Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ar'Jany Martha reageert op keiharde kritiek van Ajax-trainer John van ‘t Schip

Laatste update:

Ar'Jany Martha heeft na de 0-3 nederlaag van Jong Ajax tegen Telstar gereageerd op de harde kritiek van John van ‘t Schip aan zijn adres. De oefenmeester van Ajax besloot Martha vorige week te passeren voor het gewonnen Conference League-duel met FK Bodø/Glimt (1-2 na verlenging).

Martha behoorde verrassend genoeg midweeks niet tot de wedstrijdselectie voor de Europese terugwedstrijd in Noorwegen. Ook voor de competitiewedstrijd tegen AZ (2-0 verlies) van afgelopen zondag werd Martha gepasseerd.

Volgens Van 't Schip heeft de rechtsbuiten annex linksback simpelweg te weinig gepresteerd de afgelopen tijd. Daarnaast ging Martha er volgens de trainer 'niet vol voor'.

“Het hoort bij het proces waarin hij zit. We zitten hier bij een profclub, het is geen liefdadigheidsinstelling. Je moet presteren en goed spelen, dat lukte hem duidelijk niet”, gaf Van ‘t Schip aan.

“Het gaat er ook om hoe je in het veld staat, dat was niet goed genoeg. We voelden niet dat er iemand stond die er vol voor ging, om wat voor een reden dan ook. Daarom hebben we besloten dat hij niet meegaat.”

Reactie Martha


Martha kwam maandagavond 63 minuten in actie namens Jong Ajax tijdens de verliespartij tegen Telstar en reageerde na afloop voor de camera van ESPN. op de harde woorden van zijn trainer.

“Ik heb het liever alleen over de wedstrijd, maar het is een harde wereld. Ik moet het accepteren en doorgaan. Ik moet mijn ding blijven doen en dan kom ik er wel', gaf de Ajacied aan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Gewoon m'n ding blijven doen en dan kom ik er wel". Nee, Martha, juist niet, dat is wat Van 't Schip juist probeert duidelijk te maken... Veel harder werken dan je nu al doet en blijven trainen om beter te worden, pas dan kom je er wel!

27 februari 2024 om 00:13

Ach, te makkelijk en te flauw om hem daarop aan te pakken. Die jongen is makkelijk geslachtofferd en zit nu echt niet goed in zijn vel. Hij geeft nu gewoon een soort standaard antwoord. Daarbij moet je je afvragen of het wel helemaal zijn fout is dat het mis gaat, zoals Martijn hieronder al schets

27 februari 2024 om 10:15

Inderdaad.
Het lijkt wel alsof dat tegenwoordig niet meer gehoord of begrepen wordt…. Beter en harder werken om iets te bereiken (zowel in het voetbal als op de werkvloer) wordt amper meer begrepen of liever nog ontweken…. Dan kom je er dus niet….

Wat doet die jongen eigenlijk nog in Ajax kleding na dat optreden tegen NEC?

Ik heb het ook wel met die jongen te doen. Omdat we Baas weg hebben gedaan, hadden we niet echt een linksback meer in Jong. Daar is Martha toen maar als noodoplossing neergezet. Heel hard gezegd omdat hij van alle buitenspelers die we in de selectie hadden bij Jong de minste kwaliteit/talent had.

Hij heeft in Jong ook welgeteld vijf (!) wedstrijden op linksback gespeeld en een stuk of 100 in de voorhoede.

Hoe dat dus is gegaan. Is dat ze bij Ajax 1 een linksback nodig hadden. En een staflid, wie ik enkel als 'idioot' kan omschrijven, er het wedstrijdformulier van afgelopen weekend bij Jong bij heeft gepakt. Waar toevallig eens Martha stond. En zo was dat opeens de nieuwe linksback. Dan spoor je toch niet..

Die jongen moet je hoe hard het ook is doorselecteren. En lekker op zijn positie, rechtsbuiten, laten spelen bij een Ado of Volendam..

27 februari 2024 om 00:10

Je begint over dat hij maar 5 potjes op back heeft gespeeld en dat het waanzinnig is dat hij daarop afgerekend wordt, maar zijn laatste (en by far beroerdste) optreden was toch echt op zijn vertrouwde buitenpositie..

27 februari 2024 om 00:18

Wat verwacht je dan? Die jongen stond al half op de nominatie net als Hansen doorgeselecteerd te worden. Vervolgens haal je hem vanuit het niet bij Ajax 1. Nota bene op een positie waar hij zijn hele carrière pas vijf wedstrijden heeft gespeeld. En hij dus geen enkele vastigheid of vertrouwen heeft. Eigenlijk vond ik hem dat nog best aardig invullen voor wat je van hem kon verwachten.

Om hem vervolgens even 20 minuten in te laten vallen in de voorhoede, en hem daarna af te fikken. Kom op, zo ga je toch niet met spelers om.

Je kan een jeugdspeler niet op een wereldvreemde positie laten debuteren. Vervolgens na een noodoplossing in Jong te zijn geweest met hem als noodoplossing gaan schuiven in Ajax 1. En hem dan terugzetten als 'statement.' Ik vind dat echt slappe hap.

27 februari 2024 om 00:34

Je hebt overduidelijk die wedstrijd niet gezien. Het was echt wanstaltig wat ie daar deed. Heeft niets met kansen, positie oid te maken. Je valt in in de 70e minuut, in een wedstrijd waar gestreden moet worden. Hij heeft denk ik niet een keer gesprint of zijn best gedaan een bal te raken. Kijk het nog eens terug.

Ook al hadden ze hem op goal gezet, je kan wel je best doen en dat deed hij daar overduidelijk niet.

27 februari 2024 om 03:48

Vind idd die wedstrijd in de voorhoede voldoende zeggen over zijn toekomst bij Ajax, totaal geen pit of iets. Ben het verder helemaal eens met Martijn. Sneu voor die jongen die het eigenlijk nog vrij verassend goed deed als linksback tot zijn echte zwaktes naar boven kwamen. Moet idd gewoon lekker naar een RKC, GAE, PEC, Fortuna oid gaan.

27 februari 2024 om 08:27

Hij was als buitenspeler van Jong Ajax meestal wissel. Dit omdat hij 1 van de mindere was. Dat hij ooit als buitenspeler bij het eerste opgesteld is zegt en iets over de andere buitenspelers en iets over de trainer. Beide zijn niet goed genoeg.

27 februari 2024 om 13:16

Wat wij verwachten? Dat je als prof een bal kunt aannemen en doorspelen... Zelfs dat was voor hem al te moeilijk.

27 februari 2024 om 07:26

Een van de weinigen die realistisch opmerking geeft. Hij wordt als zondebok gezet maar is niet zijn fout.

Er gaat nu van alles mis bij Ajax. Het nu moet nu een strijd worden om minimaal Europa league te halen. En ondertussen hoe moet je alles organiseren.

Welke Coach is beschikbaar, welke spelers kan je doorselecteren. Nu is er voldoende tijd om na te denken, want nog een zo’n seizoen kan financieel Ajax echt niet meer goed doen denk ik.

"ik moet mijn ding blijven doen en dan kom ik er wel."

Geniale analyse dit. Wat een weelde toch dit jaar met al die verbaal sterke spelers die we rond hebben lopen bij Ajax. Naast aanvoerder Stevie 'wat Klaassen zegt' Bergwijn en Hato die al zijn interviews ongeinteresseerd mompelend afwerkt kon het eigenlijk al niet beter.

Zonder grappen. Natuurlijk wel heel vervelend voor die jongen want die kreeg opeens uit het niets toch nog de kans terwijl hij het allang had opgegeven, en dan word je vervolgens op redelijk onnodige wijze publiekelijk geschoffeerd en weer teruggezet naar Jong. Vind het allemaal een beetje tactloos. Net als Gaaei voor de leeuwen gooien en dan na een halfuur wisselen. Die had je nooit op moeten stellen tegen AZ. John begint toch hier en daar wat inschattingsfoutjes te maken op de basis omgangsvormen voor mijn gevoel.

Ik zou nu ook niet graag de coach van Ajax willen zijn maar dat kan wel netter denk ik. Steijn werd daar (terecht) ook flink op bekritiseerd.

Op een Steijniaanse manier voor de bus gegooid door VtS. Dat je hem na NEC niet meer op gaat stellen in Ajax 1 vindt iedereen logisch, maar die trap na was nergens voor nodig. Hij heeft hem zelf 12 wedstrijden gegeven terwijl het al een afgeschreven talent was, met een aflopend contract.

Eigenlijk had Martha een sneer terug moeten geven, maar het is logisch dat ie dat niet durft. Ik had het terecht gevonden in ieder geval.

Tja, de makkelijkste slachtoffers ontkomen niet aan de keur en willekeur van onze fantastische people manager en tactisch brein van Ajax 1. Zou iemand van 't Schip ook tussendoor kunnen vervangen? Of is dat te veel gevraagd van onze op de handen zittende technische (?) leiding? Wat een door en door rotte omgeving rond de Amsterdamse Arena....

27 februari 2024 om 13:59

Hij is toch overduidelijk het logische slachtoffer hiervan na die absurde invalbeurt zonder enige inzet? Hij moet god op zijn blote knietjes bedanken dat hij uberhaupt een kans kan krijgen in Ajax 1. Dan is het minimale dat je inzet toont.

27 februari 2024 om 16:38

Als je het over falende inzet hebt, kan ik je nog een heel elftal namen geven die keer op keer verzaken. Maar even een andere behandeling krijgen dan Martha. Overigens, ik zou Martha niet eens in Jong Ajax willen zien, maar dat terzijde. Waar het mij om gaat is gelijke monniken, gelijke kappen!

Tja mooie teksten van John. Maar ondertussen speelt die Gaaei bijna alles, die bakt er helemaal niks van. Iets met meten met 2 maten...

27 februari 2024 om 02:26

Bij Gaaei ligt het in ieder geval niet aan zijn inzet. Maar hij is gewoon niet heel goed.

Bij Martha is de inzet een beetje half, en dan is die ook niet heel goed.

27 februari 2024 om 13:17

Gaaei speelt bijna nooit en werd voor de rust gewisseld... Wat is het verschil? In ieder geval niet met 2 maten meten.

Als je niet de inval beurt van NEC gezien hebt van Martha, ga die dan graag eerst terug kijken voor er populistisch genozel getypt wordt over "makkelijk slachtoffer" "altijd andere plek" etc. Want dat had niets te maken met die invalbeurt waar Martha daadwerkelijk alles fout deed en geen enkele intentie liet zien om achter een bal aan te rennen of uberhaupt een beetje te bewegen. Vooral dat laatste is waarom vh schip hem eruit heeft gezet.

27 februari 2024 om 08:30

Maar als je naar Martha bij Jong Ajax had gekeken had je hem nooit opgesteld. Deze man komt te kort bij Jong Ajax. Wat verwacht je dan in het eerste. Ja, volle inzet, maar deze speler is gewoon niet goed genoeg. Zelfs Steijn heeft niet zulke vreemde keuzes gemaakt dan van het Schip met het opstellen van Martha.

27 februari 2024 om 13:20

Van 't Schip kan er weinig aan doen dat hij opeens geen bal meer kan aannemen en doorspelen. Hoe slecht Martha ook is, dat mag je van een prof toch wel verwachten... Van 't Schip kan er wel wat aan het spel van Ajax doen, dan hoeft hij ook geen spelers zoals Martha meer op te stellen.

27 februari 2024 om 13:39

ik zie heel veel spelers die moeite hebben om een bal goed aan te nemen en ook goed door te spelen, zowel bij ajax als bij andere clubs. Blijkbaar is het toch lastiger dan dat wij denken.

Los daarvan begrijpt bijna niemand die Jong Ajax volgt waarom van het Schip Martha ooit bij het eerste gehaald heeft. Het is en blijft een hele beperkte voetballer (ondanks dat hij de eerste wedstrijden als linksback voetballend (dus niet verdedigend) het nog niet eens onaardig deed) die al jaren bekend staat als 1 van de mindere spelers van Jong Ajax.

Ik vond het zelf wel erg hard hoe die Martha liet vallen terwijl die daarvoor al maandenlang mocht blijven spelen. Niet echt heel netjes door Van t'schip gedaan. Van spelen tegen NEC naar opeens uit de selectie gezet te worden. Maar ja de kwaliteiten had Martha sowieso niet voor Ajax 1 en snapte überhaupt niet waarom hij keer op keer mocht spelen terwijl het altijd al dramatisch is geweest met die gozer. Zo'n jongen moet eigenlijk een jaar of 2 rijpen bij Jong Ajax in de KKD.

27 februari 2024 om 08:31

Hij zit al heel lang bij Jong Ajax, maar is zelfs voor jong Ajax niet goed genoeg. Hij stond vaker wissel dan dat hij mee deed. Dus waarom moet je hem laten rijpen bij Jong Ajax ? je had hem allang een carriere bij een andere club moeten gunnen.

27 februari 2024 om 12:38

Ah dat wist ik niet. En inderdaad hij zit er al sinds 2020 (Net opgezocht). Dan houdt het inderdaad op en kan hij beter naar een club in de laagste regionen van de Eredivisie...

27 februari 2024 om 13:35

Ondanks dat ik hem de eerste wedstrijden als linksback bij Ajax verrassend goed vond vraag ik mij af of een ED ploeg blij wordt van hem. Zoals gezegd was hij bij Jong Ajax meestal wissel. Ik vind hem dan ook meer niveau middenmoot tot lager KKD.

John van ‘t Schip valt voor mij aardig door de mand. Je geeft zelf jongens die er aantoonbaar niet klaar voor zijn de kans, om ze vervolgens volledig af te fakkelen op het moment dat het inderdaad niet genoeg blijkt. Zo beschadig je mensen.

Van het Schip moet de hand in eigen boezem steken en concluderen dat zijn spelersbeleid beroerd is geweest. En dat is zijn schuld, niet die van Martha of Gaaie

Van beste club naar meest trieste club op Volendam na.


Gewoon mijn ding blijven doen, dan kom ik er wel.


Dit is dus het hele probleem bij veel ajax spelers, ze denken er veel te makkelijk over

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren