Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ansu Fati ‘verbaasd’ door muisstil Giuseppe Meazza: ‘Wat heb ik gedaan?’

Laatste update:

Barcelona schakelde dinsdagavond Internazionale uit in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Ernesto Valverde was al geplaatst voor de volgende ronde en hield in Milaan enkele grote namen aan de kant. Vlak voor tijd was het invaller Ansu Fati die de winnende 1-2 maakte. Het Barcelona-talent werd met zijn zeventien jaar en veertig dagen de jongste speler ooit met een doelpunt in de Champions League. Na zijn goal was hij naar eigen zeggen ‘verbaasd’ door de silte die viel in het Giuseppe Meazza.

“Toen ik scoorde, was ik verbaasd omdat het complete stadion ineens stil was. Ik dacht: wat heb ik gedaan?”, aldus de piepjonge doelpuntenmaker. Hij werd met 16 jaar en 298 dagen de jongste speler in LaLiga, waarna hij nog geen week later de jongste doelpuntenmaker ooit werd in de Spaanse competitie. Nu hij ook trefzeker is in de Champions League, neemt hij het record over van Peter Ofori-Quaye. Ansu Fati had 155 dagen minder nodig om tot scoren te komen in het miljardenbal dan het voormalige talent, dat in het seizoen 1997/98 op jonge leeftijd trefzeker was namens Olympiacos tegen Rosenborg BK. De Ghanees was destijds 17 jaar, 6 maanden en 7 dagen oud.

“Het werd me net verteld”, reageert Ansu Fati in gesprek met Barça TV op zijn record. Hij scoorde vlak na zijn invalbeurt. “Ik ben ontzettend blij met het doelpunt en de overwinning van het team. Dit is een droom. Het lijkt dat alles ineens zo ontzettend snel gaat. Ik moet op deze manier door blijven gaan en leren van de beste spelers.” Ook tegenover Marca toont de Spaanse jeugdinternational zich gelukkig. “Ik ben nog steeds in shock, het moet nog even bezinken. Het is alsof een droom werkelijkheid wordt. Ik ben dankbaar voor iedere kans die ik krijg.”

Barcelona was in Milaan op voorsprong gekomen via Carles Pérez, een andere speler die afkomstig is uit de jeugdopleiding. “Ansu is een ongelooflijk talent”, reageert Pérez tegenover Movistar. “Wij zijn het voorbeeld voor de aanstormende talenten uit La Masia. Als je erin gelooft, dan kun je het. Barcelona heeft vertrouwen in de eigen jeugd. Zij kunnen een succes worden bij deze club.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Strijdertje! Supertrots op hem hopelijk wordt hij alleen nog beter.

Zonde dat Inter niet door is, verdiende het zeker na al die gemiste kansen en afgekeurde doelpunten, al met al misschien ook beter om naar de Europa League te gaan. Tegen Liverpool zul je minder makkelijk winnen dan tegen een Sporting Lissabon ofso.
Fati en Perez zijn wel geweldige spelers overigens! Alleen jammer dat Barca niet zo veel durfde aan te vallen en met 5 man achterin stond, terwijl je toch al door bent.. Maarja, op naar de EL!

11 december 2019 om 08:46

Had overigens weinig uitgemaakt, want ook bij een gelijkspel was Inter niet door. Persoonlijk ben ik er niet rauwig om. Ik kijk liever naar Dortmund dan naar Inter. De enige speler bij Inter waar de klasse echt vanaf druipt is Lautaro. Dat is te weinig om je op topniveau te kunnen onderscheiden.Deze Ansu is trouwens wel echt een pareltje. Het zou toch wel een wonder zijn als dit de natuurlijke opvolger van Messi is en deze weer uit de eigen jeugd komt aanwaaien. In ieder geval leuk dat er eindelijk weer spelers uit La Masia door lijken te breken.

11 december 2019 om 09:49

Klopt, Barca deed inderdaad niet veel meer dan afwachten en counteren; precies zoals Inter ook het liefste speelt. Maar Inter moest, Barca niet; dus dan weet je dat de Italianen op een manier gaan spelen die ze eigenlijk liever niet spelen: druk zetten. Valverde heeft daar goed op ingespeeld door ook 5 verdedigers op te stellen en met Griezmann en Perez 2 snelle voorhoedespelers. Lof dan ook voor Valverde! Dortmund wint gelukkig, en Inter mag naar de El; waar de ploeg in mijn ogen ook thuishoort. Zoals Remcob al zegt, het is een matige ploeg met alleen Lautaro en Handanovic als twee toppers, de rest is pure middelmaat.

11 december 2019 om 09:55

Pure middelmaat maar uw ploegje werd thuis wel helemaal weggetikt door een complete basiself van Inter.

11 december 2019 om 11:26

En "mijn ploegje" wist wel te winnen met 2-1 en overwintert in de Cl.. Inter heeft het helemaal laten liggen tegen Dortmund en Slavia Praag. Barcelona wint 2x van Inter, en verliest niet van die andere 2 en gaat daarom terecht door. Kun je wel cynische opmerkingen gaan maken...

11 december 2019 om 12:37

Pure middelmaat? Heb je de opstelling van Barca gezien, of denk jij dat Fati, Perez, Wague en Todibo, Alena en Firpo basis spelen als iedereen fit is? Barca heeft deze wedstrijd gewoon niet serieus genomen en nog wist ‘de complete basiself’ van Inter ze niet omver te stoten.

11 december 2019 om 13:51

Als je niet kan winnen van een ploeg die al gekwalificeerd is, heb je echt niets te zoeken in de cl. Inter is pure middenmoot in Europa. 7 punten? Lachwekkend.

Fati moet veel meer minuten krijgen van Valverde.
Hij moet stilaan Griezman uit de basis spelen.
Ik vind da hij nu al veel meer brengt dan Griezman.
Griezman op die flank is vaak gewoon een man minder.
Terwijl Ansu meer een actie heeft, en veel meer brengt, kan ook naar binnen komen omdat hij rechts is.

11 december 2019 om 13:49

Je weet niet waarover je het hebt, sorry. Griezmann hoort thuis in de basis, altijd. Hij werkt, hij scoort, hij geeft assists, hij geeft alles voor Barca. Ansu is een geweldenaar en heeft enorm veel potentie, en zal ook zijn minuten blijven maken. Valverde weet dat. Barca heeft luxe voorin, gelukkig maar. Want zo hoeft men niet steeds maar weer op 1 speler te rekenen.

11 december 2019 om 14:18

Griezman werkt ja..
Maar daarvoor is hij niet gehaald, komt geen man voorbij, zit niks actie bij hem.
120 miljoen voor een speler die alleen maar werkt, en voor de rest amper iets laat zien.

11 december 2019 om 17:10

Amper? Dat kan je niet menen. Naast werken is hij aanvallend belangrijk voor Barca. Die pass op Vidal waar het doelpunt uitvalt gisteren? Tegen Mallorca doelpunt+assist? Tegen Borussia gescoord, etc. Hij heeft het niet altijd makkelijk gehad, dat zien we ook wel. Maar hij is zich aan het aanpassen aan het team, en hij maakt zichzelf nuttig voor het elftal. Coutinho en Dembele hadden tijd zat en konden niet brengen wat hij brengt. Het is niet makkelijk om in dit elftal te geraken waar Messi zo dominant is, maar hij doet het op zijn eigen manier. En dat maakt van hem een grote speler.

Alles aan deze jongen is gewoon geweldig als ie op het veld staat. Zijn techniek, snelheid, inzicht. Op zijn leeftijd al zo beslissend kunnen zijn. Het geeft Barca hoop op een speler die kan uitgroeien tot de nieuwe toekomstige ster van de club. Maar zo ver zijn we nog lang niet, want hij gaat nog veel moeten leren logischerwijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren