Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arbiter verricht heldendaad en redt leven Guilavogui tijdens duel van Bayern

Laatste update:

De Duitse arbiter Patrick Ittrich heeft zich afgelopen zaterdag van zijn beste kant laten zien. Ittrich was leidsman bij het duel tussen Bayern München en FSV Mainz (8-1) en verrichtte een heldendaad door zijn snelle handelen.

De wedstrijd in Beieren was 33 minuten bezig toen de Allianz Arena plotseling stilviel. Met een 2-1 tussenstand op het scorebord kreeg Josuha Guilavogui van Thomas Müller een duw in de rug. Die zet in de rug lanceerde eerstgenoemde en diens hoofd kwam hard in aanraking met de knie van ploeggenoot Anthony Caci.

Als gevolg van de harde klap slikte Guilavogui zijn tong in. Arbiter Ittrich zag Guilavogui vervolgens roerloos op het veld liggen en schatte de ernst van de situatie meteen in. Hij sprintte naar de Fransman, plaatste hem in een stabiele zijligging en haalde zijn tong uit zijn keel.

Na afloop van het duel werd de leidsman naar de camera’s gehaald voor een reactie, maar van een bedankje wilde Ittrich niets weten. “In zo’n situatie moet je gewoon vliegensvlug handelen. Dit is een humanitaire taak waar ik geen lof voor wil krijgen.” Ittrich is in het dagelijks leven politieagent.

Guilavogui is de 45-jarige scheidsrechter dankbaar, zo laat de Fransman op X weten. “Heel erg bedankt voor de snelle interventie en de geboden hulp Patrick Ittrich, mijn teamgenoten en de artsen van Mainz”, schrijft de verdediger annex middenvelder.

Met Guilavogui ging het vrij snel weer beter. Hij wilde de wedstrijd zelfs graag voortzetten, maar na raadgeving van de clubartsen werd de middenvelder er direct afgehaald.

Guilavogui kwam het gros van zijn carrière uit voor Saint-Etienne en VfL Wolfsburg, alvorens hij deze zomer de overstap maakte naar der Karnavalsverein. Bij Mainz is hij teamgenoot van Sepp van den Berg en voormalig PSV’er Philipp Mwene.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone-nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Nu wil ik geen azijnzeiker zijn, maar een tong inslikken kan helemaal niet. Wat wel kan is dat de tong naar achteren gedrukt wordt. Ik vind het toch wel een belangrijk onderdeel van journalisten dat ze waarheden opschrijven. Uiteraard een heldendaad door de scheids!

11 maart 2024 om 17:23

Zo heet het principe toch gewoon?

11 maart 2024 om 17:30

Nee.

11 maart 2024 om 17:56

Hoe heet het dan volgens jou?

11 maart 2024 om 18:30

Het heet; je tong zakt achterin je keel omdat je bewusteloos bent. Dit heeft de scheids prima opgelost door de speler in de stabiele zijligging te leggen als ik het zo lees. Dat is ook de enige manier om het goed te doen. Als de speler op z'n rug ligt kun je met gevaar voor eigen vingers de tong wel omhoog trekken maar die zakt direct weer terug achterin de keel.

11 maart 2024 om 18:34

Kleine correctie op mezelf: het wordt na wat zoekwerk zelfs door artsen : tong inslikken genoemd. Grote nuance is alsnog dat dit niet feitelijk is wat er gebeurt.

11 maart 2024 om 19:01

Jawel. Zo heet dat wel....en nee.niet gebeurd maar kan wel..dus buiten een azijnzeiker ben je ook nog eens een betweter

11 maart 2024 om 20:21

... maar eigelijk wel Darley eigelijk wel.

11 maart 2024 om 23:55

Niet alles in taal klopt als je het letterlijk neemt. Iemand die een goal maakt, kan net de bal keihard tegen de touwen hebben gejaagd of in een werkplaats zitten. Ik wilde nog iets lelijks zeggen, maar ik slik even mijn woorden in. Goed gehandeld van de scheids. Dat wilde ik eigenlijk zeggen! Fijne avond!

11 maart 2024 om 17:37

Ik wil geen azijnzeiker zijn maar je kan wel degelijk te tong inslikken en stikken. Is het waarschijnlijk dat dit gebeurt? Nee. Kan het? Ja zeer zeker

11 maart 2024 om 18:31

Je kunt je tong alleen inslikken als die zozeer is losgescheurd dat hij niet meer goed vast in je mond zit. Zolang de weefsels van de tong en de spieraanhechting in de onderkaak, het tongbeen en de schedelrand intact zijn, blijft hij in de mondholte. Je tong kan wel ademhalingsproblemen veroorzaken

11 maart 2024 om 20:23

Goede google kopie maatje,

Heerlijk toch, man gaat potentieel dood en iemand grijpt op tijd in, maar wij hier zeuren over terminologie

12 maart 2024 om 08:13

Precies. De eerste hit.

11 maart 2024 om 17:54

Ik vind het eerlijk gezegd wel gewoon azijnzeiken. Dit is gewoon hoe dit wordt genoemd. Net als we heel veel dingen niet exact doen, zoals telefoon opnemen.

11 maart 2024 om 17:59

Ik heb zeer regelmatig de telefoon opgenomen in mijn leven. Maar inmiddels doen we dat niet meer nee 😁Maar.goed, de tong inslikken is een uitdrukking die al minstens zo lang meegaat als ik leef

11 maart 2024 om 18:36

In Brabant wordt er elke dag aangereden, gelukkig komt de politie dan ook niet elke keer kijken.

11 maart 2024 om 18:23

Zo heet dat toch in de volksmond ?

11 maart 2024 om 18:34

Ja maar als je heel veel azijn drinkt, kan het echt niet.

11 maart 2024 om 19:30

Het is eigenlijk niet azijnzeiken, maar het zakt door je mennekke daar beneden als je buiten westen bent.

11 maart 2024 om 19:12

Sinds wanneer kan je wel azijn zeiken dan?

11 maart 2024 om 20:12

Zat al te zoeken naar deze reactie. Sommige mensen snappen t leven niet helemaal..

11 maart 2024 om 22:23

De scheidsrechter is een held, de reactie na zijn fluitsignaal was gewoon super goed geanticipeerd. En na de wedstrijd zo nuchter antwoorden echt een topper van een vent.

Heel goed gedaan door de scheidsrechter! Zo'n handeling is het verschil tussen leven en dood. Iedereen zou dat eigenlijk moeten weten. Zodat iedereen weet wat je moet doen als het ook gebeurd bij jou in de buurt.

Wat een held idd.
Weet niet hoe goed hij fluit. Maar met het inschattingsvermogen en actie ondernemen lijkt het wel goed te zitten met deze man.

Weet iemand of je als scheidsrechter van de KNVB danwel betaald voetbal een EHBO cursus moet hebben behaald? Lijkt mij met zulk adequaat handelen geen overbodige luxe en juist heel goed.

11 maart 2024 om 18:29

Er is al een tekort aan scheidsrechters op de amateurvelden, een dergelijke maatregel zorgt er alleen maar voor dat er minder mensen zijn die dat willen gaan doen. Bij betaald voetbal is er altijd een leger EHBOers aanwezig en bij het amateurvoetbal geloof ik ook altijd minimaal 1 op de club. Lijkt me meer dan genoeg.

11 maart 2024 om 22:25

Er is er standaard 1 op een amateur club elke dag, die overigens alle cursussen krijgt van AED tot aan het slikken van de tong, van de club.

11 maart 2024 om 18:30

Knvb scheidsrechters hoeven geen ehbo cursus behaald te hebben, wel zou ik iedereen gewoon aanraden het te doen, het zou zomaar van pas kunnen komen. In dit geval weet deze ittrich het denk ik omdat je als agent zijnde wel een ehbo cursus behaald moet hebben

11 maart 2024 om 19:00

Ik heb dat voor het eerst in groep 8 gekregen jaren terug. Eigenlijk verbaasde het me altijd dat andere scholen dat niet deden. Een middag opofferen en leerlingen kunnen daar heel lang plezier van hebben. Daarna nog een keer een opfriscursus gehad.

11 maart 2024 om 19:32

Die heb ik ook gehad, maar heel eerlijk heb je er op die leeftijd nog niet zo heel veel aan. Uiteraard wel goed om te weten hoe je moet handelen, maar het bleef bij mij niet lang hangen. Daarna wel altijd BHV geweest en daardoor alle uit te voeren handelingen goed opgeslagen.

Geweldige actie zeg en eigenlijk iets dat iedereen moet leren. Ik heb 10 jaar lang nooit mijn EHBO cursus moeten gebruiken, half jaar geleden gebeurde het 2x in een maand. Dan nog is het het moment herkennen, vooral als scheids in een pot wel extra benoemenswaardig en knap. Ook mooi hoe hij zich hanteert daar na. Hoop dat dit meer mensen inspireert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren