Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amateurvoetballer ACV staat plots op het veld met Salah: ‘Hoe mooi is dat?!’

Laatste update:

Ibrahim Sillah stond zondagavond plotseling op dezelfde grasmat als zijn vedette Mohamed Salah. Sillah, tweededivisionist bij amateurploeg ACV uit Assen, viel namens Sierra Leone in de 68ste minuut in tegen Egypte. Sillah stond pal naast de Egyptenaar toen een veldbestormer het veld op rende en Salah belaagde. Onder militaire begeleiding werd de Egyptische superster van het veld begeleid. "Ik was wel een beetje bang", vertelt Sillah in gesprek met de NOS.

In de slotminuten van het WK-kwalificatieduel tussen Sierra Leone en Egypte (0-2) stormde plots enkele fans van Sierra Leone het veld op. Zij sprintten recht op Salah af.

Hoewel het onduidelijk was wat de bedoelingen van de fans waren en het erop leek dat de Egyptenaar aanbeden werd, heerste er toch enige paniek op het veld. Stewards grepen een van de fans bij de kraag en sloegen meermaals hard op hem in. Salah verliet vervolgens onder militaire begeleiding van het veld.

Sillah zag het allemaal pal voor zijn neus gebeuren. "Ik stond in de buurt", memoriseert hij. "Ik was wel een beetje bang toen die jongens het veld op kwamen. Het waren heel veel mensen. Maar dat gebeurt altijd als er grote jongens in het veld staan."

Toch heeft Sillah ondanks het voorval genoten van zijn invalbeurt. "Hoe mooi is dat, om als speler uit de tweede divisie tegen zo'n groot land en zo'n grote speler als Salah te voetballen?"

Sillah zag ondanks de chaos wél nog ergens rondom de wedstrijd de mogelijkheid om stiekem om het shirt van de wereldster te vragen. Tevergeefs, helaas. "Hij zei dat andere mensen dat al hadden gedaan. Maar hij zei dat als wij nog een keer tegen Egypte spelen, hij mij zijn tenue geeft."

En dus moet Sillah hopen op een weerzien met Egypte. Daarvoor moet hij eerst wel weer een uitverkiezing bij Sierra Leone verdienen. Dus moet hij weer aan de bak, in Assen, waar zaterdag een wedstrijd tegen Koninklijke HFC wacht. "Een andere moeilijke wedstrijd, haha", besluit Sillah.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel echt waanzinnig inderdaad om als amateurspeler opeens tegen zo'n wereldvoetballer te staan. Net als Gibraltar afgelopen weekend, al zullen zij misschien iets minder fijne herinneringen aan die pot overhouden

20 november 2023 om 16:53

"net als Gibraltar afgelopen weekend, al zullen zij misschien iets minder fijne herinneringen aan die pot overhouden"

Ik gok dat dat wel meevalt. Die jongens zullen later vast allemaal heel trots aan hun kleinkinderen vertellen dat ze toch maar mooi ooit tegen het grote Frankrijk hebben gespeeld, en om de uitslag zullen ze dan vast wel kunnen lachen.

Lijkt me ook echt genieten dat je gewoon even naar de andere kant van de wereld vliegt, terwijl je amateurvoetballer bent om tegen salah te voetballen.

Toch gek hoe landen uitkomen bij spelers die in Nederland in de lagere regionen van het amateurvoetbal spelen. Ik las afgelopen week zelfs dat de reservekeeper van RPC uit Eindhoven (vierde klasse) was opgeroepen voor de Cookeilanden...

20 november 2023 om 17:17

Dan vraag je je toch af of er wel meer dan 10 mensen wonen op de Cookeilanden

20 november 2023 om 19:54

Er wonen er niet enorm veel, maar wel ruim voldoende om ook met de lokale bevolking een elftal samen te stellen. Echt een stukje paradijs op aarde overigens, de cook eilanden. Mocht je ooit eens in Australië of NZ zijn en een paar dagen over hebben…aanrader!

20 november 2023 om 19:41

Die jongen komt daar ook echt vandaan. Speelt nog niet zolang in Nederland. Zal vast iets met een studie te maken hebben ofzo.

20 november 2023 om 19:57

Deze Sillah speelt in de tweede divisie. Dat is het derde niveau in Nederland, semi-prof. Dus geen lagere regionen amateurvoetbal...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren