Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax schorst Alex Kroes en wil samenwerking per direct beëindigen

Laatste update:

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax heeft besloten om algemeen directeur en directievoorzitter Alex Kroes per direct te schorsen, en is voornemens om de samenwerking permanent te beëindigen.

Dit besluit is genomen nadat de RvC vernam dat Kroes, een week voor de publicatie van zijn voorgenomen benoeming op 2 augustus 2023, ruim 17.000 aandelen in Ajax heeft gekocht. De RvC heeft extern juridisch advies ingewonnen, waaruit blijkt dat het zeer aannemelijk is dat hij daarmee handel met voorwetenschap heeft gepleegd. Handel met voorwetenschap is een strafbaar feit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Wij zijn zeer onaangenaam verrast dat dit Ajax nu overkomt, want dit is zeer slecht voor de club en voor iedereen die de club een warm hart toedraagt", zegt RvC-voorzitter Michael van Praag. "Het handelen van Alex Kroes is niet verenigbaar met waar we met Ajax voor staan. Het moment waarop hij de aandelen kocht maakt dat hij handelde met voorwetenschap."

"Een dergelijke wetsovertreding kan een beursgenoteerde onderneming niet tolereren, zeker niet als het de CEO betreft. Na zorgvuldige beraadslaging is de RvC dus tot de conclusie gekomen dat de positie van Alex als directielid van Ajax niet houdbaar is. Ik vind het belangrijk om hieraan toe te voegen dat het technische beleid zal worden voortgezet met de mensen die we daarvoor hebben en op de weg die Ajax met Alex reeds was ingeslagen.”

De taken van Alex Kroes worden door zijn collega-directieleden overgenomen. Daarnaast zal Michael van Praag als gedelegeerd commissaris de directie tijdelijk bijstaan.

Er zal op korte termijn een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) bijeengeroepen worden om de aandeelhouders te horen over het voorgenomen ontslag, zoals de statuten voorschrijven. Daarna zal de RvC een besluit nemen over het ontslag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft Mislintat het toch nog best lang uitgehouden!

De gifbeker moet niet leeg, nee de hele kerncentrale vol met gif moet volledig uitgemolken worden volgens mij.

2 april 2024 om 09:00

Ik heb al eerder gezegd... Met personen als van praag en van Gaal aan boord, zorg je alleen maar voor meer frictie ipv snel handelen wat nu nodig is. Denk eerder dat er een machtstrijd gaande is, en dat Kroes (die al benoemd was, voordat van Praag binnenkwam) nu de dupe is.

2 april 2024 om 09:03

Mensen met macht zijn altijd op zoek naar meer macht... dat is een soort van kick.

Maar het wettelijk verboden handelen in aandelen met voorbedachte kennis kan je onmogelijk richting van Praag en van Gaal schuiven...

2 april 2024 om 09:03

Als het waar is wat hier staat, wil je Kroes hoe dan ook weghebben. Hoe zuur ook want het leek zo’n mooie match en een laatste greintje perspectief in Amsterdam. Maar met dit handelen, is het inderdaad logisch dat hij direct vertrekt. Dat heeft dus weinig met machtsstrijd van dien en Kroes de dupe noemen, gaat heel ver. Hij doet het helemaal zelf hier.

2 april 2024 om 09:04

genieterr Dit heeft niks met een machtsstrijd te maken. 'insider trading' is gewoon verboden volgens de wet en het lijkt nu dat Alex Kroes dit gedaan heeft. Dat staat los van de club ajax, maar heeft alles te maken met het beursgenoteerde bedrijf ajax. Niet alles is een of ander complot of spelletje.

2 april 2024 om 09:05

Kan zijn. Maar wanneer Kroes echt die aandelen (op dat moment) heeft gekocht, heeft hij gewoon een strafbaar feit gepleegd. Dat een vent als van Praag liever zelf 'de macht' heeft doet daar niets aan af.

2 april 2024 om 09:05

Wat een onzin, buiten dat het kan zijn dat je gelijk hebt over de frictie en snel handelen kunnen die 2 er toch helemaal niets aan doen dat Kroes hier even de wet overtreedt? Hij is de dupe van zijn eigen handelen.Edit: als hij die vraag had uitstaan bij de Rvc, dan die er ook uit. Neemt niet weg dat hij in die maanden dat hij volgens hem de vraag had uitstaan bij de Rvc zelf ook wel een en ander uit had mogen zoeken.

2 april 2024 om 09:08

Dat zal hier niet aan de hand zijn. Kroes kan namelijk binnen 3 seconden laten zien dat hij die aandelen niet gekocht heeft voor de bekendmaking van zijn aanstelling als het niet waar zou zijn. Dan veegt de rechter direct het ontslag van tafel. Handel in voorkennis is een serieus strafbaar feit, maar wel een waar niet iedereen volledig over na denkt. Toch mag je van een directeur wel verwachten dat hij er vanaf weet. Knetter dom

2 april 2024 om 09:09

Nee klopt, handelen met voorkennis is inderdaad strafbaar. Maar ben ook wel benieuwd naar het verhaal van Kroes zelf. Wellicht heeft hij een verklaring. Want 170.000 euro aan aandelen is niet iets waar je fors mee gaat cashen.

2 april 2024 om 09:12

Wat een slap gelul joh.

2 april 2024 om 09:16

Wat óntzettend dom.
Dit verwacht je niet van een intelligent persoon.

Ik heb, als Feyenoorder, echt te doen met Ajax. Alle voetbal ellende en andere onrust en nu ook nog dit.

Ik kan hier geen leedvermaak om hebben.
Diep triest, eerst die idiote Duitser en nu een graaier binnengehaald die je club vooruit moest helpen.

2 april 2024 om 09:27

@genieterr, eens. Zeker een aandeel als Ajax is niet perse lucratief. De waarde is sindsdien ook enkel gedaald. Ben ook wel benieuwd naar zijn beweegredenen.

2 april 2024 om 09:35

Op Telegraaf website staat een artikel met een verklaring van Kroes zelf waarin hij openheid van zaken geeft. Verhelderend..

2 april 2024 om 09:36

je maakt een grap hoop ik, als ze dit niet doen en het blijkt waar te zijn heeft een beurs genoteerd bedrijf echt een groot probleem.

2 april 2024 om 09:42

@genieterr, dit heeft natuurlijk niks met een machtstrijd te maken. Je brengt echt niet naar buiten dat iemand mogelijk een strafrechtelijk feit heeft gepleegd om een machtstrijd te beslechten. Wat Kroes zou hebben gedaan is gewoon oerdom en strafbaar (mits bewezen)

2 april 2024 om 09:48

@saksenros, hoe dan?
De CEO van mijn bedrijf heeft bij aantreden, of vlak ervoor toen hij al wist dan hij zou aantreden (weet ff niet welke van de twee), 1mln aan aandelen gekocht in ons bedrijf.
Dat geeft een signaal van vetrouwen af aan de aandeelhouders, dat de CEO er vertrouwen in heeft om de weg omhoog weer in te slaan en dat bewijst ie door een risisco te nemen met zn eigen centen.

Wellicht begrijp ik het finanicele wereldje niet, maar ik zie niet in wat Alex hier verkeerd heeft gedaan?

2 april 2024 om 10:02

Hoezo een machtstrijd? Je bent toch gewoon een enorme pannenkoek als je zoiets debiels en strafbaars doet. Je gaat toch geen aandelen kopen als je ergens bestuurder van wilt worden? Dat haalt ieder mens met een gezond verstand toch niet in zijn hoofd?

2 april 2024 om 10:18

Vegitosan: de aanstelling van die CEO kan, zeker bij een bedrijf dat in zwaar weer zit, leiden tot een stijging van de aandelenprijs doordat aandeelhouders meer vertrouwen hebben waardoor het aandelenpakket van die CEO in waarde stijgt. Hij is er dus rijker door geworden. Had hij ze gekocht na de bekendmaking van zijn aanstelling, zouden ze al in waarde gestegen zijn en is er dus geen sprake van zelfverrijking.

2 april 2024 om 10:28

@jiazzy,

Maar dat kan toch geen handelen met voorbedachte rade zijn? Want het is geen garantie dat de markwaarde stijgt, het risico is net zo groot dat de waarde daalt.
Voor hetzelfde geldt zou de waarde gedaald zijn, zou hij dan ook ontslagen worden? Of als het al harstikke goed zou gaan bij Ajax, en hij zou dan dezelfde aandelen hebben gekocht op het zelfde moment, zou die dan ook ontslagen worden?

Hij heeft er gewoon vertrouwen in dat hij het bedrijf er weer bovenop kan helpen, en dat dat risico neemt ie met zn eigen centen.
Het signaal wat ie dan afgeeft aan de aandeelhouders is; ''luister heren, ik heb er zoveel vertrouwen in dat ik mijn eigen geld op het spel zet...en gaat het mis dan loop ik evenveel risico als jullie. We zittten in hetzelfde schuitje, dus laten we er samen uitkomen. ''

Edit:
Ik lees net toevallig de verklaring van Alex, en hij geeft exact hetzelfde aan.
Daarnaast waren de helft van zijn aandelen al aangeschaft voordat hij uberhaupt in aanmerking kwam voor de job.
Hij heeft een goed voorstel gedaan door een onafhankelijk onderzoek te latne starten.
Ik vind eerder het handelen van de RvC heel kwaliijk.
Hij heeft ze al een tijd geleden op de hoogte gesteld van zijn aandelen in Ajax, en heeft ze gevraagd wat hij hiermee moet, maar de RvC heeft tot nog toe niet geantwoord.
En nu doen ze alsof hun neus bloed en nemen hele drastische beslissingen.
Het onafhankelijke onderzoek had de eerste suggestie moeten zijn.
Op mij komt het over alsof er nog steeds flinke politieke spelletjes worden gespeeld in het RvC, met de hoop op een machtsvacuum op het moment dat Alex eruit vliegt.
Iemand aast op zijn stoel lijkt het wel.

2 april 2024 om 10:36

Als toeschouwer is het allemaal zeer vermakelijk wat er gebeurt bij Ajax, maar kom op Ajax hoe bont kan je het maken en ik kan het mij niet voorstellen dat dit niet eerder bij Ajax bekend was. Ajax nipt rustig zijn gifbeker op en schenkt regelmatig nog wat bij gezien het spul zo goed smaakt. Man man man.

2 april 2024 om 10:38

Sterker nog, volgens het AD heeft hij geen winst gemaakt op zijn aandelen. Sinds hij ze gekocht heeft, zijn ze gelijk flink gedaald, en na een kleine opleving staan ze momenteel nog steeds onder het bedrag waarvoor Kroes ze gekocht heeft. Als dit al handel met voorkennis was, is het in ieder geval handel met hele belabberde voorkennis.

2 april 2024 om 10:46

Hij kan ze toch ook over twee jaar verkopen als het beter gaat met Ajax?

2 april 2024 om 10:47

@vegitosan Als jij al inside info hebt over spelers die gaan komen of financiele middelen die in de club gepompt gaan worden waardoor het aannemelijk wordt dat de onderneming succesvol gaat opereren in de komende periode, dan is dat dus speculeren met voorkennis.

2 april 2024 om 10:49

@vegotisan, goede intenties maakt het nog niet toelaatbaar. Ajax maakt de wet niet.

2 april 2024 om 10:52

Hij geeft op Linkedin zelf aan dat hij het in de maanden voor zijn aanstelling heeft gekocht, juist omdat hij wou laten zien dat hij er vertrouwen in had en een 'goed gevoel' had bij de aanstellingsprocedure; hij was nog niet rond op dat moment. Ik vind het verklaarbaar waarom hij aandelen heeft gekocht en sterker nog ik vind het eigenlijk wel een mooi iets natuurlijk, maar ik vind het ook ontzettend dom en naïef van hem. Je moet daar gewoon verre van blijven. Je moet elke zweem van belangenverstrengeling willen voorkomen. DIt was, om er een Maximaanse uitspraak aan te geven, 'een beetje dom'.

2 april 2024 om 10:56

Vegitosan je kijkt naar het resultaat (daling of stijging in aandelenwaarde). Dat is niet de maatstaf. Dat je, wat logischerwijs verwacht mag worden als je CEO wordt van een organisatie, voorkennis hebt, betekent dat je dus geen aandelen mag kopen omdat je met die kennis (die anderen niet hebben) je voordeel kan doen. Of die voorkennis dan uiteindelijk leidt tot een stijging of daling is niet relevant, het is verboden. Stel dat Alfred Schreuder de trainer van Ajax is en die bakt er geen fluit van. Dan worden in het geheim de gesprekken opgestart met Louis van Gaal, die wordt de opvolger. Louis koopt, de dag voordat het nieuws bekend wordt dat hij Schreuder per direct opvolgt, een fors aandelenpakket in Ajax. Jij bent ook aandeelhouder en hebt die kennis niet. Wellicht zou je met die kennis ook meer aandelen in Ajax hebben willen kopen want van Schreuder naar Louis is van een Fiat naar een Ferrari. Louis heeft dus een voordeel t.o.v. jou want hij koopt met kennis die alleen voor hem beschikbaar is. Terecht dat dit niet mag.

2 april 2024 om 11:11

Hier was ik ook heel erg bang voor. Dat de oudgedienden zich toch nog even wilden laten gelden. Niet Kroes, maar wij bepalen welke richting Ajax uitgaat. Kom maar binnen, Frank. Want Alex wilde jou niet. Daar zal het ook een beetje op neer komen. Waar nu heel Ajax in brand wordt gestoken, is de RVC echter nog steeds wachtend met het onderzoeksrapport Mislintat naar buiten te brengen. Dat heeft blijkbaar wel even de tijd. Zou het kunnen, dat na deze blunder (kroes snel op non-actief) een volgende zichtbaar wordt? Namelijk dat Mislintat niks onoorbaars heeft gedaan, ten tijde van zijn dienstverband bij Ajax? Denk je echt dat Bor. Dortmund zich anders aan hem zouden branden? De RVC van Ajax is de grootste vriend van de concurrentie van Ajax. Dat mag en mocht je inmiddels wel concluderen. De club ligt op de grond, en de RVC is bezig met het graf te graven. Kunnen die old boys dan ook meteen mee?

2 april 2024 om 09:07

Dit is toch diezelfde Alex Kroes die in een boek keihard uithaalde naar bijv. Mislintat en hoe slecht alles wel niet ging? Deze man staat ver weg van de realitiet, want hij wordt er nog sneller uitgeschopt.

2 april 2024 om 13:34

Ja, dat is dezelfde Alex Kroes. Er lijken me weinig gelijkgenaamde personen die eventueel in aanmerking zouden komen voor dezelfde functie. Domme vraag!

2 april 2024 om 09:14

Denk dat hij ook nog een claim van Mislintat krijgt. Die noemde hij al oplichter, blijkt hij er zelf een te zijn. Totaal niet verrassend.

2 april 2024 om 09:25

Op basis waarvan zou die claim dan ingediend moeten worden? Alleen vanwege de uitspraak oplichter? Dat lijkt me nergens stand houden.

2 april 2024 om 18:41@rochus Smaad of laster. Dat kan zowel een civielrechtelijk als strafrechtelijk proces veroorzaken.

2 april 2024 om 09:16

Het ergste is nog dat die Kroes zo'n grote mond had over Mislintat. Snap niet hoe je dit in je hoofd haalt. Overal ter wereld is dit ten strengste verboden. En helemaal bij een voetbal club lig je onder een vergrootglas. Bahbahbah.

2 april 2024 om 09:24

Ik wacht in spanning af wat het volgende is. Steeds als je denkt dat het nu wel klaar is, gebeurt er weer iets nieuws. Opvallend dat iets 9 maanden duurt en net nu naar buiten komt. Het lijkt me stug dat de RvC dit niet eerder wist. Je zou hopen dat er eens een goede onderzoeksjournalist induikt en een goede weergave schets. Ik heb het dan uiteraard niet over een Verweij of Driessen, maar iemand met verstand van zaken die objectief een beeld schetst. Ik vraag me bijvoorbeeld af wat de rol van v.praag en v.gaal hierin is. Overigens zeg ik niet dat Kres de verlosser zou zijn, maar hij zou wel een bepaalde rust en stabiliteit kunnen brengen en dat alleen al zou een grote winst zijn voor Ajax.

2 april 2024 om 09:45

@rochus, snap ik, maar het lijkt me ook stug dat ze hem twee weken hebben laten beginnen terwijl ze het wel wisten. Zo'n risico wil je als beursgenoteerd bedrijf niet lopen lijkt me.

2 april 2024 om 10:36

Volgens Kroes wisten ze het al voor zijn aanstelling. Man man wat een bende in Amsterdam. Misschien geen spektakel op het veld, maar daarnaast des te meer.

2 april 2024 om 10:44

Ja, het aandelenpakket wisten ze. Maar wisten ze ook wanneer hij ze kocht? Want dat is bepalend en lees ik (nog) niet

2 april 2024 om 10:52

Ze hadden het moeten weten. Daarvoor zitten ze er. Als RvC kun je je niet verschuilen achter het excuus dat je het niet wist. Ze hadden het moeten weten. Ik denk dat letterlijk 1 telefoontje naar een jurist de vraag had beantwoord binnen 1 uur. Gewoon heel erg zwak van de RvC, net zoals met Minislat. Het lijkt wel of de wereld te snel gaat voor de RvC.

2 april 2024 om 11:04

Tja. Eens dat de RvC in het proces wel wat te verwijten valt, maar Kroes nog veel meer imo. Hij koopt die dingen kort voor aanstelling en meldt dat laatste niet. Wel doet hij vanaf 26 juli niets meer, want dan vindt hij het wel onhandig. Right.

2 april 2024 om 11:11

Hij meldt het volledige pakket aandelen. Of hij kenbaar heeft gemaakt wanneer deze zijn aangeschaft weet ik niet. Maar als hij dat niet had gemeld dan had de RvC of haar jurist hierna moeten vragen. Ze hadden het moeten weten. Daarmee zijn ze gewoon verwijtbaar imo.

2 april 2024 om 20:24

Je moet het niet omdraaien. Alex Kroes had moeten weten dat dit niet mocht en dat hij de wet overtrad. Hij had zich op zijn minst juridisch moeten laten adviseren. RvC valt ook e.e.a. te verwijten maar het begint allemaal met de gigantische blunder van Alex Kroes zelf.

2 april 2024 om 09:33

Hierin handeld Ajax goed en snel in mijn ogen. Jammer dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet kan beginnen en we dus nog zo een jaar tegemoet gaan

2 april 2024 om 10:02

Ongelooflijk wat een puinhoop. Zo zo de dit allemaal. Ik hoop oprecht dat deze soap toch snel gaat stoppen.

Okeeee wtf 1 april is al geweest!!

2 april 2024 om 08:59

Dat is ook wat ik direct dacht….

2 april 2024 om 09:16

2 april, kikker in je bil. Ik vind t een raar verhaal. Hoezo kom je daar nu achter? We hebben 9 maanden op een Algemeen Directeur moeten wachten. Is net z’n bureau op de juiste hoogte gezet, kom je er nu achter. Zomaar. Plotseling. Ben benieuwd naar het verhaal van Kroes, want waarom zou iemand zijn droombaan met een salaris dat wss hoger ligt dan die 170K aan waarde op het spel zetten? Echt een raar verhaal.

2 april 2024 om 09:24

Heel bizar verhaal. Enige dat ik kan bedenken is dat hij nu alle formaliteiten aan het afronden is rond zijn aanstelling, waar dan ook bij hoort dat je je aandelen etc. opgeeft. Op basis daarvan zal dan afgelopen week juridisch advies zijn ingewonnen. Wel echt een ontzettende eikel zeg.

2 april 2024 om 09:30

Hier had je toch 9 maanden de tijd voor?
En ik kan mij gewoon niet voorstellen dat Kroes nog effe snel 17.000 aandelen heeft gekocht als hij weet dat ie strafbaar is en zijn baan en zijn imago op het spel zet.

Ik kan mij wel voorstellen dat ie een aandelenportefeuille had waar nog aandelen Ajax in zaten. Maar zo obvious...

2 april 2024 om 10:13

Zijn verhaal heeft hij op zijn LinkedIn staan. Hij heeft bij zijn aanstelling aan de RvC gevraagd wat hij moest met zijn aandelen maar heeft daar nooit reactie op gekregen.

Overigens is dit balletje gaan rollen nadat media de laatste weken vragen zijn gaan stellen. Dit komt niet vanuit Ajax zelf. Die liepen weer eens achter de feiten aan.

2 april 2024 om 09:20

op de basisschool zeiden wij op 27 mei nog rustig "1 april met een verlengsnoer!" tegen elkaar, dus hou hoop Ajacieden

Haha. Wat een fantastisch seizoen is dit voor de Amsterdammers. Alles, maar dan ook alles gaat helemaal verkeerd.

2 april 2024 om 09:15

Het blijft uiteindelijk dan toch gewoon een zaakwaarnemer die overal geld wil verdienen?

2 april 2024 om 09:24

Dus een falend RVC gaat nu weer belangrijke keuze maken?

2 april 2024 om 11:36

Kan toch ook niet anders? Ze kunnen moeilijk zeggen joh vervelend wat er is gebeurd en door….

Gaat weer lekker daar in Amsterdam, gaat dit ooit nog wel goedkomen??

2 april 2024 om 09:08

Ja hoor. Komt wel weer goed maar gaat weer wat langer duren helaas.

Na alle heisa om hem heen… ik snap niet waarom je zoiets zou doen, als het waar is natuurlijk. Heb je eindelijk de functie die je wou bij een topclub vergooi je het op zo’n manier.

2 april 2024 om 10:11

Zijn verhaal staat op zijn LinkedIn profiel. Naar eigen zeggen heeft hij in het jaar voor zijn aanstelling meerdere keren Ajax aandelen gekocht, waarvan die op 26 juli de laatste keer was. In augustus heeft hij bij de RvC aangekaart dat hij aandelen heeft en gevraagd wat hij daarmee moest doen. Hierop heeft hij nooit antwoord gekregen.

Hij is nu naar de AFM gestapt voor een onafhankelijk oordeel over de situatie.

2 april 2024 om 12:29

Ik denk dat hij weinig keus heeft. En de AFM gaat hier niet enthousiast over zijn is mijn inschatting.

2 april 2024 om 18:47

De AFM geeft juist de definitie waardoor Ajax nu zo handelt. Handel met voorkennis maakt het niet voor uit of je winst of verlies maakt. Het gaat erom dat je kennis hebt waarbij verwacht mogelijk kan worden dat de kennis effect op de beurskoers heeft.

Kroes heeft deze regel overtreden. En een beursgenoteerd bedrijf moet het vermoeden van de handel met voorkennis bij de AFM melden wanneer ze op de hoogte ervan zijn geraakt.

Daarnaast is HmV een strafbaar feit met mogelijk celstraf in het vooruitzicht.

Kroes gaat dit gewoon niet winnen. Ajax had gegronde redenen om zijn contract te beeindigen gezien de timing van de laatste handel in aandelen en de status van de onderhandelingen over Kroes' contract.

Oei. Er kan weinig goed gaan met onze vrienden uit Amsterdam. Sterkte supporters

1 april was gister voetbalzone.

Als dit echt waar is, dan weet ik ook niet meer wat Ajax moet doen om er boven op te komen.

Hahah wat is dit nou weer? De grote verlosser ook alweer weg? Wat nu..

2 april 2024 om 10:04

Is wel hip aan het worden hè: iedereen waar supporters van Ajax positief over zijn wegzetten als verlosser. Net als een keer iets positiefs zeggen over bepaald spel of een speler van Ajax wegzetten als een kinderhand die snel gevuld is.

2 april 2024 om 10:19

Eerlijk is eerlijk, in de media werd Alex Kroes wel als de verlosser weg gezet. Hij moest eerder beginnen want dan had Ajax nog hoop etc.

Wat denkt zo’n Kroes dan ook.. ongelooflijk dom, handelen met voorkennis is gewoon strafbaar. Goed dat de RvC van Ajax ingrijpt want iemand die niet integer is hebben ze daar op dit moment niet nodig.

2 april 2024 om 09:35

Lees even het artikel op de Telegraaf website waarin hij zelf aan het woord komt. Best verhelderend..

2 april 2024 om 10:52

Zeker verhelderend, hij geeft praktisch toe dat hij aandelen met voorkennis heeft gekocht.
Zelfs zijn eigen advocaat heeft hem er dus naderhand op gewezen.

2 april 2024 om 18:49

Verhelderend voor het OM om hun zaak makkelijker in elkaar te zetten, ja. Het doet het tegengestelde van wat Kroes lijkt te beogen - iedereen die in Nederland woont of werkzaam is/gaat zijn wordt geacht de relevante Nederlandse wetten te kennen.

Kroes kent blijkbaar de regels niet, want hij geeft toe dat hij in feite willens en wetens een misdrijf beging.

Wat een zooitje maken ze er daar van. Hoe kun je dit als ceo ook doen, erg dom

Hahahah wat een club begint dit te worden. Ongekend lachwekkend!

2 april 2024 om 09:01

Wat kan de club hier aan doen dan?
Als dit waar is dan handelen ze toch correct?

2 april 2024 om 09:08

Wat dacht je van dit soort dingen van te voren checken voor je iemand aanstelt ? Of kan Ajax daar niks aan doen dat het zo amateuristisch handelt.

2 april 2024 om 09:10

Daar kan Ajax niets aan doen idd. Maar altijd leuk ongefundeerd onzin roepen.

2 april 2024 om 09:18

Of heeft Kroes het op een slinkse, indirecte manier gedaan waar onderzoek voor nodig was om het te achterhalen?

2 april 2024 om 09:20

Oprechte vraag hoor maar hoe kan Ajax dat voor zijn dienstverband niet checken? Ze hebben er wel de tijd voor gehad in principe of is het iets met transparantie geven als je pas in dienst bent?

2 april 2024 om 09:30

Als jij naar een nieuwe werkgever gaat en alles is in kannen en kruiken en dán koop jij aandelen, en vervolgens teken je pas: dan weet jouw werkgever dat toch ook niet? Je nieuwe werkgever gaat echt niet 1 seconde voor je je handtekening zet controleren of je aandelen hebt gekocht.

Daarnaast kan het zo zijn dat Kroes dit - geen idee of dat uberhaupt kan hoor - op een slinkse wijze uitgevoerd heeft waardoor dit niet 1, 2, 3 te achterhalen is?

2 april 2024 om 09:34

Lees anders het statement van Kroes even, als je als Ajax zijnde al maanden af weet van deze aandelen pakketten en hij zelfs vraagt hoe hiermee om te gaan omdat hij nog niet alle regels eigen is en je laat niks weten en komt nu nadat hij in dienst is getreden ineens hiermee waar ben je dan in godsnaam mee bezig ?

Dat is amateurisme ten top.

2 april 2024 om 09:36

Is dus niet het geval afgaande op het statement van Kroes dus ja Ajax treft hier zeker blaam.

2 april 2024 om 09:42

Ja maar dit soort dingen worden (mag je verwachten) van te voren met elkaar besproken en gecheckt. Dus of dan komt aan het licht dat iemand aandelen heeft of het word besproken en duidelijk voor beide partijen dat dit in deze functie ook niet kan.

Als een medewerker dan alsnog 1 minuut voor zijn aanstelling aandelen koopt kan je daar inderdaad niet veel aan doen als club maar je mag er toch wel vanuit gaan dat een medewerker niet zo dom zou zijn om dat dan alsnog te doen.

Zoals het statement (als dit klopt) van Kroes ook aangeeft heeft hij inderdaad niet 1 minuut voor zijn aanstelling dit nog even snel gekocht en was het dus ook al voor zijn aanstelling bekend dat hij deze pakketten heeft.

2 april 2024 om 10:23

Hijzelf schrijf top linkedin dat Ajax op de hoogte was van de aandelen.
"na beantwoording van deze vragen heeft de RvC aanleiding gezien om zich nader te buigen over mijn aandelenpakket. Een pakket waarvan zij ten tijde van het rondkomen van mijn benoeming in augustus 2023 al op de hoogte waren. In die periode heb ik uiteraard volledige openheid van zaken gegeven aan de RvC over relevante bezittingen waaronder 42.500 aandelen in het kapitaal van Ajax.
In de periode van 6 april 2022 tot 26 juli 2023 heb ik met stukjes en beetjes Ajax aandelen aangeschaft, oplopend tot 42.500 stuks (van de in totaal 18,33 miljoen bestaande Ajax aandelen). Op 31 december 2022 had ik reeds 20.000 stuks. Een ander deel heb ik bijgekocht in de maanden april, mei en juni van 2023. Het laatste deel (ca 17.500 stuks) heb ik op 26 juli 2023, kort voor mijn aanstelling op 2 augustus 2023, aangeschaft."

2 april 2024 om 11:10

Nouja als Ajax hier al maandenlang van op de hoogte is, zoals Kroes zelf aangeeft, hadden ze daar natuurlijk al veel eerder naar moeten handelen.Als ze er niet van op de hoogte zouden zijn zou dit verder niets met de club te maken hebben natuurlijk. Hoe dan ook lijkt de chaos gewoon weer verder te gaan ipv af te nemen. Wat een ongekende fouten opstapeling is dit aan het worden zeg, onwerkelijk.

2 april 2024 om 13:36

Het zou dan ook gaan om dat laatst aangeschafte deel. Dat de RvC daarvan niet op de hoogte was.

Maar goed, klopt sowieso van geen kanten (van beide partijen niet wellicht).

Het is misschien heel flauw, maar ik vind dit toch wel weer enorm vermakelijk. Het lek was boven, de messias was binnen, Kroes ging Ajax redden! Blijkt hij een klein boefje te zijn!

Wat een soap!

2 april 2024 om 09:07

Her vermakelijke is vooral dat iedereen die wordt binnengehaald de eerste paar weken/maanden de verlosser is. Totdat het helemaal misgaat, en dan begint hetzelfde riedeltje weer van voor af aan. Geldt ook voor de trainers.

2 april 2024 om 09:15

Eerst Henderson, toen Kaplan en nu Kroes. Allemaal bestempeld als verlosser, allemaal door de grond gezakt

2 april 2024 om 09:18

Wat een kleuter reacties. De verlosser?? Als een club denkt een goede TD, CEO of andere bestuurder weet binnen te halen dan is dat nooit een verlosser. Dat zijn een paar opmerkingen van een paar reageerders en daar gaan jullie prat op.

Iedereen snapt wel dat als je zo n seizoen als dit jaar en afgelopen jaar meemaakt dat 1 persoon nooit iets 180 graden kan veranderen. Wat een niveautje hoor.

ON: Dat Alex dit gedaan heeft is onbegrijpelijk maar ben blij dat er nu snel gehandeld is en dat we dit ook niet pikken. Het blijft alleen wel een lange weg van treurnissen zeg.

2 april 2024 om 09:18

Fijn dat het voor jullie vermakelijk is. Maar wat een onzin over de “verlossers”.
Welke trainer heeft die stempel in godsnaam gekregen? Van ‘t Schip is een prima tussenpaus maar zeker niet de verlosser, Steijn was onbegrijpelijk maar kreeg het voordeel van de twijfel, Heitinga was ook een prima tussenpaus, Schreuder was al afgeschreven voordat hij goed en wel begonnen was en zelfs over Ten Hag was men sceptisch.

Zelfde geldt voor Kroes, het was fijn om een op papier goede AD te hebben met binding met de club maar niemand had verwacht dat we daarmee volgend jaar mee gaan doen voor het kampioenschap.

2 april 2024 om 09:19

Dat klopt wel ja, zodra ze in verband gebracht worden met die club verandert de persoon in een wandelend geschenk van God. Het blijft toch grappig als dat dan achteraf vooral niet het geval is.

In dit geval vind ik het eigenlijk ook wel weer triest. Kroes doet gewoon iets wat bij wet verboden is en daar is de club nu de dupe van. Het is triest, zeker als je ziet wat voor een taal hij uitsloeg over voorgangers bij Ajax.

2 april 2024 om 09:29

Nou, ik als rechtgeaarde Feyenoorder kan hier niet om lachen.
Diep triest hoe zo'n club in recordtijd door allerlei imbecielen naar de verdommenis wordt geholpen.

Onze club Feyenoord was ook bijna kapot door jarenlang slecht bestuur.
Nu gaat het ons goed, voor mij geen reden om leedvermaak te hebben om de ellende van andere supporters.

Ik gun de GOEDE supporters van Ajax (ja die bestaan zeker, net als er bij de Feyenoord supporters ook een aantal ellendelingen tussen lopen) het allerbeste, snel herstel van hun club en veel succes (wel ietsje minder dan wij).

2 april 2024 om 09:32

Wellicht moet ik voortaan niet 1, maar 23 knipogen toevoegen aan mijn reactie, om de informele ondertoon van mijn bericht nóg sterker te onderstrepen

2 april 2024 om 09:35

Niemand heeft het over verlosser gehad. Dat komt alleen maar van mensen die niet voor Ajax zijn. Wellicht dat de telegraaf iets te positief is maar de telegraaf is geen Ajax

2 april 2024 om 09:59

@thom, misschien wel ja. Want je reageert bevestigend op een bericht dat serieus is. Een knipoogje geeft niet de indruk dat je het anders bedoelt. En wat bedoel je met ‘informele toon’? Bedoel je ironisch?

2 april 2024 om 10:20

Niet door iemand van Ajax hoor, de buitenwacht en met name de media neemt veel te vaak zulke superlatieven in de mond. De gemiddelde supporter hoor je zoiets niet zeggen (op enkele mafklappers daargelaten).

2 april 2024 om 12:50

Het feit dat Ajax bereid was om maandenlang te wachten met alle onzekerheid en bestuurlijke chaos van dien zegt me dat er wel degelijk een soort messias-complex heerste.

Er zijn echt genoeg directeuren te vinden en je kunt prima buiten de voetbalwereld kijken. Je hebt gewoon iemand nodig die goed kan praten, logisch kan nadenken, zin van onzin kan onderscheiden en een inschatting kan maken van wie je wel en niet kunt vertrouwen.
En juridische kennis is natuurlijk mooi meegenomen.

En ook als niet-Ajaxied kun je prima de cultuur van de club begrijpen en uitdragen.

Ik heb een lichte voorkeur voor Feyenoord en heb op de gymlessen op de basisschool na amper tegen een bal aangeschopt in mijn leven en zelfs ik zou het Ajax-verhaal kunnen vertellen.

Iedereen die van Ajax houdt wil verzorgd en aanvallend voetbal zien en wil graag de jeugd zien spelen als dat kan in plaats van een Braziliaan voor 30 miljoen euro. Je hoeft geen Johan Cruijff te heten om dat te begrijpen.

Ik betwijfel sterk of Ajax er goed aan doet om allemaal mensen uit het verleden terug te gaan halen en voetbalmensen aan te stellen als bestuurders. Een voetbalclub besturen is een ander vak dan spelers beter maken of de tactiek binnen de lijnen bepalen.

2 april 2024 om 09:19

Ik vroeg het me van de week af, wie heeft Kroes als ‘redder’ gezien ?

Ik hoorde alleen maar dat de verwachtingen hoog waren omdat er veel moet gebeuren, maar ik heb niemand horen zeggen dat hij alles wel even ging regelen.

Sterkte ajacieden, ik dacht 1 april grap maar dan een dag te laat.

Dit scenario had alleen de grootste sadist kunnen bedenken. Je stelt een nieuwe AD aan, maar moet lang wachten tot dat ie kan beginnen. Zijn status stijgt tot enorme hoogte, en na twee weken blijkt hij al weg te moeten vanwege zo'n grove fout. Nu ben je weer een half jaar kwijt, moet je weer een kandidaat zoeken en begint alle ellende van vooraf aan. Oprecht sterkte ajacieden, het lijkt met het jaar slechter te gaan.

Ongekend! Van Praag zocht een reden om Kroes te liquideren en die heeft hij gevonden.

2 april 2024 om 09:01

Ik acht Van Praag niet gevat genoeg er voor. Dit is gewoon mega dom van Kroes zelf. Maar goed, louche figuren trekken louche figuren aan

2 april 2024 om 09:01

Haha, wat een onzin argument. Wetsovertreding lijkt me een prima reden om een ieder te ontslaan, toch?

2 april 2024 om 09:06

Van Praag zocht geen reden. De Nederlandse wet zegt dat dit niet mag.

2 april 2024 om 09:42

Van Praag is zelf bezig geweest met gesprekken met AZ om Kroes eerder aan het werk te krijgen bij Ajax

2 april 2024 om 09:49

Nee, als je AD van een strafrechtelijk vergrijp wordt verdacht dan is dat een prima reden voor ontslag en niet "gezocht". Heeft Kroes aan zichzelf te danken

2 april 2024 om 10:32

Op Linkedin schrijft kroes dat ajax op de hoogte was van de aandelen bij zijn aanstelling. Het lijkt dus wel een machtstrijd te zijn als nu iemand weer terugkomt op deze informatie die er een half jaar geleden dus ook al was bij ajax.

2 april 2024 om 10:43

Dat ze op de hoogte waren van zn aandelenpakket ja, maar ook van het moment van aankoop?

Sterk gehandeld van de RVC, oliedom van Kroes. Wie moet de nieuwe Algemeen Directeur worden?

2 april 2024 om 09:27

De RVC heeft nu sterk gehandeld, maar had dit toch al veel eerder moeten checken.. Notabene 9 maanden op deze man gewacht. Ik vind het echt onvoorstelbaar.

2 april 2024 om 09:37

Volgens Kroes heeft hij het vorig jaar al aan de RVC voorgelegd maar is er nooit een reactie op gekomen.

"van het feit dat ik dit aandelenpakket heb, heb ik nooit een geheim gemaakt. Sterker nog, ik heb in augustus vorig jaar Ajax erop gewezen dat ik dit pakket had en dat ik graag zou horen hoe hiermee om te gaan omdat ik mij de specifieke regels nog niet eigen had gemaakt. Die vraag is tot op heden niet beantwoord. En hoewel de RvC maanden de tijd heeft gehad (nog vóór mijn officiële benoeming (op 27 december 2023) en mijn feitelijke indiensttreding (op 15 maart 2024) om alsnog iets te vinden van het feit dat ik deze aandelen heb aangeschaft, ben ik hier niet op aangesproken en zijn er ook geen vragen gesteld."

2 april 2024 om 09:41

Waarom vroeg hij advies aan de RVC en niet aan een jurist? Als dit waar is, dan is het ook heel vreemd van de RVC. Klinkt alsof dit nog een staartje gaat krijgen.

Onbegrijpelijk dit. Hoe kan je zo'n mega fout maken? Je weet toch dat je in overtreding bent wanneer je met voorkennis aandelen koopt. Wat een bende.

2 april 2024 om 09:07

Echt verschrikkelijk dom ja, dat in combinatie met flinke zelfoverschatting en je krijgt dit.

2 april 2024 om 10:41

Onzin, hij had al aandelen en heeft dit zelf bij Ajax aangekaart. Zij hebben er niks mee gedaan, om nu ineens hoog van de toren te blazen. Het lijkt eerder een machtsspel van de RVC dan een fout van Kroes.

2 april 2024 om 10:43

Hebben jullie het over Kroes of over de RVC? Kroes beweert namelijk dat de RVC al voor zijn benoeming op de hoogte was van de aandelen. Dan zouden deze teksten dus op de rvc slaan.

Hier word ik echt knettergek van, het gebeurt wel vaker dat een club een gifbeker krijgt, maar bij Ajax is het er een te grote van zo'n opslagtank die ze op de Maasvlakte hebben staan. Het houd maar niet op.

2 april 2024 om 09:03

Nu je toch refereert aan de Maasvlakte, het valt allemaal reuze mee kan ik je als Feyenoorder vertellen. Wij wonnen 18 jaar geen titel, gingen bijna failliet, hebben de vreemdste spelers zien lopen in ons mooie tenue en waren een speelbal voor andere top- en subtop teams. Twee jaar terug waren jullie nog kampioen, dus het valt allemaal reuze mee.

2 april 2024 om 09:09

Haha, de Van Beukerings, Colin Kazim-Richards en Babovic". Aan de andere kant met terugwerkende kracht zijn dat toch culthelden? Zelfde had Ajax toch in de jaren 90/begin 2000. Met Gabrich, Machlas, Soetaers en co.

In deze tijd worden dat soort jongens geboren.

2 april 2024 om 09:28

Nee joh, de term cultheld is niet van toepassing op een vbeukering of Kazim. Beiden zijn ook niet populair geweest, ook niet bij een kleine groep. Ze stonden wel symbool voor de teloorgang van de club, dus terugkijkend (lekker makkelijk nu het goed gaat), kun je hoogstens met terugwerkende kracht een beetje smalend lachen om de armoede. Een Guidetti zou ik eerder onder de naam cultheld scharen.

2 april 2024 om 09:34

Nou, het verschil is dat onze (Feyenoord) schlemielen culthelden werden, maar bij Ajax vergeten ze hun mislukte aankopen liever zo snel als mogelijk.

De Messias volgens velen, net na pasen op non-actief. Wat toepasselijk.....

Deze was nog niet aangevinkt op de bingo kaart

Hoe komen ze daar nu pas achter?

2 april 2024 om 09:27

Waarschijnlijk hebben ze bij zijn aanstelling op 15 maart pas de formaliteiten kunnen afronden, waar dan bij hoort welke aandelen je hebt etc. Verwacht dat het toen aan het licht is gekomen, daarna weekje voor juridisch advies, en nu na lang weekend is het bekend gemaakt. Extreem zuur allemaal.

2 april 2024 om 09:37

Geen enkel bedrijf weet wat zijn medewerkers op dagelijkse basis uitvreten in hun privé tijd.

Sommige dingen kom je pas na verloop van tijd achter. Ik vermoed in dit geval dat Ajax door iemand getipt is.

2 april 2024 om 09:38

Dat is inderdaad de vraag. Op Telegraaf komt Kroes aan het woord en hij zegt het volgende:

"van het feit dat ik dit aandelenpakket heb, heb ik nooit een geheim gemaakt. Sterker nog, ik heb in augustus vorig jaar Ajax erop gewezen dat ik dit pakket had en dat ik graag zou horen hoe hiermee om te gaan omdat ik mij de specifieke regels nog niet eigen had gemaakt. Die vraag is tot op heden niet beantwoord. En hoewel de RvC maanden de tijd heeft gehad (nog vóór mijn officiële benoeming (op 27 december 2023) en mijn feitelijke indiensttreding (op 15 maart 2024) om alsnog iets te vinden van het feit dat ik deze aandelen heb aangeschaft, ben ik hier niet op aangesproken en zijn er ook geen vragen gesteld."

2 april 2024 om 09:53Maar het blijft toch raar dat hij die aandelen dan net voor z'n benoeming heeft gekocht? Dat heeft hij toch zelf gedaan? En hij heeft toch ook juridisch adviseurs.

Eens dat Ajax als ze dit inderdaad wisten anders en sneller hadden moeten handelen, maar Kroes is toch ook niet op z'n achterhoofd gevallen. Als je het niet weet en je wil het weten, zoek je het toch uit/vraag je zelf juridisch advies

Edit: bovendien zegt hij alleen dat hij gemeld heeft dat hij de aandelen had, niet over het moment waarop hij ze heeft aangeschaft. En daar wringt nou juist de schoen volgens mij.

Poh wat een puinhoop!! Begin bijna medelijden te krijgen met de echte Ajax supporters.

2 april 2024 om 09:41

Ik ook als Feyenoorder.
Oprecht gemeend.
Dit gun je goede collega supporters niet.

De misbaksels onder de supporters, aan beide zijden, die kunnen voor mij allemaal ...

Goede gezellige normale supporters van welke club ook is goed volk.

Wat een bizarre taferelen toch weer! Is die beerput inmiddels niet een keer leeg?

Een late 1 april grap?

Tuurlijk, dit kan er ook nog bij.Tot zover de verlosser van Ajax-beminnend Voetbalzone!

Dat hij nog het lef heeft gehad om Mislintat publiekelijk een charlatan te noemen..

1 april is toch al voorbij?! Goedemorgen zeg, wat een dramatisch nieuws voor Ajax, waar er wat stabiliteit op directieniveau leek te komen.. Dan heb je maanden gewacht op je nieuwe functie, en lig je er na één maand uit Het enige positieve van dit verhaal is dat hij zo vroeg wordt ontdekt en niet een nieuwe malaise midden in het volgend seizoen.

Het moment is aangebroken dat ik als Feyenoorder medelijden begin te krijgen met Ajax

Heb ik me nou vergist in de datum?

Hoe is het mogelijk? Dit is toch wel weer de overtreffende trap hoor. Ik denk dat Ajax moet smeken bij meneer Van Gaal om de boel nadrukkelijker bij de hand te nemen. Manmanman, niet te filmen.

Wat een graaier zeg, verdien je een topsalaris als bestuurder en dan ga je ook nog dit doen. Je hoopt op een verlate 1 april grap maar dat zal wel niet. Wat een kneuzenbende daar bij Ajax, blijkbaar trekt het enkel een bepaalde type persoon aan.

Het waren 3 fantastische weken…..

Niet te geloven dit. Echt niet te geloven. Als dit waar is dan is die Kroes ook echt een koekenbakker. Hoe kan je zoiets doms doen. Dit komt toch altijd uit. Kunnen we weer vanaf voor af aan beginnen.

Maar dit was echt te verwachten.. Het is een en al politiek bij Ajax. Tijd voor een gehele reorganisatie met alles en iedereen er op aan. Oude echte Ajacieden terug en geef het 3 jaar. Een ander medicijn is er niet. Kijk naar Kluivert bijvoorbeeld.

2 april 2024 om 09:06

Is het probleem niet juist dat ze alleen maar Ajacieden terug halen nu? Te veel emotie, betrokkenheid en belangen gaat ze de kop om doen!

2 april 2024 om 10:12

Hmm.. je hebt een punt, dat zeker.. Alleen zo zonde dat alle Ajacieden zoals Bergkamp, Vanenburg, Reiziger & Bogarde zijn weg gegaan. Het loopt helemaal leeg, en dat kan en mag eigenlijk niet bij deze club.

Of er moet iemand komen vanuit het buitenland, zelfde als trainer van volgende seizoen

Dit kan toch niet waar zijn... wat gebeurt daar...

Die had veel vertrouwen in z'n eigen kunnen dat die er vanuit ging dat de aandelen flink zouden stijgen. Hoe kan je dit in godsnaam doen

Ik weet als Ajacied inmiddels niet meer of ik hier hard om moeten lachen, of toch een traantje moet laten..
Het is een bizar seizoen zo en het belangrijkste lijkt mij om nu dan die posities heel snel te gaan vullen. Ook onbegrijpelijk dat die man zelf niet door heeft gehad dat dit een slecht idee was.

2 april 2024 om 09:14

Het begint inderdaad wel een enorm slapstick gehalte aan te nemen.

Eigen schuld... Er heerste voor mijn gevoel al een bepaalde machtsstrijd tussen Van Praag en Kroes binnen de club, voordat die laatste al officieel was begonnen met zijn taken. Als je dan als Kroes zijnde zulke munitie geeft aan jouw 'vijand' dan ben je aan de beurt. Kroes heeft dit volledig aan zichzelf te danken.

2 april 2024 om 09:23

Dit heeft helemaal niks met van Praag te maken, dit zou zeker met deze volumes uitgekomen zijn. Van Praag heeft in jouw wereld misschien veel invloed maar niet op de beurs autoriteit.

2 april 2024 om 09:28

Darkeagle, waarop baseer je dat er voor jouw gevoel een machtsstrijd plaatsvond al? Is overigens een serieuze vraag, ben benieuwd waaruit je dat opmaakte.

Dit is toch het toppunt van arrogantie van die man? Je koopt neem ik aan die aandelen er van uitgaande dat die tijdens/na jouw dienstverband meer waard zijn geworden….. Weer iemand die de schoolslag verkeerd om heeft geleerd.

Ajax boekt kleine stappen vooruit. Van handelen zonder kennis naar handelen met voorkennis...beschamend dit. Overigens zie ik de directeur van AZ wel aangesteld worden als vervanger.

Ik denk dat die Alex Kroes zich beter niet meer rond Amsterdam kan vertonen als dit waar zou zijn. Iemand die Mislintat in een boek helemaal belachelijk maakt en zegt wat een rommel er wel niet is bij Ajax, en er vervolgens binnenn 2 weken zelf uitliggen. Dat wordt door supporters denk ik niet leuk opgenomen

Markie O. moet zsm terug naar Amsterdam om de meubelen te redden.

Het houd niet op, niet vanzelf..., Wat een idiote actie weer, dit kan er ook wel weer bij.....

Is het te laat om te hopen dat dit een slechte 1 april grap is?

Hoe dom kun je zijn. Krijg je de baan van je leven verpruts je die door zo’n stomme actie. Was het salaris wat hij kreeg nòg niet genoeg?!?Dan heb je echt geen verstand. Ik denk dat de hele omgeving van Ajax en daar ver om heen zich heeft verkeken op deze simpele geest. Dan mag hij nog zo veel verstand van voetbal hebben maar is hij gewoon oliedom.

Elke keer blijft het me verbazen hoeveel domme mensen er in de voetbalwereld zijn. Volgens mij de enige branche waar veel geld in rond gaat en die gedomineerd wordt door domme mensen.

Domme trainers, Domme spelers domme directeuren. Ongelofelijk hoeveel het er zijn.

OMG!!! De chaos is compleet!!
Wat een teringzooi is t toch, om moedeloos van te worden..pfffff

Goed dat ze er nu achter zijn gekomen en niet over een half jaar. Dan is er dus wel iets geleerd van het verleden. Zolang dit allemaal niet in het nieuwe seizoen gebeurd dan is er nu alsnog tijd om op zoek te gaan naar een nieuw persoon.

Man man man, doek die hele club maar gewoon op dan, het kon niet erger dacht ik...
Wie is de volgende? Van Gaal die het kantoor kort en klein heeft geslagen en daarbij mensen heeft verwond?🙈

Hij zat natuurlijk een tijdje zonder baan en heeft om de tijd te doden toen een trading-app geïnstalleerd.

Lekker snel verdiend door die kroes krijgt zo ontslagvergoeding en helemaal nog niks gedaan

2 april 2024 om 09:37

Als de reden voor ontslag een wetsovertreding is dan is de ontslagvergoeding een gevulde koek en een kopje automaat koffie.

2 april 2024 om 09:43

Juridisch gezien heeft hij iets gedaan voor dat hij een contract bij Ajax heeft getekend dus feitelijk had Ajax beter hun huis werk moeten doen.

2 april 2024 om 09:55

Ja, of Kroes handelde beter en overtrad de wet niet. Dit geeft 'm echt niet zomaar recht op een ontslagvergoeding hoor

Ik kan er eigenlijk niet eens meer om lachen. Het is gewoon pijnlijk om een club van deze statuur in twee jaar zo gigantisch zien af te glijden. Alles wat Ajax aanraakt verandert momenteel in stront. Ik hoop toch wel dat ze volgend jaar al weer aanzienlijk sterker zijn. Is voor de competitie ook beter.

2 april 2024 om 10:51

Dat kunnen we wel vergeten. Ajax wordt genoodzaakt om te werken met een salarisplafond en geen inkomende transfers van meer dan 5 miljoen te doen. Ongeacht wat er verkocht wordt. Dus dan kun je raden hoe het er aankomend seizoen uit zal zien. Het gros van de spelers zal nog aanwezig zijn. Er kan geen kwaliteit gehaald worden. Veel plezier gewenst aan de opvolger van Kroes.

Ik lees vooral weer wanprestatie van de RvC van Ajax. Het is toch bizar, dat je als Ajax zo lang wacht en moeite doet om deze man binnen te halen en hem vervolgens na 1 maand op straat te zetten, omdat hij met voorbedachte raden aandelen heeft gekocht. Je hebt dit toch al lang scherp voordat iemand begint, zeker als er eerst een half jaar overheen gaan.

2 april 2024 om 09:39

Als waar is wat Kroes in de Telegraaf zegt is het nog gekker hoe de RVC reageert want ze zouden er al sinds vorig jaar van hebben geweten..

"van het feit dat ik dit aandelenpakket heb, heb ik nooit een geheim gemaakt. Sterker nog, ik heb in augustus vorig jaar Ajax erop gewezen dat ik dit pakket had en dat ik graag zou horen hoe hiermee om te gaan omdat ik mij de specifieke regels nog niet eigen had gemaakt. Die vraag is tot op heden niet beantwoord. En hoewel de RvC maanden de tijd heeft gehad (nog vóór mijn officiële benoeming (op 27 december 2023) en mijn feitelijke indiensttreding (op 15 maart 2024) om alsnog iets te vinden van het feit dat ik deze aandelen heb aangeschaft, ben ik hier niet op aangesproken en zijn er ook geen vragen gesteld."

Hollywood aan de Amstel.

Iemand die dit voorval kan duiden of bagatelliseren? Ik ken de regel, maar in hoeverre is hij strafbaar? In hoeverre is zijn voorkennis daadwerkelijk voorkennis, in plaats van een gok? Was zijn aanstelling ten tijde al een feit, of gokte hij er op dat dit wel goed zou komen?

Dit zou toch alleen strafbaar zijn als hij de aandelen ook weer verkocht heeft?
Anders koopt hij zichzelf gewoon voor een deel in. Zou je dat niet kunnen uitleggen als passie voor de club waar je gaat werken?

2 april 2024 om 09:40

Klopt, hij zegt ze voor z'n aanstelling te hebben gekocht en daarna niets te hebben verkocht. Ook stelt hij in de Telegraaf volledig openheid van zaken te hebben gegevens aan de RVC, nog voor zijn aanstelling..

2 april 2024 om 10:12

Maar heeft hij aangegeven dat hij aandelen had of dat hij net voor zijn aanstelling er nog eens 17.000 gekocht heeft. ik heb het vermoeden alleen het eerste.

2 april 2024 om 10:14

Ja volledige openheid over het aandelenpakket, maar ook over het moment van aankoop? Want dat is precies wat er hier lijkt mis te gaan

2 april 2024 om 10:17

@superfarmers. Precies dat. Hij heeft gezegd aandelen te hebben, niets over het moment van kopen vermoed ik.

2 april 2024 om 10:48

In de wet is geen uitzondering gemaakt voor "passie voor je club".
En je moet ze juist niet verkopen zolang je over voorkennis beschikt.

Wordt het niet eens tijd dat de mensen die dit soort clowns blijven aanstellen eens lang in de spiegel gaan kijken?

Echt wat een schijtclub is Ajax geworden. Ik neem effe een break van 5 jaar de mazzel he... Leuk man voetbal.

Wat een lol. De soap gaat verder. Dit is beter dan goede tijden, echte tijden. Wat een club is dit. Afgezakt naar het 0 punt.
De chaos is nu echt compleet. Sportieve wanorde en ook nog bestuurlijke wanorde.
Tip: ga van de beurs af.

2 april 2024 om 09:58

Ik denk dat van de beurs af gaan, financieel voor ajax nu niet rendabel is. Daar gaat best wat geld inzitten en op het moment dat er geïnvesteerd moet worden in de selectie zonder CL geld lijkt mij van de beurs af gaan nog geen prioriteit

2 april 2024 om 19:00

Ajax zal het geld absoluut niet hebben. Paar jaar was er een onderzoek naar in de media, en men kwam toen tot de conclusie dat Ajax zelfs in het gunstigste geval nog tientallen miljoenen tekort kwam.

Terugkoop van aandelen is vaak nog veel duurder dan die zeer optimistische inschatting, zeker als het de bedoeling is om een notering ongedaan te maken. En met de huidige problemen heeft Ajax het geld harder nodig voor andere dingen.

Okeuj en door. Je zal haast schakelen naar een toon gerbrandts als directeur nu om de rust te laten terugkeren. Ik snap dat k.j hier een burn out van krijgt

Goed gehandeld door de RvC. Hij blijkt dus niet een van de slimste te zijn. Wat had hij nog Ajax nog meer schade kunnen berokkenen in de toekomst? Ik had ook al mijn hoop gevestigd dat hij de club er weer bovenop zou brengen, maar helaas. En ik ben bang dat dit ook van invloed zal zijn op de aanstelling van een nieuwe trainer. En dan bedoel ik het moment waarop. Ik neem aan aan dat ze eerst op zoek gaan naar een nieuwe ceo/ad en ook nog een nieuwe td. Want die taak zou hij deze zomer ook nog eens uitvoeren.

Bizar nieuws om mee wakker te worden. En willen jullie het ironische weten? De aandelenkoers is sinds hij deze zou hebben gekocht alleen maar gedaald en nooit meer boven de waarde geweest waarvoor hij ze heeft gekocht (iets boven de €11)….. Is er dus financieel alleen maar op achteruit gegaan, en nu z’n baan waarschijnlijk kwijt.

Wat een drama allemaal zeg. Ben er ziek van

2 april 2024 om 10:08

Ja dat kan ik mij goed voorstellen, maar Ajax treft hier geen blaam. Die hebben goed gehandeld

Maar toen wist ie al dat het heel slecht zou gaan bij de club ??
Dat de aandelen zouden stijgen ?
Welke voorkennis, dat hij directeur zou worden ?
Welk voordeel heb je dan ??
Zal wel heel dom klinken maar ik zie niet het probleem, hij kan hier geld mee verdienen als AJAX het weer heel goed gaat doen, maar ook verliezen als ze de komende tijd niet uit deze crisis komen.
Dus dat, wel weer heel jammer dit allemaal.
Kan je weer opnieuw beginnen.

2 april 2024 om 09:54

Welk voordeel heb je dan vraag je, nou je beantwoord die vraag zelf al. Hij had voorkennis mbt zijn aanstelling, bekijk de koers erna die is stijgende. En ja, daarna ook dalende maar dat maakt niet uit.

De beste koopt even een week voor zijn aanstelling 17.000 aandelen a slordige 10 euro per stuk. Kortom hij koopt voor een kleine 2 ton aan aandelen van Ajax vlak voor de berichtgeving van zijn aanstelling. Ik begrijp niet dat je daar geen kwaad in ziet.

Verder sluit ik bij je aan, erg jammer allemaal. Maar als iemand blijkbaar zo hebberig is en naast zijn reguliere salaris dit soort praktijken moet uithalen dan is het misschien maar goed dat dit nu gebeurd.

2 april 2024 om 10:34

Hij had al meer dan 25.000 Ajax aandelen gekocht in het jaar daarvoor.

De gifbeker is zeker nog niet leeg
Hoeveel lijken komen er nog uit de kast . Ook een directeur die dit doet moet wel op non actief gezet worden. Het was toch de redder in nood ?
Het al lang duren voordat deze "gerenomeerde" club weer goed op de rit zit

Handelen met voorkennis, maar er alsnog verlies op gemaakt (als ik de koers zo bekijk sinds ~25 juli 2023), nu ontslagen en dit aan je broek hangen.... lekker bezig hoor.

Handel bij voorkennis met een niet volatiel aandeel. Ik heb mijn portie raar nieuws wel weer gehad voor deze week.

2 april 2024 om 10:21

Denk ook niet dat het per se zijn bedoeling was om winst te maken (op korte termijn) met deze actie. Hij heeft namelijk vanaf 2022 meerdere keren Ajax aandelen gekocht.

Wat dacht deze man dan? Dit is toch te lachwekkend voor woorden? En nee, dan bedoel ik niet vanuit Ajax, want die handelen voor een keer wel goed....

Maar die Kroes is toch niet meer serieus te nemen nu? Zag hij dat het zo slecht ging, dat hij zoiets had: ik heb hier eigenlijk ook geen zin in? Lol. Wat een kn*us.

Zo, ik moest effe twee keer kijken of het niet nog 1 april was. Wat bizar dom van Kroes joh.

Welkom bij de club van list en bedrog.
Ben je net begonnen zagen ze meteen alle poten onder je stoel vandaan.

2 april 2024 om 10:39

Dit is toch vooral een heel stomme actie van Kroes zelf. Daar kan je moeilijk iemand anders de schuld van geven.

Misschien ben ik een slecht persoon, maar ik vind dit echt hilarisch.
En ik ben niet eens een enorme Ajax-hater.

Hoe kun je als bestuurder zo ontzettend stom zijn.

Daarbij: Ajax heeft maandenlang op hem gewacht alsof het een soort messias was.
Ik vond dat al absurd, alsof hij de enige bestuurder was die Ajax nog kon redden.
Ze hadden daar maandenlang onzekerheid en bestuurlijke chaos voor over.

En nu is hij er eindelijk, blijkt het gewoon een boef te zijn.
Ik wens alle Ajax-supporters heel veel sterkte.

2 april 2024 om 10:19

Lijkt hier meer om onwetendheid dan om oplichting te gaan als je je er iets meer in verdiept.

Is dit echt? Zo dom is toch bijna niemand?

2 april 2024 om 19:02

Welkom in de wereld van mensen die 1 ding kunnen, maar geen verstand hebben van de rest van de wereld. Als RvB-lid van een beursgenoteerd bedrijf dien je de wet rondom handel met voorkennis te kennen, maar blijkbaar kent Kroes alleen voetbalregels en niks van de Nederlandse en Europese wetten.

Terechte actie van het bestuur, bij Ajax is in ieder geval de ontslag procedure goed geregeld, nu de overige personeel processen nog, bv aannemen van personeel

Wat zal Pascal Janssen balen.

Het bommetje van az is neergelegd.. ..hahahaha!!!

Als de rechter al met alles op de hoogte was willen ze misschien wel weer van hem af.en wat als een speler die weg wil even een pakketje aandelen koopt wordt hij ook op staande voet ontslagen lekker makkelijk als je naar een andere club wil .zelfde monniken zelfde kappen toch

2 april 2024 om 10:20

RVC ipv rechter

Ik snap echt niet dat kroes zo dom heeft kunnen zijn. Heeft hij geen financiele adviseurs? Had hij werkelijk niemand in zijn omgeving die hem had gezegd "pas hier mee op vriend, kijk wat met Mislintat is gebeurd. Je hoeft maar een beetje scheef te lopen en je bent de sjaak!" Ongelooflijk dit!

Wat een slecht begin van de ochtend.

Het volgende wat ik ga zeggen zal vast enorm overdreven klinken omdat het over een club gaat die tegen een bal aan schiet…

Maar het raakt me oprecht dat de club, waar ik als kind zijnde zo verliefd op werd, zo enorm naar beneden valt.

Mijn Ajax hart huilt.

Het verhaal heeft altijd 2 kanten, maar als ik de uitleg van Kroes lees ligt de fout toch echt niet bij hem maar bij de RVC.
Die kant moet je natuurlijk ook gaan horen maar als zij hier al van op de hoogte waren ligt daar dus het probleem.
Ben benieuwd naar hun uitleg

Misschien is het toch niet zo verstandig om je club te laten besturen door enkel mensen uit de voetbalwereld en niet door juristen.

Ik hou er nooit van om juristen bij een sportclub te zien, maar ik denk dat Ajax op zoek moet gaan naar een middenweg.

Ik kan me goed voorstellen dat een Van Gaal of een Van Praag dacht: fijne vent, hij investeert zelfs in de club en er bij hen geen alarmbellen afgingen.

Ik wil beginnen om, als niet Ajacied, de Ajax-fans een hart onder de riem te steken. Ik weet donders goed hoe het voelt om over langere tijd geconfronteerd te worden met ellende bij je geliefde club. Ik heb zelf in die situatie gezeten.

Anderzijds kan ik een glimlach niet onderdrukken. De grootste club van Nederland die nooit ook maar een seconde nalaat om dit te verkondigen die zichzelf zo voor schut zet. Het eeuwige Ajax-DNA verhaal terwijl sportief gezien de enige twee die gepresteerd hebben, Bosz en ten Hag zijn die niets met Ajax hadden. Heitinga, van't Schip, van Gaal, van Praag, Overmars en Kroes die honderden jaren Ajax-DNA hebben en die een belangrijk onderdeel zijn van de ontstane puinhoop.

Dit hele verhaal rondom Kroes begint nog veel lachwekkender te worden wanneer je vervolgens de verklaring van Kroes leest op zijn schorsing. Want wie is er nu de grotere domoor. Kroes of de RvC? Kroes wordt directeur van een beursgenoteerde onderneming en verklaart vervolgens niet op de hoogte te zijn van de beursregels. Je zou het naïef kunnen noemen om dan aandelen te komen maar sorry het is gewoon dom. Vervolgens lijkt het erop dat de RvC al maanden op de hoogte was en geen actie heeft ondernomen. En dan nu, nadat hij is aangesteld, komen ze in actie. Dat mag je dan de RvC toch ook verwijten.

En gegarandeerd gaat er nog meer komen, want deze timing is te toevallig.

Sterkte Ajacieden.

Het aandeel van Ajax was een week voor de aankondiging €11,25. Daarna is het nooit meer boven die prijs gekomen, vandaag staat het aandeel op €10,30. Nog een slechte trade ook.

haha en dan te bedenken dat hij al maanden als de verlosser werd gezien.

Wat gebeurd er allemaal bij Ajax. Jeetje zeg. De ene ramp naar de andere. Zo heb je nooit stabiliteit.

Begrijp alleen niet zo goed wat de voorkennis geweest is?
Hij mocht toch nog helemaal geen zakelijke contacten met Ajax hebben!
Daarom hebben ze 9 maanden moeten wachten

2 april 2024 om 13:24

Je gaat je nu ook afvragen of hij toch contact met Ajax heeft gehad in de tussentijd.
De aandelen zijn gekocht voordat hij aangesteld werd, maar wie weet wat hij toen al wist ?
Je kan zo'n man dus niet meer geloven.

Jan ter Halst zal vast wel bereid zijn de functie langer in te vullen.

De club staat in de fik. Ik dacht eerst nog even aan een 1 April grap. Dit is echt gestoord.

Maar waarom beëindigen? Altijd die snelle conclusies? Eerst Overmars voor de bus gooien en nu hij? Wie beslist dat? Van Praag????
Allemachtig, doe s rustig daar

Aandeel is alleen maar gezakt in waarde. Voelt meer als politiek dat hij nu weg moet. Laat hem dan de aandelen gewoon weer verkopen en als hij winst gemaakt had kon ie dat doneren aan een goed doel ofzo. Wat een gez***.

Maxima zou zeggen" Alex is een beetje dom"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren