Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax pakt na maanden eindelijk door en verlengt met gewaardeerde kracht

Laatste update:

Ajax heeft een akkoord bereikt met Remko Pasveer over verlenging van zijn aflopende contract. Dat melden de Amsterdammers in een officieel persbericht. De 39-jarige doelman was al enige tijd mondeling akkoord over een verlenging van één jaar, maar kreeg daarvan maar geen papieren bevestiging. Nu heeft Pasveer alsnog tot medio 2024 bijgetekend.

Eind februari zou de routinier al een aanbieding hebben ontvangen van Ajax. Ruim twee maanden later was er echter nog steeds niets getekend. De Telegraaf noemde de situatie al 'exemplarisch' voor de gang van zaken bij de club, die nu toch heeft doorgepakt. Pasveer tekent voor één jaar bij en gaat zo zijn derde seizoen in Amsterdamse dienst in.

Pasveer werd bijna twee seizoenen geleden als reservedoelman naar Ajax gehaald, maar kwam door de dopingschorsing van André Onana plots onder de lat te staan onder Erik ten Hag. Dat deed hij naar behoren. Pasveer hield vorig seizoen in alle competities twintig keer de nul in 28 wedstrijden. Veertien keer moest hij vissen. Ook dit seizoen begon Pasveer als eerste keeper, tot hij meer en meer begon te schutteren. Uiteindelijk besloot Ajax de knip te trekken en Gerónimo Rulli te halen als eerste keeper.

Ook komend seizoen lijkt Pasveer het dus te moeten doen met een rol op het tweede plan. Dat houdt de Tukker echter niet tegen te verlengen. Pasveer kan met recht een laatbloeier genoemd worden. Hij begon zijn carrière bij FC Twente, waarna hij in 2006 de overstap maakte naar Heracles Almelo. Via Go Ahead Eagles (huur) kwam hij in 2014 bij PSV terecht. Bij de Eindhovenaren wist hij echter nooit een vaste waarde te worden, waarop hij zijn loopbaan vervolgde bij Vitesse. Na 112 officiële wedstrijden voor de Arnhemmers werd hij in de zomer van 2021 naar Ajax gehaald. In Qatar maakte hij onderdeel uit van de WK-selectie van Oranje.

Doet Ajax er goed aan te verlengen met Remko Pasveer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima keuze om Pasveer er nog een jaar bij te houden. Degelijke keeper die zich goed in de reserve rol schikt.

12 mei 2023 om 16:52

Maar zal men hem als 2e of 3e keeper gebruiken? Daar bedoel ik mee dat het een prima keeper is, maar eens gaan ook bij keepers op late leeftijd de jaren tellen. Achter Rulli zou je toch liever een wat jongere ervaren 2e doelman moeten hebben, eentje die nog meerdere jaren wil blinven. En wat doet Ajax met Stekelenburg?

12 mei 2023 om 18:43

Noem het een goede bron of niet, maar ik ga naar dezelfde kapper als stekelenburg. Heb het aan hem nagevraagd en geeft aan dat hij na dit seizoen gaat stoppen.
Hij is veel aan het padellen, misschien kan hij hier nog wat jaartjes in vooruit😜

12 mei 2023 om 17:30

Dan heb je volgend jaar 2 oudere goalies als reserve, mocht stekelenburg doorgaan. Je moet een keeper halen die je eerste keeper beter maakt door de concurrentie aan te gaan met hem

12 mei 2023 om 17:41

En hij doet het zeer goed als teamcoach denk ik met zijn leeftijd voor de jonkies en zijn ervaring. Zoals meerdere oudgedienden ook bij hun naderende einde tijd hebben gedaan…prima keuze

Dit zal het tij doen keren! Er zal deze zomer echt een hoop moeten gebeuren willen we weer echt om de titel mee strijden.

12 mei 2023 om 16:31



Dat noem ik inderdaad nog eens doorpakken. Reservekeeper verlengen, Blind benaderen voor een terugkeer, dat zijn signalen waar we in Rotterdam Zuid vrolijk van worden. Beetje leedvermaak, een mooie opmaat naar hopelijk een heel mooi weekend!



Hele goede om er bij te houden. Had natuurlijk vorig seizoen een weergaloos seizoen en nu als reserve erg bruikbaar.

12 mei 2023 om 16:07

Pasveer kan niet meer. Heeft 1 seizoen te lang doorgekeept. Staat ook een jeugdspeler in de weg

12 mei 2023 om 16:32

Welke jeugdspeler? Setford is nog heel jong en verder stroomt er niks door.

12 mei 2023 om 17:05

Misschien wel twee seizoenen. Pasveer was met twee kapitale blunders in de eerste wedstrijd de hoofdreden dat Ajax werd uitgeschakeld tegen Benfica in de CL

12 mei 2023 om 18:33

Maar wel de reden dat Haaland niet tegen Ajax scoorde in de eerste wedstrijd.

12 mei 2023 om 19:02

Suarez7, als er geen enkele jeugdkeeper klaarstaat die gelijkwaardig is aan pasveer, dan mag vd sar wel eens op het matje worden geroepen waarom de jeugdopleiding met het jaar afglijdt

12 mei 2023 om 19:29

Twee seizoenen te lang doorgekeept? Je bedoelt dat eerste seizoen dat hij de beste cijfers in Europa had en het tweede dat hij nog steeds de beste van de Eredivisie keepers was, ook van jullie clubs?

12 mei 2023 om 20:13

Pasveer de beste cijfers in het CL voetbal? Is dat weer net zoiets als toen je beweerde dat Blind de beste passer van Europa was?

12 mei 2023 om 20:36

Ach als we op Japie zijn woorden moeten geloven is het een wonder dat Ajax niet iedere wedstrijd 4 goals tegen kreeg in de laatste
Pasveer en Stekelenburg konden niet keepen en Veltman, Blind, Rensch, Alvarez kunnen niet verdedigen. De Ligt en Martinez waren op een goede dag oke en werden overschat en Bassey zou zelfs bij Cambuur niet in de basis staan.

Nu ik erover nadenk is ieder seizoen dat Ajax met zulke koekenbakkers speelt en niet degradeerd pure winst.

12 mei 2023 om 20:40

Was al benieuwd hoe het verlengen van een prima derde keeper zo gedraaid kon worden dat Van Der Sar er slecht uit zou komen.

12 mei 2023 om 16:10

Met deze redenatie kan je hem de komende 10 jaar erbij houden. Waarom niet een jong talent op de bank. Je wilt toch ook perspectief geven aan jeugdig talent ipv een 40 jarige....

12 mei 2023 om 16:15

Misschien omdat een ervaren keeper er wel gelijk kan staan. Het gaat erom dat je op elke moment klaar moet staan en of dat een jeugd keeper zomaar kan doen is het een vraag.

Enige is, op een gegeven moment is het wel genoeg geweest. Daarom moeten ze ook volgend seizoen een andere keeper binnen halen.

Dit is het laatst positie waar je nu wilt versterken.

12 mei 2023 om 16:15

Een jeugdige speler (zoals Drommel en Gorter) willen spelen. Feyenoord heeft met Wellenreuther ook een wat meer ervaren man. 2e keepers zijn doorgaans sowieso keepers die aan het einde van hun carrière zitten. Meestal keepers die niet goed genoeg zijn voor die club, alleen prima als 2e keeper. Zie een Cillessen bij Barcelona

12 mei 2023 om 17:51

Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten toch? Ajax heeft meestal 2 keepers op de bank.
Ajax heeft, deels door blessures (of pilletjes) maar ook door reserve keepers in de beker te laten spelen maar zelden een seizoen gehad waarin de 3e keeper niet gebruikt werd.

Of Pasveer dan 2e of 3e keeper is maakt niet uit. Natuurlijk is hij geen top. Maar je kan met Pasveer best nog een gemiddelde eredivisie wedstrijd in.

Ik zou alleen niet pasveer en Stekelenburg verlengen. Om een ervaren keeper van die leeftijd bij de selectie te hebben is helemaal niet gek. PSV heeft voor die rol Waterman nog achter de hand, en, iets jonger, bij Feyenoord heb je Marciano. Die zitten er niet omdat ze je kampioen gaan maken maar als verzekerings polis voor een lastige positie (voor alle overige posities kun je immers altijd nog wel iemand doorschuiven).

12 mei 2023 om 18:50

Een jong talent kan toch meetrainen met de selectie? ....heeft evenveel waarde als een jong talent als 3e keeper...dan speel je ook geen minuut in t eerste...en zo kan hij nog wat leren van een ervaren over spelsituaties of weet ik veel wat.

12 mei 2023 om 18:51

Het ding met keepers is dat er weinig competitie is tijdens een seizoen. Het liefst pak je door met 1 keeper een heel jaar, en is van tevoren duidelijk wat de rollen zijn. Er moet een hoop misgaan moet een keeper gedropt worden tijdens een seizoen. Rulli is aangekocht voor miljoenen en het is volgens mij niet de bedoeling dat hij ooit verkocht wordt. Wat heeft een Setford er dan aan om eeuwig op de bank te zitten?

Setford lekker bij Jong en misschien op huurbasis naar PEC ofzo

12 mei 2023 om 16:21

Had helemaal geen weergaloos seizoen, liet te veel houdbare ballen door, matig in de één op één en ging ook niet voluit naar de hoeken toe.

12 mei 2023 om 16:32

20 wedstrijden eredivisie, 4 tegengoals.
6 CL wedstrijden, 6 tegengoals
1 beker wedstrijd, 0 tegengoals
1 JC Schaal, 4 tegengoals

Hoe zijn dit geen weergaloze statistieken El Fenomeno?

Kan natuurlijk niet alle tegengoals herinneren maar als ik zo terug denk staat alleen de goal van Sporting me bij als blunder.

12 mei 2023 om 17:39

Tegen benfica zag hij er meen ik ook niet echt lekker uit.
Maar voor de rest had hij een prima seizoen.

12 mei 2023 om 17:57

Benfica waren geen blunders maar had hij beter kunnen verwerken inderdaad. Geloof dat hij die wedstrijd ook met een gebroken vinger keepte.

Daar tegenover staan 2 weergaloze wedstrijden tegen Dortmund.

Hahaha ik dacht met de titel dat kudus had verlengt, maar vind dit nog mooier nieuws!

Nou poe poe, een bejaarde reservekeeper. Hoop dat er komende maanden iets interessantere contracten getekend zullen worden

Prima als tweede doelman. Stekelenburg zal denk ik uiteindelijk wel stoppen na dit seizoen en dan heb je Rulli als eerste doelman en Pasveer als tweede doelman. Achter Pasveer kan je dan eventueel een jonge keeper vanuit de jeugd laten doostromen.

Nou wat een zoden aan de dijk zeg. Prima om erbij te houden als tweede keeper maar ook niet meer dan dat..

Ik snap deze verlenging wel. Voor de basis is Pasveer absoluut niet meer goed genoeg, maar als 3e keus achter Rulli en Gorter is hij een prima optie om erbij te hebben

Almachtig nou dat zet zoden aan de dijk, tis klaar met deze 2 en zoek toch iets anders maar vooral jonger

Gooi dat salaris van een 2e keeper op kudus zijn rekening. Daar heb je tenminste wat aan.

12 mei 2023 om 16:36

Denk niet dat je een 2e keeper voor niets behouden, die zal ook wat willen verdienen. Of gewoon geen 2e keeper komend seizoen, alleen een 3e en 4e?

12 mei 2023 om 16:55

Gewoon een tweede keeper die in jong ajax veel gaat spelen. Ik ben getriggerd door de headline. Het zal ongetwijfeld comform het salaris van een bankzitter zijn. En deze ougediende zal zonder gedoe gaan zitten. Tadic niet. Maar verlengen met Kudus en Timber is top prio. Die moeten veel meer gaan pakken. Jammer dat az spelers vaak door het ijs zakken bij ajax anders zou ik een poging voor Karlsson wagen. Bij mij gaat Bergwijn op 10 spelen.

Ik dscht eerst dst het om Bassey ging. Maar Pasveer kun je er ook uiteraard gewoon als reserve bij houden.

Het renoveren van de selectie is begonnen..... Oh wacht ze gaan op dezelfde voet verder....

Oh jongens de wereld is gered hoor. Kom op man hij komt niet meer bij de hoeken. Dom dom dom. Blind komt nu ook terug. Lekker verjongen en vooral niet in het verleden blijven hangen

Felicitaties aan alle Ajacieden voor het slaan van deze slag! Waarschijnlijk meerdere Europese grootmachten af weten te houden, geweldig gedaan!

Maar goed, prima om een ervaren reservekeeper te hebben, maar Stekelenburg en Pasveer allebei houden lijkt me voor de rangorde en concurrentiestrijd niet per se nodig.

Leuk als wisselkeeper zeker omdat Stekelenburg hoogstwaarschijnlijk gewoon met pensioen gaat na dit seizoen. Voor de rest natuurlijk niets meer dan dat.

Einde voor de Steek dus. Pasveer als derde keeper en dan een jonge talentvolle keeper als tweede keeper

Pasveer heeft wel afgedwongen dat hij komend seizoen gehaald en gebracht wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren