Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als oude rot in het vak zeg ik: zet geen bivakmuts op, deden wij ook niet’

Laatste update:

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Voor velen, is de sport echter nog veel meer dan dit. Zo ook voor Frits Bovers, de voorzitter van supportersclub PSV Fans United. Bovers volgt PSV al zijn gehele leven op de voet en heeft inmiddels korte lijntjes met spelers en de clubleiding. Voetbalzone ging langs in Eindhoven en sprak de Eindhovenaar in het Philips Stadion onder meer over de huidige situatie bij zijn favoriete club.

Al vanaf jongs af aan is Bovers een PSV-fan in hart en nieren, hij is dan ook bij elke wedstrijd aanwezig. De Eindhovenaar heeft een sterke mening als het gaat om afgelopen seizoen. “Ik zal het netjes zeggen, maar het was echt niet normaal. Aan het begin spelen ze een aantal hele goede wedstrijden, maar naarmate het seizoen vorderde werd het elke week slechter. Ik ben absoluut niet tevreden over dit seizoen.” Een antwoord op waar het dit seizoen is misgegaan, kan Bovers echter niet geven. “Ligt het aan de trainer, ligt het aan de instelling van de spelers? Wij weten het niet en ik denk dat ze het zelf ook niet weten.”

Eén wedstrijd voor het einde van het seizoen, besloot Ruud van Nistelrooij zijn taken als hoofdtrainer van PSV naast zich neer te leggen. Bovers heeft een duidelijke visie over de eigenschappen waar een coach van PSV over dient te beschikken. “Gewoon een winnaarstype, eigenlijk een soort Mark van Bommel. Een harde en eerlijke jongen die de ploeg op zijn plek kan zetten, en ze ook beter laat voetballen. Het liefste ook eentje met een achtergrond bij de club, al heeft dat de afgelopen jaren ook niet helemaal goed uitgepakt.”

Het transferbeleid is al jaren een veelbesproken onderwerp in Eindhoven. Bovers is kritisch en vindt dat er veel ongelukkige keuzes worden gemaakt. “Door de financiële huishouding moesten afgelopen winter onze sterkhouders vertrekken. Verder is het ook alleen maar huur, daar kan je natuurlijk niks aan verdienen. Ook kan je veel meer zelf opleiden. Je hoeft niet allemaal toppers te hebben, kijk maar naar Feyenoord. Dat zijn ook niet allemaal toppers, maar wel spelers die er staan en er vol voor gaan. Daar heb je meer aan, dan aan jongens die denken dat ze kunnen voetballen.”

Buiten het transferbeleid, is ook de veiligheid van spelers en supporters een hot topic in de voetballerij. Zo zijn er veiligheidsnetten ingezet voor een veiligere sfeer op- en rondom het veld, een maatregel waar Bovers zich absoluut niet in kan vinden. “Ik vind het echt verschrikkelijk. Ik heb jaren geleden vanuit PSV Fans United een brief gestuurd naar alle Eredivisie-clubs en veiligheidsorganisaties, met dat soort brieven kan je nu niet meer mee aankomen zetten natuurlijk. Men moet zich gewoon gedragen en geen bivakmuts opzetten. Als je iets doet, dan weet je dat je gepakt kan worden. En als je wordt gepakt moet je gewoon op de blaren zitten.”

PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ken hem nog uit het wereldje van vroeger.
Was echt een enorme fan ook vd club.
Grote sterke gozer, of die echt lijp was weet ik niet.
Zat ook nog in het programma de harde kern van bas van hout uit 97/98

Het grote probleem begint dus dat mensen van een supportersvereniging nauwe banden heeft met spelers en staff.
Daarnaast bewijst deze man natuurlijk dat ie er weinig van snapt. De juiste trainer voor PSV: winnaar, eerlijk, spelers beter laten voetballen, fijne man, alles winnen, kampioen worden. Jaja, denk dat elke club zo eentje wel kan gebruiken...

15 juni 2023 om 15:31

ja gelijk heb je.

dit soort mensen zijn leuk voor op de tribune, beetje wat zingen, de ploeg aanmoedigen.
maar qua voetbal verstand, om het zo maar even te noemen, is vaak ver beneden niveau.
alles is zwart of wit voor hen.. opzich niks mis mee, en ze mogen best een mening hebben uiteraard.
maar als club heb je daar geen moer aan. dit soort lui denken veels te simpel.

15 juni 2023 om 16:33

Wat is daar precies raar aan? Nauwe banden kan ook een vriendschap zijn.

Als voorzitter van de supportersvereniging ben je regelmatig op de club voor vergaderingen met o.a. de directie en zo kom je dus regelmatig in contact met de spelers en staf. Dan worden de lijntjes inderdaad wat korter, maar dat betekend niet dat je opeens bepaald wie er in de spits staat of wie de nieuwe rechtsbuiten moet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren