februari 2024 om 18:37

Tahirovic voor Taylor was toch niet zo gek geweest vandaag?

11 februari 2024 om 17:55

Je mag toch verwachten dat de coach zijn spelers op scherp zet?! Privé situatie van van 't Schip is natuurlijk verschrikkelijk, maar betekent niet dat we geen kritiek mogen hebben.

11 februari 2024 om 18:48

Kritiek mag maar op zijn interview is lachwekkend. Hij moet het aan zijn spelers vertellen.

11 februari 2024 om 19:27

Ik ben het deels met je eens.

Maar je kunt toch wel tegen je verdedigers zeggen dat ze niet op 5 meter moeten verdedigen. En dat ze soms de bal moeten aanvallen ipv meelopen tot de doellijn.

En je kunt ook tegen je aanvallers zeggen dat je best eens een actie mag maken, of je tegenstander mag opzoeken.

De kwaliteit is niet top, maar inzet is de managen.

Kees Kwakman, hij werd gehaald als de nieuwe Van Bommel, dat maakte ze ons tenminste waar in Augsburg. Voetballen zoals hij kon die uiteindelijk niet. Heeft gezorgd voor veel grapjes onderling.

Zeer sterke reactie van de Ajax coach als je afhankelijk wordt van de VAR dan weet je dat jezelf te weinig hebt gebracht, complimenten. Kwakman een doorsnee voetballer die nu zou meespelen in de kelderklasse zou beter zijn mond kunnen houden.

Inderdaad wat er fout is gegaan en beter moet dat kunnen ze beter intern bespreken en niet op tv. Voor analisten is het natuurlijk een ramp dat ze niet verder kunnen borduren op dit interview, nu moeten ze zelf met dingen komen.

Als je het als Ajax zijnde over dat moment zo dusdanig moet hebben.. haha hoe ver ben je dan afgezwakt zeg
3-0 achter komen, en niemand heeft het daarover.

11 februari 2024 om 19:05

Jij bent zeker geen fan van Ajax, het zit je allemaal erg hoog in elk topic

Tikkie flauw dit. Als we alle trainers en spelers af gaan rekenen op wat ze inhoudelijk in te brengen hebben na een wedstrijd, blijven alleen Bosz en Slot overeind.

11 februari 2024 om 19:27

Prima reactie van Van 't Schip toch? Als het Slot zou zijn stond ie nou nog te jammeren over die ongeldige goal.

Een analist zit er om een volledige analyse te geven van de wedstrijd. Een trainer-coach om een korte reactie te geven.

Prima reactie van van 't Schip over het VAR moment. Verder zegt hij niet zoveel, wat op zich ook geen probleem is. Het is niet zo dat hij zijn spelers via de pers moet gaan uitleggen hoe ze moeten voetballen, dus heb er helemaal geen moeite mee dat hij daar niet, zo vlak na de wedstrijd, dieper op inging. Ajax had een matige dag en Heerenveen had een erg sterke eerste 50 minuten.

Voor mij, als neutrale toeschouwer, was het een vermakelijke wedstrijd.

Hij zoekt geen excuses voor de nederlaag. Zo hoort het
Ajax speelde slecht de vleugelverdedigers en met name Sosa was slecht Forbes en Berghuis ook slecht,
Iedere bal springt van de voeten van Forbes, dat is dus duidelijk een gebrek aan wedstrijd ritme

Ik vond vh Schip ook vrij tam aan de zijlijn staan vandaag, maar hij voelde het goed aan denk ik, Ajax had een day-off en toonde daarnaast ook heel lang geen inzet. Moet hij dan a la Simeone de clown gaan uithangen? Of a la Mourinho interviews gaan afgeven en iedereen behalve Ajax de schuld geven? Mooi dat ie de pers geen sensatie gunt! Goed dat ie rustig blijft en hij heeft de eerste spelden prikjes al uitgedeeld o.a. aan Sosa… ik denk dat de spelers het echt wel gaan merken van de week…

Dit elftal is op teveel posities zeer matig wie je ook neerzet of hoe je ook wilt spelen. Welke keuzes vh Schip ook maakt bij puntverlies weten velen wat hij had moeten doen.
De beste stuurlui.........


Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren