Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Manchester United mij echt zo graag wilde, had ik er nu wel gezeten’

Laatste update:

Leander Dendoncker maakte vorig seizoen indruk toen hij in de Europa League met Anderlecht aantrad tegen Manchester United en de 22-jarige middenvelder werd daarna steevast in verband gebracht met een overstap naar the Red Devils. In de Belgische media werden al bedragen van 38 miljoen euro genoemd, maar van een transfer kwam het uiteindelijk niet.

Anderlecht, dat ook Youri Tielemans naar AS Monaco zag vertrekken, toonde zich geen makkelijke onderhandelingspartner en voor Dendoncker zat er niets anders op dan zich op het nieuwe seizoen in de Belgische Pro League te richten: “Als het zo concreet was geweest als er gezegd werd, als zij mij ten koste van alles hadden willen hebben, had ik er nu wel gezeten. Als je voor Anderlecht speelt en je krijgt een kans om daarheen te gaan, twijfel je niet”, blikt hij terug in gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

“Maar Anderlecht had ook iets te zeggen. Iedereen moest het met elkaar eens worden. Om te betalen wat Anderlecht vroeg, moest een club wel concreet geïnteresseerd zijn. Als Anderlecht om veel geld vroeg, is dat omdat ze wisten dat het moeilijk zou worden en, op dat moment in de transferperiode, was de prijs overdreven”, sluit hij af. De viervoudig Belgisch international staat nog tot medio 2021 onder contract in Brussel en werd onlangs ook in verband gebracht met een transfer naar Manchester City.

Denk jij dat Leander Dendoncker in de toekomst alsnog bij Manchester United belandt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dendoncker moet naar Monaco gaan om Fabinho te vervangen. Bij Man Utd hebben ze al Matic. Man City zou ik ook een goede optie voor hem zijn, maar ik denk dat dat een stap te groot is. Momenteel zou Monaco een uitstekende tussenstap zijn.

25 oktober 2017 om 16:23

@ Zermattperson,

Afgelopen transferperiode hebben Anderlecht en Monaco ook onderhandeld over een overgang van Dendoncker. Dendoncker zou dan 35 miljoen plus 6 miljoen aan bonussen aan Anderlecht betalen en er gingen geruchten dat Meïte dan de omgekeerde weg zou bewandelen.

Uiteindelijk is deze transfer niet doorgegaan, maar dat betekend dus wel dat Monaco Dendoncker in de gaten houdt. Monaco lijkt mij ook een prima vervolgstap voor hem, want Monaco die weet over het algemeen wel raadt met talenten als Dendoncker en z'n maatje Tielemans die ging afgelopen zomer ook van Anderlecht naar Monaco.

Tielemans zweeft momenteel nog een beetje tussen bank en basis bij Monaco, maar ik weet zeker dat dit een soort jaar om te wennen is voor Tielemans en volgend seizoen zie ik hem echt wel basisspeler worden, ook omdat ik verwacht dat Fabinho na dit seizoen zal vertrekken bij Monaco en ik sluit dan ook niet uit dat Dendoncker volgend jaar zomer ook naar Monaco vertrekt en hetzelfde traject als Tielemans zal afleggen: eerst een beetje tussen bank en basis zweven, om het seizoen daarna vaste basisspeler te worden, want ik sluit niet uit dat hij dan Moutinho eruit zal spelen, die ook nog wel genoeg wedstrijden mee zal pikken als Dendoncker en Tielemans basisspelers worden.

Ook zal het mij niets verbazen als er ongeveer hetzelfde gebeurd bij Kongolo. Die speelt tot dusver bijna niets bij Monaco, maar Monaco laat hun spelers in sommige gevallen eerst 'n lange periode rustig wennen, om vervolgens basisspeler te worden: dat was bijvoorbeeld ook zo met Jorge.

Die werd in januari 2017 en speelde tot het vertrek van Mendy (afgelopen zomer), maar 1 of 2 wedstrijden voor Monaco en in dat halfjaar, had Jorge de tijd om zich aan te passen en nu Mendy vertrokken is, is Jorge basisspeler en linksback zie ik Kongolo eerlijk gezegd niet zo snel worden bij Monaco, omdat die Jorge als linksback toch echt minimaal 1 klasse beter is, maar ik zie Kongolo na dit seizoen wel de plek van Jemerson overnemen.

Jemerson is overigens op precies dezelfde manier als Jorge gebracht: Jemerson kwam in januari 2016 naar Monaco en speelde in z'n eerste halfjaar 3 wedstrijden voor Monaco. In de zomer van 2016 vertrok Ricardo Carvalho bij Monaco en stond Jemerson klaar om hem te vervangen en zoals Jemerson Carvalho heeft vervangen, zo sluit ik ook niet uit dat Kongolo een vergelijkbare 'route' als Jemerson en Carvalho zal afleggen, want ik sluit niet uit dat Jemerson na dit seizoen verkocht zal worden en dat Kongolo zijn plek dan zal overnemen.

Tuurlijk is het nieuwe seizoen nog ver weg, maar Monaco denkt ook aan de lange termijn en dus ook al ver vooruit en tuurlijk zitten er ook weleens miskopen tussen, maar het zal mij niets verbazen als spelers als Kongolo en Tielemans volgend seizoen basisspelers zijn en dat spelers als Jemerson en Fabinho (net als Lemar en Sidibé) vertrokken zijn en dan zou ik in deze opstelling spelen (zie opstelling).

Subašic
Aankoop?
Glik
Kongolo
Jorge
R.Lopes
Moutinho
Tielemans
Keita Baldé
Jovetic
Falcao

Erg leuke speler maar dan wat? Ben er 99 procent zeker van dat hij dan op de bank zou belanden. Doe het nog even 2-3 jaar goed, tussenstap maken en dan verder.

25 oktober 2017 om 15:52

Dendoncker kan veel beter dan het niveau van Anderlecht en Belgische competitie. Dendoncker moet juist zo snel mogelijk de tussenstap maken en niet nog 2-3 jaar bij Anderlecht voetballen, want dan blijft hij steeds op hetzelfde niveau voetballen.

25 oktober 2017 om 15:56

Vind Dendoncker wel iemand voor een club als Porto, Sporting. Mooie tussenstap waarbij je CL speelt en in een van de betere competities actief bent.

Sorry, maar Dendoncker is echt geen speler voor United. Zeer goeie speler wel, maar dan voor een subtopper in de topcompetities. Dat is zijn plafond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren