Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Als Ajax je graag wil hebben en de keuze valt op iemand anders... Helaas’

Laatste update:

Ajax legde deze week Diant Ramaj vast als nieuwe (reserve)doelman, waardoor de club voorlopig lijkt voorzien in de achterste linie. Net als de Duitse aanwinst had technisch directeur Sven Mislintat ook de naam van Olij op zijn lijstje gezet. De Sparta-doelman kende een uitstekend seizoen bij de Rotterdammers, waar hij samenwerkte met Maurice Steijn. Van een hernieuwede samenwerking met de huidige trainer van Ajax is het echter niet gekomen, tot teleurstelling van Olij.

"Ik heb er eigenlijk niet zo heel veel over te zeggen", antwoordt Olij wanneer hij door de Rijnmond-verslaggever wordt gevraagd naar zijn afgelopen week, doelend op de interesse van Ajax. "De keuze is niet op mij gevallen. Natuurlijk is het jammer. Als een club als Ajax je graag wil hebben en de keuze valt op iemand anders... Helaas, maar dat is wel de voetbalwereld." De Telegraaf berichtte dat Olij drie miljoen euro had moeten kosten. Uiteindelijk kozen de Amsterdammers dus voor Ramaj, die voor naar verluidt maximaal tien miljoen euro is overgekomen van Eintracht Frankfurt.

Olij krijgt de vraag of Sparta hem niet heeft laten gaan, of dat de zaak anders in elkaar zit. "Dat doet er op dit moment helemaal niet toe", laat hij weten. "De keuze is gemaakt en die is niet op mij gevallen. Wat Sparta wel of niet, of wie dan ook wat heeft gedaan, doet er op dit moment helemaal niet toe. Dus we gaan weer door." De 28-jarige goalie ligt nog tot medio 2026 vast op Het Kasteel, maar als er weer een club van het 'kaliber Ajax' komt, gaat de doelman het gesprek aan. "Natuurlijk, je bent ambitieus", zegt hij. "Je wil kijken waar je plafond ligt. Ik denk dat dat ook helemaal niet raar is. Ik heb een leeftijd van 28 en heb een goed, geweldig jaar achter de rug."

Olij was vorig seizoen de eerste Spartaan ooit de prijs voor Speler van de Maand in de Eredivisie won. Daarnaast was hij pas de tweede doelman ooit, na VVV'er Thorsten Kirschbaum in 2020, die met die prijs aan de haal ging. "Dan wil je gewoon weten wat je vervolgstappen kunnen zijn", vervolgt Olij. "Als er wel iets komt gaan we zitten en gaan we ernaar kijken. Maar als er niets komt, so be it. Ik voel me hier ook heel goed en word gewaardeerd door spelers, staf en supporters. Dat is ook wel wat waard." Tot slot haalt Olij ook het positieve uit de interesse van Ajax. "Dan doe je blijkbaar wel wat goed."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan geen kwaad om hem evengoed aan te trekken en een jaar te verhuren. Zeker met het oog op Pasveer die wel zal stoppen na dit seizoen. Daarbij zal Rulli ook niet eeuwig blijven. Dan heb je volgend seizoen drie keepers met Olij, Ramaj en Gorter.

5 augustus 2023 om 19:03

Ja en dan heb je 3 keepers die wekelijks hun minuten horen te maken. En Gorter gaat niet nog een jaar 2e of 3e viool spelen. Dat is geen handige situatie.

5 augustus 2023 om 19:13

Dan heb je dus 3 keepers die 2e keus horen te zijn bij een Ajax... Of Ramaj moet echt ineens een voltreffer blijken.

5 augustus 2023 om 21:40

Gorter heeft wel de potentie om 1e keeper te zijn, maar moet dit jaar dan wel spelen bij een andere ED club.

Dus je kunt Olij kopen voor 3 miljoen die zich al bewezen heeft, maar in plaats daarvan haal je een reservekeeper van Eintracht Frankfurt voor 10 miljoen?
Het is inmiddels wel duidelijk dat Mislintat totaal ongeschikt is. Vist alleen maar in zijn eigen (Duitse) vijver, kent verder de markt totaal niet.

5 augustus 2023 om 19:18

Kortzichtige reactie. Je kunt ook stellen dat Olij net als Rulli geen bijzondere lengte heeft. Keept ook pas 1 jaar op niveau goed in een Sparta wat een buitensporig seizoen kende. Mislintat kent de markt wel degelijk. Alleen Duitse vijver? Ramaj is de enige Duitser die is gehaald. Ondertussen ook flink verkocht. Mislintat doet het helemaal niet verkeerd. Kijk wat Overmars in zijn eerste jaar haalde...

5 augustus 2023 om 19:24

Hoi Mike! Jij ook hier?

5 augustus 2023 om 19:25

Misschien kan je de uitleg van Mislintat even opzoeken. En omdat jij de keuze niet goed vindt wil niet zeggen dat iemand totaal ongeschikt is. Laten we eerst even afwachten wat deze keeper allemaal laat zien voor we die conclusie trekken. En idd die duitse vijver is enorm. Die gast van City zal denk ik vloeiend duits spreken ( die komt gewoon van de hoofdscout vandaan die bij City heeft gewerkt ) En Zagreb ligt blijkbaar ook in duitsland. Branco...bij welke duitse club speelde die, dat heb ik even gemist. En Tahirovic?
Ben echt reuze benieuwd.

5 augustus 2023 om 19:30

Zoals tyuin al aangaf, tot nu toe de enige Duitser. Als hij Olij had gehaald zat je te zeuren dat Steijn geen netwerk heeft en alleen bekende spelers haalt. Het is ook nooit goed en er is altijd wel wat te klagen.

5 augustus 2023 om 19:44

Net als velen andere (lang niet iedereen) wordt er veel te sceptisch over de aankopen van Ajax gedaan. Ramaj, Tahirovic, Borges maar ook van den Boomen is niet iedereen overtuigd van. Ik zal ook eerlijk toegeven dat ik de prijzen die betaald zijn voor Ramaj, Tahirovic en Borges ook fors vond maar op de een of andere manier nog soort van acceptabel omdat tegenover de komst van Tahirovic bijvoorbeeld het (nu dan wel waarschijnlijke) vertrek van Álvarez staat, tegenover de komst van Borges een transfer van Daramy staat en Ajax een vleugelaanvaller nodig had en tegenover de komst van Ramaj blijf ik niet uitsluiten dat Rulli zal vertrekken en daarbij heb ik het idee dat de positie van Rulli überhaupt niet 100% zeker is als eerste doelman (ondanks dat Steijn heeft aangegeven dat Rulli zijn eerste doelman is, al was dat voor de komst van Ramaj) en dan komt er nog bij dat Pasveer er tot december uitligt en Gorter waarschijnlijk (tijdelijk) vertrekt.

Dan is maximaal 10 miljoen voor een keeper die waarschijnlijk eerst tweede doelman wordt inderdaad veel. Maar wel een keeper met potentie. Persoonlijk ben ik als Ajacied wel blij met de weg die Ajax onder Mislintat is ingeslagen. In Nederland zouden er voor de andere spelers die Ajax gehaald zou hebben, weinig of geen andere opties zien. Enkel dus bij Ramaj zou je misschien Olij kunnen noemen, maar als Ajax Olij had binnengehaald dan hadden dezelfde mensen die nu kritisch zijn over de komst van Ramaj geroepen dat Olij een lachertje zou zijn en dat dit absoluut niet het niveau zou zijn wat Ajax na zou moeten streven. Dat zou dus lood om oud ijzer zijn.

Voor Borges en Tahirovic zie ik geen andere Nederlandse of bekende opties. Vorig jaar haalde Ajax met o.a. Bergwijn, Brobbey en Wijndal meerdere bekende opties en buiten het feit dat er teveel betaald werd werd Ajax bijvoorbeeld verweten dat ze geen toegevoegde waarde hadden en dat Ajax terug moest naar het halen van spelers die minder bekend waren. Dat doen ze nu weer.

Het enigste wat ik onder Mislintat jammer vind, is dat het lijkt alsof hij niet omkijkt naar Zuid-Amerika. Dat is wel heel zonde, want met Overmars en Veldmate heeft Ajax de afgelopen jaren daar ook een hele goede naam opgebouwd met Sánchez (uit Colombia), Tagliafico, Martinez, Antony en Neres. Uiteraard ook wel wat miskopen gehad met Magallán, Orejuala en Cassierra. Maar de spelers die wel slaagden, waren serieus goed en hadden absoluut hun waarde sportief en financieel.

Overmars is vanwege bekende redenen natuurlijk vertrokken, maar ik vind het zonde dat Veldmate is vertrokken afgelopen seizoen. Die had ik als Ajax-zijnde absoluut gehouden met het oog voor talent dat hij sowieso in vele landen en werelddelen heeft, maar ook omdat hij de Zuid-Amerikaanse markt super goed kent en altijd wel de parels wist te vinden samen met Hans van der Zee (heeft Neres en Sánchez ontdekt, weet niet of hij er nog zit).

Nu heeft Ajax Kelvin de Lang een tijdje geleden weggehaald bij Manchester City. Daar was hij ook werkzaam als scout en heeft wel een paar spelers vanuit Zuid-Amerika gehaald. Waren dan namen als Douglas Luiz, Yan Couto, Diego Rosa, Kayky, Sarmiento, Aguilar, etc. en hij zal ze vast niet allemaal gescout hebben maar las wel verhalen dat hij bij vele van deze spelers betrokken was en vooral op de markt in Zuid-Amerika bezig was. Deze spelers waren dan geen toegevoegde waarde voor City, maar dit zijn volgens mij wel de spelers waarvan Ajax het moet hebben door op het juiste moment toe te slaan en bijvoorbeeld Douglas Luiz is nu al meerdere jaren gewoon een hele goede middenvelder bij Aston Villa terwijl Couto ook gewoon een prima back is en in Brazilië ook al bekend stond als iemand met potentie.

Ik hoop dat hij dit soort spelers dan ook voor Ajax kan scouten en Ajax de draad gauw weer op zal pakken in Zuid-Amerika.

5 augustus 2023 om 19:54

Ramaj behoort tot de top 3 Duitse keepers talenten. Daarom was hij ook zo duur. Tevens zijn Duitse keepers over het algemeen beter dan Nederlandse. Ze hebben goede keepersopleidingen.

5 augustus 2023 om 20:25

Eehh nee, het is juist totaal onduidelijk hoe geschikt Mislintat is flippo. Juist omdat hij geen bewezen spelers haalt. We kunnen het beoordelen op het moment dat die spelers niet presenteren

5 augustus 2023 om 22:57

Ajax is voor bewezen spelers ook niet interessant... Die moeten het juist hebben van aanstormend talent en die kosten inmiddels ook rond de 10 a 20 miljoen, maar vertrekken ook voor minstens 30.

5 augustus 2023 om 20:54

Die 10 miljoen schijnt dan ook niet te kloppen. Hoeveel het precies is, is niet duidelijk, want er worden verschillende bedragen genoemd. Het zou kunnen dat het door bonussen oploopt tot 10 miljoen, en dat zou juist betekenen dat deze doelman het heel goed zou doen bij Ajax.

Olij is overgewaardeerd en moet gewoon lekker terug naar Breda komen. Bij ons zit hij precies op zijn niveau.

Ik snap niet dat een topclub hem niet aantrekt, meteen verhuurd aan Sparta en volgend jaar gebruikt. Ik kan me niet voorstellen dat Ajax, Feijenoord en PSV volgend jaar niet met een keepers probleem zit. Nu kost hij nog (maar) 3miljoen.

6 augustus 2023 om 01:36

Ik begrijp er echt helemaal niks van. Je schrijft in je eerste alinea dat hij overgewaardeerd is en in je tweede alinea dat een topclub hem moet kopen.

6 augustus 2023 om 01:45

Moet ik echt uit gaan leggen Olij de beste keeper van NAC in jaren was en dat we het hem gunnen dat hij zijn hoogst mogelijke niveau bereikt?

Vandaag weer bij Sparta - RKC geweest… Je zit zo rustig op je stoel met deze man in het doel. Los daarvan heeft hij zo’n ontzettend goede trap die 99/100x binnen de lijnen blijft en voor ontzettend veel gevaar kan zorgen met iemand met de snelheid van onze Saito. Deze man is echt goed!

5 augustus 2023 om 23:56

Heerlijk toch? Olij komt kan nu knallen in zijn vertrouwde omgeving en zijn teleurstelling omzetten in iets positiefs. En mooi dat Sparta een belangrijke factor in het succesjaar behoudt.

Als Olij zo goed bezig blijft, dan komt die grote club vanzelf. Zijn beste jaren moeten nog komen. Tenminste, dat is bij veel keepers zo.

Olij als tweede doelman had ik logisch gevonden. Nederlander die de trainer goed kent en een goed seizoen heeft gedraaid.
Maar ik denk dat Steijn en/of Mislintat het eigenlijk niet in Gorter zien zitten en dat ze daarom een potentiële eerste doelman wilden.

Wellicht is er teveel betaald maar ik zie dat ook als iets positiefs. Mislintat gaat dus recht op zijn doel af en als iemand zijn eerste keuze is dan is hij dus zo overtuigd dat hij best wat extra wil betalen.
Nu is het aan de eerste keuzes om te laten zien waarom ze dat zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren