Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax ziet talent dat contractaanbod afwijst na 12 officiële duels vertrekken

Laatste update:

Ar'Jany Martha is bezig aan zijn laatste weken als speler van Ajax, zo meldt Voetbal International. De twintigjarige linkspoot vertrekt transfervrij nadat hij een contractaanbieding naast zich neer heeft gelegd.

Martha maakte in november vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax tegen FC Volendam, toen interim-trainer John van ‘t Schip hem bij de selectie haalde. Het talent, dat van vleugelaanvaller werd omgeturnd tot linksback, speelde uiteindelijk acht Eredivisie-duels in de basis.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Omdat Martha bij Ajax beschikt over een aflopende verbintenis, waren de Amsterdammers met hem in gesprek over een verlenging. Martha kreeg een aanbieding om voor drie seizoenen bij te tekenen, maar legde het voorstel uiteindelijk naast zich neer.

Tim van Duijn, Ajax-clubwatcher namens VI, weet dat Martha over interesse niet te klagen heeft. Er zou interesse voor hem uit binnen- en buitenland zijn.

In totaal kwam Martha het afgelopen seizoen tot acht optredens in Ajax 1. Na enkele mindere optredens verdween hij volledig uit beeld bij Van ‘t Schip, die kritiek uitte op de Ajacied. “Ajax is een profclub, geen liefdadigheidsinstelling”, zei hij over het ontbreken van Martha in de wedstrijdselectie tijdens het Conference League-duel met Bodø/Glimt.

Martha speelde zijn laatste wedstrijd voor het eerste elftal op 18 februari tegen NEC. Daarna maakte hij weer minuten voor Jong Ajax. Namens de beloftenploeg kwam hij het afgelopen seizoen 23 keer in actie.

De veelzijdige Martha vertrekt uit Amsterdam als de speler met de meeste wedstrijden namens Jong Ajax achter zijn naam. In totaal kwam hij tot 110 officiële duels namens de beloften, waarin hij goed was voor 9 goals en 5 assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer, maar heeft absoluut het niveau niet wat we zouden willen nastreven. Enigszins gek dat Martha niet wil verlengen. Zal wel over geld gaan…

27 mei 2024 om 07:58

We weten natuurlijk niet wat Ajax heeft geboden, maar misschien weet hij zelf ook wel dat zijn niveau niet hoog genoeg is. Nu kan hij transfervrij ergens tekenen voor een mooi bedrag. Denk een slimme keuze van hem

27 mei 2024 om 12:53

Denk dat Ajax hem hooguit een jong ajax contract aangeboden heeft hoger niveau dan bij Ajax 2 op de bank heeft hij ook niet om eerlijk te zijn. Wellicht dat hij in een draaiend ajax een betere indruk had achtergelaten maar we hebben nu spelers nodig die er staan

27 mei 2024 om 07:58

Nu meer tekengeld bij andere club. En bij Ajax nauwelijks toekomst. Niet zo gek imo.

27 mei 2024 om 07:58

Rare opmerking. Als hij absoluut het niveau niet heeft, vindt hij het misschien beter voor zijn carrière om elders aan meer speeltijd te komen. We krijgen nou niet het idee dat hij bij Ajax die kans gaat krijgen.

27 mei 2024 om 08:00

Het lijkt mij sterk dat dat de reden is. Hij ziet ook dat hij geen kans maakt om basisspeler van Ajax te worden. Hij heeft zich wel kunnen laten zien aan kleine clubs zoals Excelsior en Almere City bijvoorbeeld. Hij gaat transfervrij weg, dus hij vergroot zijn eigen mogelijkheden. Allemaal logisch en sportief gezien passend in zijn eigen situatie.

27 mei 2024 om 08:10

Martha had eigenlijk nooit mogen debuteren bij Ajax, als vleugel speler op de linksback komen. Terwijl hij bij Jong Ajax altijd al bij de minste vijf hoorde.

Hij heeft er het beste van gemaakt bij Ajax, de eerste paar wedstrijden was zijn tomeloze inzet hulpzaam..

Verder afscheid van nemen en ruimte maken, Martha is geen Ajax 1 speler dus door selecteren.

27 mei 2024 om 08:25

Ben het helemaal met je eens. Waarom. Krijgt die jongen in hemelsnaam een xo tract aangeboden dan? Iedereen moet toch gezien hebben dat deze jongen niets bij Ajax te zoeken heeft. Vos, van het Schip, Kroes, de Lange enz. Toch wordt hem een contract aangeboden. Persoonlijk vind ik dat toch behoorlijk zorgelijk.

27 mei 2024 om 10:01

@ninjakai, volgens klerry Hunstra op Twitter gaat t om een klein contractje voor 3 jaar. Intentie was hem 1 of 2 jaar te verhuren en dan nog transfersom over te houden.

Snap ik wel dat hij daarvoor bedankt, en als Ajacied ben ik er wel blij mee. Ik heb liever dat ze dit budget in contracten van lichting 2007 en 2008 steken, lopen daar grote talenten zonder contract.

27 mei 2024 om 13:34

Wel apart dat geen enkele ajacied op dit forum Martha goed genoeg vindt, maar Ajax wel probeerde om zijn contract te verlengen?

Leuke speler voor rechter rijtje ED, zeker indien gratis op te halen.

27 mei 2024 om 08:02

Precies

27 mei 2024 om 08:20

Ik vind hem zelfs daarvoor hopeloos tekort komen. Heeft ontzettend veel geluk gehad dat Schip trainer was, net als een Gooijer. Hebben allebei het niveau niet.

27 mei 2024 om 08:44

Inderdaad, onderin de Eerste Divisie kan hij best mee als derde keus op linksback, bij Helmond Sport of TOP Oss.

27 mei 2024 om 09:05

Als hij de drive en inzet toont die hoort bij een dergelijke club wel. Als je bij een pak m beet Almerr City, RKC of Fortuna mee wilt moet je wel 100% energie geven. Daar moeten die clubs het van hebben. Als ik John van t Schip zo hoorde was dat juist hetgeen wat ontbrak bij die jongen

27 mei 2024 om 10:13

Dat dat er in rechterrijtje ED genoeg backs zijn die verdedigend sterker zijn dan hem.

Hoe kan deze jongen nou nog een contract aangeboden krijgen..

27 mei 2024 om 07:56

Zodat ze een transfersom zouden krijgen ipv gratis de deur uit lopen.
Dit lijkt mij de enige reden.

27 mei 2024 om 08:44

Wie zou er voor hem een transfersom neer willen leggen?

27 mei 2024 om 09:20

Genoeg clubs die betalen voor jeugdspelers van Ajax. Daarbij is de man 20, zat spelers die dan nog geen duel hebben gespeeld bij het eerste van een club en al helemaal niet waar de belangen en druk zo hoog zijn als bij Ajax.

27 mei 2024 om 07:59

Zoiets heet commercieel belang. Nu vertrekt hij gratis, waardoor je al Ajax "niets" overhoudt m.u.v. zijn geleverde prestaties (hetgeen niet bijzonder te noemen is). Mocht hij nu een nieuw contract tekenen, ontstaat de mogelijkheid om bij een evt. verkoop nog iets aan deze jongen te verdienen.

27 mei 2024 om 08:34

Dus ook heel logisch dat hij het geweigerd heeft. Als je toch al weet weinig speeltijd te krijgen dan is een transfervrije status wel lekker. Misschien dat hij zo nog wat tekengeld krijgt en naar een club gaat waar hij wel weekelijks minuten krijgt.

27 mei 2024 om 10:23

Commercieel werkt het alleen als er een club bereid is een som te betalen, anders zit ie nog langer aan je gebonden dan je zou willen. En Martha doet er dus goed aan om niet te verlengen.

Is voor beide partijen het beste denk ik. Dat hij dit seizoen zoveel speelde had ook nooit iemand verwacht. Record aantal jong wedstrijden zegt al wel dat hij niet goed genoeg is voor het 1e

Mooi dat hij gaat vertrekken kan idd het niveau van Ajax nog niet aan. Misschien over een paar jaar.

Snel meer? Wat zouden ze hier nog meer over willen vertellen... logisch dat ze hem laten gaan.

Blij dat samenwerking stopt

Heel erg blij dat Martha weggaat. Heeft geen mentaliteit, sterkte voor de club die Martha binnen gaat halen. Hoop toch niet dat GAE Martha gaat benaderen vanwege de transfer van Kuipers naar Twente.

Verstandig van die jongen, heeft het niveau niet aanvallend, werd als back opgesteld had geen idee wat hij moest doen. Dus verstandig, mooie middenmoter zoeken en alsnog mooie carriere hebben!

Mooi zo, die kunnen we missen als kiespijn. Veel te licht voor het echte werk. Dit is 1 selectielid minder. Nu afwachten wanneer Sosa, Bergwijn, Gaaei, Akpom, Gorter, Rulli, Mikautadze, Rensch, Medic en Sutalo verkocht worden.

Goed nieuws, een speler met te weinig kwaliteit en geen greintje inzet in zijn donder. Snel wegwezen.

Wat een nieuws zeg. En het is zal zo ongeveer het laatste zijn wat we van hem horen

Niets aan verloren komt duidelijk te kort, werd als linksback aan alle kanten voorbij gelopen. Keuken Kampioen Divisie niveau

Prima toch? Beschikt in de verste verte niet over de kwaliteiten om basisspeler bij Ajax te zijn. Werd flink gehyped na zijn debuut in de wedstrijd tegen Volendam. Wens hem succes verder maar zie hem eigenlijk niet slagen in de Eredivisie.

Niet rouwig om... altijd te licht gevonden, net als die Fitz-Jim... snap niet dat ze uberhaupt kansen in het eerste hebben gekregen. Maar goed, wel jammer dat je zolang wacht met contractverlenging... als hij vorig jaar al bijgetekend had had je wellicht nog een paar ton kunnen vangen voor hem. Nu wandelt hij transfervrij weg... en heeft toch wat geld gekost om hem op te leiden.

Hem een contract aanbieden is echt een gigantische misser, heeft niet de kwaliteit of mentaliteit. In Jong Ajax structureel de slechtste speler. Er moet juist doorgeselecteerd worden, was echt geen club geweest die hem had gehuurd.

27 mei 2024 om 14:01

Is toch gewoon om er een transfersom uit te slepen? Niet gek dat ze hem een aanbod hebben gedaan.

Kunnen we missen al kiespijn

In de kielzog mee met Maduro naar Almere?
Of een club als Sparta?

Of hij moet nu al voor iets lucratief gaan.
Geen speler die top eredivisie aankan

Niet rouwig om kwam duidelijk te kort, veel succes verder, met je carrière hopelijk gaat hij naar een club om veel te spelen

Talent? Misschien als zaalvoetballer. Maar deze flierefluiter staat model voor de mentaliteit van heel veel spelers bij (jong) Ajax. En die jongen wilden ze verlengen. Het houdt maar niet op in Amsterdam…..

27 mei 2024 om 10:19

Had die maar talent als zaalvoetballer, dan had die iig nog techniek gehad.

Pfoe Martha, was hem alweer bijna vergeten. Wat speelde deze vent dramatisch, ondanks dat we met hem als hij speelde vaak wel wonnen in de eredivisie. Hij was echter consequent de grootste dissonant op misschien zijn eerste 2 wedstrijden na.

Het toppunt was dat hij door Valkanis nog in de beker werd gebracht toen het zo stroef liep tegen die amateurs. Alsof hij een soort van verlosser/breker was. Dat was echt de allergaarste wissel dit seizoen. Martha liep echt al weken te klooien, en dat werd door de analisten al een paar keer aangestipt.
Was vanaf toen ook duidelijk dat Valkanis er absoluut geen verstand van had.

Later na NEC was Schip er ook klaar mee.

Maar deze jongen was niet eens de beste linksback of rechtsbuiten waar hij later een paar keer stond van Jongajax waarom die uberhaupt af en toe mee mocht doen sloeg nergens op.

het grappige vind ik nog, dat er nu gedacht wordt dat deze jongen linksback is.
daar werd hij alleen neergezet om even te laten zien dat de rest er niks van kan.
deze jongen moet voorin een beetje aan klooien, is veels te kwetsbaar als verdediger. Daarnaast van de minuten die ik gezien heb, is het gewoon een speler die misschien technisch wel mee kan maar mentaal en fysiek is het gewoon een jeugdspeler... Moet nog heel veel aan verbeteren om daar een goeie eredivisie speler van te maken. Overigens geen idee welke club voor zo iemand in de rij zou staan... onderkant eredivisie? ergens in KKD?

Heel erg blij dat deze jongen een contract afwijst. Komt in alles tekort voor het niveau dat je wil nastreven. Verder guitig mannetje, hoop op een leuke carrière voor hem.

Misschien zonde dat je er niet wat aan verdient. Maar als speler mis je Martha echt totaal niet. Die kerel is nog niet eens goed genoeg voor de middenmoot van de Eredivisie. Als linksback is het ook nog is KKD niveau. Die kerel kan beter gewoon concentreren om een vleugelspeler te worden. Want als back heeft die totaal geen idee hoe die moet verdedigen.

Talent, tsja. Ik heb hem 2-3 x live helemaal dronken gespeeld zien worden in het stadion en vond het ongelofelijk dat hij in de basis stond. Voor mij karakteriseert hij het baggerseizoen van Ajax, de enige optie was vertrekken.

Begrijpelijk, het is op dit moment geen meerwaarde voor Ajax 1. Prima besluit dat hij verder gaat kijken.

Waarom heeft deze jongen dit seizoen gespeeld terwijl hij niet bijgetekend had?

Goed dat hij vertrekt. Zit geen toekomst in voor hem, onbegrijpelijk dat hij de kans heeft gehad überhaupt.

Op weg naar de boulevard of broken dreams en vergetelheid

Ajax moet hem een contract aanbieden om recht te hebben op toekomstige opleidingsvergoedingen. Het aanbod zal behoorlijk laag geweest zijn. Prima beslissing voor alle partijen en hopelijk kan Martha het elders laten zien.

Het woord talent is wel een ruim begrip geloof ik.. Logisch dat Ajax hem een minimaal aanbod deed gezien de huidige situatie en logisch dat, wanneer er inderdaad meerdere clubs interesse hebben, hij verder kijkt. Hij zou hopelijk niet verder dan plan C of D komen.. En in tegenstelling tot Ferrari in F1 is dat ook daadwerkelijk plan C of D en geen uiteindelijke eerste keuze.

Bijzonder hoe sommige denken! Jong Ajax speelt gewoon KDV of moeten daar geen waardige spelers opgesteld worden om een goed niveau te blijven halenz andere kdv clubs halen toch ook spelers om hun doelstelling te realiseren. Ajax is niet alleen het team met de 3 sterren op de borst, maar heeft ook een serieuze kdv team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren