Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax Onder-19 toont veerkracht en neemt punt mee uit Londen

Laatste update:

Ajax Onder-19 en de leeftijdsgenoten van Chelsea hebben elkaar dinsdagmiddag in evenwicht gehouden. De ploeg van trainer John Heitinga kwam in de eerste helft nog wel op achterstand dankzij een fraai ingeschoten vrije trap, maar slaagde erin om vroeg in de tweede helft terug te komen tot 1-1 en dat bleek ook de eindstand. De Amsterdammers houden daardoor met een voorsprong van twee punten op Chelsea de tweede plek in Groep H van de Youth League in handen. Koploper Lille OSC heeft op zijn beurt weer twee punten meer dan Ajax.

Ajax begon opnieuw gehavend aan het treffen met de Londenaren, aangezien het vanwege het in Brazilië gehouden WK Onder-17 maar liefst acht spelers miste. De bezoekers kregen na een van beide kanten afwachtende openingsfase via Jaymilio Pinas de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn inzet werd gestopt door Karlo Ziger. Aan de overkant was het niet veel later vervolgens wel raak nadat doelman Issam El Maach in de fout ging met het uitverdedigen en er een overtreding gemaakt moest worden om dat slippertje te herstellen.

George McEachran zette zich vervolgens achter de vrije trap en hij krulde de bal fraai in de rechterbovenhoek. Na deze openingstreffer kregen beide ploegen kansen op meer, maar desondanks werd er niet meer gescoord voor de rust. Ajax moest zodoende na de onderbreking op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die al snel toen Terrence Douglas opstoomde over de linkerkant en in plaats van voor te geven ervoor koos voor eigen succes te gaan en de bal in de verre bovenhoek te knallen.

Bijna kreeg Ajax na de 1-1 meteen weer het deksel op de neus toen Thierno Ballo compleet vrijstaand opdook voor El Maach, maar de doelman slaagde erin om zijn inzet te keren. Terwijl de Amsterdamse talenten er in het restant van de tweede helft niet echt in slaagden om doelgevaar te stichten, kreeg Chelsea nog een aantal goede kansen. Doordat Tino Livramento een goede mogelijkheid echter onbenut liet en Armando Broja uit kansrijke positie half langs de bal heen maaide, bleef het bij 1-1. Via Filip Frei ging Ajax er in de blessuretijd vervolgens nog bijna met de overwinning vandoor, maar zijn schot vloog uiteindelijk voor het doel van Ziger langs.

Vind jij 1-1 een terechte uitslag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was niet goed maar die tweede helft hebben ze echt gevochten. Missen kwaliteiten, 10+ spelers niet erbij en paar debutanten en wisselspelers moesten het doen. Hebben echt gestreden voor elke cm laatste 20 minuten, zag er niet meer uit als voetbal maar verliezen zouden ze niet. Chelsea de beter voetballende ploeg met de kansen maar echt diep onder de indruk van inzet van dit team. Zo'n Llansana, Warmerdam, Frei en Douglas hebben absurd veel meters gemaakt, trokken er laatste minuten alsnog sprint na sprint uit. Dat schort er nog wel eens aan, die onverzettelijkheid. Dit is een punt puur op karakter verdiend. Als groep weer compleet is moet tegen Lille en Valencia plaatsing voor volgende ronde over streep getrokken worden.

5 november 2019 om 18:38

Als het voetballend niet meer lukt, maar ze trekken alles uit de kast om toch een resultaat neer te zetten ... vind ik mooi.

5 november 2019 om 18:51

Beetje jullie mentaliteit hè NJfromVOL? Kan dat ook wel waarderen, juist omdat dat er vaak wel eens aan ontbrak. On: mooi resultaat, ondanks alle spelers die missen.

5 november 2019 om 18:58

Niet eens per se de Feyenoord mentaliteit. Wij zien ook liever voetbal; dat heb ik wel eens uitgelegd. Maar als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat. Bloed, zweet en tranen is toch geadopteerd door jullie he

5 november 2019 om 18:47

wolter. Wat vind jij van Heitinga als coach?
Ik zie het niet zo zitten in hem eerlijk gezegd maar jij ziet veel meer wedstrijden dan ik en ik hecht echt waarde aan jouw mening hierover..
Ben best benieuwd eerlijk gezegd.

5 november 2019 om 18:58

Ik zie hem wel stappen maken, eerste seizoen vond ik hem door de mand vallen. Maar is een beginnende trainer, vind het wel jammer dat hij mag beginnen bij Ajax o19. Hij staat wel vaak duidelijk te coachen langs de lijn, hij is heel aanwezig als coach. Had hem persoonlijk liever bij bijvoorbeeld o16 gezien dan o19. Sommige wedstrijden speelt o19 leuk voetbal, soms lijkt het ook nergens op. Vorig jaar in YL blameerde hij zich met het terug halen van spelers uit jong en geen team ervan kunnen maken, dit seizoen doen ze dat amper en heeft hij meer een vaste groep. Werd vorig jaar met een hele talentvolle maar piepjonge groep kampioen met genoeg goede wedstrijden. Ben benieuwd of hij een minder talentvol team ook leuk kan laten voetballen, de huidige o17 is zo'n groep met paar hele leuke spelers maar te veel grijze muizen. Benieuwd of hij dat draaiende krijgt, individuele ontwikkeling van Jurriën Timber, Llansana maar ook Regeer onder hem is spectaculair. Als hij elk jaar spelers beter blijft maken doet hij het gewoon goed.

5 november 2019 om 19:01

@wolterx: Altijd weer een genot om jouw relaas op de wedstrijd te lezen. Bedankt daarvoor! Kon dit keer niet de wedstrijd zien helaas. Mooi om van jou te lezen dat ze gevochten hebben als leeuwen. Dat is een kwaliteit die ons Ajacieden vaak (terecht) niet worden toegedicht.

5 november 2019 om 19:13

Heel veel objectiever krijg je het niet van een supporter. Daarom neem ik zijn analyses altijd behoorlijk serieus,

5 november 2019 om 19:16

Helemaal eens!

5 november 2019 om 19:17

en goed ingevoerd over de jeugd en niet die alleen van zijn eigen club.

5 november 2019 om 19:29

Inderdaad, ik zit soms met open mond te lezen hoeveel wolterx van jeugdvoetbal weet. Ook gewoon over de rechtsbuiten van Angola of de linksback van Paraguay op het WK O17, erg interessant om zijn posts te lezen. Chapeau wolterx, veel mensen genieten van jouw bijdrages hier op VZ

En nu hopen dat Ajax vanavond als 1e Nederlandse club de 3 punten pakt. Ik heb het gevoel dat dit weer een mooie Europese week wordt voor Nederland!

Gaat het op dezelfde voet door als vorig jaar? Toen was elk resultaat van de jeugd hetzelfde als het resultaat van het eerste, net zoals bij de vorige 3 wedstrijden. Zet je toto dus maar op een gelijkspel!

5 november 2019 om 18:11

Haha, ja
Maar wel toevallig

5 november 2019 om 18:52

Erwiet, zo gaat het de laatste tijd inderdaad. Tot nu toe ook in deze poule. Maar na de groepsfase tref je andere clubs, dus je geld moet je nu verdienen 😉

Dat wordt vanavond ook 1-1

Is er geen betere afstemming mogelijk zodat teams compleet kunnen staan en niet de ene kant van de wereld met een WK en de andere kant met een Liga of mij part wat dan ook. Ik vind als niet zijnde Ajax supporter het geweldig gedaan van dit team nog een punt mee te nemen maar hoop dat het andere team het voorbeeld niet volgt maar 3 punten mee terug nemen dat gun ik ze dan zeker van harte.en Fifa en Uefa stem nu eens met elkaar af wat er gespeeld wordt en wel op een wijze dat niemand daar geen nadeel van ondervind. Klasse gedaan van dit jonge Ajax team.

5 november 2019 om 20:28

Ach op zich geeft dit wel de kans aan de bankspelers en wat o17 talentjes om zich verder te ontwikkelen op een hoger niveau. Maar ik snap je punt. Het zou jammer zijn geweest als ze de groepsfase zouden verliezen door het missen van belangrijke spelers. Gelukkig lijkt dat dit keer niet het geval te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren