Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arjen Robben zet op 35-jarige leeftijd punt achter loopbaan

Laatste update:

Arjen Robben is definitief voetballer af, zo heeft de 35-jarige vleugelaanvaller zelf wereldkundig gemaakt. Robben nam na afloop van de voorbije voetbaljaargang afscheid bij Bayern München, na een dienstverband van tien seizoenen. De oud-international van het Nederlands elftal werd in verband gebracht met clubs binnen en buiten Europa, maar kiest er dus voor om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Hiermee komt een einde aan een loopbaan van bijna twee decennia.

De Groninger werd in de afgelopen tijd genoemd bij onder meer FC Groningen, PSV en Ajax. Ook Lazio, Benfica en Besiktas zijn genoemd als mogelijke nieuwe werkgever van de buitenspeler. De beslissing van Robben om te stoppen is geen daverende verrassing, want in gesprek met France Football liet hij al een en ander doorschemeren. “Ik weet nog niet of ik mijn carrière ga voortzetten. Mijn lichaam beslist. Als ik honderd procent van mijn mogelijkheden kan benutten, ben ik nog steeds van wereldklasse. Ik wil écht doorgaan met het spelen van wedstrijden op het hoogste niveau.”

De carrière van Robben kreeg gestalte bij FC Groningen, dat hem in 2002 verkocht aan PSV. In Eindhoven veroverde de vleugelaanvaller eenmaal de landstitel. Na twee seizoenen in het Philips Stadion volgde zijn eerste buitenlandse avontuur. Chelsea haalde hem voor achttien miljoen euro weg uit de Eredivisie. Met de Londense club veroverde de flankspeler twee keer de Engelse landstitel. Het avontuur in de Premier League duurde uiteindelijk drie seizoenen. The Blues verkochten Robben in 2007 voor 35 miljoen euro aan Real Madrid.

In de Spaanse hoofdstad speelde de aanvaller samen met landgenoten Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder en Royston Drenthe. Mede door het nodige blessureleed werd de periode in het Santiago Bernabéu geen doorslaand succes. De komst van onder meer Cristiano Ronaldo in 2009 luidde zijn vertrek in. Bayern haalde de Nederlander voor ongeveer 25 miljoen euro naar Duitsland. In de Bundesliga beleefde Robben zijn grootste successen. Naast acht landstitels en vijf Duitse bekers werd in 2013 de Champions League veroverd. In de finale tegen Borussia Dortmund (2-1 winst) tekende de vleugelaanvaller kort voor tijd voor de winnende treffer.

Robben kwam op clubniveau tot 209 doelpunten in 602 officiële wedstrijden. De routinier droeg 96 keer het shirt van Oranje en wist 37 maal het net te vinden. Hij vertegenwoordigde zijn land op de WK’s van 2006, 2010 en 2014 en de EK’s van 2004, 2008 en 2012. In 2010 bereikte Robben met Nederland de finale van het WK in Zuid-Afrika. De aanvaller had het Nederlands elftal de wereldtitel kunnen bezorgen, maar stuitte bij een 0-0 stand op Iker Casillas. Spanje won uiteindelijk met 0-1 dankzij een treffer van Andrés Iniesta in de verlenging. Zijn laatste interland was in oktober 2017, toen Zweden in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 werd verslagen. Robben scoorde in die wedstrijd, maar het was niet voldoende om plaatsing voor het WK in Rusland af te dwingen. Bijna twee jaar later is dus ook zijn loopbaan als clubspeler ten einde gekomen.

De juiste beslissing van Arjen Robben?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfff bedankt held! Zal met name de WK’s nooit vergeten!

4 juli 2019 om 17:18

Die wedstrijd en zijn doelpunten tegen Spanje op het WK van 2014 zal ik nooit vergeten. Misschien wel de mooiste wedstrijd die ik ooit heb gezien.

4 juli 2019 om 17:19

Poh die goal tegen Frankrijk, de 3-1 mocht er anders ook zijn

4 juli 2019 om 17:50

Was dat die bal die hij zomaar ineens in de korte hoek schoot? Met het "verbaasd" juichen achteraf?

4 juli 2019 om 18:13

Ja klopt. Ik geloof binnen 1 of 2 minuten na de aansluitingstreffer van Frankrijk. Heerlijk moment

4 juli 2019 om 18:46

Na de goal van Robben kon je het omroepen van de goal van Henry nog horen. Heerlijk!

4 juli 2019 om 17:22

Misschien wel de beste Nederlandse voetballer die ik bewust heb meegemaakt.

4 juli 2019 om 17:23

Robben bedankt voor alle mooie momenten! Tot ooit als trainer.

4 juli 2019 om 17:25

Los van de WK’s was dit misschien wel de beste Nederlandse voetballer van de afgelopen 15 jaar van zijn generatie!

In het rijtje Cruyff, Van Hanegem, Van Basten, Gullit en Bergkamp, Robben. En dan zal ik er vast een paar vergeten die anderen liever in de top 6 a 8 zien : )

4 juli 2019 om 17:27

Pfoe, ik voel direct de katers weer als ik terugdenk aan 2010 en 2014. In 2010 herinner ik me die uitzwaaiwedstrijd nog tegen Hongarije toen hij in de allerlaatste seconde dat onnodige hakje moest maken en toen geblesseerd raakte. Dat hij door allerlei paardenplacenta zo snel opgelapt werd is nog steeds een wonder, maar die verdomde teen in de finale stond eeuwige roem en glorie in de weg. Eigenlijk was dat WK symbolisch voor de carriere van Robben: vanuit een donker gat weer omhoog gekropen en iedereen doen verbazen met zijn kwaliteiten. Gelukkig voor hem werd die kater van de verloren finale ruimschoots goedgemaakt door de winnende te maken in de CL-finale en Spanje in 2014 hoogstpersoonlijk een pak op de broek te geven, en ook wel de man die onze ‘Eredivisie’-team nog naar de 3e plek heeft weten te leiden. Robben is een van de meest verfijnde dribbelaars die ik bewust heb mogen aanschouwen, zijn kenmerkende dribbel naar binnen en uithalen zal denk ik vooreeuwig aan hem toebehoren. Ik dank je Arjen voor alles wat je voor ons gedaan hebt en heb zeer veel respect hoe je ondanks alle fysieke tegenslagen toch jezelf weer hebt weten terug te vechten.

Wauw, hij stopt dus toch..... Had hem graag nog in de Eredivisie willen bewonderen! Wat een geweldige speler is dit toch geweest, zonde van al die blessures. Ben er van overtuigd dat als hij die niet had, hij meer in de buurt ban ronaldo en messi zou komen.

4 juli 2019 om 17:21

Ik ook wel, maar ook weer niet. Robben is blessure gevoelig en hij had er niks mee opgeschoten om een blessure op te lopen zo laat in zijn carrière nog, waarom pijn oplopen als je kan stoppen als een legende.
Daarbij vind ik Robben nog steeds te goed voor de Eredivisie, ja hij had de jongens wat bijgebracht maar hij is geen Rvp, Huntelaar, Vlaar, Kuyt die zijn en waren een stuk minder blessure gevoelig.

het is mooi geweest, ik vind het een goede prima besluit.

4 juli 2019 om 17:26

En vergeet de kunstgrasvelden niet!! Denk niet dat zijn lichaam dat trekt.

4 juli 2019 om 17:37

Verdedigers riepen in Robben zijn topjaren altijd dat ze het minst graag tegen hem speelde, kan me niet herinneren wie het zei maar nog wel wat hij zei: “ik speel het minst graag tegen Robben, je weet altijd wat hij gaat doen, maar je krijgt hem niet te pakken.

4 juli 2019 om 18:32

Dat was ook zo fantastisch aan hem, de hele wereld wist dat ie naar binnen zou trekken om met links uit te halen, maar toch niet in staat hem af te stoppen.

Jammer maar respect voor zijn keuze. Ik zag het eigrnlijk niet aankomen en had verwacht dat hij nog ergens wou gaaan ballen. Bedankt arjen voor allr moooe momenten.

4 juli 2019 om 17:19

Begrijpelijke keuze, had hem graag nog in de eredivisie zien spelen maar goed hij heeft natuurlijk een lichaam waarvan je het gewoon nooit zeker weet of hij het aankan een jaar lang.
Robben is in mijn ogen een pure winnaar, zou vaak terug komen van zo veel blessures getuigd van klasse en een top mentaliteit. Wanneer hij heel zijn leven zo fit was geweest dan was hij de gene geweest die messi en Ronaldo had kunnen uitdagen in de afgelopen jaren. Een van Nederlands beste speler ooit! het ga je goed Robben!

Absolute legende. Krijg nog steeds kippenvel als ik beelden zie van het WK 2014. Toen behoorde hij top de beste 3 spelers ter wereld.

4 juli 2019 om 17:22

Ongekend wat was hij toen goed. Ik zal niet vergeten, tegen Chili gewoon van eigen helft 5 man voorbij lopen. Werd niet uit gescoord ofzo, werd 0-0 dacht ik, maar wat een niveau heeft hij op dat WK laten zien. Jammer dat hij zo'n fragiel gestel heeft, anders had hij het niveau van Messi en Ronaldo veel langer kunnen behouden. Want op dat niveau zat hij!! Voor mij een legende die moeiteloos in het rijtje van Cruijf, v.Basten en Bergkamp past!!

4 juli 2019 om 17:29

Chili wonnen ze dacht ik met 2-0 dankzij doelpunten van Memphis en Fer.

4 juli 2019 om 17:28

@eddie$

hij had toen ook gewoon tot beste man van het WK benoemd moeten worden imo. hij schoot Oranje in zijn eentje naar de halve finale

4 juli 2019 om 17:31

''hij schoot Oranje in zijn eentje naar de halve finale''

Daarmee doe je de andere echt zwaaaaaar teniet zeg. Robben was zeker de man van het toernooi, maar het was een ware teamprestatie dat werd neergezet. Tim Krul bij de penalties, Depay tegen australie, Robin van Persie tegen spanje, Daley Blind idem dito.. En nog zo veel andere spelers stegen boven zichzelf uit en hadden elk hun cruciale momenten. Om het alleen op Robben af te schuiven vind ik jammer

Balen maar begrijpelijk. Verbazend dat hij het zo lang heeft volgehouden.

4 juli 2019 om 19:54

Dit was inderdaad echt typisch een speler geweest die op zijn 29e op was. Denk dat hij keihard heeft moeten werken om tot zijn 35e nog te kunnen meedoen. Echt een held!

Held! Een eeuwige legende. Misschien is het ook beter om gewoon te stoppen met al die blessures plus dat je Bayern gewend bent. Succes in het verdere leven held!

Arjen bedankt voor alle katers die je mij hebt opgeleverd. Heeft mij flink wat knaken aan pils gekost al die westrijden op het wk, maar het was het waard. Jammer van die teen, maar het mocht niet zo zijn.

Snap het wel , ga je terug maar de ned competitie kan het alleen maar tegenvallen , en al helemaal met die kunstgras rotzooi ! Mooie carriere gejad nog steeds zonde van die bal op de tenen van cassilas ..

Bedankt voor alles! Krijg nog altijd kippenvel van het moment dat hij 5-1 maakt tegen spanje . Enige juiste beslissing lijkt me

Een heel verstandig besluit denk ik van een grote held. Een van de allergrootsten die we gehad hebben en een voorbeeld voor de jeugd qua arbeidsethos, professionaliteit en karakter.

Oh Jammer. Had hem graag nog op de Nederlandse (gras)velden willen bewonderen.

Jammer ik had hem graag nog eens in de eredivisie zien spelen.

4 juli 2019 om 19:55

Tsja op je 35e afsluiten bij bayern staat ook wel mooi nietwaar

4 juli 2019 om 20:42

Ja zeker, maar een afscheid zoals die van Van Persie had ik hem ook gegund.

Bedankt legende!
Ik durf er niet aan te denken hoe jouw carrière eruit had gezien als je wat minder vaak geblesseerd was geweest

Waarschijnlijk verstandig. Hele mooie carriere gehad!

Hij kan terugkijken op een prachtige carrière. Een van de grootste spelers ooit die Nederland heeft voortgebracht. Bedankt voor de vele mooie herinneringen. Arjen!

Neeeeee! Balen... Wat had ik hem nog graag in de eredivisie willen zien voetballen. Nog even van hem genieten. De laatste der mohikanen. We hebben genoten van je!

Absoluut fenomeen. Wat een fantastisch speler is Arjen geweest zeg. Jammer dat hij niet nog afsluit bij PSV maar begrijp het volledig. Zovaak heeft deze man zich teruggeknokt na hardnekkig blessureleed. Zal de WK’s nooit vergeten waar hij vooral in 2014 echt fantastisch was. Hoogtepunt voor hem denk ik wel de winnende goal tegen Dortmund in de CL finale waar die even persoonlijk revanche nam. Het ga je goed Arjen, Nederlandse legende!!

Ontzettend veel respect voor deze held!
Bijzonder jammer dat die niet bij ons komt, maar begrijpelijk.. Einde van een tijdperk. Legende!

Jammer zeg! Robben is een fenomeen geweest en is voor mij de beste Nederlander die ik ooit met een bal heb zien spelen, ik ga hem heel erg missen.

Als je ziet hoe hij met de constante (lichamelijke) tegenslagen in zijn carriere omgegaan is dan kun je niets meer hebben dan het maximale respect voor deze speler! Arjen Robben is een fenomeen!

Goede keuze! Indien fit nogsteeds wereldklasse. Alleen het fit blijven zou het grootste probleem zijn.. Afscheid nemen als legende. Geen Van der Vaart achtige taferelen of een paar jaartjes cashen in de zandbak. Geniet van je nieuwe huis in Groningen Arjen. Zie je in de toekomst graag een functie vervullen bij de FC!

zonde zonde zonde. Ik snap het maar het maakt mij ook enigzins bedroefd. Had hem graag nog een jaartje in de ED gezien.

Bedankt voor de mooie jaren AR! Nu mag je lekker uit gaan buiken zoals Marc

Held. Legende. De man van Glas. De man die naar binnen trekt. De man waar je gewoon niet tegenover wilde staan.

Maakte ons bijna wereldkampioen, maar was bovenal altijd een genot om naar te kijken. Deze man leefde voor zijn sport met zoveel intensiteit dat zelfs heftige blessures hem er niet van weerhielden telkens opnieuw op te staan. Toen ik oud genoeg was om Oranje bewust te gaan volgen was hij het grote aanstormende talent (met andere van die gouden generatie) en wat heeft hij zijn belofte ingelost zeg. Ik zeg het gewoon: Robben is mijn favoriete speler die ik ooit aan het werk heb mogen zien. Een klasbak met een echte winnaarsmentaliteit en een kenmerkende stijl van voetballen gecombineerd met een fabelachtig niveau.

Arjen, je bent een absolute held. Zonder meer een van de beste en grootste voetballers die Nederland ooit heeft voortgebracht. Geniet van je rust en hopelijk ga je nog veel voor het (nederlandse) voetbal betekenen!

Jammer, PSV had hem nog goed kunnen gebruiken en ik had hem daar ook graag zien eindigen. Één, misschien twee, seizoenen voor het kampioenschap en CL spelen om vervolgens afscheid te nemen. Zonde dat die er nu al mee stopt.

Nee! Wat jammer Arjen, had je graag gezien bij PSV maar wel begrijpelijk dat je stopt. Wat een topper was je! Geniet van je pensioen.

4 juli 2019 om 17:24

Hij was perfect geweest voor onze dunbezette rechtflank! 😔 Afijn, hij mag terugkijken op een fantastische carrière en we mogen de beslissing van deze kanjer accepteren. Absolute legende! Al had ik stiekem niet gedacht dat hij nu "al" zijn schoenen aan de wilgen zou hangen.

Komt niet als een verassing, maar het doet me toch wel wat! Een van de groten van het Nederlandse voetbal, fantastische carriere gehad ondanks alle blessures. Ik had hem graag nog een jaartje bij PSV gezien maar dit besluit is niet meer dan logisch. Bedankt voor alles!

Houdt ook in dat van de Grote Vier alleen de kleinste nog over is. End of an era.

Neeeee neeee neee nee! Komaan Arjen nog een jaartje erbij. Zo spijtig dat hij onverwachts stopt 🙁☹️

4 juli 2019 om 17:20

Onverwachts is het toch niet? Hij stopt niet opeens midden in het seizoen. Hij heeft ook gewoon aangegeven dat stoppen een optie was.

Legende! Binnen het veld een irritante/geniale speler die het gaatje opzoekt zijn tegenstanders opzoekt goals maakt, acties maakt.. wat een geweldenaar! Maar buiten het veld is het ook nog eens een ongelofelijke sociale familie man met een hoog IQ. Wat gaan we deze man missen op het veld! Bedankt Arjen voor al die mooie momenten. Het ga je goed bij Fc Groningen. (hoop ik ) maar niet als speler natuurlijk

Bedankt voor de mooie jaren Arjen. Had nog stiekem gehoopt om jou een jaartje te mogen bewonderen bij PSV.

96 interlands op zijn naam en zo vaak geblesseerd geweest,in verhouding is dat een enorm aantal.
Benieuwd wat hij nu gaat doen.

zijn lichaam zal hebben besloten. Met zijn blessuregevoeligheid en de klimmende jaren, kan ik me voorstellen dat hij niet nog een jaar blessureleed en hersteltrainingen wil volgen. Zal een meoilijke keuze geweest zijn. Jammer, had hem ook nog wel een jaar in de ED willen zien. De herinneringen nemen ze ons gelukkig niet meer af.

4 juli 2019 om 17:26

Vraag me af of dat de reden is. Denk vooral ook dat hij het voor zichzelf mentaal niet aan zou kunnen om op een lager niveau te gaan voetballen. Gast is nog zo goed en eist zoveel van zichzelf en doet dat ook bij anderen. Dat zou zowel bij PSV als helemaal bij Groningen tot frustraties leiden.

Te grote winnaar om het halve werk te accepteren. En daar moet je veel respect voor hebben.

Volgens mij ook een jongen die in een niet-trainersrol een belangrijke functie kan vervullen bij clubs.

Voor mij was Robben in 2014 echt in zijn prime. Dat WK was hij zo weergaloos, hij droeg het team gewoon met zich mee. Zonder hem kwamen we misschien niet eens de poulefase door. Thanks Arjen! Dank voor alles!

Held. Ware held. Zo zonde dat die wedstrijd tegen Zweden het oh zo onterechte afscheid in Oranje betekende door dat - nog steeds boos over - compleet onterecht afgekeurde doelpunt van Dost in Zweden. Het ga je goed, Arjen. Wat een voorbeeld en boegbeeld ben jij geweest, en zul je nog voor altijd blijven. Eén van de besten die we ooit hebben gehad. Verdient een geweldig afscheid.

It Could be a fifth, there should be a fifth, there is a fifth!!
Bedankt voor de mooie jaren voor Nederland Arjen, pure klasbak gewoon.

Robben is een voetballer die bij mij twee gedachten oproept. Enerzijds enorme trots op hoe vaak hij met zijn voetbalkunsten Nederland en zijn clubs in vuur en vlam zette. Anderzijds heerst er toch ook wel wat teleurstelling. Robben was zo verdomd goed, maar die vervelende blessures telkens.... Ik ben er heilig van overtuigd dat als Robben niet zo blessuregevoelig was geweest, hij zonder problemen in één adem met Messi en Ronaldo genoemd zou worden en op z'n minst één Ballon d'or op zijn naam had staan

Persoonlijk ben ik nooit zo'n fan van Robben geweest maar het was natuurlijk een fantastische voetballer. Ik heb dan ook veel respect voor wat hij bereikt heeft in zijn carrière.

Held! Ik wens hem en zijn gezin veel geluk in de toekomst en dat hij lekker mag genieten van zijn voetbal pensioen.

Offtopic: Willem Holleeder kreeg vandaag levenslang en daarom dacht Robben,ik stop ook maar met voetbal. Wat denken jullie?

Bedankt held, je zal voor mij altijd in het geheugen blijven als 1 van de betere spelers van Nederland.

Begrijpelijke keuze, maar hij heeft het toch goed voor mekaar. Op je 35ste mer pensioen, genoeg geld, en een prachtige familie. Fijn voor hem dat hij nu alle tijd in z'n familie en vrienden kan steken.

Hopelijk keert hij terug bij FC Groningen om daar iets te gaan doen met de jeugd. Zou van enorm veel waarde kunnen zijn om jongelui op te leiden en Groningen daarmee een fantastische inkomstenbron bezorgen.

Juiste beslissing die je al zag aankomen na zo'n lange stilte. Wel balen dat het eindelijk zo ver is. We nemen afscheid van een echte legend. Geweldige voetballer, geweldige sportman. Wat een mentaliteit, na al die blessures steeds weer sterker terugkomen. Geniet even van het leven Arjen en hopelijk zien we je snel terug als trainer.

Ik lees dit met tranen in men ogen komt denk ik dat ik en Groninger ben. Had hem nog graag in het groen wit zien voetballen.

Lag in lijn der verwachting, het duurde te lang.
Ben vandaag bij je nieuwe woning langs geweest Arjen.
Het vordert mooi, daar kun je straks heerlijk genieten met je gezin.

Jammer heel jammer maar ik denk dat dit ook het beste is.
Mooie afluiting met de titel en de beker.
Bedankt hero

Bedankt Legende van het Nederlandse voetbal. WK 2010 en WK 2014 zal ik nooit vergeten.

Goede keuze... hij had al aangegeven: de top of niets

De top zat er niet meer in, hij moest zo hard werken en pijn lijden om dat elke keer weer te moeten geven

Geweldige sportman, geweldig persoon

Ik zie hem niet snel terugkeren in de voetballerij, neem maar een tijdje pauze, besteed tijd aan je gezin

En als het zover is: welkom, waar dan ook

Beste beslissing al had ik hem nog een jaartje bij PSV willen zien voetballen. Bedankt voor de mooie jaren.

Na Cruijf en Van Basten de beste Nederlander ooit naar mijn mening.

4 juli 2019 om 19:41

Mwha Bergkamp was ook niet slecht hoor.

Held!!!
Een beter moment om afscheid te nemen bestaat niet. Het ga je goed na het succesvol Bayern-tijdperk.
Zijn beste jaren realiseerde hij in eerste helft van 2010, 2013 en 2014. Het topniveau dat hij haalde is enkel en alleen te danken aan de 2 heren Müller-Wohlfahrt en Westhovens. Zonder hen zou hij veel kwaliteit hebben ingeboet door de aanslepende blessurelast veroorzaakt door de rug.
Dieptepunten waren WK 2010 en tweede helft van 2010 én het jaar 2012.
Ten slotte is Robben een voorbeeld voor velen. Ongelooflijk hoe hij erin geslaagd was tegenslagen om te zetten in positieve energie. Daar kunnen de meesten nog iets van leren.

Een hele, hele, hele diepe buiging maak ik voor Arjen Robben. Ik denk dat hij de allerbeste Nederlandse speler is die ik zelf ooit in levende lijve heb mogen zien spelen. Fantastische mentaliteit ook. Bedankt voor de vele prachtige momenten (met name bij Oranje) en ik ga je oprecht missen op de velden. Geniet van je welverdiende pensioen en heel veel geluk gewenst!

Van Pesie en Robben hebben het netjes beëindigd, Sneijder springt nog dronken op de auto van oude mensen, maar goed, ook hij is klaar. Het boek kan dicht van deze fantastische generatie Nederlandse voetballers. Bedankt voor die fantastische EK in 2008 en de WK halve finale en de finale.

Wat een held. Wat mooi.


Maar wat een armzalig gekozen foto. Dit siert het artikel en al helemaal de speler niet, als bankzitter? Kom op.

Spijtig maar begrijp het volkomen. Wat een mooie wedstrijden heb je ons gegeven! Mooie vent en een held!

Misschien wel mijn favoriete Nederlandse voetballer die ik in mijn leven heb mogen aanschouwen. Wat een absolute held!

Pfff wat worden we toch oud seg.
De volgende legende die zijn voetbalschoenen aan de haak hangt.
Wat mis ik de tijden van vroeger,het kan aan mij liggen maar het leek toen allemaal net dat leuker om naar te kijken.
Geniet van je leven na het voetbal Arjen,het is je gegund!

Tikkeltje verrassend en teleurstellend, maar hij voelt zijn eigen lichaam.
Toch heel erg veel blessureleed en dat wordt er niet minder op.
Mooie carrière gehad. Veel grote wedstrijden gespeeld.

Bedankt Robben, voor alle mooie momenten. Eeuwig jammer van het komen met Cassilas. 🙆🏾‍♂️ Verstandige beslissing, ik had hetzelfde gedaan als ik hem was.

Stiekem hoopte ik deze legendarische voetballer nog een keer te mogen aanschouwen op de Nederlandse velde, zij het bij FC Groningen, zij het bij Psv. Robben was altijd een genot om naar te kijken, wat een fantastische voetballer, wat een held! Jammer dat het lichaam niet meer mee wilt werken maar na zoveel blessures is dit misschien ook wel de beste keuze ook. Wat hebben we van hem genoten in Oranje en bij al zijn clubs. Het is altijd zonde als zo'n grootheid als Robben stop.

Hij heeft zijn schaapjes mooi op het droge in München, en zijn gezin heeft daar natuurlijk ook een leven opgebouwd. Om dat dan allemaal op te moeten geven om nog ergens anders een seizoen of twee te gaan spelen, met die altijd aanwezige kans dat hij weer geblesseerd raakt, da's niet niks. Ik geef hem daarom groot gelijk dat hij kiest voor zijn gezin en voor zijn lichaam.

Jammer dat hij niet nog een of twee seizoenen in de Eredivisie te bewonderen is, maar aan de andere kant is het misschien ook maar beter zo. Zijn lichaam werkt al bijna zijn hele carriere niet echt mee, en het afgelopen seizoen was het weer raak.

Toch echt bijzonder knap dat ondanks zijn vele blessures hij herinnert gaat worden als een van de beste Nederlandse spelers aller tijden. Als hij geen blessures had en in vorm was dan bewees hij bij Bayern en het NL eftal dat hij bij de top van de wereld hoorde. Hij heeft echt een aantal jaar de kar getrokken bij het NL elftal, dikke hulde daarvoor.

Wat een speler wat een held. Elke keer dat hij een lange serie zonder blessures kon speen was het eeenn an de beste spelers van de planeet. Arjen Robben is een vab de 10 grootste Nederlandse voetballers ooit en de beste speler van deze generatie. Ik Zal zn momenten nooit vergeten. Euro 2004 met advocaat debacle, 2006 met de goal tegen Servië, 2008 met de heerlijke wedstrijden en de belangrijke 3-1. Het WKnwas hij geweldig en had hij als een van de allerbesten ooit het boekje in gegaan als hij de bal boven Casillas zn teen krijgt. De goal tegen Dortmund in de finale, zn helden rol in 2014 en n afscheid bij Oranje... goodbye legende

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren