Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax-talent uit zijn ongenoegen via inmiddels verwijderde story

Dinsdag, 29 augustus 2023 om 21:57Bart DHanis • Laatste update: 22:25

Ajax moet vrezen voor een vertrek van Gabriël Misehouy, zo schrijft Ajax Showtime, dat zich baseert op een 'goed ingevoerde bron'. De aanvallende middenvelder ligt nog tot medio 2024 vast en daarom probeert Ajax zijn contract te verlengen. De achttienjarige spelverdeler wil graag in Amsterdam blijven, maar is ontevreden met het perspectief bij de club.

Misehouy speelt al sinds zijn zevende in de jeugdopleiding van Ajax. De geboren Amsterdammer geldt als een van de grootste talenten van De Toekomst. Hij mocht dan ook met het eerste mee op trainingskamp in Herzogenaurach en kreeg van Ajax-trainer Maurice Steijn geregeld minuten in oefenwedstrijden afgelopen maand. Hij scoorde zelfs de gelijkmaker in het duel met FC Den Bosch (2-2).

Toch is Misehouy volgens de fansite niet tevreden over het geboden perspectief. De middenvelder annex aanvaller zou dit seizoen geregeld mee mogen trainen met het eerste en ondertussen zijn wedstrijden afwerken bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds het trainingskamp in Duitsland heeft Misehouy echter niet meer meegetraind met het eerste en daar is hij flink teleurgesteld over.

Ook het feit dat Ajax veel spelers heeft binnengehaald die op zijn positie kunnen spelen, roept vraagtekens op bij Misehouy. De Nederlandse recordkampioen haalde Chuba Akpom uit Engeland en gaat zich zeer binnenkort versterken met Georges Mikautadze. Beide spelers kunnen net als Misehouy uit de voeten op de ‘nummer 10’-positie. Misehouy wil zelf koste wat koste slagen bij Ajax, maar hoopt op meer perspectief van de Amsterdamse club. Chelsea, LOSC Lille, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund houden de situatie rond de creatieveling in de gaten.

Reactie Misehouy
Misehouy leek deze dinsdag zijn ongenoegen nog maar eens te uiten via Instagram. 'They say keep patient but what if you running out of time?', zo viel te lezen op een inmiddels verwijderde story, die nog wel enige tijd zichtbaar was via het account van Jong Ajax-ploeggenoot Silvano Vos. Misehouy heeft de caption onder de actiefoto van hemzelf inmiddels veranderd in 'Gods Timing'.

De inmiddels verwijderde caption van Misehouy.Gerelateerd

Meer sportnieuws

151 reacties (laatste reactie door tursten)

Beste Klaassen verkopen en Misehouy als zijn vervanger doorschuiven. Zou echt zonde zijn als je deze speler verliest, omdat je Klaassen (en mogelijk Akpom) hebt.

29 augustus 2023 om 14:43

Dit ga je krijgen met koopwoede? Wat een kolder zeg.

Deze jongen is net deze zomer 18 jaar geworden. En eist nu al dat ie in het eerste elftal traint. Anders wil ie weg.

Ter vergelijking, Frenkie de Jong speelde op zijn 18de nog gewoon in jong Ajax.

Lekker laten gaan zou ik zeggen. Kijken hoeveel speeltijd hij elders in het eerste elftal krijgt.

30 augustus 2023 om 06:53

Zo is het speedy, precies wat ik dacht. En als je via Instagram dergelijke berichten de wereld in stuurt bewijst ook maar weer dat ze nog wat volwassener moeten worden. Nog maar even 2 seizoenen bewijzen.

29 augustus 2023 om 14:03

Als je ziet welke clubs er in Klaassen geïnteresseerd zijn, zou je denken van ga lekker daar heen. Valentijn, Lyon, Besiktas, mooie opties.

Vos, Fitz-Jim, Misehouy, Godts en Axel-Dongen moet je dit jaar lekker minuten laten maken. Dan volgend jaar vaste krachten of een Vos al basis.

29 augustus 2023 om 14:10

Op wiens plek wil je Vos neerzetten ? Ik heb begrepen dat hij vooral een 6 is. En daar staat nu net de aankoop die tot nu toe het beste presteert.

Al deze spelers zijn minimaal 3de in de pikorde. Met het aantal selectie spelers dat Ajax dadelijk heeft komen deze spelers niet eens meer op de bank te zitten.

29 augustus 2023 om 14:12

Riddle

Fitz-Jim en Axel-Dongen moet je verhuren.

29 augustus 2023 om 14:18

Fitz Jim had je vorig seizoen of het seizoen daarvoor al moeten verhuren.

29 augustus 2023 om 16:25

Vos kan op 6 of 8, kan genoeg minuten maken. Een verhuur zou ook goed zijn.

29 augustus 2023 om 19:04

Op 8 heeft hij Branco en Taylor voor zich.

30 augustus 2023 om 07:29

Van Branco heb ik nog niet voldoende gezien maar Taylor zal hij snel voorbij zijn in de pikorde.

30 augustus 2023 om 11:26

"met het aantal selectie spelers dat Ajax dadelijk heeft komen deze spelers niet eens meer op de bank te zitten".

Daar zouden ze juist blij ,mee moeten zijn. Om zich te kunnen ontwikkelen, moet een talent vlieguren maken en als je net 18 bent, kan dat ook prima in de KKD. Met af en toe een invalbeurt van een paar minuten bij de hoofdmacht loopt de ontwikkeling van een talent op zijn minst vertraging op, maar kan ook helemaal tot stilstand komen. Al die talenten die de afgelopen jaren bij Ajax zijn doorgebroken (De Ligt, F. de Jong, Rensch, Van de Beek, Dolberg, Lang, Dest, Brobbey, Mazraoui, Timber, Gravenberch, Hato, Taylor, etc.) hebben zich daarvoor eerst te weten onderscheiden bij Jong Ajax. Vos en Misehouy willen dat traject kennelijk overslaan en dat is een heel slecht idee omdat ze zich niet gaan doorontwikkelen op de reservebank van Ajax.

Dezelfde kritiek die er nu klinkt, deed ook opgeld bij het aantrekken van Labyad en Klaiber en ondanks dat voor hen een vergelijkbare transfersom is betaald als voor de speler die nu wordt genoemd, is de talenten van Ajax altijd de voorkeur gegeven. Vos en Misehouy maken zich druk om niets, die hebben zoveel talent dat ze zich met twee vingers in de neus van de rest bij Jong Ajax moeten kunnen onderscheiden en als ze dat doen zullen ze vanzelf permanent worden overgeheveld naar de A selectie. Alleen al omdat Steijn meermaals heeft aangegeven zoveel mogelijk Nederlanders bij de selectie te willen hebben.

Op 6 staat nu Tahirovic maar die heeft zelf aangegeven Ajax te zien als een tussenstap naar de absolute top en als die zich zo blijft ontwikkelen is hij binnen de kortste keren weer net zo snel weg net als Antony. Het verloop bij Ajax is zo groot dat je als net 18 jarig talent absoluut niet bang hoeft te zijn voor de concurrentie, als jij beter bent zal de coach vanzelf voor jou kiezen, is je concurrent beter dan zal die binnen de kortste keren door een van de grote clubs worden weg gekocht. De 18/19 selectie is in amper 3 jaar tijd volledig ontmanteld, dat zegt volgens mij al genoeg.

30 augustus 2023 om 14:46

Ze mogen allemaal verhuurt worden. Wat denken die gasten wel niet? Net 18, in de KKD geen echte potten gebroken en dan nu vast in Ajax 1 terwijl je contract niet verlengt kan worden? Deze jongens moeten hun kans krijgen, maar die ruimte is er heus wel. Sluiten ze volgend jaar vast aan is dat toch helemaal prima? Kunnen ze dit jaar verhuurt worden of af en toe hun minuten maken. Running out of time op je 18e, hou eens op joh. En dan zeker naar een Juve, City oid en nog 4 jaar in het 2e spelen of alsnog 5x verhuurd worden. Wanneer leren die jongens het nou eens..

29 augustus 2023 om 14:04

Tuurlijk is Klaassen niet de speler die je in basis wilt zien staan, maar blijft belangrijke goals maken (zie ook tegen Excelsior).

Ken deze speler verder niet, maar als je goed genoeg ben, dan zal er vanzelf een plekje vrijkomen. Is het niet dit seizoen, dan is het in 1-2 jaar wel.

Als je de ploegen ziet die interesse hebben, dan zal hij daar ook niet snel minuten gaan maken.

30 augustus 2023 om 08:14

Precies dit, ze hebben geen geduld. Nu Ajax iets meer spelers koopt moeten talenten vaak iets langer wachten. Echter het druk zetten en dreigen met vertrek en het daadwerkelijk naar een andere, vaak net iets grotere club gaan zet vaak geen zoden aan de dijk omdat ze bij die grotere club vaak nog meer concurrentie hebben. En dan met hangende pootjes weer in Nederland bij een wat minder goede club.
Geduld bestaat niet meer.
Wel moet ik zeggen dat ik niet bekend ben met afspraken of beloften die Ajax naar spelers heeft of doet.

30 augustus 2023 om 14:48

De belofte en afspraak is vrij helder. Ben je beter dan de rest speel je. Loop je te janken en je gelijk op social media te halen zoek je het maar uit.

29 augustus 2023 om 14:05Klaassen naar Antwerp ....overmars zijn club voor 5 miljoen ?

29 augustus 2023 om 14:07

Klopt. En Misehouy verhuren.

29 augustus 2023 om 14:11

Dit is precies de keerzijde van de druk die wij als supporters op de club leggen. Er moeten kwaliteitsspelers komen, wat ten koste gaat van de jeugd. Alhoewel, de laatste jaren kan ik niet echt iemand opnoemen die de jeugd van Ajax heeft verlaten waarvan ik nu zou zeggen. Hadden we die jongen maar bij de club gehouden.

Misschien Noa Lang?

29 augustus 2023 om 14:26

Rijkhoff. Die had Mikautadze overbodig gemaakt.

29 augustus 2023 om 14:50

Dit is altijd zo makkelijk roepen. Rijkhoff was 16 toen hij Ajax verliet ten tijde dat Haller kwam. Als je als 16 jarige geen perspectief ziet bij je club, terwijl je alleen maar van zo'n spits kan leren.. Ajax zal echt geen slechte aanbieding hebben gedaan waarbij Rijkhoff op een houtje zou moeten bijten... Maar nee, alle buitenlandse clubs hebben zo'n goed plan (lees geld) met talenten van Nederlandse topclubs.
Daarnaast zit er een gat van 3 jaar tussen toen en nu. Als hij in de tussentijd wel bij Ajax was doorgebroken was hij nu waarschijnlijk niet meer te houden en was Mikautadze wellicht juist wel nodig.

29 augustus 2023 om 14:50

Tja, maar die zag bij Dortmund gewoon een beter traject. Die jongen ging op zijn zestiende verjaardag direct weg, dus dan kan je niet zeggen dat het gebrek aan perspectief een rol speelt lijkt me...

29 augustus 2023 om 16:03

En of hij een beter traject zag. Speelt nu op zijn 18de gewoon wekelijks in het tweede van Dortmund.

In het eerst staan de 18 jarige Moukoko, de 24 jarige Malen en de 29 jarige Haller voor hem in de pikorde.

29 augustus 2023 om 14:24

Is toch idioot dat dit soort toptalenten (ook o.a. Silvano Vos valt in deze categorie) nooit een echte kans krijgen bij Ajax maar pure middelmaat als Taylor, voorheen Regeer, Joeri Baas en nu weer Lynson alle kansen en alle tijd. Schandelijk.

29 augustus 2023 om 14:39

Regeer heeft toch nooit een echte kans gehad bij Ajax? Wat bekerduels en enkele minuten in de competitie. Bij Ajax is het gewoon lastig om door te breken, vooral omdat de doelen die gesteld worden lastig zijn te bereiken als je de jeugd de kans geeft.

29 augustus 2023 om 16:07

Kijk eens naar zijn leeftijd, net 18 geworden. Wat verwacht je dan, dat Ajax hem als basisspeler ziet? Nee die jongen heeft nog een lange weg te gaan voordat hij er klaar voor is.

En nee, Kenneth Taylor speelde toen hij net 18 was ook niet in het eerste van Ajax.

29 augustus 2023 om 16:44

@SpeedyAFC wat een onzin. Het gaat niet om leeftijd maar om kwaliteit. Yamal krijgt ook op zijn 15de al zijn kans in Barca 1. Zo is er altijd een excuus om deze jongens bij Ajax de kansen niet te geven die ze verdienen. Dan weer zijn ze te jong, te klein, te groot, te paars of te geel. Maar bij de Taylortjes wordt met een andere maat gemeten. En laten we eerlijk zijn, jij en ik weten toch welke maat dat is ;-)

29 augustus 2023 om 17:10

En de kwaliteit is zo enorm dat hij in 27 KKD wedstrijden maar liefst 4 goals wist te maken en nimmer een assist wist te geven?

Bij Taylor werd niet met een andere maat gemeten. Die speelde op zijn 18de gewoon KKD. Maar ja, dat wil Jantje wat minder goed horen natuurlijk.

29 augustus 2023 om 17:30

@Speedy Even voor de duidelijkheid, Misehouy is drie klassen beter dan Taylor. Dat Taylor op zijn 18de nog KKD speelde zegt wat over Taylor. Taylor is niet de maat voor jongens als Misehouy, Vos, Kaloko etc. Zelfs Fitz Jim is een klasse beter dan Taylor. Maar die krijgen de kansen niet. En of je echt de kans krijgt bij Ajax heeft kennelijk niet of weinig met talent of kwaliteit te maken maar kennelijk met andere zaken (zie Taylor, Baas, Regeer, Lynsson). En dat is best wel een enge ontwikkeling bij Ajax.

29 augustus 2023 om 18:59

drie klassen beter nog wel, hahaha.
Vandaar deze jongen in 27 wedstrijden in de KKD maar liefst vier keer wist te scoren.
En nul assists wist te geven.
Drie klassen beter dan Taylor 😂

29 augustus 2023 om 19:34

Jij vond Taylor ook beter dan Kudus (toen Kudus vooral op de bank zat en geen kansen kreeg). Toen Kudus geregeld ging spelen was het verschil snel duidelijk. Zolang Misehouy geen echte kansen krijgt om het te laten zien kun jij in je fabeltje blijven geloven dat Taylor beter is.

29 augustus 2023 om 21:23

Hoe kom je erbij dat ik Taylor beter vond dan Kudus?

Het enige probleem met Kudus waren zijn blessures. Tot verleden jaar speelde hij nauwelijks.

Heeft veel geld op gebracht maar sportief gezien weinig impact gehad.

Misehouy gaat geen kansen krijgen als hij niet bijtekent. Zo eenvoudig is het.

29 augustus 2023 om 22:44

@Jantjeheelgoed

Taylor was 1,5 jaar geleden in zijn laatste seizoen bij Jong formidabel samen met Unuvar. Onder Heitinga braken ze praktisch elke tegenstander voetballend helemaal af.

Dat niveau dat Taylor toen in Jong behaalde heeft Misehouy in Jong nog geen 1x aangetikt.

Het is duidelijk dat je een fan bent van Misehouy (ik ook) en dat je geen fan bent van Taylor (wat mag)

alleen ben je nu je eigen mening (Misehouy is beter) als feit aan het presenteren terwijl de orestaties van beiden in Jong je tegen spreken.

30 augustus 2023 om 09:22

@D-Bergkamp Nu doe je aan geschiedvervalsing want wat je zegt is gewoon niet waar. Unuvar speelde inderdaad fantastisch in Jong dat seizoen. Werd ook gekozen tot beste speler dat jaar. De allerbeste speler dat seizoen was overigens Brobbey (die wel met wat blessures te maken kreeg). Die was in de KKD niet te verdedigen. Taylor speelde alles behalve formidabel zoals jij zegt. Speelde zelfs toen al matig of belabberd. Dat hij het goed deed is gewoon een fabel. Unuvar en Brobbey staken met kop en schouder boven Taylor en de andere jongens uit. Opvallend was wel dat het seizoen daarna Taylor (en Regeer en later Baas) wel mochten aansluiten bij het eerste en Unuvar en Brobbey die kans niet kregen. Ga dat maar met droge ogen uitleggen aan de spelers en de volgers van Jong Ajax.

29 augustus 2023 om 14:24

Ik hoop dat PSV meekijkt, dit zou een geweldige payback zijn na Bazoer, Ihatarren en de commotie rondom Bergwijn voordat hij naar Tottenham vertrok. De jeugd krijgt volop kansen in Eindhoven tegenwoordig.

29 augustus 2023 om 14:27

Volop de kansen vind ik ook wel overdreven. Ik zou dan (als ik hem was) eerder naar AZ gaan.

29 augustus 2023 om 14:30

"de jeugd krijgt volop kansen in Eindhoven tegenwoordig."

Ja want Dest, Lang, Pepi, Tillman, Benitez, Drommel, Boscagli, Ramalho, Sangare, Schouten, Veerman, Til en El Ghazi komen direct uit de jeugd ja....

En Sambo gaat ook volop kansen krijgen nu Dest gehaald is. En komt een RCV dan is Teze ook zijn plek kwijt.

PSV kan beter focussen op Babadi die ook afloopt. Sven lees je mee

29 augustus 2023 om 14:37

Nog sterker, van de spelers die jij opnoemt komen er meer uit de Ajax jeugd dan van welke andere club ook

29 augustus 2023 om 14:53

Teze, Obispo, Saibari, Babadi, Sambo, Mauro, Vertessen. Van Duiven, Land die naar de selectie komen en dan wordt ook weleens onze bizarre reeks van aanvallers vergeten met Memphis, Bergwijn, Gakpo, Madueke, Malen en tussendoor jongens die verkeerde keuzes maakte met Labyad, Bakkali, Ihatarren of niet aan de bak kwamen door bovenstaande talenten met Danjuma. Sambo heeft tot nu toe zelf een verlenging afgehouden, zelfs voordat hij naar Sparta ging terwijl PSV graag met hem door wilde na zijn zware blessure. Babadi’s situatie is idd een consequentie van het niet hebben van een TD, maar die gesprekken lopen nog en hij maakt iig meer minuten dan Vos en Misehouy. Je kan ervan maken wat je wilt, maar dat deze jongens kansen krijgen of hebben gekregen is wel duidelijk. De PSV Academy zou echt meer credits mogen krijgen wat dat betreft. Ben het eens dat Ajax nog steeds hierin leidend is, maar ze beginnen redelijk een andere koers op te gaan. Dan is PSV qua jeugd toch echt een stabiele nr2 dat steeds dichter en dichter in de buurt begint te komen en meer perspectief kan bieden.

29 augustus 2023 om 15:09

Fckorsou , is inderdaad redelijk goed , maar kan natuurlijk niet tippen aan Onana, , Mazraoui, Timber, De ligt, Dest , Frenkie De Jong, Gravenbergh , Nouri, Kluivert, Dolberg, Lang , Brobbey, Danilo, Traore, Cerny, Botman, Bakker, Rensch, De Wit, Hato, Taylor en dan heb ik het alleen maar over de laatste 6 jaar

Dit zijn bijna allemaal spelers van een hoger caliber

29 augustus 2023 om 15:29

Summerof69, daarom zeg ik dat Ajax nog steeds leidend is, maar toen lag de focus ook echt op het kopen en
ontwikkelen van heel jong talent, wat geloof het of niet PSV nu steeds meer aan het doen is. Laat ik het zo zeggen, het lijkt er steeds meer op alsof Ajax hier minder focus op legt momenteel. Zonde natuurlijk als je het talent van Vos, Misehouy en Godts herkent. Het oude Ajax gooide ze gewoon voor de leeuwen als het moest met aanvulling van ervaring daaromheen.

29 augustus 2023 om 15:44

Fckorsou, ga je Mauro, Madueke en Malen serieus mee rekenen als Jeugd? Mauro die uit Brazilië komt, Madueke uit Engeland en Malen van Ajax en Arsenal? Memphis komt van Sparta, Bergwijn gun ik je nog en Duiven en z’n broertje van Twente/Heracles. “Eigen jeugd” krijgt inderdaad ontzettend veel kansen….

29 augustus 2023 om 16:01

Fcvoetbal23, dat is tegenwoordig de mode toch? Ze zijn op vroege leeftijd gehaald idd en doorgestroomd vanuit jeugd of Jong. Madueke en Mauro hebben zelfs nog in de jeugdteams gezeten, Memphis zat al in de opleiding sinds 2006. Waarom mag je dat bij PSV niet benoemen en bij andere clubs wel? of is Kokcu ineens ook geen eigen jeugd omdat hij van Groningen komt? Frenkie van Willem2, Godts van club bruggen, Dolberg uit Denemarken, Hato van Sparta, de gebroeders Timber van Feyenoord…. Ik gun je ze allemaal hoor.

29 augustus 2023 om 16:38

Gelijk je eerste naam al....Onana!!!!
Verder hoef ik niet te gaan lezen.
Maar zo krijg ik mijn lijstje wel groot met "eigen opgeleide spelers".

29 augustus 2023 om 17:11

@fckorsou

Prima toch, we ruilen hem wel voor Babadi . Dat contract loopt ook af en die is ook niet happig om te verlengen.

29 augustus 2023 om 20:45

Malen maakte een half jaar na zijn komt zijn debuut in het eerste. Dat kan je echt in de verste verte geen jeugdspeler noemen.

29 augustus 2023 om 14:33

Misehouy zou toch blij mogen zijn dat hij zich een jaar kan doorontwikkelen in Jong Ajax. Het is niet zo dat hij de KKD kapot speelt. Klaassen is mits hij speelt elk jaar goed voor zeker 15 doelpunten in alle competities. Die verkoop je toch niet. Als hij een scoringskans heeft is dat bijna altijd wel raak, in tegenstelling tot Taylor die vaak schuttert. Klaassen lekker houden.

29 augustus 2023 om 22:28

Haha Klaassen bewezen mr 1-0, altijd inzet, nooit mokken als jij op de bank komt en zichzelf altijd bewijzen als hij er maar weer eens inkomt. Misehouy is een veel te klein talent die waarschijnlijk over twee jaar bij de Graafschap speelt, die blij mag zijn dat hij de kans krijgt bij Ajax, die jongen mag alleen dromen van een contract, en als hij dat niet wil, verkoop hem graag aan de een of anderen Engelse club voor veel te veel geld want hij is het nu al niet waard met zijn semi-arrogante gedrag. Doei Misehouy!

Zou doodzonde zijn als hij vertrekt. Speler die binnen 2 jaar een basisplek zou moeten hebben op 10 in mijn ogen. Precies het type 10 die je bij Ajax wil zien. Goed schot, snelheid, techniek en pass. Hoop dat ze toch echt wel een goed plan met hem hebben, want snap dat met al die aankopen dat het perspectief steeds minder wordt in zijn ogen. Zeker als hij niet eens meer meetraint.

29 augustus 2023 om 14:13

Als je het verhaal mag geloven is het plan er wel, maar houdt men zich niet aan dit plan. Daarbij is de selectie van Ajax dadelijk zo groot dat je je af kunt vragen in hoeverre het nut heeft dat jeugd spelers mee trainen. Volgens mij is elke positie op dit moment dubbel bezet. En dat nog zonder de "extra" jeugd spelers.

29 augustus 2023 om 14:15

Dat is dus precies het plan van Mislintat. Elke positie dubbel bezet en daarachter een talent. Ik vind dat vrij normaal voor een topclub eerlijk gezegd. Welke club heeft nou niet 2/3 spelers die in de spits kunnen of meerdere opties voor de vleugels. Ik vind de verdediging zelfs nog onderbezet

29 augustus 2023 om 14:20

Maar welke toekomst hebben de talenten dan ? Als elke positie dubbel bezet is kom je normaal gesproken al plek te kort op de reserve bank voor alle reserves. De talenten zitten dan in ieder geval vooral op de tribune. Dan kun je als talent beter naar AZ gaan. Daar krijg je als talent veel eerder de kans dan dat je die bij Ajax krijgt !!

29 augustus 2023 om 14:27

Je hebt toch ook altijd te maken met blessures. Kortlopende en lange. Je ziet nu met Gorter die eigenlijk verhuurd mocht worden maar na 2 zware blessures van Rulli en Pasveer ziet het er ineens weer anders voor hem uit. Als Avila of Gaaey er niks van bakken hoop ik toch gewoon dat de jeugd ze inhaalt. Verder nog te maken met schorsingen, beker duels. Wat goed is qua jeugd komt snel en zal volgens mij altijd een streepje voor hebben op een aankoop

29 augustus 2023 om 14:29

Dat jeugd altijd een streepje voor hebt klopt natuurlijk niet. Volgens mij speelde Unuvar enkele jaren geleden geweldig bij Jong Ajax maar mocht hij zelden invallen. Dit terwijl Daramy totaal niet presteerde als hij inviel.
Je ziet juist veel vaker dat aankopen eerder en vaker een kans krijgen.

29 augustus 2023 om 14:58

Als je goed genoeg bent krijg je echt wel de kans. En waar hebben talenten tegenwoordig wel een kans? In het buitenland? Jaa dat zien we idd

29 augustus 2023 om 15:13

Hato kreeg alleen een kans uit nood, puur omdat concurrenten niet presteerden en er geen opties meer waren. Ik mis het plan bij bepaalde jeugdspelers. Ze komen er vaak alleen in bij nood.

29 augustus 2023 om 15:19

@ajax12321,
Maar is dat niet al heel lang zo ? Waarom speelde de Ligt ? Was dat niet omdat Heiko Westerman er helemaal niets van kon. Dat geluk moet je als speler hebben.

Het is de keerzijde van het succes. Van publiek tot aan de penningmeester verwachten ze dat er gepresteerd wordt. Daarbij wordt er vaak in eerste instantie naar aankopen gekeken. Er zijn hier maar een paar uitzonderingen op. Ajax was er eigenlijk wel 1 van, maar je ziet dat door de CL miljoenen dit ook naar achteren geschoven is.

29 augustus 2023 om 16:11

De Ligt kreeg voor het eerst gewoon de kans in de beker van Bosz omdat hij hem wilde zien. Hij kreeg trouwens ook niet gelijk een basisplaats want je had Viergever en Sanchez vaak centraal en spelers als Van de Beek, Mazraoui en Kluivert konden zich ook rustig ontwikkelen met eerst veel invalbeurten.

Laatste tijd is het vaak ineens in de basis uit het niets, zoals Hato en Taylor eerder.

29 augustus 2023 om 16:18

@janssen, de halve bank is met jeugdspelers bezet, het probleem is absoluut niet dat er geen plek is maar dat er voor andere spelers wordt gekozen. Sommige daarvan, die zie ik daar minder graag zitten dan Misehouy. Zie iig Rasmussen en Hlynsson daar liever niet zitten

29 augustus 2023 om 16:21

@primetime,

Maar hoe zal de bank bezet zijn als alle nieuwe spelers speel gerechtigd zijn ? Volgens komen er ten opzichte van de laatste wedstrijd er nu al 5 bij.

29 augustus 2023 om 16:21

@ajax12321, Taylor kreeg juist eerst veel invalbeurten. Een stuk meer dan Mazraoui. Die is miss 3 keer ingevallen voordat ie in de basis begon

29 augustus 2023 om 17:16

Kreeg Taylor op zijn 18de veel inval beurten? Hoe kom je daar nou weer bij? Hij mocht in 20/21 precies 3x invallen. In totaal kreeg hij 81 minuten dat seizoen.

29 augustus 2023 om 17:22

Selectie is niet groter dan normaal. Sterker nog, behoorlijk wat basisspelers en directe reserves zijn weg. Tadic, Timber, Alvarez, Kudus,Bassey, Sanchez en Baas zijn weg. Daarnaast ook nog Regeer en Sontje Hansen weg. Zijn gewoon negen plekken die open vallen. Daar komen 11 spelers voor terug. En dan vergeet ik ook nog Grillisch en Daramy bij de vertrekkers. Het scheelt echt maar een a twee spelers, waarbij er nog een aantal op de nominatie staan om te vertrekken.

29 augustus 2023 om 17:41

@janssen, Avila, Akpom, Sutalo, mikau komen erbij. Kudus is weg tov de laatste wedstrijd. Dat zijn er dus 3

Denk eerder dat er de volgende wedstrijd nog een extra jeugdspeler op de bank zal zitten gezien ze allemaal nog niet mee mogen doen in de thuiswedstrijd tegen Ludogorets. Verder is het nog vroeg in het seizoen, later zijn er meer blessures/schorsingen. Al is Brobbey na 2,5 wedstrijd helaas alweer geblesseerd

@speedy, nee die kreeg hij op zijn 19e voornamelijk maar hij heeft in 21/22 nog best wat keren ingevallen voor die reeks op het einde toen Gravenberch geblesseerd raakte.

29 augustus 2023 om 17:44

Taylor viel nauwelijks in voordat hij basisspeler werd. Er stroomt gewoon weinig jeugd door de laatste 2 jaren en als het gebeurt dan is het vaak uit nood. Je ziet weinig dat ze plekken van back-ups die vertrekken opvangen met jeugd.

29 augustus 2023 om 17:48

In 21/22 speelde hij 19 keer, als je die laatste 5 wedstrijden eraf haalt, dan heeft ie daarvoor wel zo'n 15 keer ingevallen of bekerwedstrijden. Dat is echt een stuk meer dan Mazraoui hoor. Die ging na een paar wedstrijden al naar 90 minuten in eredivisiewedstrijden

29 augustus 2023 om 18:41

Mazraoui ging redelijk snel inderdaad, maar mijn punt is dat we dit de afgelopen 2 jaren nauwelijks meer gezien hebben. Zelfs back-up rollen vertrouwen we niet meer toe aan de jeugd.

29 augustus 2023 om 22:50

@Ajax12321

RB: Rensch
RCV: Aertssen
LCV: Hato
LB: Salah-Edinne
CVM: Vos
CM: Taylor
CAM:
LB: Axel-Dongen
Sp:
RB: Godts

Allemaal spelers uit Jong die 1ste wissel of 2e wissel zullen zijn. Dan kunnen we nog kijken naar Kalokoh, Rasmussen, Hkynsson, Gooijer, Setford etc

30 augustus 2023 om 09:05

@D-Bergkamp

Leuk 2de wissel. Dat betekend dus gewoon op de tribune zitten. Dat zal zeker voor Aertsen en Axel van Dongen gelden. Daarbij kun je je ook nog afvragen of Godts nog veel aan het spelen in de ED toekomt. Want ook hij heeft 2 personen voor zich. Of hij moet zich richten op rechtsbuiten (wat eigenlijk niet zijn positie is)

Volgens mij ziet de selectie er van Ajax momenteel als volgt uit.

Keepers: Rulli, Gorter, Ramaj en Pasveer

Verdedigers: Sutalo, Hato, Gaaei, Kaplan, Medic, Wijndal, Avila, Salah Eddine en Rensch.

Middenveld: Taylor, van den Boomen, Tahirovic, Berghuis, Klaassen en Apkom

Aanval: Bergwijn, Forbs, Brobbey, Mikautadze en Conceicao,

Je zou Vos, Godts en Fitz Jim ook nog mee kunnen nemen maar die horen toch meer bij jong Ajax.

Als je naar deze selectie kijkt heb je maar 1 echte 6 en heb je weinig keuze op rechtsbuiten. Dus Vos zou een kans moeten maken op minuten maar voor de rest hebben de spelers van Jong Ajax (en jeugd) overal 2 spelers voor zich in rangorde.

29 augustus 2023 om 14:20

Eens, doodzonde. Ajax moet daar goed mee omgaan, hem een duidelijk plan bieden, verhuren wellicht of laten aansluiten bij Ajax 1 en invalbeurten geven. Maar zo’n jongen moet ook willen vechten voor zijn kans. ‘Geen perspectief’ vind ik een beetje een slap en graag gezocht excuus. Vaak blijkt uiteindelijk dat ze ergens voor meer geld kunnen tekenen, maar wel bij een club waar nog veel minder perspectief voor ze is. In mijn ogen één van Ajax’ grote talenten, maar duidelijk een die nog een grote stap moet maken. We zullen het eens zijn dat Ajax er ook geen goed aan doet hem voor de leeuwen te gooien terwijl hij er niet klaar voor is. Die laatste stap is aan hem. Als hij ontegenzeglijk op de deur klopt, dan zal blijken of hij speeltijd krijgt, maar zover is het nog niet. Vaak is zo’n houding ook een drukmiddel van zo’n speler of zijn entourage. Geen kans krijgen is één, maar de concurrentie niet aandurven is ook een factor. Op zijn leeftijd gaat het om speeltijd en een verhuur zou daarbij kunnen helpen, maar je zal zien dat hij niet zijn contract uitdient om bij Twente basisspeler te kunnen worden en naar een volgende stap te groeien. Die zie ik eerder naar een grotere club gaan en daar nooit spelen en verhuurd worden. Zeg niet dat hij ongelijk heeft, want als je toch niet speelt, dan liever voor een beter salaris. Nogmaals Ajax moet zo’n talent op waarde schatten, maar als zo’n jongen of zijn familie of zaakwaarnemer dollartekens in de ogen krijgt kun je maar weinig doen. Dat gezegd hebbend hoop ik dat hij 1) bijtekent en 2) niet wordt overgeslagen door Steijn. Geef hem wat laatste kwartiertjes en dan mag hij het laten zien.

29 augustus 2023 om 14:22

Anderzijds: Als het perspectief er bij Ajax niet is, waar denkt die jongen dan wel perspectief te hebben? Iets zegt me dat hij Ajax niet zou verlaten voor een Nederlandse subtopper of iets dergelijks.

29 augustus 2023 om 14:50

Hij is pas net 18 jaar geworden. Om dan bij jong Ajax te trainen en spelen is heel normaal Deed Frenkie de Jong ook.

Uiteraard heeft Ajax een plan met hem, dat leggen ze hem ook kuit. Maar als hij verwacht op zijn 18de in het eerste te spelen en Ajax vind dat hij er nog niet aan toe is, ja dan wordt het heel lastig.

29 augustus 2023 om 14:59

Elk geval is uitzonderlijk vergelijken met de Jong heeft dan ook niet veel nut. Ik denk dat hij nog prima mee zou kunnen doen bij jong Ajax hoor, want het is ook niet weer zo dat hij daar zo erg uitblinkt, maar goed dat deed Babadi bijvoorbeeld ook niet en hij laat het nu wel zien, vond deze spelers wel vergelijkbaar wat betreft talent.

Een plan is uiteindelijk leuk maar alles valt of staat met prestaties. Dat soort gedachtegoed mis ik soms nog wel eens bij spelers. Buiten dat begrijp ik wel dat hij nu even zijn contract niet verlengd en dit seizoen afwacht. Maar dan moet hij niet transfervrij de deur uitlopen naar het buitenland, maar bijvoorbeeld een overstap naar AZ of Twente zou ik niet heel onlogisch vinden als het perspectief niet verandert.

29 augustus 2023 om 15:04

Bij Babadi spelen precies dezelfde problemen. Ook die heeft zijn contract nog altijd niet verlengt en loopt dus einde van het seizoen uit contract.

Het is al jaren een trend, op je zestiende teken je voor drie jaar, op je 18de ben je ontevreden en op je 19de ga je voor het tekengeld elders in het tweede elftal spelen.

30 augustus 2023 om 09:07

Het is jouw conclusie dat ze voor tekengeld gaan. Misschien zie deze spelers ook dat je soms (misschien wel vaak) beter een stap opzij kunt doen dan dat je bij Jong Ajax (of Jong PSV) blijft spelen en je af en toe in mag vallen.

Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die juist met de stap opzij toch echt mooie stappen gemaakt hebben.

30 augustus 2023 om 10:34

Ik zou zeggen, geef die voorbeelden dan eens?

Ik noem alvast een Gravenberch, een Julian Rijkhoff en een Brobbey. Driemaal te vroeg vertrokken.

29 augustus 2023 om 15:40

Ik hoop echt dat hij niet te snel wilt. Het is echt een goede speler die echt wel z'n minuten af en toe gaat pakken. Maar hij kan echt niet verwachten dat hij veel gaat spelen in het 1e, zo ver is hij ook niet. Hij zal het vooral moeten laten zien bij Jong Ajax. Ik hoop van harte dat hij dat zelf ook inziet, het zou echt niet fijn zijn als hij vertrekt.

29 augustus 2023 om 16:08

Het gaat toch vooral om het feit dat hij niet eens meer meetraint? Als dat de afspraak was en er worden zoveel aankopen gedaan lijkt het perspectief inderdaad minder te worden.

29 augustus 2023 om 16:13

Hoeveel hebben ze na de voorbereiding (waar hij volledig heeft meegedaan) normaal getraind? Ivm reizen naar Bulgarije zijn die momenten zeer schaars geweest. Ze hebben hem echt niet beloofd dat hij altijd met het 1e meetraint.

29 augustus 2023 om 17:41

Maar als de selectie nog niet compleet is zou je denken dat hij tot alle aankopen er zijn juist kon meetrainen toch? Zullen vast een aantal keren in NL hebben getraind na het trainingskamp.

29 augustus 2023 om 22:54

@Ajax12321
Die jongen speelde op zijn 17e praktisch een heel seizoen bij Jong Ajax. Als 1 van de jongste spelers. Hij is letterlijk net een maand 18 geworden. Wat verwacht hij dan?

Ik ben het met Misehouy eens dat er erg veel AM spelers in de selectie aanwezig zijn. Alleen moet je daar als een maand oude 18 jarige daar niet te druk om maken?

30 augustus 2023 om 09:10

@D-Bergkamp

Ik denk vooral dat hij verwacht dat Ajax haar afspraken nakomt. Daarnaast ziet hij dat er veel spelers (ook voor zijn positie) gehaald worden en weet hij dat het lastig is om minuten in het eerste te maken. Dan is een stap opzij misschien wel een hele slimme stap en dan kun je beter transfervrij zijn want dan heb je zelf volledig de macht waar je naartoe gaat.

Gebrek aan perspectief valt wel mee. Moet zich dit jaar gewoon laten zien bij JA en daar de man worden. Is afgelopen seizoen veel geblesseerd geweest.

Wel een hele talentvolle jongen. Zou zonde zijn voor Ajax mocht hij de deur uitlopen. Aan de ene kant, waarom niet eerder vastleggen.

Als ik iets van FM heb geleerd is je toppers en grote talenten verlengen zodra hun laatste 2 jaren ingaan. Als het niet lukt dan kan je ze nog verkopen.

29 augustus 2023 om 14:04

Voor hun 18e kan je ze niet heel lang vastleggen meen ik me te herinneren.

29 augustus 2023 om 14:09

Voor hun 18e kan je ze max 3 jaar vastleggen. Je kan het echter wel elk jaar doen zodat ze niet op hun 18e al uit hun contract lopen.

29 augustus 2023 om 14:10

Moet die speler ook elk jaar zin in hebben.

29 augustus 2023 om 14:53

Klopt gedeeltelijk, het eerste jeugdcontract kan maar 3 jaar lopen. Op hun zestiende tekenen ze dat dus zijn de op hun 19de transfervrij. Zodra ze 18 worden mogen ze wel langer tekenen en krijgen ze een nieuw contract aangeboden. Alleen wordt dat vaak geweigerd, Ajax jeugd is geliefd en elders kan er sneller meer geld verdiend worden.

Vandaar er zoveel jeugd op hun 19 jaar vertrekt.

Daarom hoop ik dat Mikautadze de laatste aankoop gaat zijn. De vier voorste posities zijn dubbel bezet, daarachter moet gewoon jeugd staan die perspectief op minuten moeten hebben.

Maakt niks uit, er moet geruimd worden, zo simpel is het. Conceicao en Godts uitlenen aan een Almere of RKC en zorgen dat zij alle wedstrijden spelen en Klaassen hoor je gewoon te verkopen.

29 augustus 2023 om 14:47

Muah, dit is wel een speler waar je voor naar het stadion komt hoor.

Geen perspectief is tegenwoordig gewoon een slap excuus als ze ergens een zak geld kunnen krijgen. Hou op. Je moet jezelf gewoon bewijzen.

29 augustus 2023 om 14:15

Dat vind ik onzin. Welk perspectief heeft hij dan ? Er zijn afspraken gemaakt die (volgens het verhaal) niet nagekomen worden. Daarnaast worden er steeds meer spelers voor het 1ste elftal aangetrokken. Ik vind het goed dat spelers ook het risico durven te lopen en voor zichzelf kiezen.

29 augustus 2023 om 14:55

Hij heeft genoeg perspectief. Hij is net 18 jaar geworden en pas een jaartje in de KKD gespeeld. In 27 wedstrijden wist hij daar 4 keer te scoren. Hij wist geen assists te geven

Als hij liever voor elders kiest, moet hij zelf weten. Ik kan me er niet druk over maken, teveel spelers vertrekken al heel jong en maar weinig weten elders echt door te breken.

29 augustus 2023 om 15:08

@speedyafc,

Kijk jij de KKD wedstrijden ? Waarschijnlijk niet, want anders had je ook gezien dat de meeste talenten een 2de jaar in de KKD nog maar weinig groei laten zien en dat deze spelers veel sneller groeien als ze de wedstrijden op een hoger niveau spelen.

29 augustus 2023 om 15:57

Nou de transfermarkt is nog drie dagen open. Denk dat de telefoon van Sven roodgloeiend staat, mega talent voor een prikkie af te halen, wie oh wie maakt Ajax los.

Of zal het allemaal wel meevallen qua super talent, is een paar goals in 27 KKD wedstrijden eigenlijk niet zo goed.

De competitie is net begonnen. Als dit waar is, wat voor afschuwelijke begeleiding heeft dit jochie?

29 augustus 2023 om 14:22

Dat jochie heeft dan misschien wel een realistische begeleiding. Waarom zou je bijtekenen als je weinig kansen krijgt en als de afspraken niet nagekomen worden ?

29 augustus 2023 om 14:56

@janssen

Welke afspraken worden er dan niet nagekomen? Je roept maar wat zonder enige onderbouwing.

Deze jongen is echt net deze zomer 18 geworden. De kans om dan in de top van de eredivisie te spelen is niet bijster groot. Maar hij mag wel wekelijks in de KKD spelen.

29 augustus 2023 om 15:05

Volgens de tekst zou hij geregeld mee mogen trainen maar is dit na het trainingskamp niet meer het geval. Als je de tekst gelezen had had je geweten dat de onderbouwing gewoon vermeld stond !!

Maar is het een eer om als 18 jarige in de KKD te spelen ? Maar wat moet hij dan volgend jaar ? Nog een jaar KKD ? Of verhuurd worden ? Hoeveel verhuurde spelers komen weer terug bij Ajax ? Het is toch goed dat hij over zijn toekomst nadenkt en dat hij voordat hij blind een contract tekent nadenkt wat het beste voor zijn carriere is !!

29 augustus 2023 om 16:00

Lees het zelf nog een keertje zou ik zeggen, de afspraak was: 'geregeld mogen meetrainen'.

Heeft ie in de zomer gedaan. Over een paar weekjes mag ie weer eens meetrainen. Dat is best regelmatig toch?

Als hij zich op zijn 18de te goed voelt voor jong Ajax, prima toch. Ik zou zeggen, zoek snel eventjes een nieuwe club. En ga kijken hoeveel speeltijd je daar gaat krijgen.

29 augustus 2023 om 16:25

Als je eerst veel meetraint en daarna totaal niet meer is dat niet echt regelmatig.

Het is toch juist goed dat een speler met betere spelers wilt trainen en op een zo'n hoog mogelijk niveau wil spelen. Hij moet ook aan zijn eigen ontwikkeling denken !! Maar blijkbaar kun jij dat niet echt waarderen.

29 augustus 2023 om 17:20

Veel? Hij mocht tijdens de voorbereiding meetrainen. Daarna ging hij weer spelen in jong Ajax en traint hij dus daar. Af en toe mag hij ook eventjes bij de eerste selectie meetrainen.

Ik kan inderdaad niet echt waarderen als iemand zo weinig zelf kennis heeft. En dan net een paar weekjes geleden achttien jaar geworden. In een heel seizoen KKD slecht vier goals, nul assists, waar hebben we het over?

Maar boeit me verder ook niet, ik zou zeggen teken niet bij en vertrek gewoon. We zien over een paar jaar wel wat het geworden is. Rijkhof heeft het tegenwoordig ook heel erg naar zijn zin in de derde Duitse divisie.

29 augustus 2023 om 14:28

Een goede begeleiding, heeft nu Berghuis, Akpom(?), Taylor, Klaassen voor zich op de 10 positie, deze jongen is talentvol en goed genoeg om voor Taylor en Klaassen in de pikorde te staan.

Anders gaat hij de zoveelste speler zijn die te lang bij Jong Ajax blijft en zich niet verder ontwikkelt, het beste zou zijn verlengen en verhuren.

29 augustus 2023 om 14:42

Maar hoeveel door Ajax verhuurde spelers redden het bij Ajax ? Het is als verhuurde speler altijd ook weer de vraag of je ergens anders ook opgesteld wordt. Als jij als club een speler huurt en nu is een eigen speler (bijna) net zo goed als een gehuurde speler. Welke speler zou jij dan opstellen ? Ga je dan opleiden voor een ander of kies je eerst voor je eigen speler ?

Je bent 18 jaar. Wat voor perspectief verwacht je dan in hemelsnaam? Zelfs de grote talenten breken doorgaans pas echt door op hun 20ste of 21ste. Vooral tegenwoordig, aangezien het fysieke aspect een grote rol speelt. Een Xavi Simons was 19 jaar, maar iets zegt me dat deze jongen niet zover is.

Hij speelt met 18 jaar al in de KKD en heeft een basisplaats, dus hij heeft weinig te klagen. Als zo'n jongen zich al denkt te kunnen permitteren met dit soort excuses te komen, ben je zo'n speler misschien liever kwijt dan rijk. Dit lijkt me gewoon een slap excuus om elders meer te kunnen verdienen of om druk uit te oefenen voor een sterk verbeterd contract bij Ajax.

29 augustus 2023 om 14:26

Volg jij de KKD ? Dan weet je ook dat de meeste grote talenten niet langer dan 1 jaar in de KKD spelen en dat ze dan door moeten. Welk perspectief heeft hij met alle aankopen die er gedaan zijn ? Daarnaast worden volgens het artikel nu al de afspraken door Ajax niet nagekomen. Ik vind het juist goed dat een speler en zijn zaakwaarnemer goed naar zijn eigen kansen kijkt.

En ja, verhuur is uiteraard mogelijk. Maar hoeveel door Ajax verhuurde spelers hebben het werkelijk bij Ajax gered ? Ik denk dat er meer spelers zijn die het gered hebben na een vroegtijdig vertrek bij Ajax.

29 augustus 2023 om 15:14

Maar hoeveel spelers bij Ajax hebben op 18-jarige leeftijd al perspectief bij het eerste?

29 augustus 2023 om 16:27

Hato, de Ligt, Gravenberch, Timber, Dest, Rensch, Kluivert (vader en zoon denk ik).

29 augustus 2023 om 15:25

@sirius, welke grote talenten breken dan pas met 20/21 door? En dan bedoel ik geen talenten bij Chelsea. Kom niet veel verder dan Frenkie namelijk. De ligt was 17, Gravenberch ook 17, Hato 16 jaar, Timber 18, Kokcu 18, Ihattaren 17, Madueke 18, Dest 18, Bergwijn 18, Rensch 17, Kluivert 17/18, nu heb je Babadi bij Psv ook 18. En dan waren Dest en Kluivert bv niet eens zulke grote talenten

De enige reden waarom Xavi al 19 was is omdat hij daarvoor bij PSG zat met Messi, Neymar en Mbappe voor zich

29 augustus 2023 om 15:41

Volledig mee eens. En het gaat ook om het perspectief wat je schetst met aankopen.

Je hebt nog altijd Klaassen & Berghuis die daar kunnen spelen. Bergwijn speelt er wel eens en dan heb je nog die Mikautatdze & Akpom die er ook kunnen spelen en ook voor veel geld gekomen zijn.

Kan best begrijpen als hij geen perspectief ziet de komende 2 jaar...

29 augustus 2023 om 21:23

@glennn, niet eens aankopen. De helft van de bank bestaat momenteel uit jeugdspelers en hij zit daar ook niet bij. Van de aanvallende spelers zou ik alleen Godst en Misehouy daar willen zien

Voetbalzone aub. Verlaag je niet tot die ...... moet vrezen zinnetjes die die andere bagger sites elke dag weer recyclen. Jullie zijn beter dan dat!

ON: Deze jongen is er nog niet klaar voor en als hij zo nodig perspectief wil dan moet hij zich laten verhuren. Niet al beginnen met miepen op deze leeftijd.

29 augustus 2023 om 15:14

Je weet dat voetbalzone ontstaan is door alle door andere "verzonnen" verhalen te kopieren !!!

Maar miept hij ? Moet hij dan blind een contract tekenen terwijl hij blijkbaar twijfelt of Ajax op dit moment de ideale club voor hem is ?

18 jaar, laat hem eerst maar eens een jaar in jong Ajax spelen voordat hij met eisen komt lijkt mij.

29 augustus 2023 om 15:11

Mee eens dat hij nog jong is en dat hij nog veel moet leren. Echter als je met elkaar afspraken maakt is het wel zo netjes om je daar aan te houden. Als speler kun je je af gaan vragen als de club de afspraken niet nakomt. Daarnaast kun je (en moet je) als speler en makelaar ook af blijven vragen wat de beste weg voor je eigen ontwikkeling is. Veelal is dat veel minuten maken op een zo'n hoog mogelijk niveau. Als je verwacht dat deze kans bij Ajax klein is dan is het slim om de opties open te houden (dus nog niet bijtekenen) en dan maar verder kijken. Dit kan wel 1 nadeel hebben, want Sontje Hansen heeft gemerkt dat de kans dan bestaat dat je niet meer opgesteld gaat worden bij Jong Ajax.

Daarnaast heeft hij er al (bijna) een jaar bij Jong Ajax opzitten !!!

Met 18 jaar moet je gewoon geduld hebben maar dat heeft de jeugd niet meer tegenwoordig. Wil op zijn 18e basis spelen en met 20 een transfer naar Real , Barcelona , Man-City of een andere top club maken. Denkt hij ? Gravenberch,Brobbey en andere spelers als voorbeeld aanhalen die het ook zo deden en het niet haalden. Bijtekenen of vertrekken in dit geval.

29 augustus 2023 om 15:39

Hoezo geduld hebben? Hij krijgt i.t.t. een Babadi bij PSV bijvoorbeeld geen kansen.
Daarnaast ziet hij dat Ajax 2 miljoenen aankopen doet die daar kunnen spelen. Nog een rechtsbuiten willen halen, waardoor Berghuis ook nog wel eens vaker een optie op 10 kan worden...

Dan kan je vinden dat er vrij weinig toekomstperspectief is. Spelers willen niet meer tot hun 20e wachten op een eerlijke kans.

29 augustus 2023 om 16:15

Dat bedoel ik met geduld. Niet willen wachten tot ze droog zijn achter de oren. En hoelang speelt Babadi nog ? Ook PSV zoekt nog spelers

29 augustus 2023 om 16:19

PSV zoekt ook spelers ja, maar niet meer voor de 10 positie.
Ze hebben al Til, Saibari (kan flanken) en Tillmann.

Maar ondertussen speelde Babadi gewoon in de JC Schaal, viel hij in in de voorronde etc.

En dat is nog altijd meer perspectief dan Ajax biedt aan deze Misehouy

Ik heb hem zitten volgen bij jong , wat me opvalt is dat hij graag voor eigen succes gaat, vind hem niet zo bijzonder , zie liever liedson en godts en vos meer kans krijgen .

29 augustus 2023 om 15:01

En voor eigen succes gaan is nog niet zo erg maar verleden jaar slechts 4 keer scoren in 27 KKD wedstrijden is nou niet bijster veel. Assist had ie verleden jaar niet.

Spelers worden oh zo snel een reuze talent genoemd. Helaas geloven ze dat vaak zelf ook en willen ze, net 18 jaar, al doorbreken in het eerste elftal. Om dan al snel een top transfer te maken.

Maar ja, wat gebeurde er met Brobbey, Gravenberch? Zelfs het mega talent Rijkhof speelt op zijn 18de gewoon in het tweede elftal van Dortmund.

Daar gaan we weer.. Ajax is Ajax niet meer. Ben blij wanneer Kroes start dan kan hij schoon schip gaan maken, hoop ik.

Tsja. Dan moeten jongens geduld hebben en dan weer niet... Ze doen het nooit goed.

Ik vind het goed dat Misehouy dit in ieder geval aankaart. Misehouy is een toptalent. Die ziet ook dat een Isaac Babadi op het begin de voorkeur kreeg op 10 bij een topclub als PSV. Daar kwam een Til bijvoorbeeld ook pas later aan en kreeg de laatste pot uiteindelijk Saibari de voorkeur, maar hij heeft wel voldoende gespeeld.

Leeftijdsgenoot die de kans wel krijgt. Misehouy ziet dat natuurlijk ook als voorbeeld. En dan koopt Ajax nog even een Mikautadze & Akpom voor vele miljoenen... En willen ze nog een rechtsbuiten met diepgang (waardoor het kan dat Berghuis ook op 10 een optie gaat worden)...

Dit is het resultaat als geen algemeen directeur heb, een td heb die alles in zijn eentje lijkt te beslissen en de jeugd totaal nieuwe er ziet staan en 3de rangs buitenlanders haalt .
Deze jongen heeft bij de genoemde topclubs ook geen perspectief op speeltijd. Het is noodzaak te verlengen met deze jongen en dit seizoen en wellicht ook volgend seizoen te verhuren aan clubs als RKC, Vitesse of Utrecht. Dan kan hij minuten maken en als een betree speler terug keren .

29 augustus 2023 om 17:23

Je kan er niets aan doen. Voor hun achttiende mogen ze maar voor drie jaar tekenen. Zijn contract loopt dus op zijn 19de af. maar hij wil niet bijtekenen dus kan Ajax er niets aan doen dan hem transfervrij te laten vertrekken volgend jaar.

Hij zal wel ergens tekengeld gaan beuren en dan in Duitsland op het derde niveau gaan spelen ofzo. Of ergens banken dan wel naar de tribune en dan maandag met het tweede elftal.

We gaan het zien.

De tijd dat Ajax zijn talenten koesterde moet terug komen

29 augustus 2023 om 20:52

In 95 debuteerden Seedorf,kluivert,reiziger,davids en bogarde allemaal met jeugdcontracten in het eerste en wonnen de CL ze verlengden niet… gingen voor opleidingsvergoedingen weg… ook dat zit helaas in ons DNA : verkeerde zuinigheid

Raar grootste talent van de opleiding zal wel mee vallen … als je met 18 jaar nog geen minuten maakt …

En weer dat Dortmund… alsof ze daar dan debuteren op hun 20e en er geen anderen voor die positie worden binnen gehaald. Maak dat deze jongen duidelijk en probeer hem binnen de Eredivisie (Volendam bv) te verhuren zodat hij vlieguren op het niveau gaat maken waarop je hem straks wil gebruiken misschien verlengt hij dan wel? Enige is dat zaakwaarnemers en clubs als Chelsea en Dortmund gaan wel tussen de oortjes zitten en de aanbiedingen qua geld kunnen wel eens te verleidelijk worden…

Alles leuk en aardig maar deze jongen speelt nog steeds als een jeugdspeler. Uit tegen Cambuur scoort hij, maar ik lees nergens dat hij als middenvelder ook continue balverlies leidde op het middenveld.Wat denkt hij te bereiken met een vertrek?! Eerst maar eens een jaar wat laten zien bij Jong Ajax als aanvoerder…

Hij maakt zelf zijn keuzes maar genoeg voorbeelden dat vertrek naar andere club niet tot een beter perspectief leidt. Geen enkel 1e elftal koopt een 18 jarig talent voor de basis
Hij moet het bij Ajax laten zien en keihard werken voor een beter perspectief

Ik ken deze jongen verder niet. Maar ik zie wel een trend bij sommige door brekende jeugdspelers bij Ajax. Taylor, Brobbey Rensch Sallah-Edinne en zo kan je ook nog wel lijstje maken met spelers van andere clubs. Jeugd spelers zijn allemaal zo ontzettend lui en gezapig. Ik mis echt een bepaalde gretigheid in de Nederlandse jeugd. Vind dit ook weer zo'n voorbeeld.

Deze speler behoort net als Hato en Vos tot de nieuwe generatie toptalenten van Ajax en deze jongens moet je koesteren door ze op te nemen in de eerste selectie. Kwaliteit is niet leeftijdsgebonden. Kan me best voorstellen dat hij ontevreden is. Hij ziet ook dat Ajax een blik middelmaat heeft gekocht en dat dit ten koste gaat van zijn kansen en perspectief.

30 augustus 2023 om 03:09

Als er vooral middelmaat op zijn positie rondloopt zou hij toch voldoende perspectief voor zichzelf moeten zien toch?

30 augustus 2023 om 06:53

Aankopen krijgen (helemaal in het begin) altijd de voorkeur van de trainer. Zij hebben immers veel geld gekost en moeten spelen.

koekoek, weer eentje die het te hoog in zijn bol heeft.
vaak wel het idee dat bij dit soort jongens er meer op de achtergrond (familie, vrienden en kennissen) speelt... mensen die euros in de ogen krijgen.

Tsja dit zijn de gevolgen van beleid Mislintat. Kopen kopen kopen en de jeugd heeft pech.

Ik word hier helemaal ziek van. Toptalenten als Misehouy, Vos, Godts, zelfs Conceicao, en op de achtergrond ook Kalokoh en Van Axel-Dongen, móéten een kans krijgen. Dit zijn op en top Ajaxtalenten. Dan kan je wel wéér een half team kopen voor 100 miljoen, maar eigen jeugd rent weg.

30 augustus 2023 om 06:28

Ja en Ajax kan het zich niet weer veroorloven om geen CL te halen. Dan kan je wel al die jeugd erin gooien maar dan weet je zeker dat je niet bij de top 4 komt.

30 augustus 2023 om 23:03

Alsof ze de CL gaan halen met dit tweederangs elftal... Louis liet het al zien: je hebt een goede mix nodig. Nu krijgen talenten geen kans. Bovendien is het belachelijk om een team in de Eredivisie te willen dat driedubbel bezet is op het hoogste niveau...

Heeft Mike Verweij hem wat geld geboden dat te doen? Om via via weer een sneer richting mislintat te gooien. Als je goed genoeg bent dan zit je bij het eerste. 18 jaar. 18 jaar! Niet tevreden…. Ga dan lekker weg. Neem een voorbeeld aan Frenkie. Die stond op oudere leeftijd nog in de KKD te ballen. Nu zitten ze op 18 jarige leeftijd al te miepen. Ga verdorie je best doen en die kans komt vanzelf. Dit gedrag zegt een hoop.

Het wordt steeds lastiger voor de jeugd om door te breken. Dit komt door verschillende factoren. ( hoog niveau eerste elftal is daar 1 van de redenen van)

Ik hoop dat hij dit seizoen doorbreekt. Unuvar was ook statistisch gezien veel verder dan deze jongen en ook in vergelijking met andere jongens zoals Godts. Hopelijk komt hij terug bij Ajax .


Leeftijd maakt niet uit als je goed kan voetballen en ik verwacht niet dat ze elke wedstrijd 90 minuten gaan spelen maar een aantal minuten spelen moet kunnen toch ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
0 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren