Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Armenië en Wales slagen niet in cruciale missie; Kroatië op pole position

Laatste update:

Armenië en Wales hebben elkaar zaterdag in evenwicht gehouden in Groep D van de EK-kwalificatie. Armenië kwam al vroeg op voorsprong via een fraai doelpunt van Lucas Zelarayán. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte dankzij een eigen goal van Nair Tiknizyan. Met het 1-1 gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Als Kroatië later op de dag wint van Letland, kan Armenië zich sowieso niet meer bij de eerste twee voegen. Wales moet op de laatste speeldag winnen van Turkije en dan hopen dat Kroatië niet tweemaal wint.

Bijzonderheden:
Armenië ging zeer voortvarend van start in het Vazgen Sargsyan Republican Stadium in Yerevan. In de zesde minuut konden de Welshmen een hoekschop niet goed wegwerken. De hoge bal kwam terecht bij Zelarayán, die zich met een heerlijke eerste aanname ontdeed van Jordan James. Zelarayán stuurde daarna ook Ethan Ampadu het bos in, om zijn schot vervolgens in de rechterbenedenhoek te plaatsen: 1-0.

Al snel kreeg David Brooks de kans om vanaf randje zestien de gelijkmaker binnen te schieten, ware het niet dat zijn schot ternauwernood over het Armeense doel vloog. Beide ploegen werden in het restant van de eerste helft gevaarlijk. Zo schoot Vahan Bichakhchyan net naast en bracht goalie Ognjen Cancarevic aan de andere kant redding op een schot van Harry Wilson. In blessuretijd van de eerste helft sloeg Wales toch nog toe. Een verre inworp van Connor Roberts kwam terecht op het hoofd van Tiknizyan, die in eigen doel kopte: 1-1.

Ondanks de grote klap was Armenië in het openingskwartier na rust veruit de bovenliggende partij. De ploeg van bondscoach Oleksandr Petrakov kwam regelmatig voor het doel van Wales, maar wist niet af te drukken. Na een uur kwam de thuisploeg het dichtst bij de nieuwe voorsprong. Na een fraaie combinatie tussen Zelarayán en voormalig Ajax-target Eduard Spertsyan kwam de bal terecht bij Bichakhchyan, die de bal vanaf randje zestien tegen de lat krulde.

Ook in de rebound kreeg Armenië een kans, echter schoot Zelarayán wild over. Beide ploegen trokken naar voren in de slotfase, maar ondanks goede kansen voor onder meer Spertsyan en invaller Edgar Sevikyan werd er niet meer gescoord en dropen beide ploegen teleurgesteld af.

Stand Groep D:**
1. Turkije 7-16*
2. Wales 7-11
3. Kroatië 6-10
4. Armenië 7-8
5. Letland 7-3

* Reeds geplaatst voor het EK
** Onderling resultaat is beslissend

Armenië - Wales
6' 1-0 Lucas Zelarayán
45+2' 1-1 Nair Tiknizyan (eigen doelpunt)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was ook weer even benieuwd naar de speler waar Ajax nogal behoorlijke interesse in had, namelijk Spertsyan. Niet direct een nummer 10, maar meer zijn rugnummer: 8. Zelfde als onze vriend Taylor. Een ding is zeker, Spertsyan is in alles een klasse beter dan Taylor. Was een echte aanwinst geweest. Dus niet gehaald.

18 november 2023 om 17:58

En dat bepalen we op basis van een potje tegen Wales?

18 november 2023 om 19:20

Ik was WEER benieuwd. Dus ter verduidelijking: op basis van meerdere potjes. Maar jij mag Taylor goed vinden, hoor. Niks op tegen. Bijna iedere wedstrijd top. Als verkeersagent....

19 november 2023 om 16:28

Ik heb nooit gezegd dat ik Taylor goed vind. Ik vind die Spertysan alleen ook niet bijzonder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren