Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax Onder-19 pakt tegen Valencia groepswinst in Youth League

Laatste update:

Ajax Onder-19 is groepswinnaar geworden in de Youth League. Dinsdagmiddag was een 1-1 gelijkspel tegen Valencia genoeg voor de eerste plaats in de poule. Lille OSC kon nog op de eerste plaats eindigen, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Chelsea en eindigt op de tweede plek. Youri Regeer tekende na rust voor het enige Ajax-doelpunt.

Met tien punten uit vijf wedstrijden was het team van trainer John Heitinga al geplaatst voor de volgende ronde. Na de 1-2 zege op bezoek bij Lille OSC vorige maand was kwalificatie een feit. Ajax Onder-19 speelde dinsdagmiddag voor de groepswinst en schoot uit de startblokken, met twee kansen in de openingsfase als gevolg. Naci Ünüvar en Kenneth Taylor waren er dichtbij, maar doelman Joaquin Blazquez bracht tot twee keer toe redding. De beste kansen in de eerste helft waren voor Ajax, dat het zonder Brian Brobbey en Sontje Hansen moest doen. Brobbey kwam maandagavond met Jong Ajax in actie, terwijl Hansen meetrainde met het eerste elftal in aanloop naar de wedstrijd in de Champions League tegen Ajax.

Ook in de tweede helft waren de Ajax-talenten op zoek naar een doelpunt, maar het was Valencia dat de score opende. Nordin Musampa werkte de bal achterin matig weg, waarna Ignacio Garre de bal oppikte en vanaf links scherp voorgaf en de Spaanse spits Jose Contell voor de 0-1 tekende. Ajax had na rust moeite om tot kansen te komen, maar twintig minuten voor tijd was het Regeer die alsnog voor de 1-1 zorgde. Hij kreeg de bal vanuit de rebound voor zijn voeten en schoot hard raak. Het was zijn vierde goal tegen Valencia, want in Spanje scoorde hij driemaal.

In de slotfase leek Ajax op voorsprong te komen toen invaller Christian Rasmussen raak schoot. Zijn goal werd echter afgekeurd omdat hij buitenspel stond op het moment dat hij werd aangespeeld door Regeer. Valencia werd niet meer gevaarlijk en sluit de Youth League af met vijf punten. Voor het team van Heitinga gaat het Europese toernooi na de winterstop weer verder met de knock-outfase. De nummers twee uit alle poules gaan de play-offs in. Hierin treffen zij de winnaars van de kampioenenroute.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou hopen dat het eerste dat vanavond ook doet. Ik heb er vertrouwen in, maar het blijft een pittige wedstrijd.

10 december 2019 om 16:03

Als je de resultaten vergelijkt tussen het jonge en eerste team van Ajax weet je dat je vanavond een gelijkspel gaat zien

10 december 2019 om 16:04

Nou, de 5 overige wedstrijden eindigden de YL wedstrijden en de wedstrijden in de CL van het eerste precies t zelfde. Laat dat dan vandaag minstens weer zo zijn 😉

Vanavond ook 1-1, ik teken er voor.

10 december 2019 om 16:21

ik ook...al ziet mn hart het liever wat overtuigender

10 december 2019 om 16:30

Zeker weten. Vooral als je 0-1 achter komt 😔😔

Was niet goed, tegengoal was enorm slordig maar verder hadden ze het goed onder controle. Aanvallend liep het niet zoals het kan lopen, maar niet erg. Eerste in YL en naar kampioenspoule in competitie. Gezien de omstandigheden gewoon een mooi resultaat. Nu de jongens vrij geven om in te halen, voor sommige 4e pot in 11 dagen. Zie er paar van op trainingskamp meegaan namelijk en sommige lopen echt op laatste tandvlees.

Ajax doet altijd hetzelfde als jong Ajax in de Youth League: winst thuis tegen Lille, winst uit bij Valencia, verlies thuis tegen Chelsea, gelijkspel uit bij Chelsea en winst uit bij Lille. De 8e finales zijn al zeker dus!

Rare opzet dat de nummer 1, een ronde moet overslaan.......

10 december 2019 om 16:31

Zou raarder zijn als de nr 2 een ronde over mocht slaan......

10 december 2019 om 17:14

Of gewoon beide niet!

10 december 2019 om 17:25

Is geen optie. Er loopt een pad voor de kampioenen naastaf. The Domestic Path. Daar hebben landskampioenen van o17/o19 competities (afhankelijk van waar ze ticket aan hebben verbonden) daar zijn 8 ploegen van overgebleven. Die spelen tegen de nummer 2's van de groepen, winnaars van die onderlinge duels gaan door in toernooi.

10 december 2019 om 20:44

Het is niet als de CL, er is idd een Domestic Path. Die clubs kwalificeren zich ook voor het toernooi, aangezien er geen Europa League variant is voor de jeugd.

10 december 2019 om 17:25

Ik vind dit gewoon een logische opzet. Groepswinnaars gaan naar de 8e finales en de nummers 2 spelen een play-off tegen de 8 overgebleven teams in de 'Domestic Champions Path' waar alle landskampioenen O19 van heel Europa ingestroomd zijn begin van dit seizoen. Leuke toernooi opzet wat mij betreft

10 december 2019 om 18:29

Voorheen deden alleen de jeugdploegen van de deelnemers in de CL mee, maar de Uefa heeft tot mijn tevredenheid de (echte)landskampioenen uit de jeugd een kans gegeven via het zgn domestic path. Een goede zet, want niet alle deelnemende clubs in de CL hebben een goede jeugdopleiding. Dat heeft echter tot gevolg dat er tov de echte CL extra deelnemers in het jeugdtoernooi spelen, waar ruimte voor gemaakt dient te worden. Daarom is dit wat mij betreft de beste oplossing. Raar is wat mij betreft commentaar op iets hebben zonder je eerst in de materie te verdiepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren