Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-trainer Van 't Schip legt uit waarom hij Mannsverk niet eerder wisselde

Laatste update:

John van ‘t Schip is logischerwijs erg teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg op bezoek bij Aston Villa. Ajax verloor op Villa Park kansloos (4-0) en de coach van de Amsterdammers zag de 2-0 én de rode kaart voor Sivert Mannsverk als kantelpunten in de Conference League-wedstrijd.

De Amsterdammers reisden na de 0-0 in het heenduel met Aston Villa hoopvol af naar Birmingham, maar kwamen er totaal niet aan te pas. De Engelsen wonnen via goals van Ollie Watkins, Leon Bailey, Jhon Duran en Moussa Diaby afgetekend: 4-0.

Ajax-middenvelder Sivert Mannsverk, die dramatisch speelde, pakte in de 66ste minuut zijn tweede gele kaart en dus rood. Tot overmaat van ramp verloor Ajax drie verdedigers door blessures: Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Rensch.

“Door die 2-0 en de rode kaart erbovenop werd het natuurlijk heel lastig om die wedstrijd nog gelijk te trekken”, concludeert Van ‘t Schip na afloop voor de camera van ESPN. “Daarnaast hadden we ook nog eens blessures van Kaplan en Sutalo. Het werd er niet makkelijker op.”

“Alles wat tegen kon zitten, zat uiteindelijk ook tegen. In dit soort wedstrijden moet natuurlijk ook veel mee zitten.” Van ‘t Schip wijst onder meer naar een gemiste kans van Brian Brobbey op slag van rust en een eventuele rode kaart voor Watkins, die geel kreeg, na een overtreding op Diant Ramaj.

De keuzeheer zag veel misgaan bij de openingstreffer van Aston Villa. “Watkins stond helemaal vrij bij de 1-0, dat hebben we allemaal gezien. We verdedigen in de zone en dus moet je de bal aanvallen, maar dat gebeurde niet. Iedereen kon zien dat hij vrij kon inkoppen.”

“Of ik het idee had dat ik Mannsverk eerder moest wisselen? Nou nee, want het gebeurde allemaal in vijf minuten”, doelt Van ‘t Schip op de opeenstapeling van fouten van de middenvelder. “We hadden inderdaad al een wissel klaarstaan, maar uiteindelijk kreeg hij dus rood en hebben we die wissel moeten veranderen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gek, ik denk dat heel veel mensen die de wedstrijd gezien hebben toch echt het gevoel hadden dat Mannsverk al veel eerder toe was om gewisseld te worden. Nu weet ik dat het voor een tv anders kijkt dan in het stadion, maar het was toch duidelijk dat hij niet goed speelde en al een keer aardig goed weg kwam.

15 maart 2024 om 00:42

Coachen is vooruit zien. Van t Schip had al een vervanger klaarstaan zegt hij. Dat was dus gewoon te laat. Natuurlijk kon hij niet weten dat Mannsverk die fout ging maken, ik vond Mannsverk best redelijk spelen (of matig misschien, niet slecht per se) tot aan die fout, maar je voelde wel aan dat er rood in zat voor hem. Maar los van Mannsverk waren het algemene niveau, de instelling, en de formatie ook al om te janken. Je speelt niet om te winnen. Angsthazenvoetbal. Daar paste die wissel prima bij, niet in durven grijpen.

15 maart 2024 om 07:01

Van ‘t Schip is een aardige kerel met een hoge gunfactor, maar we mogen nu toch wel concluderen dat hij er weinig kaas van gegeten heeft. Technisch/tactisch is er geen enkele vooruitgang geboekt. Die zogenaamde tactische breinen naast hem mogen wat mij betreft ook wel op zoek naar iets anders. Nog een paar maandjes uitzitten en dan John een mooie functie bij Ajax geven.

15 maart 2024 om 13:57

Maar Maduro is een assistent waar relatief veel voor betaald is. Wat ga je met hem doen ? De kans dat de nieuwe trainer weer eigen assistenten mee wil nemen is ook groot.

15 maart 2024 om 15:20

Maduro kwam binnen als tactisch meesterbrein van Almere City.
Er zijn twee mogelijkheden: of er wordt niet naar hem geluisterd of hij snapt er ook niets van. Als dat laatste het geval is, moet het verlies maar weer genomen worden en mag hij weer terug naar Alex Pastoor wat mij betreft.

15 maart 2024 om 09:52

Die rode kaart en die foute pass die zag je in de eerste helft al aankomen. Beetje raar om dan te zeggen dat het gebeurde vlak voordat hij hem wilde wisselen

Hij stond in de eerste helft ook al een keer op een voet van de tegenstander na zijn gele kaart.
Bovendien had Emery juist wel zijn spelers met geel al naar de kant gehaald (deels geforceerd), want die zaten ook te solliciteren naar een rode prent.

Ik kan me het even niet voor de geest halen of alle fouten ballen ook daadwerkelijk binnen die 5 minuten waren gegeven.

Maar ik zag het wel aankomen, zeker nadat we hem al 4x dit seizoen hebben gehad in de El/conl. En daarmee denk ik 95 van de ajacieden die vanavond keken.

Ik vond dit echt wel een serieuze fout van Jvs...

Daarom is van ‘t schip geen top trainer alles is zoooooo relaxxxx bij hem. Mannsverk had elke gevoel voor voetballende persoon al na 20 min uitgehaald. Dat was een amateur 5de klasse spel. En met alle respect Aston villa is gewoon 4 klasse beter dan Ajax. A.u.b. laat van ‘t schip zo snel mogelijk vervangen worden en dit gehele team en technische staf moet worden vervangen. Dit kan gewoon echt niet meer, het gehele team is echt ondermaats. Waar is de gif, het gaan tot het einde, dit is niet te trainen maar komt vanuit een trainer die ze spelers opjut en flink laat gaan achter ze reet aan zitten. Bij van ‘t schip krijg je het Jamaica gevoel zo relax chill; kom op dit is zoooo slecht voor NL wereldwijd

15 maart 2024 om 00:08

Ik geef van ‘t schip niet de schuld en met de vrouw verloren, etc daar heb ik de volste begrip en respect voor. Maar een Ajax hart en dan dit op de mat leggen das een kwaliteit en die heeft de beste man niet. Ajax is het grote probleem en die heeft van ‘t schip aangesteld

15 maart 2024 om 00:50

Nilis: Vreemde reactie dit. We vinden het allemaal bewonderingswaardig dat John bereid was om in te stappen en het blijft een hele sympathieke man die veel voor de club heeft betekend. Maar het is gewoon echt een hele matige coach, dat blijkt maar weer de afgelopen weken en dat gaat je gewoon nog Europees voetbal kosten straks.

Alsof we geen kritiek op hem mogen hebben omdat hij net zijn vrouw is verloren. Ajax is geen liefdadigheidsinstelling toch? We hebben het hier ook gewoon over miljoenen euro's die je wel of niet nog kan binnen spelen. Ook met dit materiaal moet je veel meer kunnen. Als je je beste speler op een eiland laat spelen, Hlynsson week in week uit laat aanmodderen. Je met een verdedigend systeem start waar je de aanvallers diep wil sturen en je de enige omschakelingspeler met snelheid uit je selectie (forbs) op de bank houdt. En dan notabene Akpom erin gooit wanneer een van je centrale verdedigers geblesseerd uitvalt... Tja, wat kunnen we er nog over zeggen eigenlijk?

Wat een onzin opmerking over Telstar zeg. Op individueel niveau is iedereen van dit elftal, met uitzondering van Gaaei, Gooijer en Tahirovic, gewoon minimaal subtop eredivisie niveau.

15 maart 2024 om 07:32

Maar je zegt het al duidelijk. Als je spelers hebt van subtop eredivisie kan het nooit goed aflopen natuurlijk.

15 maart 2024 om 13:07

@timnillis

Hoe kom je erbij dat er geen enkele trainer was die in wilde stappen ? Volgens mij was hij een makkelijke keuze die het beleid van Ajax prima weergeeft.

15 maart 2024 om 00:16

Ik kijk geen Ajax maar de paar momenten die ik wel mee krijg ziet die man er constant gestrest en verdrietig uit. Speelt er iets in zijn prive?

15 maart 2024 om 00:45

Dat is een ongelukkige vraag omdat zijn vrouw is overleden. Dus ja er speelt iets in zijn privé. Maar als je dat niet wist kan je daar natuurlijk weinig aan doen. En het klopt wat je zegt hoor, Van t Schip straalt weinig passie en intensiteit uit, net zoals de spelers. Hij is misschien ook te lief voor deze groep? Ik weet het niet. Het is in ieder geval niet goed genoeg.

15 maart 2024 om 06:59

De enige hoop is dat Kroes achter de schermen al lang en breed bezig is geweest met het zoeken van een nieuwe TD en in samenspraak met mannen als Van Gaal en Blind alvast een nieuwe coach achter de hand heeft voor volgend seizoen, en dat die nog dit seizoen wil instappen . Schip en Faalkanis gaan ze zeker niet meer aan het voetballen krijgen, zoveel is wel duidelijk.

Raar want Mannsverk had al geel en je zag dat hij het al moeilijk had. Het verschil tussen een goeie coach als Emery die gelijk Rogers er vanaf haalt in de rust omdat die dicht tegen zijn tweede gele aan zat. Maar ja zo kennen we Van t'schip wel. Ongelofelijk matige coach die net zoals zijn voorgangers geen enkel tactisch vermogen heeft en ook geen manier van spelen. Het probleem ook van Ajax in de afgelopen 2 jaar.

15 maart 2024 om 00:28

Dat was natuurlijke wel hele een makkelijke keuze om Rogers eraf te halen. Je haalt dan een jonge speler met geen PL ervaring eraf voor een ervaren Tielemans die al jaren PL speelt en meer dan 60 interlands heeft gespeeld

15 maart 2024 om 00:33

Toch had je dat hetzelfde moeten doen met Mannsverk voor Van den Boomen. Alleen dan is Van t'schip te incapabel om dat te doen. Het was ook een hele makkelijke keuze voor Ajax.

15 maart 2024 om 00:29

Die houding van van 't Schip heb ik me dood aan geërgerd. Je zag van mijlenver aankomen dat de falende Mannsverk al heel lang flirtte naar een tweede gele kaart. En toch maar laten staan. En dan na zijn tweede gele kaart hoofdschuddend aan de kant staan met de uitstraling van: wat een domme jongen. Nee, Johnny, wat een oerstomme coach. Maar ik ben al zo ver om maar te accepteren met het gegeven dat het hele Ajax huis op instorten staat, maar dat de bewoners zich dat niet realiseren. Het kan altijd nog erger. Terzijde: waar Ajax dus wel een (terechte) rode kaart ontving van de zwakke arbitrage, ontsnapte AV aan twee rode kaarten en een penalty.

En ohhh mijn god die Sosa, hij doet ze naam echt geen eer aan. Dit is echt de meest slechte aankoop die er ooit is gedaan door welk club dan ook. Een zin anders blijf ik de hele avond doorgaan; die kan echt niet voetballen. Zo sloom zo slecht hij kan letterlijk geen bal aannemen, ik zou het bij een zin laten bij deze; deze had gewoon nooit gescout moeten worden.

15 maart 2024 om 07:33

Voetballen is nog tot daar aan toe, maar verdedigen kan ie niet.

Deze had wel gescout moeten worden, maar nooit aangetrokken

De ondergrens waardoor Mannsverk en Sosa deze wedstrijd zakten was verschrikkelijk. Wat een geschutter… Eigenlijk begon het al bij de onzekere inspeelpasses van Ramaj in de eerste 15 minuten. Daarna is het nooit goed gekomen daar achterin. Afgelopen seizoen had je o.a. nog Alvarez, Timber en Blind als stabiele verdedigende spelers. Vergelijk dat eens met Sutalo, Sosa en Mannsverk. Je zou bijna nog Bassey missen. Mislintat verdient hier minstens 10 jaar gevangenisstraf voor het moedwillig slopen van de selectie.

15 maart 2024 om 06:53

Ja, jij zegt nu Bassey maar ik verlang al enorm naar Sanchez en Wijndal als backs en Daramy en Conceicao op de flanken. Om nog maar te zwijgen over Tadic en Klaassen. DIe zijn allemaal verkocht of verhuurd door Mislintat en ingewisseld voor deze bagger.

Hoe Mansveld die bal zo maar inleverde bij die 2-0, het leek erop alsof hij zich al neerlegde bij een kansloze nederlaag. Hij was trouwens niet de enige die er niet in geloofde. Het zou me niet verbazen dat hij het niet eens erg vond om er van af te moeten.

15 maart 2024 om 06:55

Hij werd ook ingespeeld door Rensch die toch zelf ook zag dat er voorin niemand aanstalten had gemaakt om vrij te lopen. Hij kon nergens heen met die bal. Praat het niet goed voor Mannsverk maar die jongens voor hem zijn net zó schuldig want ze staan de hele tijd in de dekking.

15 maart 2024 om 15:03

Daarom zeg ik ook dat er meer spelers waren die er niet in geloofde.
Dan had Manveld die bal beter een peer naar voren kunnen geven, dan dit slappe balletje.
Het zal aftellen worden naar het einde van de competitie

Eerlijk is eerlijk. Trainer John had hem al veel eerder eraf moeten halen. Sivert zakte al door het ijs met geel op zak. Niet pas rondom het toevallige rode-kaart moment. Inschattingsfout van de trainer.

Het is huilen met de pet op. Tuurlijk was er nood bij zijn aanstelling maar kom op zeg. Je hebt v.d Boomen en Vos op de bank. Is het zo moeilijk om een fatsoenlijke opstelling te maken. De trainer zit er ook gewoon doorheen wat hebben we ook veel pech en de gif beker is nog lang niet leeg.

15 maart 2024 om 13:10

Ik denk wel dat het lastig is om met dit materiaal een fatsoenlijke opstelling te maken. Je noemt zelf vd Boomen en Vos, maar dit zijn spelers die enkele jaren geleden niet eens op de bank gezeten hadden bij Ajax. Die worden ook behoorlijk overschat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren